Adresse

Buskerudveien 145 B
3027 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 3.600.000

Andel fellesgjeld: 64.603

Totalpris: 3.664.603 (Andel fellesgjeld + prisantydning eks. omkostninger)

Felleskost: 4.697

Felleskost inkluderer:

Renovasjonsavgift, renholds og vaktmestertjenester, forretningsførsel, internett/TV Viken Fiber, (standard pakke), bygningsforsikring (ikke innbo), det vesentligste av utvendig vedlikehold, renter og avdrag felleslån.

Omkostninger


Dokumentavgift: 91.600 ,-
Pantattest pr. dokument kr 208,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 585,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 585,-
Pluss Boligkjøperforsikring rekkehus og eierleilighet (med fler enn 2 enheter) kr 10 700,-


Sum øvrige omkostninger kr 103.678

Totalpris med omkostninger kr 3.703.678

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 7 900,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Starttidspunkt: 30.05.2022 kl. 17:30
Sluttidspunkt: 30.05.2022 kl. 18:30
Beskrivelse: Vi må vite på forhånd om du kommer på visning og ber deg ta kontakt for avtale om visning på angitt dag. Dette gjør vi for å unngå spredning av smitte ved at for mange er på visningen samtidig. Minner om at reisen til visningen må planlegges med tanke på at man ikke bidrar til smittespredning mellom steder, og sjekk gjerne lokale restriksjoner eller råd. Visninger hvor det ikke er påmeldte på forhånd vil ikke bli avholdt.

Megler

Andreas Høstvik
+4748234223
ah@dahlas.no

Kort om eiendommen

Pen og romslig leilighet over to plan. Sameiets sjarmerende bygningskropp er opprinnelig fra 1917, men ble rehabilitert og ombygget i 2005. Innbydende og pene fellesareal med inngangsparti, trappeganger og korridorer samt heis.

Idyllisk beliggende nær Drammenselven på Åssiden i flotte naturskjønne omgivelser. Ypperlige turmuligheter langs Elveparken med forbindelse mot sentrum.
Nærhet til butikker, buss, skoler, idrettsanlegg/Berskog idrettspark med tennishall/flerbrukshall, 5 utendørs tennisbaner, barnehager, m.m.

Leiligheten har en planløsning over to plan, og ligger i 3. og 4 etg. Inneholder følgende:
3. etg.: Hall m/trapp, wc, stue og kjøkken.
4. etg.: Gang, 2 soverom, bad/vaskerom, romslig walk-in garderobe/bod med god takhøyde.

- Andel av felles takterrasse.
- Fellesboder til sykkelparkering etc.
- Parkeringsplass i felles og lukket garasjekjeller.

Areal og byggeår

Primærareal: 107

Bruksrareal: 107

Antall soverom: 2

Etasje: 3

Tomtestørrelse: 7214

Boligtype: Leilighet

Eierform: Selveier

Byggeår: 1917

Energimerking: G Rød

Fasiliteter
  • Garasje/P-plass
  • Heis
  • Turterreng
  • Bredbåndstilknytning
  • Kabel-TV
  • Offentlig vann/kloakk
  • Parkett
  • Rolig
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 117
Bruksnr: 150
Seksjonsnr: 65
Kommune: Drammen

Innhold
Innbydende og pene fellesareal med inngangsparti, trappeganger og korridorer samt heis.
Leiligheten har en planløsning over to plan, og ligger i 3. og 4 etg. med adkomst/rømningsvei fra begge etasjer. Inneholder følgende:

3. etg.: Hall m/trapp, wc, stue og kjøkken.
4. etg.: Gang, 2 soverom, bad/vaskerom, romslig walk-in garderobe/bod med god takhøyde.

- Andel av felles takterrasse.
- Fellesboder til sykkelparkering etc.

Standard:
Pen romslig leilighet over to plan. Bygget er opprinnelig fra 1917, men ble rehabilitert og ombygget i 2005. Leiligheten har lyse og delikate farger, samt utstrakt bruk av LED-downlights i himling.

3. etg.:
Kjøkken med lys kjøkkeninnredning med profilerte fronter. Integrert stekeovn og keramisk topp, samt oppvaskmaskin. Montert avtrekksvifte over komfyr. Vegg over kjøkkenbenk er flissatt. Montert Høiax varmtvannsbereder montert i kjøkkenbenk.

WC med fliser på gulvoverflaten, vegger har malt tapet. Montert klosett ( ny i 2021) og servant.

4. etg.:
Romslig bad med fliser på vegger og gulv, samt varmekabler i gulv, klosett, baderomsinnredning med 2 helstøpte servanter, dusjhjørne med dusjkar, boblekar og opplegg til vaskemaskin. Mekanisk avtrekk.

Eget omkledningsrom/garderobe med innredning og svært god takhøyde.

Skyvedørsgarderobe med speil i hall og profilert garderobeskap på det ene soverommet.
Gang med mulighet for dataplass/kontorløsning i 4. etasje.

Innvendig:
- Gulvoverflater har parkett og fliser.
- Vegger har malte plater, malt strie og fliser.
- Himlinger har malte plater. Skråtak i deler av boligen.
- Etasjeskiller av støpt betong.
- Malt tretrapp med rekkverk på to sider. Eik i trinn.
- Innvendige profilerte dører.

Diverse:
- Ringeklokke med dørtelefon og kamera.
- Fiber fra Viken fiber.
- Profilert listverk.
- Brannvarslingsanlegg.

Egen takterrasse på ca. 27 m². Tett rekkverk og flott utsikt. Terrasse har inngang fra oppgang A.


De oppgitte rom er definert av bygningssakkyndige iht. vedlagt rapport, etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Parkering:
Parkeringsplass i felles og lukket garasjekjeller. For øvrig parkering i felles gårdsplass/gjesteparkering.

Oppvarming:
Gulvvarme i bad og entré. For øvrig elektrisitet.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med. Varmekilder er ikke funksjonstestet.

Beliggenhet:
Idyllisk beliggende nær Drammenselven på Åssiden i flotte naturskjønne omgivelser. Ypperlige turmuligheter langs Elveparken med forbindelse mot sentrum.

Nærhet til butikker, buss, skoler, idrettsanlegg/Berskog idrettspark med tennishall/flerbrukshall, 5 utendørs tennisbaner, barnehager, m.m.

Kort vei til Aronsløypa slalåmbakke og marka med flotte turmuligheter hele året og med lysløype.

Meget solrikt i rolig og etablert boområde.
Kort avstand til skoler, forretninger og idrettsbane. Ca. 4 - 5 km. til sentrum. Gode bussforbindelser til Både Drammen og Oslo.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Felles selveiertomt for borettslaget. Opparbeidet med asfaltert innkjørsel og adkomstvei foran bygningene samt busker og prydbusker.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål. Det er utleiegebyr på kr 12.000,- som belastes seksjonseier som en engangssum ved utleie av seksjonen.

Radon
Det må oppgis radonverdier for alle boliger som helt eller delvis er utleide. Ved for høye verdier må det iverksettes tiltak.

Selger opplyser at det ikke er foretatt radonmåling på denne eiendommen og det er heller ikke krav til dette. Kjøper overtar eiendommen slik og er selv ansvarlig for å utføre eventuelle tiltak. For mer informasjon vedrørende radon se www.dsa.no.

Regulering

Kommuneplan/kommunedelplan: Boligbebyggelse.

Gjeldende regulering: Kjørevei, boliger, felles avkjørsel, bevaringsområde, frisiktsone.

Regulering under arbeid: Kommuneplanens arealdel for Drammen kommune 2022-2034. Kommunedelplan for Fv 283 Rosenkranztgata.

Eiendommen er berørt av lokalt registrerte kulturminner i Drammenkommune. Bygningen har høy bevaringsklasse.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest vedr ombygging til 73 stk leiligheter og parkeringskjeller.

Beskrivelse (type bolig)
Sameiet Phønix. Sameiet består av 73 seksjoner/leiligheter.
Når du kjøper en eierseksjon/-leilighet, kjøper du en andel av en eiendom og får en eksklusiv bruksrett til en del av eiendommen, normalt en leilighet. Du blir medlem i et sameie (hos Lovdata kan du lese lov om eierseksjoner), og må betale fellesutgifter til bl.a. forsikring, vaktmester, vedlikehold og oppvarming av fellesarealer. Du har full råderett over boligen, og kan bl.a. pantsette den, belåne den og foreta innvendig oppussing. Du er normalt ikke ansvarlig for annen gjeld enn den du selv tar opp i forbindelse med kjøpet av boligen. Sameiet kan imidlertid ha felles gjeld og ta opp felles lån for å finansiere oppussings- og rehabiliteringsarbeider. Du vil da være ansvarlig for din andel av dette.

Dersom det er vedtektsbestemt at ny eier skal godkjennes av styret i sameiet, er dette en forutsetning for lovlig å kunne ta boligen i bruk.

Dersom kjøper ikke blir godkjent av sameiet iht. vedtektene, må enten boligen videreselges for kjøpers regning og risiko eller få styrets vurdering rettslig prøvd. Det er kjøpers risiko om slik godkjennes gis.

Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i et sameie. Se Eierseksjonsloven § 23 om ervervsbegrensning, denne begrensningen vil nå ramme erverv av flere enn to boligseksjoner, uavhengig av om ervervet skjer direkte, gjennom aksjer/selskap eller gjennom slektninger. Eierseksjonsloven § 23 tredje ledd åpner imidlertid for at "nærstående kan erverve en boligseksjon som den nærstående selv eller dennes nærstående skal bruke som egen bolig." Erverv i strid med forbudet gir grunnlag for pålegg om salg. Det er kjøpers ansvar dersom kjøp skjer i strid med forbudet. Ta kontakt med megler ved spørsmål eller mer utfyllende informasjon rundt ervervsbegrensningen.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Nedenfor gjengis en kort oppsummering der den bygningssakyndige har beskrevet avvik ved boligen som har fått tilstandsgrad 2 (TG 2) eller 3 (TG 3).

Leiligheten fremstod som normalt vedlikeholdt befaringsdagen. Det må påregnes kostnader til noe overflateoppussing av innvendige overflater. Normal bruksslitasje må påregnes.
Lyssensor på WC er ikke tilkoblet.

TG 2:
- Tekniske installasjoner, vannledninger: Det mangler tettemuffer i enden av varerør på rør-i-rør- system. Det må monteres tettemuffer i enden av varerørene.
- Utvendig, vinduer: Foringer rundt vinduer i 4. etg har vært utsatt for fukt. Tørt ved befaring. Fukten kommer trolig fra fukt vær ved lufting. Sparkling og maling av foringer bør påregnes.
- Innvendig overflater: Overflater er noe aldersslitt og har behov for behandling.
- Innvendige trapper: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyder/åpninger opp til dagens krav.
- Innvendige dører: Det er påvist at enkelte dører er feilmontert/tar i karm e.l.
- Bad, vegger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på vegger. Veggfliser er i normalt god stand, men på grunn av alder/utidsmessighet så settes TG 2. Badet skal være bygget etter tekniske forskrifter i perioden 1997-2010. Ingen dokumentasjon foreligger.
- Bad, gulv: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Installering av tett dusjkabinett vil og lukke avviket, og anbefales. Registrert dårlige elastiske fuger langs gulv og bunn av dusjkar. Fuger må utbedres.
- Bad: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Membran er ikke synlig i sluk. Installering av tett dusjkabinett anbefales.
- Bad: Elastisk fuge på dusjkar er ikke tett. Fuge bør skiftes.
- Kjøkken: Kjøkkeninnredning har en del slitasje. Benkeplate er ikke tilfredsstillende i sammenføyninger. En del fronter må justeres. Gulv foran innredning er sprukket opp og bør skiftes. Noe ulyder i kjøkkenvifte.
- WC: Mangler styrt tilluftsventilering. Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til toalettrom, f.eks. luftespalte ved dør e.l.

TG 3:
- Innvendig, parkett i stue og kjøkken er aldersslitt og har behov for behandling.
 - Innvendig, etasjeskille/gulv: Målt høydeforskjell. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til dagens godkjente måleavvik. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.

Deler av informasjonen i dette avsnittet er hentet fra tilstandsrapporten. Opplistingen over er ikke uttømmende og du oppfordres til å lese og sette deg grundig inn i alt salgsmateriell.
Arealene er oppgitt av bygningssakkyndig på grunnlag av takstbransjens rettledning for arealmåling. Av rettledningen fremgår det at også areal (unntatt boder) som ligger utenom selve bruksenheten skal inngå i BRA, og noen ganger også i P-Rom. Dette kan være beboelsesrom som ligger i kjeller, loftsrom, innglassede terrasser og garasjeplasser som f.eks. ifølge seksjonering tilhører boenheten. Dette avviker fra veilederen til NS3940 og kan bety at areal inngår i oppgitt areal selv om eierrettigheten ikke er dokumentert. Hva som defineres som primærrom (P-ROM) eller sekundærrom (S-ROM) tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges, selv om enkelte rom ikke er byggemeldt og godkjent til dagens bruk.


Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: 3. etg.: 57 kvm. 4. etg.: 50 kvm.

Bruksareal per etasje: 3. etg.: 57 kvm. 4. etg.: 50 kvm.

lnngår i p-romsareal: 3. etg.: Entré , stue/kjøkken, wc. 4. etg.: Trapperom, 2 soverom, bad/vaskerom, omkledningsrom.

Diverse
Dyrehold er tillatt. Dyreholdet må ikke være til sjenanse for de øvrige brukerne av eiendommen.

Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra selger/e-verket: "Målernummer: 7359992895665513. Siste kontroll av anlegget: Ikke kontrollert. Foreligger det pålegg på anlegget: Nei". Nylig, etter Glitre leverte sine opplysninger har selger innhentet el.rapport av det elektriske anlegget, ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, bygningssakskyndig, selgers opplysninger gitt til bygningssakskyndig, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.
Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 4 300,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp

Andre utgifter
Strømforbruk i kWh 10 350
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Total fellesgjeld
Gjeld kr 4 517 448,- pr. 15.03.2022

Andel fellesgjeld
Gjeld kr 64 603,- pr. 15.03.2022

lN-Ordning
Det er ikke tilrettelagt for individuell nedbetaling av fellesgjeld.

Andel formue
kr 24 934,- pr. 15.03.2022

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 1 188 747,-
Sekundær formuesverdi kr 4 279 487,-
Formuesverdi årstall 2020

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-22-00071

Sentrale lover
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.  

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.

Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

En forutsetning for salget er at skjøtet for eiendommen tinglyses på kjøper. Kjøper aksepterer at EiendomsMegler 1 Modum AS kan offentliggjøre kjøpesum m.m. i egen markedsføring. Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i min. 10 år. Se dahlas.no for mer informasjon om vår behandling av personopplysninger.

Boligselgerforsikring
Sammendrag av selgers egenerklæringsskjema:
- Klosett byttet på wc, 3. etg. 2021. Ny oppvaskmaskin, 2021. Utført av Drammen / Viken Rørservice.
- Skiftet spotter i gang/kjøkken/stue.

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Eiendomsmegler Dahl formidler Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler de neste fem årene. Boligkjøperforsikring tegnes hos eiendomsmegler senest ved kontraktsignering og gir rett til advokathjelp inntil 5 år etter overtakelse. Forsikringen betales som del av oppgjøret ved boligkjøpet. PLUSS-dekningen fornyes årlig ved faktura fra HELP.
Egenandel kr 4 000 påløper ved takst, tvist eller 10 timer advokatbistand, avhengig av hva som kommer først. Meglerforetaket mottar kr 1 400 - 2 100 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/ småbruk, er det kun forhold tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. Vi tar forbehold om pris- og vilkårsendringer. Hvis premien ikke er innbetalt ved overtakelse, vil avtalen bli kansellert. For fullstendig informasjon om dekning og vilkår, se help.no.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.
Når du kjøper brukt eiendom er det viktig å ha riktige forventninger. Du må ha som utgangspunkt at bruksslitasje, aldersforringelse, værpåkjenninger med videre forverrer tilstanden gradvis. Husk at alle bygningsdeler og tekniske installasjoner har begrenset levetid. Forhold som kunne vært oppdaget på visning, er normalt ikke en mangel.

Det er viktig at du setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Du anses å være kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om du har lest dokumentene eller ikke. Du oppfordres til å undersøke eiendommen nøye. Ta gjerne med en fagkyndig på visning, før bud inngis. Kjøper du eiendommen usett kan du ikke reklamere på forhold som du ville blitt kjent med ved visningen.

Det kan foreligge en mangel dersom selger har holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger, og dette har innvirket på avtalen.

Dersom du oppdager forhold du mener kan være mangel, stiller avhendingsloven krav om at du reklamerer snarlig og «innen rimelig tid» overfor boligselgerforsikringsselskapet/selger.

Vi anbefaler at du reklamerer umiddelbart etter at du oppdaget eller burde oppdaget mangelen.

Ta kontakt med megler eller forsikringsselskapet straks du oppdager forhold du mener kan være en mangel.
Det er nye regler fra 01. januar 2022 - hva må du passe på som kjøper?
- Lese tilstandsrapport, eiendomsmeglers beskrivelse i salgsprospekteten og selgers egenerklæring nøye.
- Du kan ikke klage på forhold som du har
fått opplysninger om i tilstandsrapporten, i salgsoppgaven eller på andre måter.
- Se på tilstandsgrad og anslått utbedringskostnad for å danne deg et bilde av hva du må regne med av kostnader og eventuelle arbeider på boligen fremover. Husk at en anslått kostnad ikke er det samme som faktisk kostnad. Merk også at anslått utbedringskostnad bare er utbedring av konkrete avvik, etter den standarden som boligen har. Oppgradering til dagens standard kan koste mer. For eksempel å bytte fra gulvbelegg til parkett eller å etterisolere for bedre energibesparelse.
- Husk: Å kjøpe en brukt bolig er ikke det samme som å kjøpe en ny bolig. Gjør en vurdering av boligens alder, tilstand og type. I en eldre bolig, kan det være avvik som ikke er beskrevet, men som du ikke kan klage på til selger.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 07.04.2022
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 14.03.2022
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 14.03.2022
Energiattest, datert 31.03.2022
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold
Opplysninger fra forretningsfører Boalliansen Forvaltning AS, datert 15.03.2022 inneholdende:
‐ Boligopplysninger
‐ Innkalling og protokoll til ordinær
generalforsamling
‐ Årsberetning, samt årsregnskap og budsjett
‐ Revisjonsberetning
‐ Vedtekter
‐ Husordensregler

Ligger som vedlegg i salgsoppgaven og
inneholder viktig informasjon om
eiendommen og må gjennomgås før bud
inngis.

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.