Adresse

Berjabakken 4
3060 SVELVIK

Prisinformasjon

Prisantydning: 2.800.000

Omkostninger


Dokumentavgift: 70.000 ,-
Pantattest pr. dokument kr 208,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 585,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 585,-
Pluss Boligkjøperforsikring Enebolig, tomannsbolig (hel eller del), fritidsbolig, tomt kr 14 300,-


Sum øvrige omkostninger kr 85.678

Totalpris med omkostninger kr 2.885.678

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 11 500,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Geir Storli
+4748899790
gs@dahlas.no

Kort om eiendommenBoligen trenger generell oppgradering. For det meste panel, tynnpannel og malte veggflater. Panel og ruteplater i himling. For det meste tepper på gulvene. Kjøkkeninnredning i furu. Enkelt baderom med belegg på gulvet og baderomsplater på veggene.

Tinglyst rett til båtplass i fellesbryggeanlegg, båten kan maks være 22 fot. Det er dugnad på brygga vår og høst.

Boligen inneholder i hovedetasjen: gang/ trappehall, stue, soverom (vært i bruk som stue),bad, vaskerom.

Annen etasje inneholder: gang/ trappehall, stue, soverom, kjøkken med spisesplass.

Frittstående bod med enkel standard. I kjelleren er det også et lite kjellerrom med inngang fra utsiden. Det er også en liten "kjeller kulp" med vanskelig tilgang forbi trappen i første etasje hvor vannmåleren er plassert.

Areal og byggeår

Primærareal: 134

Bruksrareal: 134

Antall soverom: 2

Tomtestørrelse: 483

Boligtype: Enebolig

Eierform: Selveier

Byggeår: 1850

Energimerking: G Rød

Fasiliteter
  • Peis/Ildsted
  • Utsikt
  • Barnevennlig
  • Offentlig vann/kloakk
  • Rolig
  • Sentralt
  • Bademulighet
  • Fiskemulighet
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 339
Bruksnr: 171
Kommune: Drammen

Innhold
Boligen inneholder i hovedetasjen: gang/ trappehall, stue, soverom (vært i bruk som stue),bad, vaskerom.

Annen etasje inneholder: gang/ trappehall, stue, soverom, kjøkken med spisesplass. God stableplass på loftet.

Frittstående bod med enkel standard. I kjelleren er det også et lite kjellerrom med inngang fra utsiden. Det er også en liten "kjeller kulp" med vanskelig tilgang forbi trappen i første etasje hvor vannmåleren er plassert.

Standard:
Boligen trenger generell oppgradering. For det meste panel, tynnpannel og malte veggflater. Panel og ruteplater i himling. For det meste tepper på gulvene. Kjøkkeninnredning i furu. Enkelt baderom med belegg på gulvet og baderomsplater på veggene.

Tinglyst rett til båtplass i fellesbryggeanlegg, båten kan maks være 22 fot. Det er dugnad på brygga vår og høst.

Parkering:
Det er ingen parkering til boligen. Evt. må kjøper selv søke kommunen og opparbeide dette på egen tomt. Den plassen som er på oversiden av eiendommen er ikke tilhørende denne eiendommen og er en snuplass.

Oppvarming:
Elektrisitet og ved.

Beliggenhet:
Svelvik sentrum, med alle nødvendige servicetilbud. Sentrum er et hyggelig lite tettsted med trange gater og små butikker og spisesteder.

Kystlinje langs hele kommunen med båt- og badeliv om sommeren. Gode fiskemuligheter.

Ca. 25 minutters kjøring til Drammen sentrum og ca. 50 minutters kjøring til Oslo. Gangavstand til bussholdeplass, samt gode bussforbindelser fra Svelvik sentrum til både Drammen og Sande.

Svelvik har et rikt fritidstilbud med bl.a fotball, tennis, håndball, turn, seilforening samt flere andre tilbud. Kort vei til marka med flotte turmuligheter sommer som vinter. Fergeforbindelse Svelvik-Hurumlandet, som gir kort vei til Holmsbu og Rødtangen.

Se flott film om Svelvik her:
http://www.youtube.com/watch?v=dD7zSLFqOhM&feature=youtu.be

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Opparbeidet selveiertomt med noe plen, hekker og busker.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Radon

Regulering

Kommuneplan/kommunedelplan:
Boligbebyggelse nåværende, 07.09.2015
Bevaring kulturmiljø, 07.09.2015
Kommunedelplan for Svelvik sentrum fra 08.09.2003

Gjeldende regulering:
Boliger/ bevaring av boliger, Nordre Svelvik del 1, 12.10.1976

Regulering under arbeid:
Det er ikke igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen dog er kommuneplanens arealdel for Drammen kommune 2022-2040 under arbeid.

Planforslag:
Det eksisterer ikke planforslag som berører eiendommen.

Ferdigattest
Det gis ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998. Dersom bygget er omsøkt og godkjent av kommunen, vil det ikke være ulovlig å bruke bygningen selv om ferdigattest mangler.

Eventuelle ulovlige byggetiltak vil ikke automatisk være godkjent i slike saker, og tegningene som lå til grunn for byggetiltaket er de som fortsatt gjelder. Det er da byggets eier som er ansvarlig for at bygget er utført i tråd med tillatelsen.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Positive og negative forhold ved eiendommen:

Boligen er oppført i trekonstruksjon/ mulig noe laft på grunnmur av betong. Taket er tekket med takstein. Opprinnelig var det en liten enebolig på eiendommen, antatt fra 1800 tallet, deretter har boligen blitt påbygget og ombygget igjennom årene.

Boligen trenger oppussing av alle overflater og selges som et rehabiliteringsobjekt. TG 3 på bad, drenering, terrengforhold, pipe.

Tinglyst rett til båtplass i fellesbryggeanlegg, båten kan maks være 22 fot. Det er dugnad på brygga vår og høst.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: 1. etg.: 67 kvm. 2. etg.: 67 kvm.

Bruksareal per etasje: 1. etg.: 67 kvm. 2. etg.: 67 kvm.

lnngår i p-romsareal: 1. etg.: gang/ trappehall, stue, soverom (vært i bruk som stue),bad, vaskerom. 2. etg.: gang/ trappehall, stue, soverom, kjøkken med spisesplass.

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra selger/e-verket:
Anlegget ble sist kontrollert: 2015
Det foreligger ingen påbud om utbedringer.


Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen): 13.10.2021
Pipen er frakoblet 19.11.2015 og således ikke i bruk.
Det foreligger påbud om utbedringer i tilsynsrapport fra 15.04.2013. Både i 1. og 2. etg. så er det montert brennbart materiale på skorsteinens utkraging ved gulv og tak i alle rom som grenser mot pipen. Teknisk løsning er å fjerne brennbart materiale som er nærmere en 1/2 steins skorsteinsvange enn minst 10 cm fjernes. Evt. bør det vurderes om pipen skal fores. Kjøper er ansvarlig for utbedring av feil og mangler i rapporten.
Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.
Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.
Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 6 000,-

Det er installert / ikke installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk i kWh 25 000
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 775 541,-
Sekundær formuesverdi kr 2 791 946,-
Formuesverdi årstall 2019

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-21-00393

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Eiendomsmegler Dahl formidler Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler de neste fem årene. Boligkjøperforsikring tegnes hos eiendomsmegler senest ved kontraktsignering og gir rett til advokathjelp inntil 5 år etter overtakelse. Forsikringen betales som del av oppgjøret ved boligkjøpet. PLUSS-dekningen fornyes årlig ved faktura fra HELP.
Egenandel kr 4 000 påløper ved takst, tvist eller 10 timer advokatbistand, avhengig av hva som kommer først. Meglerforetaket mottar kr 1 400 - 2 100 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/ småbruk, er det kun forhold tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. Vi tar forbehold om pris- og vilkårsendringer. Hvis premien ikke er innbetalt ved overtakelse, vil avtalen bli kansellert. For fullstendig informasjon om dekning og vilkår, se help.no.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 3.10.2021
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 13.10.2021
Energiattest, datert 22.10.2021
Kopi av informasjon fra stedlig energiverk vedrørende eiendommens el‐anlegg datert 19.10.2021
Kopi av informasjon fra Drammensregionens brann‐ og feiervesen, datert 13.10.2021
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold
Tinglyst jordskiftesak

Tinglyste heftelser

Jordskifte - Tinglyst dato 01.07.1999
samt gnr 9990 bnr 2 i Svelvik Vestfold jordskifteretts sak nr 11/1987. Sluttet 16.12.1998 Grensegangssak Bruksrett GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Omnummerering ved kommuneendring - Tinglyst dato 01.01.2020
Omnummerering ved kommuneendringAnnonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.