Adresse

Storseilveien 44
3788 STABBESTAD

Prisinformasjon

Prisantydning: 5.500.000

Omkostninger


Dokumentavgift: 137.500 ,-
Pantattest pr. dokument kr 208,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 585,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 585,-
Pluss Boligkjøperforsikring Enebolig, tomannsbolig (hel eller del), fritidsbolig, tomt kr 14 700,-


Sum øvrige omkostninger kr 153.578

Totalpris med omkostninger kr 5.653.578

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 11 900,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Starttidspunkt: 21.05.2022 kl. 12:00
Sluttidspunkt: 21.05.2022 kl. 14:00

Starttidspunkt: 22.05.2022 kl. 12:00
Sluttidspunkt: 22.05.2022 kl. 14:00

Megler

Trond A. Helgerud
+4791360434
tah@dahlas.no

Kort om eiendommen

Dette er en velholdt og praktisk innredet helårs fritidsbolig. Den har gjennomgått oppgraderinger og oppussing senere år. Tilnærmet alle overflater er fornyet slik at hytta fremstår tiltalende og innflytningsklar. Den ligger meget flott til på øst-enden av feltet i populære Haslumkilen Havn. Den ligger meget solrikt til og fra hytta er det kort vei ned til sjøen og med nydelig utsikt over Haslumkilen. Her disponerer man også en båtplass ( ca 3 meter) i det flotte felles brygganlegget.

Haslumkilen er et skjermet familieparadis som ligger godt beskyttet for vær og vind innerst i Stølefjorden. Her finner man en idyll og aktivitetsmuligheter for barn i alle aldre. På fellesområde ligger det både sandstrand og flotte bryggeanlegg.

Hytta fremstår som innflytningsklar og gir et meget godt inntrykk så vel innvendig som utvendig. Her har man stor stue med moderne peisovn og åpen løsning mot kjøkkenet, flislagt bad/WC, 3 soverom, 3 terrasser/veranda og en praktisk utebod.


Areal og byggeår

Primærareal: 84

Bruksrareal: 91

Antall soverom: 3

Tomtestørrelse: 385

Boligtype: Hytte

Eierform: Selveier

Byggeår: 1996

Energimerking: E Oransje

Fasiliteter
  • Balkong/Terrasse
  • Garasje/P-plass
  • Peis/Ildsted
  • Turterreng
  • Utsikt
  • Fiskemulighet
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 7
Bruksnr: 328
Kommune: Kragerø

Innhold
1.etasje: Entre/trappehall, bad/WC, bod, romslig vinkelstue med utgang til terrassen og åpen løsning mot kjøkkenet.

2.etasje: Gang med TV/krok og utgang til veranda 3 soverom. Praktisk kneloft i tilknytning til det store soverommet.

Terrasse også på baksiden av hytta med bod.


De oppgitte rom er definert av bygningssakkyndige iht. vedlagt rapport, etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Standard:
Dette er en meget pen og velholdt fritidsbolig. Den har gjennomgått oppgraderinger og oppussing senere år. Tilnærmet alle overflater er fornyet slik at hytta fremstår tiltalende og innflytningsklar.

Gulv. Keramiske fliser på baderom. For øvrig pene furugulv som er slipt, beiset og lakkert.

Vegger: Keramiske fliser på baderomsvegger. For øvrig pene og lysmalte paneler.

Himlinger: Lysmalte panelte overflater.

Kjøkken: Dette ligger med åpen løsning mot stuen og ideelt plassert for et stort spisebord for familien. Innredningen er hvitmalt og benkeplater er i massiv nyoljet eik. Integrerte hvitevarer med ventilator, kjøl/frys, komfyr med platetopp og oppvaskmaskin.

Bad/WC: Pene og flislagte gulv og vegger, varmekabler i gulvet. Servant i baderomsinnredning med speil, dusjhjørne og toalett. Det er opplegg til vaskemaskin.


Stuen: Denne er stor, med masse lys og utsikt gjennom de mange hvitmalte vinduene. Fra stuen er det også utgang til terrasse.


Terrasser: Stor terrasse/platting på baksiden av hytta med oppsatt utebod med skjerm-/levegg. Her kan man sitte lunt og godt på ettermiddagen og med kveldssol inn. Det er også en terrasse med utgang fra stue/kjøkken. Herfra er det også nedgang til hagen. I 2.etasje har man selve utsiktsverandaen med nydelig utsikt over Haslumkilen.


Båtplass: Det medfølger båtplass ( ca 3 meter, maks 25 fot) i fellesbryggen rett på nedsiden.

Generelt:
- Fin hvitmalt innvendig trapp med furutrinn som er slipt, beiset og lakkert.
- TV/data leveres med Altibox og fiber.
- Endel vinduer og og panel er skiftet.
- Store flotte uteplasser på begge sider av hytta
- Moderne peisovn i stuen
- Hyggelig hellelagt gangareale
- Kanskje feltets beste beliggenhet på enden mot øst
- Store flotte bryggeanlegg med egen båtplass
-

Parkering:
Parkering i felles parkeringsområde. Det er kun noen minutter å gå fra parkeringsplassen og bort til hytta. Det er mulighet for av-/​​​​​​​​pålessing med bil rett på utsiden av hytta. Det er også gjesteparkeringer på feltet.

Oppvarming:
Moderne peisovn i stuen, varmekabler på baderomsgulv. Panelovner.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Varmekilder er ikke funksjonstestet.

Beliggenhet:
Dette er en velholdt og praktisk innredet helårs fritidsbolig. Den ligger meget flott til på enden av feltet i populære Haslumkilen Havn er. Fra hytta er det kort vei ned til sjøen og med nydelig utsikt over Haslumkilen.

Haslumkilen er et skjermet familieparadis som ligger godt beskyttet for vær og vind innerst i Stølefjorden. Her finner man en idyll og aktivitetsmuligheter for barn i alle aldre. På fellesområde ligger det både sandstrand og flotte bryggeanlegg. Et supert sted for lek, krabbefisking, bading og andre vannaktiviteter. Ikke langt fra huset ligger det også en flott ball-binge hvor barn og ungdom kan drive diverse sportsaktiviteter.

Det er kun ca. 1 km til nærbutikk på Levang. Ønsker man turen ut til idylliske Portør er dette kun ca 4 km unna og et perfekt mål for sykkelturen! Portør var i eldre tid lenge en av de viktigste uthavnene langs kysten, lokalisert helt ytterst på Levangsheia. helt ut mot havet. Kun beskyttet av noen få holmer og skjær. Disse er ikke bebygget, og brukes hyppig av båt- og hyttefolket. På late solskinnsdager er disse holmene perfekt for bading, seiling, dykking og fisking.

I nærområdet finner man hyggelige Kragerø resort med bl.a. 18-hulls golfbane, tennisbane, restauranter, spaavdeling og treningssenter. Dette når man en liten biltur unna. Her kan man også ta «snareveien» med ferje inn til Kragerø sentrum fra ferjeleiet på nedsiden.. Om sommeren (i skoleferien) er det og fergeforbindelse mellom Øysang (10 min med bil fra eiendommen) og Risør.

Det medfølger egen båtplass med hytta. Har man egen båt ligger Kragerø sentrum kun ca 20 minutter unna. , Om sommeren er Kragerø et yrende ferieparadis. Her arrangeres sommershow, konserter, utstillinger og teaterforestillinger. Kragerø har i tillegg en rekke anerkjente spisesteder som f.eks Tollboden med nydelig sjømat og pizza eller ferske reker rett fra fiskebrygga. I sentrum finner du trange smug med sjarmerende, lokale forretninger og Bondens marked som arrangeres annen hver lørdag. Mange trives også med Kragerø sentrum utenom sesongen med hvor man nesten kan ha sentrum for seg selv og oppleve idyllen på en annen måte.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Pent opparbeidet og meget godt utnyttet tomt med store terrasseområder i tilkytning til bebyggelsen. Koselig hellelagt gangareale og svaberg. Det er gressplen på begge sider av huset. Forøvrig pent anlagt og beplantet med prydbusker og hekk.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Radon
Det må oppgis radonverdier for alle boliger som helt eller delvis er utleide. Ved for høye verdier må det iverksettes tiltak.

Selger opplyser at det ikke er foretatt radonmåling på denne eiendommen og det er heller ikke krav til dette. Kjøper overtar eiendommen slik og er selv ansvarlig for å utføre eventuelle tiltak. For mer informasjon vedrørende radon se www.dsa.no.

Regulering

Kommuneplan/kommunedelplan: Avsatt til LNF

Gjeldende regulering: Regulert til fritidsformål

Reguleringsbestemmelser
og reguleringskart kan fåes ved
henvendelse megler.Det er ikke igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen. / Følgende planer berører/inkluderer eiendommen:

Planforslag:
Det eksisterer ikke planforslag som berører eiendommen. / Følgende planer berører eiendommen:

Ferdigattest
Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. Jf. plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 01.01.1998. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Ulovlig oppførte tiltak vil kommunen fremdeles kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Kjøper overtar ansvar, risiko og eventuelle konsekvenser knyttet til dette.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Nedenfor gjengis en kort oppsummering der den bygningssakyndige har beskrevet avvik ved boligen som har fått tilstandsgrad 2 (TG 2) eller 3 (TG 3).

TG 2 - Avvik som kan kreve tiltak

Utvendig - dører
Det er avvik: Dører med noe alders og værslitasje.

Innvendig - etasjeskille/gulv mot grunn
Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.

Innvendig - rom under terreng
Det er avvik: Symptomer på fukt, det er registrert fukt og saltutslag.

Tekniske installasjoner - vannledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. 

TG 3 Store eller alvorlige avvik

Utvendig - utvendige trapper
Det er ikke montert rekkverk. Rekkverk er ikke barnesikkert i henhold til dagens krav for avstand mellom spiler.
Kostnadsestimat: kr 10.000 - 50.000

Våtrom - generell - bad/vaskerom
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
Kostnadsestimat: kr 50.000 - 100.000

Tekniske installasjoner - ventilasjon
Ingen ventilering utover åpning av vindu.
Kostnadsestimat: kr 10.000 - 50.000

Deler av informasjonen i dette avsnittet er hentet fra tilstandsrapporten. Opplistingen over er ikke uttømmende og du oppfordres til å lese og sette deg grundig inn i alt salgsmateriell.
Arealene er oppgitt av bygningssakkyndig på grunnlag av takstbransjens rettledning for arealmåling. Av rettledningen fremgår det at også areal (unntatt boder) som ligger utenom selve bruksenheten skal inngå i BRA, og noen ganger også i P-Rom. Dette kan være beboelsesrom som ligger i kjeller, loftsrom, innglassede terrasser og garasjeplasser som f.eks. ifølge seksjonering tilhører boenheten. Dette avviker fra veilederen til NS3940 og kan bety at areal inngår i oppgitt areal selv om eierrettigheten ikke er dokumentert. Hva som defineres som primærrom (P-ROM) eller sekundærrom (S-ROM) tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges, selv om enkelte rom ikke er byggemeldt og godkjent til dagens bruk. Areal i kjeller er i tilstandsrapport og salgsoppgave inntatt som BRA med 7 kvm. Arealet er ikke beskrevet i godkjente tegninger og således sannsynligvis ikke byggemeldt/godkjent. Videre bruk blir kjøpers ansvar.


Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: 1.etasje: 53 kvm 2.etasje: 31 kvm Kjeller: 7 kvm

Bruksareal per etasje: 1.etasje: 53 kvm 2.etasje: 31 kvm

lnngår i p-romsareal: 1.etasje: Entre/trappehall, bad/WC, bod, romslig vinkelstue med åpen kjøkkenløsning. 2.etasje: Gang med TV/krok , 3 soverom.

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra selger/e-verket:
Anlegget er ikke kontollert senere år.
Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Vårt firma har innhentet opplysninger fra brannvesen (feiervesen): Det ble foretatt kontroll i 2021. Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, bygningssakskyndig, selgers opplysninger gitt til bygningssakskyndig, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.


Tilstandsrapporten beskriver byggverkets tekniske tilstand. Det er ikke foretatt kontroll av de elektriske installasjonene (el-takst) selv om bygningssakkyndige kan ha knyttet kommentarer til el-anlegget ut ifra helt enkle vurderingskriterier.

Siden el-anlegget ikke er kontrollert av bygningssakyndig er det sannsynlig at det siden kan avdekkes avvik fra dagens forskriftskrav og oppstå funksjonssvikt. Videre må kjøper være forberedt på at det må foretas oppgraderinger på grunn av slitasje, fraværende vedlikehold, arbeider som er utført av ufaglærte, alder eller tekniske løsninger som ikke holder dagens standard

I Norge er det en av oppgavene til «Det lokale eltilsynet» (DLE) å foreta tilsyn av elektriske anlegg i boliger og fritidsboliger. Alle boliger skal ha periodisk kontroll hvert 20 år og hytter/fritidsboliger kontrolleres hvert 30 år. El-anlegget er en bygningsdel som er gjenstand for konstant utvikling, det må derfor påregnes at dagens anlegg ikke nødvendigvis er dimensjonert for oppgradering av kjøkken med nye elektriske apparater eller rehabilitering av bad m/varmekabler samt innstalleringer el-bil lader.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, bygningssakskyndig, selgers opplysninger gitt til bygningssakskyndig, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 12 000,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Eiendommen er tilknyttet offentlig vei og vann. Avløp via felles renseanlegg for Haslumlkilen Havn. For ytterligere opplysninger om de private stikkledningene tar man kontakt med kommunen.

Andre utgifter
Strømforbruk i kWh 5 000
Forbruk av andre varmekilder kr 500,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Kommunale avgifter er inkludert vann, avløp og eiendomsskatt.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 0,-
Sekundær formuesverdi kr 651 994,-
Formuesverdi årstall 2020

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-22-00151

Sentrale lover
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.  

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.

Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

En forutsetning for salget er at skjøtet for eiendommen tinglyses på kjøper. Kjøper aksepterer at EiendomsMegler 1 Modum AS kan offentliggjøre kjøpesum m.m. i egen markedsføring. Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i min. 10 år. Se dahlas.no for mer informasjon om vår behandling av personopplysninger.

Boligselgerforsikring
Sammendrag av selgers egenerklæringsskjema:

Pkt 8 vedr skadedyr: Mus høsten 2019 ved skifting av vinduer. 2 stk tatt i felle.

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Eiendomsmegler Dahl formidler Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler de neste fem årene. Boligkjøperforsikring tegnes hos eiendomsmegler senest ved kontraktsignering og gir rett til advokathjelp inntil 5 år etter overtakelse. Forsikringen betales som del av oppgjøret ved boligkjøpet. PLUSS-dekningen fornyes årlig ved faktura fra HELP.
Egenandel kr 4 000 påløper ved takst, tvist eller 10 timer advokatbistand, avhengig av hva som kommer først. Meglerforetaket mottar kr 1 400 - 2 100 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/ småbruk, er det kun forhold tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. Vi tar forbehold om pris- og vilkårsendringer. Hvis premien ikke er innbetalt ved overtakelse, vil avtalen bli kansellert. For fullstendig informasjon om dekning og vilkår, se help.no.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.
Når du kjøper brukt eiendom er det viktig å ha riktige forventninger. Du må ha som utgangspunkt at bruksslitasje, aldersforringelse, værpåkjenninger med videre forverrer tilstanden gradvis. Husk at alle bygningsdeler og tekniske installasjoner har begrenset levetid. Forhold som kunne vært oppdaget på visning, er normalt ikke en mangel.

Det er viktig at du setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Du anses å være kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om du har lest dokumentene eller ikke. Du oppfordres til å undersøke eiendommen nøye. Ta gjerne med en fagkyndig på visning, før bud inngis. Kjøper du eiendommen usett kan du ikke reklamere på forhold som du ville blitt kjent med ved visningen.

Det kan foreligge en mangel dersom selger har holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger, og dette har innvirket på avtalen.

Dersom du oppdager forhold du mener kan være mangel, stiller avhendingsloven krav om at du reklamerer snarlig og «innen rimelig tid» overfor boligselgerforsikringsselskapet/selger.

Vi anbefaler at du reklamerer umiddelbart etter at du oppdaget eller burde oppdaget mangelen.

Ta kontakt med megler eller forsikringsselskapet straks du oppdager forhold du mener kan være en mangel.
Det er nye regler fra 01. januar 2022 - hva må du passe på som kjøper?
- Lese tilstandsrapport, eiendomsmeglers beskrivelse i salgsprospekteten og selgers egenerklæring nøye.
- Du kan ikke klage på forhold som du har
fått opplysninger om i tilstandsrapporten, i salgsoppgaven eller på andre måter.
- Se på tilstandsgrad og anslått utbedringskostnad for å danne deg et bilde av hva du må regne med av kostnader og eventuelle arbeider på boligen fremover. Husk at en anslått kostnad ikke er det samme som faktisk kostnad. Merk også at anslått utbedringskostnad bare er utbedring av konkrete avvik, etter den standarden som boligen har. Oppgradering til dagens standard kan koste mer. For eksempel å bytte fra gulvbelegg til parkett eller å etterisolere for bedre energibesparelse.
- Husk: Å kjøpe en brukt bolig er ikke det samme som å kjøpe en ny bolig. Gjør en vurdering av boligens alder, tilstand og type. I en eldre bolig, kan det være avvik som ikke er beskrevet, men som du ikke kan klage på til selger.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 10.05.2022
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 10.05.2022
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 09.05.2022
Energiattest, datert 09.05.2022
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold

Opplysninger fra styret i velforeningen inneholdende:
- Styrets beretning
‐ Innkalling til ordinært årsmøte
‐ Årsregnskap
‐ Revisjonsberetning
‐ Vedtekter
‐ Husordensregler

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.