Adresse

Nøsterudveien 50 C
3060 SVELVIK

Prisinformasjon

Prisantydning: 4.200.000

Felleskost: 573

Felleskost inkluderer:

Felleskostnader inkluderer brøyting av felles vei, strøm til vannpumpe og vedlikehold av felles ledningsnett. I 2021 ble det bestemt at strøm til vannpumper, private snøbrytinger(privat stikkvei fra postkasse/søppelskur og felles vei Nøsterudvei) blir bakt inn i felleskostnadene. Det dekkes av husleie. Felles vannpumpe for hele Nøsterudveien ble byttet ut i 2021 og det ble bestemt at hver enkelt enhetskostnad ble dekket av husleie i sameiet. Sameiet Nøsterudveien 50/52 Om boligselskapet Sameiet Nøsterudveien 50/52 besår av 8 eierseksjoner som bebyggelsen er oppdelt i. Hva skjer i sameiet: - Skilta/oppmerkede parkeringsplasser per bolig utføres hvor det bestilles metallskilt med husnummer til parkeringsplassene. - Ladestasjoner vurderes etableres i tilknytning til eventuelle carporter og om bekostes av den enkelte sameier. - Det er tatt opp at noen beboere ønsker å sette opp carporter og ladestasjoner på felles parkeringsplass. Dette vurderes etter sameiermøte den 11.01.2022 og om det bekostes av hver enkelt sameier. Per dags dato er det kun en beboere som har ønske om å utrede mulighet for carport, dog er det ikke klart om det er mulighet for å sette opp carport da privat p-plass er en del av fellesareal. - Entrepenør er i dialog med kommunen vedr. å gjøre resten av Nøsterudveien kommunal, dog vil stikkvei opp til Nøsterudveien 50/52 fremdeles være privat med behov for å brøytes og strøs. - Det kjøpes inn ett husnummer per hus. Kostnad avklares med leder før innkjøp. - Det kalles inn til dugnad i April. - Forslag om å etablere mer beplantning på fellesområdene. - Forslag om å etablere skille mellom lekeplass og hus som grenser til denne. - Felles vannpumpe (engangsutgift) for hele Nøsterudveien ble byttet ut i 2021 og det ble bestemt at hver enkelt enhetskostnad ble dekket av husleie i sameiet. I 2021 ble det vedtatt at strøm til vannpumper, private snøbrøytinger (felles vei og privat vei opp til sameiets parkeringsplass) blir bakt inn i felleskostnader og dekkes av husleien.

Omkostninger


Dokumentavgift: 105.000 ,-
Pantattest pr. dokument kr 208,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 585,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 585,-
Pluss Boligkjøperforsikring Enebolig, tomannsbolig (hel eller del), fritidsbolig, tomt kr 14 700,-


Sum øvrige omkostninger kr 121.078

Totalpris med omkostninger kr 4.321.078

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 11 900,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Geir Storli
+4748899790
gs@dahlas.no

Kort om eiendommen

Boligen er beliggende i Nesbygda ca. 15 minutter fra Drammen sentrum og ca. 15 minutter fra Svelvik sentrum med alle nødvendige servicetilbud.

Eiendommen ligger flott til i rolige og familievennlige omgivelser. Dette er et godt etablert område som består for det meste av eneboliger og tomannsboliger. Det er kort kjørevei til Åskollen. Her finner man blant annet dagligvarebutikker, frisørsalong, legesenter med mer.

Boligen innholder:
1. etasje: Gang/Hall, 2 soverom, bad og innvendig bod. Adkomst til terrasse og platting fra hovedsoverom. Utvendig bod i tilknytning til inngangspartiet.

2. etasje: Stue, kjøkken og soverom. Adkomst til balkong fra stue. Utvendig bod i tilknytning til inngangspartiet.

Boligen er bygget i 2020 og holder god standard med parkett og fliser på gulvene, malte vegg- og himlingsflater. Downlights.

Areal og byggeår

Primærareal: 97

Bruksrareal: 105

Antall soverom: 3

Tomtestørrelse: 2825

Boligtype: Vertikaldelt tomannsbolig

Eierform: Selveier

Byggeår: 2020

Energimerking: B Oransje

Fasiliteter
 • Balkong/Terrasse
 • Garasje/P-plass
 • Peis/Ildsted
 • Turterreng
 • Utsikt
 • Barnevennlig
 • Bredbåndstilknytning
 • Moderne
 • Offentlig vann/kloakk
 • Parkett
 • Rolig
 • Sentralt
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 337
Bruksnr: 26
Seksjonsnr: 5
Kommune: Drammen

Innhold
1. etasje: Gang/Hall, 2 soverom, bad og innvendig bod. Adkomst til terrasse og platting fra hovedsoverom. Utvendig bod i tilknytning til inngangspartiet.

2. etasje: Stue, kjøkken og soverom. Adkomst til balkong fra stue. Utvendig bod i tilknytning til inngangspartiet.

De oppgitte rom er definert av bygningssakkyndige iht. vedlagt rapport, etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Standard:
1. etasje: Gang/hall: Romslig og innbydende gang med fliser på gulv med varmekabler. God plass for garderobeskap i gangen. Gangen har lyse overflater med innfelte downlights i himling. Praktisk med direkte tilknytning til bod fra gangen med ytterligere oppbevaringsplass. Soverom: I boligens 1. etasje befinner det seg 2 soverom av gode størrelser. Hovedsoverommet er romslig og har plass for dobbeltseng med tilhørende nattbord. Soverommet er stort med gjennomgang til terrasse og uteareal. Videre adkomst til terrasse og platting fra hovedsoverommet hvor man kan nyte fantastisk utsikt mot fjorden og gode solforhold på sommerstid. Soverom 2 er også av god størrelse og kan benyttes som både kontor, soverom eller gjesterom. Bad: Lekkert bad med flislagte overflater og behagelige varmekabler. Badet inneholder servant med underskap, speil med lys, dusjhjørne med glassdører og vegghengt toalett. Opplegg for vaskemaskin.
2. etasje: Stue: Meget lys og luftig stue som enkelt lar seg møblere. Stuen har store panoramavinduer som bidrar til optimale lys- og utsiktsforhold. Her kan man nyte den hyggelige utsikten fra sofakroken. Stuen har lyse farge- og materialvalg med pen 1-stavs parkett i 2. etasje og malte overflater. Stuen god takhøyde og innfelte downlights i tak. Stuen har god plass for romslig sofagruppe med tilhørende tv-møblement. Det er etablert peisovn i stuen. Stue og kjøkken er i en åpen løsning som bidrar til et sosialt oppholdsrom. Fra stuen er det adkomst til balkong med flott utsikt over Drammensfjorden.
Kjøkken: Lekkert og moderne kjøkken med innredning fra Sigdal. Kjøkkenet er innholdsrikt og er utstyrt med integrerte hvitevarer som kjøleskap, fryser, platetopp, oppvaskmaskin og komfyr samt avtrekksvifte fra Røroshetta. Godt med skapplass.
Soverom: I boligens 2. etasje er det også ett soverom.

Parkering:
Lading av El-bil/Hybrid:
Denne boligen og naboen i i 50d har parkering ved sine boliger, de andre boligene i sameiet har felles parkering på baksiden av sine boliger.
Det er lagt opp kabel til lading av elbil for denne boligen.
Megler gjør oppmerksom at det etter plan- og bygningsloven kan være vedtak i sameier om å opparbeide tilrettelagte parkeringsplasser for personer med nedsatt funksjonsevne. Det er da krav til at sameiet sikrer at parkeringsplassene skal være tilgjengelig for de som har behov for dem.

Dette betyr at en seksjonseier med nedsatt funksjonsevne kan kreve å få bytte plass med en seksjonereier uten behov for en tilrettelagt plass. Tilgjengeligheten skal sikres gjennom bytteordning el. Det er dog krav om at seksjonseieren med nedsatt funksjonsevne allerede disponerer en parkeringsplass i sameiet. Retten til å bruke en tilrettelagt plass varer så lenge et dokumentert behov er til stede og retten gjelder uavhengig av om parkeringsplassen er fellesareal eller tilhører en enkelt seksjon. Det er derfor en risiko for at en kjøpt parkeringsplass, uavhengig av organisering, lovlig kan tildeles en annen seksjonseier med nedsatt funksjonsevne.

Oppvarming:
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Varmekilder er ikke funksjonstestet.

Beliggenhet:
Boligen er beliggende i Nesbygda ca. 15 minutter fra Drammen sentrum og ca. 15 minutter fra Svelvik sentrum, med alle nødvendige servicetilbud. Sentrum er et hyggelig lite tettsted med trange gater og små butikker og spisesteder.

Kystlinje langs hele kommunen med båt- og badeliv om sommeren. Gode fiskemuligheter.

Denne eiendommen ligger flott til i rolige og familievennlige omgivelser. Dette er et godt etablert område som består for det meste av eneboliger og tomannsboliger. Det er flere servicetilbud i området med blant annet kort kjørevei til Åskollen. Her finner man blant annet dagligvarebutikkene Rema1000 (med post i butikk) og Kiwi, samt frisørsalong, legesenter med mer. Åskollen er forøverig kjent for et attraktivt idrettsmiljø med flere tilbud for små og store.

Videre er det kort vei til Svelvik sentrum som også har flere servicetilbud som blant annet dagligvarebutikk, kafeer, restauranter, pub og vinmonopol. Det er flotte turmuligheter i området med kort vei til Røysjømarka. Videre er det kort vei til fine turstier og skogsvann. Det er i tillegg umiddelbar nærhet til fjorden med flere strender hvor man kan nyte lange og fine sommerdager. Det er ca 15 minutters spasertur til strand ved Nesbygda kirke. Flotte Tangen fjordpark ligger også i gangavstand fra boligen. Her finner man fasiliteter som volleyballbane, flytebrygge, 2 badestrender med rullestolrampe ut i vannet og grøntområder med sittebenker. Kort vei til offentlig transport med bussholdeplass fra hovedveien.
Bebyggelse

Svelvik har et rikt fritidstilbud med bl.a fotball, tennis, håndball, turn samt flere andre tilbud. Kort vei til marka med flotte turmuligheter sommer som vinter. Fergeforbindelse Svelvik-Hurumlandet, som gir kort vei til Holmsbu og Rødtangen.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Flott tomt opparbeidet med asfsaltert gårdsplass, hage og diverse beplantning og prydbusker. Praktisk utvendig bod i tilknytning til inngangspartiet. Det er privat adkomst til eiendommen som har behov for brøyting, strøing og vedlikehold. Det er to private adkomster til eiendommen. Det er dialog med kommunen vedrørende å gjøre Nøsterudveien kommunal, dog vil stikkvei opp til Nøsterudveien 50 og 52 fremdeles være privat. Tomten er fellesareal. At tomten er fellesareal innebærer at sameiet eier og disponerer over de aktuelle områdene i fellesskap. Dette gir ikke hver enkelt seksjon en eksklusiv rett til bruk eller å disponere over områdene, med mindre annet er uttrykkelig avtalt. Felles lekeplass på siden av denne boligen.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Radon
Det må oppgis radonverdier for alle boliger som helt eller delvis er utleide. Ved for høye verdier må det iverksettes tiltak.

Selger opplyser at det ikke er foretatt radonmåling på denne eiendommen og det er heller ikke krav til dette. Kjøper overtar eiendommen slik og er selv ansvarlig for å utføre eventuelle tiltak. For mer informasjon vedrørende radon se www.dsa.no.

Regulering

Kommuneplan/kommunedelplan:
Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen datert 07.09.2015 er avsatt til nåværende boligbebyggelse.

Gjeldende regulering:
Eiendommen er regulert under Nøsterud-Støa datert 06.05.2013 med formål til andre sikringssoner, boligbebyggelse-frittliggende småhusbebyggelse, lekeplass, renovasjonsanlegg og kjørevei.

Regulering under arbeid:
Det er ikke igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen. / Følgende planer berører/inkluderer eiendommen:

Planforslag:
Følgende planer berører eiendommen:
Det er igangsatt planleggingsarbeider på Detaljregulering for Nesbygda og kommuneplanens arealdel for Drammen kommune 2022-2034, som inkluderer denne eiendommen. Selger har mottatt nabovarsel for bygging av garasje på naboens tomt, Nøsterudveien 54.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest fra opprinnelig oppføring.

At slike tillatelser/ attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/ godkjent.

Beskrivelse (type bolig)
Når du kjøper en eierseksjon/-leilighet, kjøper du en andel av en eiendom og får en eksklusiv bruksrett til en del av eiendommen, normalt en leilighet. Du blir medlem i et sameie (hos Lovdata kan du lese lov om eierseksjoner), og må betale fellesutgifter til bl.a. forsikring, vaktmester, vedlikehold og oppvarming av fellesarealer. Du har full råderett over boligen, og kan bl.a. pantsette den, belåne den og foreta innvendig oppussing. Du er normalt ikke ansvarlig for annen gjeld enn den du selv tar opp i forbindelse med kjøpet av boligen. Sameiet kan imidlertid ha felles gjeld og ta opp felles lån for å finansiere oppussings- og rehabiliteringsarbeider. Du vil da være ansvarlig for din andel av dette.

Dersom det er vedtektsbestemt at ny eier skal godkjennes av styret i sameiet, er dette en forutsetning for lovlig å kunne ta boligen i bruk.

Dersom kjøper ikke blir godkjent av sameiet iht. vedtektene, må enten boligen videreselges for kjøpers regning og risiko eller få styrets vurdering rettslig prøvd. Det er kjøpers risiko om slik godkjennes gis.

Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i et sameie. Se Eierseksjonsloven § 23 om ervervsbegrensning, denne begrensningen vil nå ramme erverv av flere enn to boligseksjoner, uavhengig av om ervervet skjer direkte, gjennom aksjer/selskap eller gjennom slektninger. Eierseksjonsloven § 23 tredje ledd åpner imidlertid for at "nærstående kan erverve en boligseksjon som den nærstående selv eller dennes nærstående skal bruke som egen bolig." Erverv i strid med forbudet gir grunnlag for pålegg om salg. Det er kjøpers ansvar dersom kjøp skjer i strid med forbudet. Ta kontakt med megler ved spørsmål eller mer utfyllende informasjon rundt ervervsbegrensningen.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Bolig fra 2019/20. Grunnmasser av stein, fjell og jord. Støpt plate på mark. Bindingsverksvegger av tre tekket med liggende dobbelfals kledning. Takrenner og nedløp av plastbelagt stål. Takstein er tekket med betongstein. 2 lags vinduer. Bygget er bygget etter TEK10. Liggende dobbelfals kledning. Pulttak. Etasjeskiller av trebjelkelag. Avløpsrør er fra byggeåret. Det elektriske anlegget er fra byggeår. Innvendige vannrør er fra byggeår.

Nedenfor gjengis en kort oppsummering der den bygningssakyndige har beskrevet avvik ved boligen som har fått tilstandsgrad 2 (TG 2) eller 3 (TG 3).

TG 2: ingen

TG 3: ingen

Deler av informasjonen i dette avsnittet er hentet fra tilstandsrapporten. Opplistingen over er ikke uttømmende og du oppfordres til å lese og sette deg grundig inn i alt salgsmateriell.
Arealene er oppgitt av bygningssakkyndig på grunnlag av takstbransjens rettledning for arealmåling. Av rettledningen fremgår det at også areal (unntatt boder) som ligger utenom selve bruksenheten skal inngå i BRA, og noen ganger også i P-Rom. Dette kan være beboelsesrom som ligger i kjeller, loftsrom, innglassede terrasser og garasjeplasser som f.eks. ifølge seksjonering tilhører boenheten. Dette avviker fra veilederen til NS3940 og kan bety at areal inngår i oppgitt areal selv om eierrettigheten ikke er dokumentert. Hva som defineres som primærrom (P-ROM) eller sekundærrom (S-ROM) tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges, selv om enkelte rom ikke er byggemeldt og godkjent til dagens bruk.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: 1. etg.: 50 kvm 2. etg.: 50 kvm

Bruksareal per etasje: 1. etg.: 47 kvm 2. etg.: 50 kvm

lnngår i p-romsareal: 1. etg.: gang, bad, to soverom. 2. etg.: gang, stue/ kjøkken samt soverom.

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra selger/e-verket:
Anlegget ble sist kontrollert: er ikke kontrollert etter bygging.

Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen):
Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, bygningssakskyndig, selgers opplysninger gitt til bygningssakskyndig, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.
Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.
Tilstandsrapporten beskriver byggverkets tekniske tilstand. Det er ikke foretatt kontroll av de elektriske installasjonene (el-takst) selv om bygningssakkyndige kan ha knyttet kommentarer til el-anlegget ut ifra helt enkle vurderingskriterier.

Siden el-anlegget ikke er kontrollert av bygningssakyndig er det sannsynlig at det siden kan avdekkes avvik fra dagens forskriftskrav og oppstå funksjonssvikt. Videre må kjøper være forberedt på at det må foretas oppgraderinger på grunn av slitasje, fraværende vedlikehold, arbeider som er utført av ufaglærte, alder eller tekniske løsninger som ikke holder dagens standard

I Norge er det en av oppgavene til «Det lokale eltilsynet» (DLE) å foreta tilsyn av elektriske anlegg i boliger og fritidsboliger. Alle boliger skal ha periodisk kontroll hvert 20 år og hytter/fritidsboliger kontrolleres hvert 30 år. El-anlegget er en bygningsdel som er gjenstand for konstant utvikling, det må derfor påregnes at dagens anlegg ikke nødvendigvis er dimensjonert for oppgradering av kjøkken med nye elektriske apparater eller rehabilitering av bad m/varmekabler samt innstalleringer el-bil lader.

Hvitevarer / tilbehør
Integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 8 000,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp

Andre utgifter
Strømforbruk i kWh 11 000
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Avdragsfrihet
Lånet i XX har noen år med avdragsfrihet: Ut i fra dagens lånebetingelser vil neste avdrag som forfaller til betaling xx/xx-201x utgjøre ca. kr xxxx,- pr. mnd for denne boligen.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 906 791,-
Sekundær formuesverdi kr 3 264 447,-
Formuesverdi årstall 2020

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-22-00126

Sentrale lover
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.  

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.

Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

En forutsetning for salget er at skjøtet for eiendommen tinglyses på kjøper. Kjøper aksepterer at EiendomsMegler 1 Modum AS kan offentliggjøre kjøpesum m.m. i egen markedsføring. Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i min. 10 år. Se dahlas.no for mer informasjon om vår behandling av personopplysninger.

Boligselgerforsikring
Sammendrag av selgers egenerklæringsskjema:

Det er lagt opp kabel for lading av el bil.

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Eiendomsmegler Dahl formidler Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler de neste fem årene. Boligkjøperforsikring tegnes hos eiendomsmegler senest ved kontraktsignering og gir rett til advokathjelp inntil 5 år etter overtakelse. Forsikringen betales som del av oppgjøret ved boligkjøpet. PLUSS-dekningen fornyes årlig ved faktura fra HELP.
Egenandel kr 4 000 påløper ved takst, tvist eller 10 timer advokatbistand, avhengig av hva som kommer først. Meglerforetaket mottar kr 1 400 - 2 100 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/ småbruk, er det kun forhold tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. Vi tar forbehold om pris- og vilkårsendringer. Hvis premien ikke er innbetalt ved overtakelse, vil avtalen bli kansellert. For fullstendig informasjon om dekning og vilkår, se help.no.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.
Når du kjøper brukt eiendom er det viktig å ha riktige forventninger. Du må ha som utgangspunkt at bruksslitasje, aldersforringelse, værpåkjenninger med videre forverrer tilstanden gradvis. Husk at alle bygningsdeler og tekniske installasjoner har begrenset levetid. Forhold som kunne vært oppdaget på visning, er normalt ikke en mangel.

Det er viktig at du setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Du anses å være kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om du har lest dokumentene eller ikke. Du oppfordres til å undersøke eiendommen nøye. Ta gjerne med en fagkyndig på visning, før bud inngis. Kjøper du eiendommen usett kan du ikke reklamere på forhold som du ville blitt kjent med ved visningen.

Det kan foreligge en mangel dersom selger har holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger, og dette har innvirket på avtalen.

Dersom du oppdager forhold du mener kan være mangel, stiller avhendingsloven krav om at du reklamerer snarlig og «innen rimelig tid» overfor boligselgerforsikringsselskapet/selger.

Vi anbefaler at du reklamerer umiddelbart etter at du oppdaget eller burde oppdaget mangelen.

Ta kontakt med megler eller forsikringsselskapet straks du oppdager forhold du mener kan være en mangel.
Det er nye regler fra 01. januar 2022 - hva må du passe på som kjøper?
- Lese tilstandsrapport, eiendomsmeglers beskrivelse i salgsprospekteten og selgers egenerklæring nøye.
- Du kan ikke klage på forhold som du har
fått opplysninger om i tilstandsrapporten, i salgsoppgaven eller på andre måter.
- Se på tilstandsgrad og anslått utbedringskostnad for å danne deg et bilde av hva du må regne med av kostnader og eventuelle arbeider på boligen fremover. Husk at en anslått kostnad ikke er det samme som faktisk kostnad. Merk også at anslått utbedringskostnad bare er utbedring av konkrete avvik, etter den standarden som boligen har. Oppgradering til dagens standard kan koste mer. For eksempel å bytte fra gulvbelegg til parkett eller å etterisolere for bedre energibesparelse.
- Husk: Å kjøpe en brukt bolig er ikke det samme som å kjøpe en ny bolig. Gjør en vurdering av boligens alder, tilstand og type. I en eldre bolig, kan det være avvik som ikke er beskrevet, men som du ikke kan klage på til selger.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 16.03.2022
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 11.04.2022
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 11.04.2022
Energiattest, datert 11.04.2022
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold
Opplysninger fra sameiet, datert XXX inneholdende:
‐ Boligopplysninger
‐ Innkalling og protokoll til ordinær
generalforsamling
‐ Årsberetning, samt årsregnskap og budsjett
‐ Revisjonsberetning
‐ Vedtekter
‐ Husordensregler

Ligger som vedlegg i salgsoppgaven og inneholder viktig informasjon om eiendommen og må gjennomgås før bud inngis.

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.