Adresse

Brannposten 8 B
3014 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 17.000.000

Felleskost: 1.500

Felleskost inkluderer:

Forsikring og drift/​​service av personheis og felles strøm. Det er for tiden ikke lagt inn vedlikehold, men dette må påregnes at må inntas i fremtiden.

Omkostninger


Dokumentavgift: 100.000 ,-
Pantattest pr. dokument kr 208,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 585,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 585,-
Pluss Boligkjøperforsikring Enebolig, tomannsbolig (hel eller del), fritidsbolig, tomt kr 14 700,-


Sum øvrige omkostninger kr 116.078

Totalpris med omkostninger kr 17.116.078

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 11 900,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Ola Novak Ødegaard
+4797164416
ono@dahlas.no

Kort om eiendommen

Eksklusiv og nybygget leilighet med svært god beliggenhet i Brannposten på Toppenhaug. Her bor man tilbaketrukket i rolig gate, men samtidig sentralt med lett tilgang til både turstiene i åsen og Bragernes torg med yrende byliv. Herlig fjordutsikt nyter man også.

Det moderne og funkisinspirerte huset huser 2 leiligheter som begge går over 2 plan med intern heis. Det er benyttet solide og kostbare materialer både innvendig og utvendig og det er gjennomgående god håndverksmessig utførelse i eksklusiv og moderne stil.

Her bor man privat og romslig med gode løsninger. Eget bergvarmeanlegg gir energieffektiv oppvarming med behagelig gulvvarme. Godkjent for 3 soverom hvor det ene av disse i dag er løst som lounge. Separat vaskerom, god bodplass, stort master m/bad i en-suite-løsning med innredet garderobe. 3 WC og 2 lekre bad. Stor stue med adkomst til hage og solrik uteplass. Lekkert kvalitetskjøkken med hvitevarer.

Denne muligheten byr seg ikke på ny på lang tid.

Vi ønsker velkommen!

Areal og byggeår

Primærareal: 189

Bruksrareal: 200

Antall soverom: 2

Tomtestørrelse: 983

Boligtype: Leilighet

Eierform: Selveier

Byggeår: 2021

Energimerking: B Gul

Fasiliteter
  • Balkong/Terrasse
  • Heis
  • Peis/Ildsted
  • Turterreng
  • Utsikt
  • Barnevennlig
  • Rolig
  • Sentralt
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 113
Bruksnr: 54
Seksjonsnr: 2
Kommune: Drammen

Innhold
Eksklusiv leilighet over 2 plan på 200 kvm med heis og unike kvaliteter og flott arkitektur. Bygget er tegnet av Øystein Rognebakke, Sivilarkitekt MNAL(Halvorsen & Reine AS) og har en spennende og moderne arkitektur. Her bor man sentralt og tilbaketrukket i hyggelig gate og i solrike omgivelser med flott utsikt.

Leiligheten består av følgende rom:

Hovedplan: Romslig entré/hall med praktisk adkomst til separat toalett, soverom, lekkert bad, lounge/stue med herlig fjordutsikt. Sistnevnte lounge-rom er planlagt og godkjent som et 3. soverom, og kan enkelt tilbakeføres til dette om ønskelig. Leiligheten har heis mellom bolig-etasjene, så her er det eksempelvis enkelt å sette tunge varer i heisen om trappen skulle by på problemer.

Underetg.: Lekkert trapperom, stor stue og spisestue med gasspeis og enkel adkomst til uteplatting og hage. Åpen kjøkkenløsning, vaskerom med tilgang til ekstra bod. Hall med adkomst til bodrom og teknisk rom. Heisadkomst fra hallen i etasjen over. En-suite løsning for master med stort og luftig rom, separat og innredet omkledningsrom og moderne bad.

Ved interesse for garasjeplasser, henvises det til eiendomsmegler for salget.

De oppgitte rom er definert av bygningssakkyndige iht. vedlagt rapport, etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Standard:
Leiligheten er svært eksklusiv og oppført i høy kvalitet der det er benyttet kostbare løsninger for at man skal få et hjem som er i øvre sjiktet hva gjelder bo-standard. Dette gjelder alt fra fasade, dører, vinduer, gulv mv. Gulvene i boligen er av eksklusiv og hvitoljet eik i bred hel-limt parkett-plank. Bergvarme-anlegg separat for boligseksjonene, el-anlegg med moderne styring og eksklusive brytere i sort utførelse, balansert ventilasjon, Seriekoblet brannvarslingssystem med naboseksjon med automatiserte branngardiner i trappegang/lounge, hvitevarer av høy kvalitet er montert og medfølger. Det er også klargjort med rørføringer til utvendige screens på flere av de store vinduene.

Videre beskrives romstandarden slik:

Hovedplan/gateplan:
Gang i hall med 2 meter plassbyggede sorte garderobeskap som er ført helt opp mot taket og elegante gulvfliser av stort format.

Praktisk toalett rett ved inngangsdøren med servant, WC og fliser på gulv.

Soverom med lekkert 1-stavs gulv og spotter i tak.

Baderom nr. 1 er stilrent med store marmor-pregede fliser og servant i helstøpt plate av sort Corian. Spotter i tak og dusjhjørne med glassvegger og designarmatur.

Lounge/(opprinnelig/alternativt soverom nr. 3) med flott fjordutsikt og skyvedør ut til balkong med glassrekkverk. Store glassflater rettet mot utsikten. Lekkert 1-stavs gulv og spotter i tak.

Underetasje:
Trappegang med flott takhøyde og herlig romfølelse. Stilren kvalitets-trapp med eiketrinn og glassrekkverk. Trappen blir en del av rommet og det er et stort åpent felt til etasjen over, som gir flott dagslys til rommet.

Meget stor stue med særdeles god romfølelse. Her er det enkelt å møblere om man skulle flytte fra enebolig el. Store lag kan det også enkelt dekkes langbord til, og det er en flott kontakt/enkel adkomst ut mot solrik og steinsatt platting samt gressplen via bred/høy skyvedør. En lekker gasspeis står midt i stuen og nytes både fra stuen og kjøkkenet. Led-spotter og lysopplegg er i stuen, som de andre rom, godt planlagt og stilfullt utført, slik at det ikke blir prangende. Det lyse og store rommet gjør kjøkkenet til en sosial sone med barbenk mot stuen og det lekre gulvet kommer godt til uttrykk.

Kjøkkenet er levert av lokal møbelsnekker og har fronter av sortbeiset eik med underlimt vask, Quooker-armatur som gir kokende vann umiddelbart og eksklusiv granittplate på benkeplater. Alt av hvitevarer er fra kvalitetsmerket Miele og består av induksjonstopp med integrert og moderne kullfiltervifte, dampovn og stor stekeovn, et helt kjøleskap samt et kombinert kjøle- og fryseskap. Over vask og deler av benken er det mørk-tonet speil som matcher stilen på en god måte. Ved kjøkkenvegg er det også en videocalling til inngangsdøren.

Praktisk vaskerom med adkomst til bod innenfor. Vaskerommet har pen innredning med under- og overskap med speil over benk med skyllekum i kompositt. Vaskemaskin og tørketrommel medfølger og er også fra Miele.

Svært romslig soverom i en-suite-løsning med stort omkledningsrom/WIC med plassbygget innredning fra lokal møbelsnekker. Innredningen har både skuffer og heng, og det er skyvedør mot soveromrommet.

Baderom nr. 2: Lekkert designbad med marmor-pregede fliser i stort format og servant i helstøpt plate av sort Corian. Bred dusj-sone med doble dusjarmaturer som både har vegghengt hånddusj og takdusj/rainshower. Dusjsonen har moderne slukrist og glassinnramming med dør. Pen og plassbygget innredning med dobbel vask i helstøpt Corian. Speil over vask med bakgrunnsbelysning. Vegghengt toalett.

Mellombod med fliser på gulv og videre adkomst til teknisk rom for bergvarmeanlegg, ventilasjonsanlegg mv.

Parkering:
Det er flere parkeringsplasser på sameiets fellesareal. Fellesarealet er fordelt mellom seksjonene etter egen tegning tilhørende vedtektene. I tillegg er det bygget rom for garasjeheis, som kan etableres om det er interesse for det, men som inntil valgt garasjeløsning, ikke skal være i bruk. Ferdigstilling av garasjen vil ikke være en del av salget, men det er prosjektert en løsning for garasjeheis i bygget der hver leilighet kan disponere inntil 2 p-plasser hver. Arealet er pt. tomt og selger avventer om det er interesse fra kjøper, før man felles går til anskaffelse av dette. Konferer megler for nærmere informasjon om dette.

Lading av El-bil/Hybrid:
Det er lagt opp kurs til el-bil-ladere i forbindelse med garasjen, slik at det skal kunne etableres ladebokser, men det er dog ikke montert opp ladebokser.

Oppvarming:
Energieffektivt bergvarmeanlegg som kun drifter denne seksjonen og gir vannbåren gulv-varme og oppvarming av forbruksvann via el-kolbe. Elektriske varmekabler på begge baderom. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Beliggenhet:
Det er svært sjelden omsetninger i Brannposten - som er en liten og hyggelig blindvei på pynten av Toppenhaug. Her trives folk godt og man ligger perfekt plassert mellom skog og by - sentralt til alt av byens fasiliteter og til turstiene i åsen. Her nyter man i tillegg en fin fjordutsikt og et stille og rolig nærmiljø i en gate uten gjennomgangstrafikk. Sjelden er det også å få en leilighet på størrelsen av et hus og samtidig kunne gå ut på steinsatt uteplass og skjermet hage. Gåturen ned til torget og til alle spisesteder og kulturelle tilbud er heller ikke lang.

Toppenhaug er et svært attraktivt og samtidig fredelig strøk i bydelen Bragernes hvor man virkelig kan si at by og natur møtes. Vidstrakt utsikt til bl.a. Lahell, Nordbykollen, Strømsåsen og til Haukåsløypa. Nærbutikk og busstopp ligger rett ved eiendommen.

Her nyter man den umiddelbare nærheten til den frodige Bragernesåsen med alt den har å tilby av vakre naturopplevelser. Inngangen til de velkjente turstiene i åsen ligger ikke lange strekket unna og fører videre til både Åspaviljongen og Spiralen.

Nærområdet har i det vesentlige villabebyggelse og har glede av nærheten til Bragernes skole og det nærliggende park- og rekreasjonsområdet som kalles Kjappen. Løkkebergene vel fremmer også trivsel, aktivitet og kultur for nabolaget.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Tomten er pent opparbeidet med asfalterte områder med innramming/felt med brostein og diverse steinsatte områder. Bed av stein ifm. inngangsparti. Gressplen og barkede bed med beplantning. Singel i gangvei ned til hagen foran seksjonen som nå selges. Barnevennlig gressplen foran leiligheten utenfor steinsatt og solrik uteplass.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Radon
Det må oppgis radonverdier for alle boliger som helt eller delvis er utleide. Ved for høye verdier må det iverksettes tiltak.

Selger opplyser at det ikke er foretatt radonmåling på denne eiendommen og det er heller ikke krav til dette. Kjøper overtar eiendommen slik og er selv ansvarlig for å utføre eventuelle tiltak. For mer informasjon vedrørende radon se www.dsa.no. Ivar Tanum AS har dog radon-dekket hele grunnen under bygget.

Regulering

Kommuneplan/kommunedelplan:
Eiendommen er i Kommuneplan (vedtatt 5.10.2015) avsatt til boligbebyggelse - nåværende.

Gjeldende regulering:
Uregulert.

Regulering under arbeid:
Ja. Følgende planer berører/inkluderer eiendommen: Kommuneplanens arealdel 2014-2036.

Planforslag:
Det eksisterer ikke planforslag som berører eiendommen.

Nabo i Underhaugsveien planlegger å bygge garasje - det er avtale om høydebegrensninger på denne.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest, men denne omfatter dog ikke garasjeheis som evt. vil bli en separat sak og kostnad for sameiet utenom dette salget.

Beskrivelse (type bolig)
Når du kjøper en eierseksjon/-leilighet, kjøper du en andel av en eiendom og får en eksklusiv bruksrett til en del av eiendommen, normalt en leilighet. Du blir medlem i et sameie (hos Lovdata kan du lese lov om eierseksjoner), og må betale fellesutgifter til bl.a. forsikring, vaktmester, vedlikehold og oppvarming av fellesarealer. Du har full råderett over boligen, og kan bl.a. pantsette den, belåne den og foreta innvendig oppussing. Du er normalt ikke ansvarlig for annen gjeld enn den du selv tar opp i forbindelse med kjøpet av boligen. Sameiet kan imidlertid ha felles gjeld og ta opp felles lån for å finansiere oppussings- og rehabiliteringsarbeider. Du vil da være ansvarlig for din andel av dette.

Dersom det er vedtektsbestemt at ny eier skal godkjennes av styret i sameiet, er dette en forutsetning for lovlig å kunne ta boligen i bruk.

Dersom kjøper ikke blir godkjent av sameiet iht. vedtektene, må enten boligen videreselges for kjøpers regning og risiko eller få styrets vurdering rettslig prøvd. Det er kjøpers risiko om slik godkjennes gis.

Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i et sameie. Se Eierseksjonsloven § 23 om ervervsbegrensning, denne begrensningen vil nå ramme erverv av flere enn to boligseksjoner, uavhengig av om ervervet skjer direkte, gjennom aksjer/selskap eller gjennom slektninger. Eierseksjonsloven § 23 tredje ledd åpner imidlertid for at "nærstående kan erverve en boligseksjon som den nærstående selv eller dennes nærstående skal bruke som egen bolig." Erverv i strid med forbudet gir grunnlag for pålegg om salg. Det er kjøpers ansvar dersom kjøp skjer i strid med forbudet. Ta kontakt med megler ved spørsmål eller mer utfyllende informasjon rundt ervervsbegrensningen.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Nedenfor gjengis en kort oppsummering der den bygningssakyndige har beskrevet avvik ved boligen som har fått tilstandsgrad 2 (TG 2) eller 3 (TG 3).

TG 2:
Utvendig: Balkonger, terrasser og rom under balkonger:
Balkong på ca. 5 kvm med adkomst i fra stue 1 etasje. Steinplater på gulv. Rekkverk i 2 lag herdet glass og stål. Høyde på ca. 92 cm. Rekkverket er da for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Rekkverket skal i følge eier byttes innen kort tid så det tilfredsstiller dagens rekkverkshøyde på 1 meter.

Innvendig: Innvendige trapper
Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.

Spesialrom: Overflater og konstruksjon: WC:
Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.

Deler av informasjonen i dette avsnittet er hentet fra tilstandsrapporten. Opplistingen over er ikke uttømmende og du oppfordres til å lese og sette deg grundig inn i alt salgsmateriell.

Arealene er oppgitt av bygningssakkyndig på grunnlag av takstbransjens rettledning for arealmåling. Av rettledningen fremgår det at også areal (unntatt boder) som ligger utenom selve bruksenheten skal inngå i BRA, og noen ganger også i P-Rom. Dette kan være beboelsesrom som ligger i kjeller, loftsrom, innglassede terrasser og garasjeplasser som f.eks. ifølge seksjonering tilhører boenheten. Dette avviker fra veilederen til NS3940 og kan bety at areal inngår i oppgitt areal selv om eierrettigheten ikke er dokumentert. Hva som defineres som primærrom (P-ROM) eller sekundærrom (S-ROM) tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges, selv om enkelte rom ikke er byggemeldt og godkjent til dagens bruk.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: 1. etg.: 59 Underetg.: 141

Bruksareal per etasje: 1. etg.: 59 Underetg.: 130

lnngår i p-romsareal: 1. etg.: Entré, WC, soverom, bad, stue/trapperom. Underetg.: Gang/trapperom, bad, soverom, kjøkken/stue/spisestue, vaskerom.

Diverse
Sameiets utearealer fordeles etter egen tegning vist som vedlegg til vedtektene og som skal vise arealdisponering for seksjonert fellesareal. Begge seksjoner skal for egen del samt besøkende ha rett til gangsti ned til Underhaugsveien. Felles garasjeanlegg er ikke i bruk inntil seksjonene har selv valgt løsning. Selger har dog del-prosjektert og innhentet tilbud på garasjeheis.

Det bemerkes at husdyrhold må godkjennes av sameiet/styret.

Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra selger/e-verket: Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen) som melder:
Vi har ingen opplysninger om ovennevnte eiendom i våre systemer, ikke mottatt melding om montert ildsted (meldepliktig tiltak Jf. Forskrift om brannforebyggende tiltak og tilsyn § 2-4).

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, bygningssakskyndig, selgers opplysninger gitt til bygningssakskyndig, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, sameie m.v.

Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.
Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.

Tilstandsrapporten beskriver byggverkets tekniske tilstand. Det er ikke foretatt kontroll av de elektriske installasjonene (el-takst) selv om bygningssakkyndige kan ha knyttet kommentarer til el-anlegget ut ifra helt enkle vurderingskriterier.

Siden el-anlegget ikke er kontrollert av bygningssakyndig er det sannsynlig at det siden kan avdekkes avvik fra dagens forskriftskrav og oppstå funksjonssvikt. I Norge er det en av oppgavene til «Det lokale el-tilsynet» (DLE) å foreta tilsyn av elektriske anlegg i boliger og fritidsboliger. El-anlegget er en bygningsdel som er gjenstand for konstant utvikling, det må derfor påregnes at dagens anlegg ikke nødvendigvis er dimensjonert for innstalleringer el-bil lader osv.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer medfølger i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 8 267,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp

Andre utgifter
Strømforbruk i kWh 2 400
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Estimater for faste kostnadsposter per år: Servicekostnad bergvarme ca. kr 3.500,-, alarmanlegg fra Verisure ca. kr 5.760,-, TV/​​nett-abonnement ca. kr 7.800,-, renovasjon kr 3.000,-, vann og avløp (etter forbruk) ca. kr 11.000,-, bygningsforsikring ca. kr 8.000,-, gass ca. kr 2.000,-, service på gasspeis ca. kr 1.000,- og strømforbruk i egen leilighet vil alle være kostnader som vil tilkomme kjøper privat og ikke være inkludert i sameiets felleskostnader. Øvrige felles kostnader til drift og vedlikehold av bygg og fellesarealer deles i hen­hold til sam­ei­er­brø­ken. Unn­tatt fra det­te er ut­gif­ter som knyt­ter seg til den en­kel­te bruks­en­het eller som åpenbart representerer lik andel av bruk. Seksjonseierne er selv ansvarlig for måking og plenklipping av de arealene som de naturlig og i det vesentlige disponerer, dersom ikke annen avtale blir inngått med seksjon nr. 1.

Det er installert vannmåler. Siste års strømforbruk var på kWh: 2.400. Selger av eiendommen har dog ikke bebodd seksjon 2 og enkelte av forbruksestimatene, eksempelvis strøm kan og vil følgelig avvike fra ny eiers bruk som trolig vil ligge høyere. Ovenstående er basert på siste års utgifter/​​forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, grad av bruk, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Avdragsfrihet
Lånet i XX har noen år med avdragsfrihet: Ut i fra dagens lånebetingelser vil neste avdrag som forfaller til betaling xx/xx-201x utgjøre ca. kr xxxx,- pr. mnd for denne boligen.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 0,-
Sekundær formuesverdi kr 0,-
Formuesverdi årstall

Likningsverdien er pt ikke angitt.
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2021 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-22-00058

Sentrale lover
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.  

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.

Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

En forutsetning for salget er at skjøtet for eiendommen tinglyses på kjøper. Kjøper aksepterer at EiendomsMegler 1 Modum AS kan offentliggjøre kjøpesum m.m. i egen markedsføring. Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i min. 10 år. Se dahlas.no for mer informasjon om vår behandling av personopplysninger.

Boligselgerforsikring
Sammendrag av selgers egenerklæringsskjema:
Foreligger det påbud manglede tillatelser: Garasjeheis er ikke bygget/omsøkt /ferdig-prosjektert.

Andre opplysninger som kan ha betydning for kjøper å kjenne til: Garasje heis med 2 plasser for seksjon 2 er ikke bygget og skal ikke være en del av salget. Dette er heller ikke omfattet av avgitte ferdigattest.
Nabovarsel: Det skal bebygges garasje på naboeiendom i Underhaugsveien. (kommentar fra megler: Her er høyder m.v. i nabovarsel akseptert av denne eiendom, slik at det ikke skal være til sjenanse for denne eiendommen).

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Eiendomsmegler Dahl formidler Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler de neste fem årene. Boligkjøperforsikring tegnes hos eiendomsmegler senest ved kontraktsignering og gir rett til advokathjelp inntil 5 år etter overtakelse. Forsikringen betales som del av oppgjøret ved boligkjøpet. PLUSS-dekningen fornyes årlig ved faktura fra HELP.
Egenandel kr 4 000 påløper ved takst, tvist eller 10 timer advokatbistand, avhengig av hva som kommer først. Meglerforetaket mottar kr 1 400 - 2 100 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/ småbruk, er det kun forhold tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. Vi tar forbehold om pris- og vilkårsendringer. Hvis premien ikke er innbetalt ved overtakelse, vil avtalen bli kansellert. For fullstendig informasjon om dekning og vilkår, se help.no.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.
Når du kjøper brukt eiendom er det viktig å ha riktige forventninger. Du må ha som utgangspunkt at bruksslitasje, aldersforringelse, værpåkjenninger med videre forverrer tilstanden gradvis. Husk at alle bygningsdeler og tekniske installasjoner har begrenset levetid. Forhold som kunne vært oppdaget på visning, er normalt ikke en mangel.

Det er viktig at du setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Du anses å være kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om du har lest dokumentene eller ikke. Du oppfordres til å undersøke eiendommen nøye. Ta gjerne med en fagkyndig på visning, før bud inngis. Kjøper du eiendommen usett kan du ikke reklamere på forhold som du ville blitt kjent med ved visningen.

Det kan foreligge en mangel dersom selger har holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger, og dette har innvirket på avtalen.

Dersom du oppdager forhold du mener kan være mangel, stiller avhendingsloven krav om at du reklamerer snarlig og «innen rimelig tid» overfor boligselgerforsikringsselskapet/selger.

Vi anbefaler at du reklamerer umiddelbart etter at du oppdaget eller burde oppdaget mangelen.

Ta kontakt med megler eller forsikringsselskapet straks du oppdager forhold du mener kan være en mangel.
Det er nye regler fra 01. januar 2022 - hva må du passe på som kjøper?
- Lese tilstandsrapport, eiendomsmeglers beskrivelse i salgsprospekteten og selgers egenerklæring nøye.
- Du kan ikke klage på forhold som du har
fått opplysninger om i tilstandsrapporten, i salgsoppgaven eller på andre måter.
- Se på tilstandsgrad og anslått utbedringskostnad for å danne deg et bilde av hva du må regne med av kostnader og eventuelle arbeider på boligen fremover. Husk at en anslått kostnad ikke er det samme som faktisk kostnad. Merk også at anslått utbedringskostnad bare er utbedring av konkrete avvik, etter den standarden som boligen har. Oppgradering til dagens standard kan koste mer. For eksempel å bytte fra gulvbelegg til parkett eller å etterisolere for bedre energibesparelse.
- Husk: Å kjøpe en brukt bolig er ikke det samme som å kjøpe en ny bolig. Gjør en vurdering av boligens alder, tilstand og type. I en eldre bolig, kan det være avvik som ikke er beskrevet, men som du ikke kan klage på til selger.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 19.04.2022
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 03.04.2022
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 04.04.2022
Energiattest, datert 31.03.2022
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold
Opplysninger fra sameiet inneholdende:
‐ Boligopplysninger
‐ Vedtekter/husordensregler med avtale om arealfordeling fellesarealer
- Servitutt
- Avtale om adkomst og garasjebygg i Underhaugsveien

Ligger som vedlegg i salgsoppgaven og
inneholder viktig informasjon om
eiendommen og må gjennomgås før bud
inngis.

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.