af4cd6be-b973-436e-a793-20f2c15b1186
Adresse

Evjegata 7
3050 MJØNDALEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 4.690.000

Omkostninger


Dokumentavgift: 117.250 ,-
Pantattest pr. dokument kr 208,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 585,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 585,-
Pluss Boligkjøperforsikring Enebolig, tomannsbolig (hel eller del), fritidsbolig, tomt kr 14 700,-


Sum øvrige omkostninger kr 133.328

Totalpris med omkostninger kr 4.823.328

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 11 900,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Starttidspunkt: 29.06.2022 kl. 17:00
Sluttidspunkt: 29.06.2022 kl. 18:00

Megler

Fredrik Simensen
+4748237971
fs@dahlas.no

Kort om eiendommen

Eiendommen ligger i et godt etablert boligområde på flata i Mjøndalen. Kort vei til bla. barnehage, barneskole, og ungdomsskole. Kort gangavstand til Mjøndalen sentrum med alle sine servicetilbud. Umiddelbar nærhet til de fleste fasiliteter som dagligvarebutikk (Rema 1000 og Kiwi), togstasjon og busstopp. Kort vei til flotte turområder i skog og mark samt badeplass og lysløype. Kun ca. 15 minutters kjøring til Drammen sentrum.

Boligen går over 2 plan, pluss kjeller, og inneholder:
1. etasje hoveddel: Entré, gang, 3 soverom og bad.
2. etasje: Gang, wc, stue og kjøkken. Utgang til terrasse fra stue.
Kjeller: Kjellerstue, bod, kjellerrom og udefinert rom.

1. etasje med egen inngang: Gang, hall, soverom, wc, bad, kjøkken og stue. Utgang til terrasse fra stue. Det er laget til en hybel-løsning i 1. etasje. Denne er ikke omsøkt og godkjent i kommunen. Utleid pt. for 7500kr mnd.

Parkering i dobbelgarasje og i gårdsplass. Hyggelig og solrik hage med god plass til en stor familie

Velkommen!

Areal og byggeår

Primærareal: 176

Bruksrareal: 281

Antall soverom: 4

Tomtestørrelse: 831

Boligtype: Enebolig

Eierform: Selveier

Byggeår: 1929

Energimerking: G Oransje

Fasiliteter
  • Balkong/Terrasse
  • Garasje/P-plass
  • Peis/Ildsted
  • Turterreng
  • Utsikt
  • Barnevennlig
  • Offentlig vann/kloakk
  • Rolig
  • Sentralt
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 223
Bruksnr: 102
Kommune: Drammen

Innhold
Boligen går over 2 plan, pluss kjeller, og inneholder:
1. etasje hoveddel: Entré, wc, gang, 3 soverom og bad.
2. etasje: Gang, wc, stue og kjøkken. Utgang til terrasse fra stue.
Kjeller: Kjellerstue, bod, kjellerrom og udefinert rom.

1. etasje med egen inngang: Gang, hall, soverom, wc, bad, kjøkken og stue. Utgang til terrasse fra stue.

Parkering i dobbelgarasje og i gårdsplass. Hyggelig og solrik hage med god plass til en stor familie.

De oppgitte rom er definert av bygningssakkyndige iht. vedlagt rapport, etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Eiendommen står registrert som enebolig og ikke enebolig med leilighet. Utleiedel er ikke godkjent. Det er ikke dagens krav til brann og lyd mellom enhetene. Avvik fra bygningstegninger: Soverommet i "hybelen" er laget noe mindre enn på tegninger. En liten del av stuen var tidligere et kott. Veranda er bygget inn til gang for "hybelen". Det er laget til et toalettrom i gangen. Kjellerstue er ikke omsøkt. Det står i bygningstegninger at rommet "utgraves for senere innredning". Terrasse med utgang fra stue i hoveddel er ikke godkjent og omsøkt.

Standard:
Boligen er opprinnelig bygget i 1929. Det er utført noe tiltak, tilbygg på 80 tallet og noe overflate gjennom tidene samt bad i 1.etg er av nyere dato uten dokumentasjon. Eier har ikke mye kjennskap til hva som er gjort opp igjennom årene. Boligen bærer preg av manglende vedlikehold og må betegnes som et rehabiliterings objekt, da det er behov for påkost og oppgraderinger innvendig og utvendig. Utvendig så må boligen påregnes kledd om, bytte av vinduer og tak på flat del. Kjeller må strippes og drenering må vurderes.

Oppgraderinger senere år:
- Terrasse i første etasje ble byttet 2021
- WC 2018 i "hybel"
- Bad i hoveddel oppusset i 2008

Parkering:
Parkering i dobbelgarasje og i gårdsplassen.

Det er noe vanskelig å lukke igjen den ene garasjeporten.

Oppvarming:
Montert varmepumpe. Det er gulvvarme på bad i første etasje i "hybel". Ellers oppvarming med peis og vedovn.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Varmekilder er ikke funksjonstestet.

Beliggenhet:
Eiendommen ligger i et godt etablert boligområde på flata i Mjøndalen. Kort vei til bla. barnehage, barneskole, og ungdomsskole. Kort gangavstand til Mjøndalen sentrum med alle sine servicetilbud. Umiddelbar nærhet til de fleste fasiliteter som dagligvarebutikk (Rema 1000 og Kiwi), togstasjon og busstopp. Kort vei til flotte turområder i skog og mark samt badeplass og lysløype. Kun ca. 15 minutters kjøring til Drammen sentrum.

Mjøndalen Idrettsforening med gode tilbud og flotte idrettsanlegg m/bla. innendørs fotballbane, gressbaner og kunstisbane. Kort vei til Family Sports Club treningssenter. Eiker Golfklubb har 9-hulls bane på Portaasen. Det er kort gangavstand til Elveparken med turvei og fine fiskemuligheter.

God bussforbindelse til Drammen, Hokksund og Oslo. God togforbindelse fra Mjøndalen stasjon. Ca. 23 minutter med tog fra Mjøndalen til Asker, ca 42 minutter til Oslo og ca 32 minutter til Kongsberg.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål. Det er laget til en hybel i 1. etasje, med egen inngang. Denne er ikke omsøkt og godkjent i kommunen.

Radon
Det må oppgis radonverdier for alle boliger som helt eller delvis er utleide. Ved for høye verdier må det iverksettes tiltak.

Selger opplyser at det ikke er foretatt radonmåling på denne eiendommen og det er heller ikke krav til dette. Kjøper overtar eiendommen slik og er selv ansvarlig for å utføre eventuelle tiltak. For mer informasjon vedrørende radon se www.dsa.no.

Regulering

Området er avsatt i kommunen til:
Sentrumsformål - Nåværende Kommuneplan (7.10.2015)
forhold som skal avklares og belyses Kommuneplan (7.10.2015)
Flomfare Kommuneplan (7.10.2015)

Regulering:
3005
062520130008
Områderegulering for Mjøndalen sentrum (19.6.2019) Ras- og skredfare

3005
062520130008
Områderegulering for Mjøndalen sentrum (19.6.2019) Flomfare

3005
062520130008
Områderegulering for Mjøndalen sentrum (19.6.2019) Fortau

3005
062520130008
Områderegulering for Mjøndalen sentrum (19.6.2019) Sentrumsformål

Ferdigattest
Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. Jf. plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 01.01.1998. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Ulovlig oppførte tiltak vil kommunen fremdeles kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Kjøper overtar ansvar, risiko og eventuelle konsekvenser knyttet til dette.

Bygningene er byggemeldte.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Enebolig oppført i trekonstruksjon på grunnmur av betong/leca på betongsåle. Vinduer består av tre med isolerglass, fra 80 tallet/-84. Det er varierende alder og type vinduer. Tak er tekket med takstein. Undertak av bordtak, sutak, sløyfer og
lekter. Tak er lagt om etter byggeår, ukjent år.

Nedenfor gjengis en kort oppsummering der den bygningssakyndige har beskrevet avvik ved boligen som har fått tilstandsgrad 2 (TG 2) eller 3 (TG 3).

TG 2:
- Det er påvist andre avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt
på taktekkingen. Papptekking må påregnes lagt om, er sprukken og porøs. Nedre del av vindski er stedvis dårlig. Tak over inngang har lekkasje i takplater.
- Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Beslag på tak må påregnes ettersyn og vedlikehold, spesielt grad, der det er registrert fuktmerker inne på loft i grad. Ingen fukt ved befaring. Overgangsbeslag flatt tak mot vegg må påregnes oppgradert ved omlegging av papp.
- Takskjegg på flat del har dårlig treverk. Oppe på loft er det registrert gamle fuktmerker i grad, ingen fukt ved befaring. Det samme gjelder rundt kanal som anbefales isolert bedre. Kontroll / ettersyn av beslag tak, jfr pkt beslag.
- Vinduer kan påregnes vedlikehold og oppgradering med tiden. Det ble registrert punktert glass i vinduer ved befaring. Enkelte vinduer er vanskelig og åpne-lukke.
Det opplyses at det ved et vindu i 2.etg lekker vann inn ved mye nedbør.
- Justering/vedlikehold og oppgradering er noe som kan påregnes med tiden vedr terrassedør. Vil være naturlig og ta ved omkledning av boligen.
- Terrasse ut fra 1.etg må påregnes regelmessig vedlikehold. Takterrasse har ikke tilfredsstillende sikring og rekkverk er for lavt. Skal det være en takterrasse må gulv bygges opp tilfredsstillende og det må være rekkverk rundt det hele. Slik takterrassen er nå er det fare for liv og helse, anbefales blokkert.TG:3. Takoverbygget inngangsparti har en enkel konstruksjon med plater. Rekkverk er noe lavt. Pavilijong i hagen må påregnes vedlikehold og tiltak med tiden. Det er lekkasje i takplater pavilijong.
- Det kan stedvis forekomme en del overflateavvik da det ikke er flyttet på innbo og løsøre. Det er stedvis registrert sår og skader på enkelte overflater. Det er stedvis noe ufagmessig avslutninger og finish og noe gjenstående finish. Tidmessig oppgraderinger er påregnelig.
- Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
- Pipen må vedlikeholdes utvendig. Det er i kjeller registrert saltutslag på innvendig forblending. Anbefales pusset og behandlet. Det er sprekk i plate, vedovn.
- Innvendige dører: Mindre overflateavvik kan forekomme og noe småjusteringer kan påregnes med tiden.
- Dusjrom, hybel: Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen.
- Bad hoveddel: Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker. Mindre overflateavvik kan forekomme, reg sprekk i flis -fug. Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under)
Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er stedvis fall mot sluk. Bom, sprekk i enkelte flis. Det er påvist ufagmessig utførelse rundt sluk. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Våtrommet mangler styrt tilluftsventilering.
- Kjøkken kan påregnes oppgradert, slitasje og fuktskade i benkeskap. Avvik på overflater. Bytte av ventilator vil være naturlig ved oppgradering av kjøkken. Justeringer og vedlikehold er påregnelig. Laminat har svelling i skjøter
- Røropplegg er ikke kontrollert i sin helhet. Deler av det synlige røropplegg bærer preg av ufagmessig utførelse.
- Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år
- Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Fukt indikert i kjeller.
- Det er stedvis avskalling sår og riss i grunnmur. Vedlikehold er noe som må påregnes.
- Utvendige vann- og avløpsledninger. Eldre opplegg kan påregnes tiltak.

TG 3:
- Det er påvist betydelige råteskader i bordkledningen. Det er stedvis en del råte i utvendig panel og tiltak må påregnes. Kostnadsestimat : Over 300 000
- Etasjeskille/gulv mot grunn: Det er registrert symptom på sopp/råte. Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er i kjeller registrert råte i bærende bjelker, mot gårdsplass. Kostnadsestimat : 100 000 - 300 000
- Det er gjennom målinger påvist høyt fuktnivå i trevegger i underetg./kjeller, det er derfor ikke foretatt hulltaking. Det er påvist synlige fukt/råteskader i treverk i underetg./kjeller, hulltaking er derfor ikke nødvendig. Det anbefales at treverk mot grunnmur og gulv fjernes, slik at det kun er mur. Dårlig inneklima i kjeller, jfr pkt drenering. Kostnadsestimat : 50 000 - 100 000
- Det er ikke montert rekkverk på innvendig trapp. Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000
- Dusjrom hybel: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Det er ikke fri adkomst til sluk. Registrert / indikert fukt i vegg våtsone. 

Deler av informasjonen i dette avsnittet er hentet fra tilstandsrapporten. Opplistingen over er ikke uttømmende og du oppfordres til å lese og sette deg grundig inn i alt salgsmateriell.

Arealene er oppgitt av bygningssakkyndig på grunnlag av takstbransjens rettledning for arealmåling. Av rettledningen fremgår det at også areal (unntatt boder) som ligger utenom selve bruksenheten skal inngå i BRA, og noen ganger også i P-Rom. Dette kan være beboelsesrom som ligger i kjeller, loftsrom, innglassede terrasser og garasjeplasser som f.eks. ifølge seksjonering tilhører boenheten. Dette avviker fra veilederen til NS3940 og kan bety at areal inngår i oppgitt areal selv om eierrettigheten ikke er dokumentert. Hva som defineres som primærrom (P-ROM) eller sekundærrom (S-ROM) tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges, selv om enkelte rom ikke er byggemeldt og godkjent til dagens bruk.

Eiendommen står registrert som enebolig og ikke enebolig med leilighet. Utleiedel er ikke godkjent. Det er ikke dagens krav til brann og lyd mellom enhetene. Avvik fra bygningstegninger: Soverommet i "hybelen" er laget noe mindre enn på tegninger. En liten del av stuen var tidligere et kott. Veranda er bygget inn til gang for "hybelen". Det er laget til et toalettrom i gangen. Kjellerstue er ikke omsøkt. Det står i bygningstegninger at rommet "utgraves for senere innredning". Terrasse med utgang fra stue i hoveddel er ikke godkjent og omsøkt.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: 1. etasje: 117 2. etasje: 63 Kjeller: 101

Bruksareal per etasje: 1. etasje: 113 2. etasje: 63 Kjeller: 0

lnngår i p-romsareal:

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra selger/e-verket:
Anlegget ble sist kontrollert: 2019
Det foreligger ingen påbud om utbedringer. .

Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen):
Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Tilstandsrapporten beskriver byggverkets tekniske tilstand. Det er ikke foretatt kontroll av de elektriske installasjonene (el-takst) selv om bygningssakkyndige kan ha knyttet kommentarer til el-anlegget ut ifra helt enkle vurderingskriterier.

Siden el-anlegget ikke er kontrollert av bygningssakyndig er det sannsynlig at det siden kan avdekkes avvik fra dagens forskriftskrav og oppstå funksjonssvikt. Videre må kjøper være forberedt på at det må foretas oppgraderinger på grunn av slitasje, fraværende vedlikehold, arbeider som er utført av ufaglærte, alder eller tekniske løsninger som ikke holder dagens standard

I Norge er det en av oppgavene til «Det lokale eltilsynet» (DLE) å foreta tilsyn av elektriske anlegg i boliger og fritidsboliger. Alle boliger skal ha periodisk kontroll hvert 20 år og hytter/fritidsboliger kontrolleres hvert 30 år. El-anlegget er en bygningsdel som er gjenstand for konstant utvikling, det må derfor påregnes at dagens anlegg ikke nødvendigvis er dimensjonert for oppgradering av kjøkken med nye elektriske apparater eller rehabilitering av bad m/varmekabler samt innstalleringer el-bil lader.

Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.

Det er ikke fiber inn til boligen, det må installeres etter overtagelse om ønskelig.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 12 384,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. Alle eiendommer som er tilknyttet offentlig vann og avløp har private stikkledninger, som vedlikeholdes for eiers egen regning. For ytterligere opplysninger om de private stikkledningene tar man kontakt med kommunen.

Andre utgifter
Strømforbruk i kWh 27 000
Forbruk av andre varmekilder kr 1 000,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 1 502 171,-
Sekundær formuesverdi kr 5 007 236,-
Formuesverdi årstall 2020

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-22-00227

Sentrale lover
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.  

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.

Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

En forutsetning for salget er at skjøtet for eiendommen tinglyses på kjøper. Kjøper aksepterer at EiendomsMegler 1 Modum AS kan offentliggjøre kjøpesum m.m. i egen markedsføring. Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i min. 10 år. Se dahlas.no for mer informasjon om vår behandling av personopplysninger.

Boligselgerforsikring
Sammendrag av selgers egenerklæringsskjema:
- det lekker vann fra et vindu i 2. etasje i stuen ved kraftig nedbør, kraftig regn ‐ vannlekkasje fra garasjetak ‐ vannlekkasje fra taket ved inngangen ute ‐ vannlekkasje fra taket i hagestuen ute (plasstak) ‐ noe sprekk mellom fliser på badet i hoveddelen (ikke badet i hybelen) ‐ litt skader på gulvet på toalettet i 2. etasje
- nytt bad og toalett i 2008, hoveddelen . Toalettet i hybeldelen ble pusset opp 2018,
- det var flom i Mjøndalen før, husker ikke når det var og det var oversvømmelse i kjelleren , men ikke nå lenger fordi kommunen har lagt inn store rør over hele Mjøndalen
- fuktskader på vegg i kjellerrommet
- plater i gamle vedovnen er sprukket
- har hatt mus på loftet men har kvitt dem med musefeller.
- Skjeggkre: finner dem av og til på badet og soverommene
- vannlekkasje fra garasjetak ‐ vannlekkasje fra taket ved inngangen ute
- vannlekkasje fra taket i hagestuen ute (plasstak)
- ny balkong fra stuen i 1. etasje 2021
- elektrisk tilsyn og reparasjon, 2019. Utført av wilh.Kolstad as
- hybelen er en del av hele boligen

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Eiendomsmegler Dahl formidler Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler de neste fem årene. Boligkjøperforsikring tegnes hos eiendomsmegler senest ved kontraktsignering og gir rett til advokathjelp inntil 5 år etter overtakelse. Forsikringen betales som del av oppgjøret ved boligkjøpet. PLUSS-dekningen fornyes årlig ved faktura fra HELP.
Egenandel kr 4 000 påløper ved takst, tvist eller 10 timer advokatbistand, avhengig av hva som kommer først. Meglerforetaket mottar kr 1 400 - 2 100 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/ småbruk, er det kun forhold tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. Vi tar forbehold om pris- og vilkårsendringer. Hvis premien ikke er innbetalt ved overtakelse, vil avtalen bli kansellert. For fullstendig informasjon om dekning og vilkår, se help.no.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.
Når du kjøper brukt eiendom er det viktig å ha riktige forventninger. Du må ha som utgangspunkt at bruksslitasje, aldersforringelse, værpåkjenninger med videre forverrer tilstanden gradvis. Husk at alle bygningsdeler og tekniske installasjoner har begrenset levetid. Forhold som kunne vært oppdaget på visning, er normalt ikke en mangel.

Det er viktig at du setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Du anses å være kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om du har lest dokumentene eller ikke. Du oppfordres til å undersøke eiendommen nøye. Ta gjerne med en fagkyndig på visning, før bud inngis. Kjøper du eiendommen usett kan du ikke reklamere på forhold som du ville blitt kjent med ved visningen.

Det kan foreligge en mangel dersom selger har holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger, og dette har innvirket på avtalen.

Dersom du oppdager forhold du mener kan være mangel, stiller avhendingsloven krav om at du reklamerer snarlig og «innen rimelig tid» overfor boligselgerforsikringsselskapet/selger.

Vi anbefaler at du reklamerer umiddelbart etter at du oppdaget eller burde oppdaget mangelen.

Ta kontakt med megler eller forsikringsselskapet straks du oppdager forhold du mener kan være en mangel.
Det er nye regler fra 01. januar 2022 - hva må du passe på som kjøper?
- Lese tilstandsrapport, eiendomsmeglers beskrivelse i salgsprospekteten og selgers egenerklæring nøye.
- Du kan ikke klage på forhold som du har
fått opplysninger om i tilstandsrapporten, i salgsoppgaven eller på andre måter.
- Se på tilstandsgrad og anslått utbedringskostnad for å danne deg et bilde av hva du må regne med av kostnader og eventuelle arbeider på boligen fremover. Husk at en anslått kostnad ikke er det samme som faktisk kostnad. Merk også at anslått utbedringskostnad bare er utbedring av konkrete avvik, etter den standarden som boligen har. Oppgradering til dagens standard kan koste mer. For eksempel å bytte fra gulvbelegg til parkett eller å etterisolere for bedre energibesparelse.
- Husk: Å kjøpe en brukt bolig er ikke det samme som å kjøpe en ny bolig. Gjør en vurdering av boligens alder, tilstand og type. I en eldre bolig, kan det være avvik som ikke er beskrevet, men som du ikke kan klage på til selger.

Vedlegg
Tilstandsrapport
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring
Selgers opplysningsskjema for eiendommen

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.