Adresse

Svenskerud 11
3409 TRANBY

Prisinformasjon

Prisantydning: 6.200.000

Omkostninger


Dokumentavgift: 155.000 ,-
Pantattest pr. dokument kr 208,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 585,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 585,-
Pluss Boligkjøperforsikring Enebolig, tomannsbolig (hel eller del), fritidsbolig, tomt kr 14 700,-


Sum øvrige omkostninger kr 171.078

Totalpris med omkostninger kr 6.371.078

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 11 900,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Starttidspunkt: 30.06.2022 kl. 18:00
Sluttidspunkt: 30.06.2022 kl. 19:00
Beskrivelse: Vi må vite på forhånd om du kommer på visning og ber deg derfor om påmelding til visning på angitt dag. Visninger hvor det ikke er påmeldte på forhånd vil ikke bli avholdt. Vi ønsker velkommen til visning!

Megler

Ola Novak Ødegaard
+4797164416
ono@dahlas.no

Kort om eiendommen

Velkommen til Svenskerud 11!

Tiltalende og svært barnevennlig beliggende enebolig i et populært, solrikt og markanært boligområde.

Boligen har en velfungerende og familieorientert planløsning med mye boltreplass. I 1. etasje finner du entré, gang, separat toalettrom, praktisk vaskerom, romslig stue og trivelig familiekjøkken. I 2. etasje ligger 2 soverom samt bad. Ytterligere 1 bad ligger i underetasjen, med et allsidig hobbyrom og en hyggelig innredet kjellerrom med peis.

Boligen har en skjermet hage med fine, solrike uteplasser og masse boltreplass for store og små. Parkering i garasje samt på egen gårdsplass.

Nabolaget er rolig og barnevennlig, tett på flotte turområder, men samtidig sentralt med kort vei til både buss, butikker, servicetilbud og fasiliteter. Det er flere barnehager i gangavstand fra boligen, samt kun 1 km gangvei til Hennummarka barneskole. Umiddelbar nærhet til bussholdeplass med avganger mot Drammen, Lierbyen, Asker og Oslo bussterminal.

Velkommen!

Areal og byggeår

Primærareal: 179

Bruksrareal: 207

Antall soverom: 2

Tomtestørrelse: 450

Boligtype: Enebolig

Eierform: Selveier

Byggeår: 1985

Energimerking: E Gul

Fasiliteter
  • Balkong/Terrasse
  • Garasje/P-plass
  • Turterreng
  • Barnevennlig
  • Offentlig vann/kloakk
  • Rolig
  • Sentralt
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 145
Bruksnr: 128
Kommune: Lier

Innhold
Kjeller: Innredet kjellerrom, bad og hobbyrom.
1. etasje: Entré, trappegang, toalettrom, vaskerom, stue og kjøkken.
2. etasje: Trappegang, bad og 2 soverom.

De oppgitte rom er definert av bygningssakkyndige iht. vedlagt rapport, etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Standard:
Boligen har en familieorientert planløsning med mye boltreplass. I 1. etasje finner du entré, trappegang, separat toalettrom, praktisk vaskerom, romslig stue og trivelig familiekjøkken. I 2. etasje ligger 2 soverom samt bad. Ytterligere 1 bad ligger i kjelleretasjen, sammen med et allsidig hobbyrom og en innredet kjellerstue. Stuen er ikke godkjent som oppholdsrom.

Boligen har en skjermet hage med fine, solrike uteplasser og masse boltreplass for store og små. Parkering i garasje samt på egen gårdsplass.

Boligen har en romslig entré med flislagt gulv og lysmalte overflater. Entréen er også utstyrt med en stor og praktisk skyvedørsgarderobe med god plass for yttertøy og sko. Innenfor entréen ligger trappehallen med mulighet for ytterligere garderobe.

Fra entréen er det praktisk direkte adkomst til vaskerommet. Vaskerommet har opplegg for vaskemaskin og tørketrommel, samt god lagringsplass i skapinnredning.

Fra hallen er det adkomst til et praktisk toalettrom, som er innredet med enkel servant og toalett.

Stuen er romslig og har store glassvinduer, som gir fint med naturlig lys og en god romfølelse. Stuen har god plass til både salong og et større spisebord. Fra stuen er det direkte utgang til delvis overbygget og solrik terrasse, som har videre forbindelse til veranda utenfor kjøkkenet og den flotte hagen. Hagen er meget pent opparbeidet med skjermende hekk og busker samt frodige blomsterbed.

Romslig familiekjøkken med god plass tilet spisebord, også her. Kjøkkeninnredningen har rikelig med benkeplass, effektive arbeidsflater med halvøy og god oppbevaringsplass i skuffer og skap. Kjøleskap og oppvaskmaskin medfølger i salget. Fra kjøkkenet er det utgang til en stor og solrik veranda, med hyggelig utsikt og god plass til sitte- og spisemøblement. Fra kjøkkenet er det også adkomst til vaskerommet, fra kjøkkenet.

Boligens soverom ligger i 2. etasje. Begge soverommene er romslige og er det ene soverommet er utstyrt med garderobeskap. Det største soverommet har i tillegg utgang til overbygget veranda, med fine solforhold og flott utsikt.

Boligen har til sammen 2 bad. Badet i 2. etasje har flislagte overflater og er innredet med servant, toalett og badekar. I underetasjen har boligen ytterlige 1 bad, som er innredet med servant, toalett og dusjhjørne.

I underetasjen ligger en innredet peisestue - et allsidig rom med mulighet for å trekke seg unna og nyte en god film eller bok. Stuen er ikke godkjent som oppholdsrom. Her er det også et romslig hobbyrom, med en stor skyvedørsgarderobe, som i dag er innredet som et soverom av selger.

I underetasjen finnes også flere boder og gode lagringsmuligheter.

Parkering:
Parkering i garasje samt på egen gårdsplass.

Oppvarming:
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Varmekilder er ikke funksjonstestet.

Beliggenhet:
Svenskerud 11 har en attraktiv og familievennlig beliggenhet i et ettertraktet boligområde på Tranby. Nabolaget er rolig og barnevennlig, tett på flotte turområder, men samtidig sentralt med kort vei til både kjøpesenter, barnehage og skoler.

Fra boligen er det kort gangavstand til Hennummarka barneskole som ligger sentralt til på Tranby, ca. 1 km fra boligen. Her kan barna også benytte seg av både fotballbaner, sandvolleyballbane, sandhåndballbane, sykkelløype og små skogsområder. Lier kommune har et godt tilbud av private og offentlige barnehager. Fra boligen er det under 15 minutters gange til både Gunnersbråtan, Hennummarka og Akebakken barnehage. Lier har også et eget idrettslag som bl.a. tilbyr fotball, håndball, langrenn, skiskyting, e-sport og allidrett.

Nabolaget grenser til marka, som byr på fine turer enten det er til fots eller på ski. Blant annet kan man ta turen opp til Glasåsen eller Kraftkollen og nyt utsikten utover Lierdalen og Drammensfjorden. I motsatt retning, og i fin sykkelavstand fra boligen, ligger Damtjern - et idyllisk skogstjern med fin badeplass i naturskjønne omgivelser.

Umiddelbar nærhet til bussholdeplass med avganger til Drammen via Lierbyen og Asker. Fra Kværner bussholdeplass går det også buss til Oslo bussterminal og Lierbyen bussterminal. Nærhet til både Lier og Asker togstasjon med hyppige tog- og flytogavganger. Fra eiendommen er det enkel adkomst til påkjøring på E18 i retning Drammen og Oslo.

Dagligvarehandelen gjør du på den nye Kiwibutikken, like ned i veien. I tillegg ligger Liertoppen kjøpesenter kun et par minutter unna med bil. Senteret har ca. 85 forskjellige butikker og gratis parkering, samt lademulighet for elbiler. Her finner du alt fra både apotek, kles- og interiørbutikker, vinmonopol og serveringssteder. Videre er det kort kjørevei til Tranby torg med dagligvare, frisør med mer.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Radon
Det må oppgis radonverdier for alle boliger som helt eller delvis er utleide. Ved for høye verdier må det iverksettes tiltak.

Selger opplyser at det ikke er foretatt radonmåling på denne eiendommen og det er heller ikke krav til dette. Kjøper overtar eiendommen slik og er selv ansvarlig for å utføre eventuelle tiltak. For mer informasjon vedrørende radon se www.dsa.no.

Regulering

Kommuneplan/kommunedelplan:
Eiendommen er avsatt til boligbebyggelse - Nåværende i kommuneplan.

Gjeldende regulering:
Eiendommen er regulert til boligformål i reguleringsplan for området Tranby III, PlanID: 504-910-01.

Regulering under arbeid:
Det er ikke igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen.

Planforslag:
Det eksisterer ikke planforslag som berører eiendommen.

Ferdigattest
Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 04.11.1985, men ikke ferdigattest ifølge kommunen.

Jf. plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 01.01.1998. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.  

Ulovlig oppførte tiltak vil kommunen fremdeles kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Fra kommunen kan det komme reaksjoner overfor ny eier, ved for eksempel krav om omsøking, opphør av bruk, ileggelse av overtredelsesgebyr og pålegg mv. Dersom tiltaket avviker fra hva som er søkt om kan kommunen kan kreve at dagens forskrifter og lovverk legges til grunn ved omsøking, disse setter bl. annet krav til takhøyde, lysflate, ventilasjon, rømningsvei, brannsikring, størrelse på uteareal, antall parkeringsplasser mv. Uavhengig av eventuell reaksjonsform fra kommunen, blir dette kjøpers ansvar og risiko.

Lier kommune opplyser at det foreligger godkjente bygningstegninger for oppføring av boligen samt garasje. Tegningene gjelder kun nyoppføring og er stemplet av kommunen den 06.02.1984.

Beskrivelse (type bolig)
Frittliggende enebolig

Bygningsinformasjon / byggemåte
UTVENDIG
Takkonstruksjon med saltak, oppbygning i trekonstruksjon med takstoler (med lastberegninger fra byggeåret) undertak av rupanel fra byggeåret. Taket tekket med takstein. Takrenner og nedløp av plast. Pipe beslått med fotbeslag. Takstige montert, tilkomst til pipe. Yttervegger over grunnmur av bindingsverk fra byggeåret. Utvendig kledning i treverk, liggende panel. Malte trevinduer med 2- og 3-lags glass fra byggeår. Takvindu montert på soverom, er ifølge selger skiftet i løpet av senere år. Standard utgangsdør i tre med sidefelt i glass fra byggeåret. Terrassedører i malt tre fra byggeåret. Balkong 8 kvm (gulvareal, deler ikke måleverdig grunnet skråtak) del overbygget med adkomst fra stue. Konstruksjon med treverk i bjelkelag. Overflater gulv med trebord. Åpent rekkverk i treverk med håndløper. Veranda/ terrasse plate på mark del overbygget med adkomst fra stue. Konstruksjon med treverk i bjelkelag. Overflater gulv med trebord. Åpent rekkverk i treverk med håndløper. Trapp ned til hage med håndløper på en side. Trapp ved inngangsparti i tre med åpen rekkverk og håndløper.

INNVENDIG
Overflater gulv med parkett, fliser, tepper, tregulv og vinylbelegg. Overflater vegger med malt tapet, panel, malt miljø- glassfiberstrie og betong/ puss med malte overflater. Overflater himling (innvendige tak) med panel, malt miljø- glassfiberstrie og firkant-/ rektangulære plater. Etasjeskiller med bjelkelag i trekonstruksjon (med lastberegninger fra byggeåret) og underetasje med støpt gulv. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Elementpipe med sotluke plassert i underetasje (bod). Ildsteder, peisovn med glass montert i kjellerstue. Boligen har åpen tretrapp med lakkerte vanger og inntrinn. Rekkverk og håndløper i treverk med lakkerte flater. Boligen har furu fyllingsdører (malte og lakkerte overflater) som innvendige dører fra byggeåret.
Boligen hadde følgende varmekilder ved befaring;
- varmes opp ved strøm/ panelovner
- varmekabler på baderom og i 2 kjellerrom (Innredet kjellerstue og innredet soverom)
- peis/ peisovn
- varmepumpe luft til luft montert i stue

TEKNISKE INSTALLASJONER
Vannledninger innvendig i plast og kobber. Vannmåler og hovedstengekran montert i bod. Avløpsrør av plast fra byggeåret. Boligen har naturlig ventilasjon fra byggeåret. Varmepumpe luft til luft montert i trappegang fra år 2011. Varmtvannsbereder (ca.) 200 liter plassert i bod, eldre bereder antar fra byggeåret. Sikringsskap plassert i bod med skrusikringer, hovedsikring 63 AMP. Systemspenning 230V. Noe åpent og noe skjult anlegg. Strømmåler montert i skapet. Boligen hadde røykvarslere og brannslukning i henhold til forskriftskrav ved befaring.

TOMTEFORHOLD
Byggegrunn ikke kjente kultmasser. Det er ikke mulig å kontrollere eventuell fuktmembran/ fuktsperre eller drenering, antas utført i henhold til praksis på byggetid rundt bygningskroppen. Antar støpte betongfundament. Vegger mot grunn/ grunnmur med lettklinkerblokker. Boligen ligger i skrånede terreng, dette fører naturlig til fuktbelastning mot deler av grunnmur. Ideelt/ anbefalt fall bort fra grunnmur bør være 1:50 i 3 meters bredde fra grunnmur ut fra alle boligens sider. Boligen har tilstrekkelig fall bort fra grunnmur ut fra alle boligens sider. Offentlig VA (vann og avløp) via private stikkledninger fra offentlig nett inn til boligen. (Boligeier er ansvarlig for VA (vann og avløp) fra offentlig nett og inn til boligen.)

Nedenfor gjengis en kort oppsummering der den bygningssakyndige har beskrevet avvik ved boligen som har fått tilstandsgrad 2 (TG 2) eller 3 (TG 3).

TG 2:
Utvendig - Taktekking:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. er enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak. Vindskier og islekter er aldersslitt, det må påregnes oppgradering/ vedlikehold. Tekkingen har mose og slitasje på grunn av elde. Takstein og takbeslag langs kilrenner må jevnlig sjekkes og vedlikeholdes.

Utvendig - Nedløp og beslag:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Takrenner og nedløp med antydninger til aldersslitasje. Fallretning er ikke sjekket. Generelt anbefales det at utvendig beslag jevnlig kontrolleres, ettersees for lekkasjer og takrenner rengjøres.

Utvendig - Veggkonstruksjon:
Det er påvist andre avvik: Kledningsbord er aldersslitt, dels sprukket treverk grunnet normal uttørking. Kledningsbord er satt stedvis tett ned på vannbrett, her bør det være en åpning på 4-5 mm for å unngå fukt- og råteskader. Svertesopp på fasade.

Utvendig - Vinduer:
Det er påvist andre avvik: Karmene er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Enkelte vinduer går tregt, justering anbefales. Tettelister begynner å bli dårlige (morkne og slitte tetningslister). Generelt anbefales jevnlig vedlikehold av karm, rammer og tetningslist og det bør rengjøres og overflatebehandles/ vedlikeholdes der dette er nødvendig. (Det er kun foretatt kontroll på tilfeldig valgte åpne og lukkemekanismer.)

Utvendig - Vinduer:
Det er påvist andre avvik: Karmene er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Generelt anbefales jevnlig vedlikehold av karm, rammer og tetningslist og det bør rengjøres og overflatebehandles/ vedlikeholdes der dette er nødvendig. (Det er kun foretatt kontroll på tilfeldig valgte åpne og lukkemekanismer.)

Utvendig - Dører:
Det er påvist andre avvik: Litt slitt overflate enkelte steder. Tettelister begynner å bli dårlige (morkne og slitte tetningslister). Generelt anbefales jevnlig vedlikehold av karm, rammer og tetningslist og det bør rengjøres og overflatebehandles/ vedlikeholdes der dette er nødvendig. (Det er kun foretatt kontroll på tilfeldig valgte åpne og lukkemekanismer.)

Utvendig - Dører:
Det er påvist andre avvik: Litt slitt overflate enkelte steder. Tettelister begynner å bli dårlige (morkne og slitte tetningslister). Generelt anbefales jevnlig vedlikehold av karm, rammer og tetningslist og det bør rengjøres og overflatebehandles/ vedlikeholdes der dette er nødvendig. (Det er kun foretatt kontroll på tilfeldig valgte åpne og lukkemekanismer.)

Utvendig - Balkonger, terrasser og rom under balkonger:
Det er påvist andre avvik: Treverk er aldersslitt, dels sprukket treverk grunnet normal uttørking. På generelt grunnlag anbefales jevnlig vedlikehold av rekkverk og gulv.

Innvendig - Etasjeskille/gulv mot grunn:
Målt høydeforskjell på over 15 mm. gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.

Innvendig - Radon:
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Innvendig - Pipe og ildsted:
Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe.

Innvendig - Rom Under Terreng:
Det er påvist andre avvik: Det er ved hullborring konstantert at veggen er oppbygd med plast mot varm sone under terrengnivå. Det anbefales at der mer en halvparten av ytterveggen er under terreng å ikke benytte plast, men det anbefales å benytte diffusjonsåpen materialer (materialer og overflatebehandling slipper igjennom fukt i konstruksjonen) mot varm side av konstruksjonen (innvendig i underetasje/ kjeller). Om man ønsker å etterisolere underetasjer/ kjeller anbefales utvendig isolering av konstruksjonen. Det er ved måling i andre boder uten utlekting er det målt noe høye verdier ved overflatemåling direkte på murvegg.

Innvendig - Innvendige trapper:
Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.

Innvendig - Innvendige dører:
Det er påvist andre avvik: Enkelte dører går tregt og det må påregnes justering. Innvendige dører fremstår i normalt stand i forhold til alder med forventet bruksslitasje. Generelt anbefales jevnlig vedlikehold av karm og rammer, bør rengjøres og overflatebehandles der dette er nødvendig.

Våtrom - Overflater Gulv - Vaskerom:
Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
Kostnadsestimat : Over 300 000

Våtrom - Ventilasjon - Vaskerom:
Rommet har kun naturlig ventilasjon. Våtrommet mangler styrt tilluftsventilering.

Kjøkken - Avtrekk - Kjøkken:
Det er påvist andre avvik: Eldre ventilator som har behov for oppgradering/ utskifting.

Spesialrom - Overflater og konstruksjon - Wc:
Toalettrom mangler styrt tilluftsventilering. Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1.

Tekniske installasjoner - Vannledninger:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Sikre boligen mot vannlekkasjer i rom uten sluk, etablere automatisk vannstopper med magnetventil. Teknisk utstyr som er noen år er alltid forbundet med risiko, og forventningene i forhold til levetid må derfor ses på i sammenheng med garantitid for produktet.

Tekniske installasjoner - Avløpsrør:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.

Tekniske installasjoner - Varmesentral:
Mer enn halvparten av forventet brukstid på varmesentral er oppbrukt.

Tekniske installasjoner - Varmtvannstank:
Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år

Tekniske installasjoner - Elektrisk anlegg:
Sikringsskap plassert i bod med skrusikringer, hovedsikring 63 AMP. Systemspenning 230V. Noe åpent og noe skjult anlegg. Strømmåler montert i skapet.

Tomteforhold - Drenering:
Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.

Tomteforhold - Grunnmur og fundamenter:
Det er påvist andre avvik: Det er å bemerke at innvendig grunnmur er delvis utlektet og ikke mulig å befare. På utvendig grunnmur er det begrensede deler av grunnmur som er synlig. Overflater med mur og puss ser ut til å være i normal stand, det bemerkes at det kan forekomme bom (løs murpuss) i murpuss. Ved befaring ble det tatt stikkprøver med fuktmåler på innvendig side av murer under utvendig terrengnivå. Det ble registrert noe fukt i murer og kjellergulv (bod). Bedre drenering må vurderes og god ventilering anbefales.

Tomteforhold - Terrengforhold:
Det er påvist andre avvik: Terrengforhold; Ideelt/ anbefalt fall bort fra grunnmur bør være 1:50 hvor dette er mulig (2 cm fall pr. meter) i 3 meters bredde fra grunnmur ut fra alle boligens sider. Stedvis dårlig fall/ motfall/ flatt bort fra grunnmur og muligheter for vannansamling. Hvor terrenget gjør dette vanskelig, kan alternative tiltak være fall langs veggen, avskjæringsgrøfter o.l. Takvann må ledes bort i rør eller så langt bort fra byggverket at det ikke fører til fuktpåkjenning av bygningsdeler under terreng.

Tomteforhold - Utvendige vann- og avløpsledninger:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger.

TG 3:
Våtrom - Generell - Bad:
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
Kostnadsestimat : Over 300 000

Konstruksjoner som ikke er undersøkt:
Utvendig - Takkonstruksjon/Loft
Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etg.

Våtrom - Fukt i tilliggende konstruksjoner - Bad

Våtrom - Fukt i tilliggende konstruksjoner - Vaskerom

Deler av informasjonen i dette avsnittet er hentet fra tilstandsrapporten. Opplistingen over er ikke uttømmende og du oppfordres til å lese og sette deg grundig inn i alt salgsmateriell.
Arealene er oppgitt av bygningssakkyndig på grunnlag av takstbransjens rettledning for arealmåling. Av rettledningen fremgår det at også areal (unntatt boder) som ligger utenom selve bruksenheten skal inngå i BRA, og noen ganger også i P-Rom. Dette kan være beboelsesrom som ligger i kjeller, loftsrom, innglassede terrasser og garasjeplasser som f.eks. ifølge seksjonering tilhører boenheten. Dette avviker fra veilederen til NS3940 og kan bety at areal inngår i oppgitt areal selv om eierrettigheten ikke er dokumentert. Hva som defineres som primærrom (P-ROM) eller sekundærrom (S-ROM) tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges, selv om enkelte rom ikke er byggemeldt og godkjent til dagens bruk.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: Kjeller: 79 kvm. Kjellerstue, bad, hobbyrom og 4 boder. 1. etasje: 85 kvm. Entré, trappegang, toalettrom, vaskerom, stue og kjøkken. 2. etasje: 43 kvm. Trappegang, bad og 2 soverom.

Bruksareal per etasje: Kjeller: 51 kvm. Kjellerstue, bad og hobbyrom. 1. etasje: 85 kvm. Entré, trappegang, toalettrom, vaskerom, stue og kjøkken. 2. etasje: 43 kvm. Trappegang, bad og 2 soverom.

lnngår i p-romsareal:

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra selger/e-verket: Anlegget ble sist kontrollert: 2009. Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen): Drammensregionens brannvesen IKS v/Feierseksjonen hadde sist tilsyn på fyringsanlegget den 09.03.2022. Det ble under dette tilsynet ikke avdekket avvik eller andre forhold som har betydning for fyringsanlegget, og det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

Tilstandsrapporten beskriver byggverkets tekniske tilstand. Det er ikke foretatt kontroll av de elektriske installasjonene (el-takst) selv om bygningssakkyndige kan ha knyttet kommentarer til el-anlegget ut ifra helt enkle vurderingskriterier. Siden el-anlegget ikke er kontrollert av bygningssakyndig er det sannsynlig at det siden kan avdekkes avvik fra dagens forskriftskrav og oppstå funksjonssvikt. Videre må kjøper være forberedt på at det må foretas oppgraderinger på grunn av slitasje, fraværende vedlikehold, arbeider som er utført av ufaglærte, alder eller tekniske løsninger som ikke holder dagens standard. I Norge er det en av oppgavene til «Det lokale eltilsynet» (DLE) å foreta tilsyn av elektriske anlegg i boliger og fritidsboliger. Alle boliger skal ha periodisk kontroll hvert 20 år og hytter/fritidsboliger kontrolleres hvert 30 år. El-anlegget er en bygningsdel som er gjenstand for konstant utvikling, det må derfor påregnes at dagens anlegg ikke nødvendigvis er dimensjonert for oppgradering av kjøkken med nye elektriske apparater eller rehabilitering av bad m/varmekabler samt innstalleringer el-bil lader.

Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, bygningssakskyndig, selgers opplysninger gitt til bygningssakskyndig, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.

Hvitevarer / tilbehør
Kjøleskap og oppvaskmaskin medfølger i salget. Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 11 699,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp. Alle eiendommer som er tilknyttet offentlig vann og avløp har private stikkledninger, som vedlikeholdes for eiers egen regning. For ytterligere opplysninger om de private stikkledningene tar man kontakt med kommunen. Eiendommen har adkomst fra offentlig vei over privat stikkvei. Adkomst til offentlig vei er over eiendommen gnr.145, bnr. 91 som er et realsameie. Eierandelen følger eiendommen ved salg. Det må påregnes å betale kostnader til veivedlikehold og snøbrøyting, i samarbeid med de øvrige eierne.

Andre utgifter
Strømforbruk i kWh 16 800
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 1 279 669,-
Sekundær formuesverdi kr 4 606 808,-
Formuesverdi årstall

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-22-00218

Sentrale lover
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.  

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.

Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

En forutsetning for salget er at skjøtet for eiendommen tinglyses på kjøper. Kjøper aksepterer at EiendomsMegler 1 Modum AS kan offentliggjøre kjøpesum m.m. i egen markedsføring. Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i min. 10 år. Se dahlas.no for mer informasjon om vår behandling av personopplysninger.

Boligselgerforsikring
Sammendrag av selgers egenerklæringsskjema:

13. Kjenner du til om det utført kontroll av el‐anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon, varmepumpe)?
Ja. Service på varmepumpe i Desember 2021.

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Eiendomsmegler Dahl formidler Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler de neste fem årene. Boligkjøperforsikring tegnes hos eiendomsmegler senest ved kontraktsignering og gir rett til advokathjelp inntil 5 år etter overtakelse. Forsikringen betales som del av oppgjøret ved boligkjøpet. PLUSS-dekningen fornyes årlig ved faktura fra HELP.
Egenandel kr 4 000 påløper ved takst, tvist eller 10 timer advokatbistand, avhengig av hva som kommer først. Meglerforetaket mottar kr 1 400 - 2 100 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/ småbruk, er det kun forhold tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. Vi tar forbehold om pris- og vilkårsendringer. Hvis premien ikke er innbetalt ved overtakelse, vil avtalen bli kansellert. For fullstendig informasjon om dekning og vilkår, se help.no.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.
Når du kjøper brukt eiendom er det viktig å ha riktige forventninger. Du må ha som utgangspunkt at bruksslitasje, aldersforringelse, værpåkjenninger med videre forverrer tilstanden gradvis. Husk at alle bygningsdeler og tekniske installasjoner har begrenset levetid. Forhold som kunne vært oppdaget på visning, er normalt ikke en mangel.

Det er viktig at du setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Du anses å være kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om du har lest dokumentene eller ikke. Du oppfordres til å undersøke eiendommen nøye. Ta gjerne med en fagkyndig på visning, før bud inngis. Kjøper du eiendommen usett kan du ikke reklamere på forhold som du ville blitt kjent med ved visningen.

Det kan foreligge en mangel dersom selger har holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger, og dette har innvirket på avtalen.

Dersom du oppdager forhold du mener kan være mangel, stiller avhendingsloven krav om at du reklamerer snarlig og «innen rimelig tid» overfor boligselgerforsikringsselskapet/selger.

Vi anbefaler at du reklamerer umiddelbart etter at du oppdaget eller burde oppdaget mangelen.

Ta kontakt med megler eller forsikringsselskapet straks du oppdager forhold du mener kan være en mangel.
Det er nye regler fra 01. januar 2022 - hva må du passe på som kjøper?
- Lese tilstandsrapport, eiendomsmeglers beskrivelse i salgsprospekteten og selgers egenerklæring nøye.
- Du kan ikke klage på forhold som du har
fått opplysninger om i tilstandsrapporten, i salgsoppgaven eller på andre måter.
- Se på tilstandsgrad og anslått utbedringskostnad for å danne deg et bilde av hva du må regne med av kostnader og eventuelle arbeider på boligen fremover. Husk at en anslått kostnad ikke er det samme som faktisk kostnad. Merk også at anslått utbedringskostnad bare er utbedring av konkrete avvik, etter den standarden som boligen har. Oppgradering til dagens standard kan koste mer. For eksempel å bytte fra gulvbelegg til parkett eller å etterisolere for bedre energibesparelse.
- Husk: Å kjøpe en brukt bolig er ikke det samme som å kjøpe en ny bolig. Gjør en vurdering av boligens alder, tilstand og type. I en eldre bolig, kan det være avvik som ikke er beskrevet, men som du ikke kan klage på til selger.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 17.06.2022.
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 09.06.2022.
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 10.06.2022
Energiattest, datert 10.06.2022
Kopi av informasjon fra stedlig energiverk vedrørende eiendommens el‐anlegg datert 10.06.2022
Kopi av informasjon fra Drammensregionens brann‐ og feiervesen, datert 10.06.2022.
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold

Tinglyste heftelser

Urådighet - Tinglyst dato 28.11.1983
FORKJØPSRETT Rettighetshaver: Lier kommune Best. om begrensning i råderett. Diverse tidsbegrensede bestemmelser om forkjøps- og gjenkjøpsrett, om prioritet for disse. GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Omnummerering ved kommuneendring - Tinglyst dato 01.01.2020
Omnummerering ved kommuneendring

Registrering av grunn - Tinglyst dato 04.04.1984
Registrering av grunnAnnonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.