Adresse

Albums gate 6
3016 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 2.600.000

Omkostninger


Dokumentavgift: 65.000 ,-
Pantattest pr. dokument kr 208,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 585,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 585,-


Sum øvrige omkostninger kr 66.378

Totalpris med omkostninger kr 2.666.378

Visning

Starttidspunkt: 20.10.2021 kl. 17:30
Sluttidspunkt: 20.10.2021 kl. 18:30
Beskrivelse: Vi må vite på forhånd om du kommer på visning og ber deg ta kontakt for avtale om visning på angitt dag. Dette gjør vi for å unngå spredning av smitte ved at for mange er på visningen samtidig. Minner om at reisen til visningen må planlegges med tanke på at man ikke bidrar til smittespredning mellom steder, og sjekk gjerne lokale restriksjoner eller råd. Visninger hvor det ikke er påmeldte på forhånd vil ikke bli avholdt

Megler

Andreas Høstvik
+4748234223
ah@dahlas.no

Kort om eiendommen

Beliggende sentralt på Bragernes med byens fasiliteter rett utenfor ytterdøren! Midt i byen, dog tilbaketrukket i en attraktiv og roligere gate. Gangavstand til blant annet Drammen jernbanestasjon, offentlig kommunikasjon, parkeringshus, samt sentrums rikholdige tilbud av fasiliteter.

Pent oppusset lokale, hvor opprinnelig sjarm er kombinert med god standard.

Bygningen "Smia" er kjent i Drammen for sin ærverdige byggestil fra slutten av 1800-tallet. Store og herskapelige vinduer, samt sjarmerende teglsteinsfasade med pene detaljer og border. Meget innbydende gårdsplass med belegningsstein som leder videre inn til sameiets hyggelige inngangsparti. Innvendig bemerkes den trivelige romfølelsen med blant annet meget god takhøyde.

Inneholder følgende:
Entré, bad/vaskerom, stue/ kjøkken og kontor. Arealet er målbart i BRA.

Areal og byggeår

Etasje: 2

Tomtestørrelse: 356

Boligtype: Kontor

Eierform: Selveier

Byggeår: 1898

Energimerking: None Ingen

Fasiliteter
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 114
Bruksnr: 4
Seksjonsnr: 5
Kommune: Drammen

Innhold
Entré, bad/vaskerom, stue/ kjøkken og kontor. Arealet er målbart i BRA.

Standard:
Beliggende sentralt på Bragernes med byens fasiliteter rett utenfor ytterdøren! Midt i byen, dog tilbaketrukket i en attraktiv og roligere gate. Gangavstand til blant annet Drammen jernbanestasjon, offentlig kommunikasjon, parkeringshus, samt sentrums rikholdige tilbud av fasiliteter.

Bygningen "Smia" er kjent i Drammen for sin ærverdige byggestil fra slutten av 1800-tallet. Store og herskapelige vinduer, samt sjarmerende teglsteinsfasade med pene detaljer og border. Meget innbydende gårdsplass med belegningsstein som leder videre inn til sameiets hyggelige inngangsparti.

Innvendig ble overflater pusset opp i 2016 og tilstanden anses å være god. Det bemerkes trivelige romfølelsen med blant annet svært god takhøyde.

- Bad: Gulv har fliser med gulvvarme. Sluk av plast, ok fall til sluk i gulv. Synlig membran i sluk. Ved bruk av overflatemåler i våtrom ble det indikert noe utslag i våt sone/sokkelflis, dersom det er brukt tilfredsstillende membran vil det normalt ikke påføres skader på under- eller bakenforliggende konstruksjon. Sanitærutstyr bestående av veggmontert klosett, helstøpt servant med servantskap, dusjhjørne og opplegg til vaskemaskin.

- Kjøkkeninnredning: Hvit laminert innredning med laminat benkeplate. Integrert komfyr/topp og oppvaskmaskin (smal), samt kombi kjøl- og fryseskap. Vegg over kjøkkenbenk er flissatt. Varmtvannsbereder i benkeskap. Varmtvannsbereder er ikke nærmere besiktiget. Det er ikke indikert fukt på gulv, vegg eller benkeplate.

- Sanitær primæranlegg: Rør av kobber, plast og rør i rørsystem.
- Elektrisk primæranlegg: Åpent el-anlegg, sikringsskap med automatsikringer. Digital avleser. Eier opplyser at el-anlegget fungerer tilfredsstillende.

- Innvendige overflater:
Gulv: Overflater med fliser og laminat.
Vegg: Overflater med fliser, malt puss og malte plater.
Himling med malte plater. Downligths med ledlys i bad. Originale dragere i stue/kjøkken.

Parkering:
Det er ikke parkeringsplass for denne seksjonen. Parkering i parkeringshus eller langs gaten etter kommunens bestemmelser.

Oppvarming:
Pipe i murt tegl. Peis med innsats i stue, ingen gnistplate. Pipa ble foret innvendig i 2016. Elektriske panelovner i noen rom. Gulvvarme i bad.

Beliggenhet:
Drammen Rådhus, Bragernes torg, byens kinosenter, teater og en rekke andre servicetilbud finner du på med umiddelbar nærhet på Bragernes. Her finner du noe for en hver smak. Bragernesåsen og marka befinner seg rett bakenfor og sammen med den betydelige oppgraderingen av elvebredden byr nærområdet på mange fine turmuligheter.

Gangavstand til Drammen Sykehus og den nye legevakten som ligger vest på Bragernes. Ideell beliggenhet for de som foretrekker en tilværelse med kort gangavstand til byens rikholdige servicetilbud.

Enkel adkomst med ca. 1 min gangavstand til offentlig kommunikasjon. Blant annet buss - Gardermoen- Oslo-Drammen- Notodden. Drammen jernbanestasjon ligger også i gangavstand unna, rett på andre siden av bybroen på Strømsø. Her finner man Drammensbiblioteket, Universitetet, Drammensbadet, Marienlyst stadion og Drammenshallen.

Ta turen og opplev alle fordelene med livet sentralt på Bragernes!

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Pen og ryddig adkomst med steinlagt gårdsplass og felles inngangsparti. Adkomst via felles trapperom/ gang med smal spiraltrapp. Sameiets tomt er for det meste bebygd.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele lokalet under ett til næringsformål.

Radon
Fra 1. januar 2014 må radonverdier oppgis for alle boliger som helt eller delvis er utleid. Ved for høye verdier må det iverksettes tiltak. Selger opplyser at det ikke er foretatt radonmåling etter strålevernforskriften på denne eiendommen. Kjøper må selv sørge for å oppfylle bestemmelsene om målinger og eventuelle tiltak.

Regulering

Kommuneplan/kommunedelplan: Kombinert bebyggelse og anleggsformål - Nåværende (Bybebyggelse).

Regulering under arbeid:
Detaljregulering for Kirkegata 5 og Albums gate 6, Gnr/bnr 114/602 og 114/4. Kommuneplanens arealdel for Drammen kommune 2022-2040.
Eiendommen er omfattet av påbegynt reguleringsprosess for Albums gate 6 og Kirkegata 5. Hensikten med planene er å tilrettelegge for ny bebyggelse innenfor området i kombinasjon med bevaring av kulturminner. Eiere har tidligere mottatt nabovarsel vedrørende nabobygning, men foreløpig status er ukjent. Ny eier må beregne rivning/bygging av nye boliger på nabotomt.

Ferdigattest
Kommunen finner ikke midlertidig brukstillatelse og/eller ferdigattest i deres arkiver. Eiendommen er først registrert tatt i bruk 01.01.1870. Det gis ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998. Dersom bygget er omsøkt og
godkjent av kommunen, vil det ikke være ulovlig å bruke bygningen selv om ferdigattest mangler. Kommunen har gitt ferdigattest for bruksendring fra tidligere interiørbutikk/kafé til spisested, datert 12.10.2011.

Det tas forbehold om utforming og innretning av evt arbeidslokale. Uavhengig av reaksjonsform fra kommunen, blir dette kjøpers ansvar og risiko siden boligen selges slik den fremstår. Arealet er målbart i BRA, og er ikke godkjent til varig bo-opphold.

Beskrivelse (type bolig)
Butikk/forretningsbygning. Sameiet består av fem næringslokaler og to boenheter. Når du kjøper en eierseksjon/-leilighet, kjøper du en andel av en eiendom og får en eksklusiv bruksrett til en del av eiendommen, normalt en leilighet. Du blir medlem i et sameie (hos Lovdata kan du lese lov om eierseksjoner), og må betale fellesutgifter til bl.a. forsikring, vaktmester, vedlikehold og oppvarming av fellesarealer. Du har full råderett over enheten, og kan bl.a. pantsette den, belåne den og foreta innvendig oppussing. Du er normalt ikke ansvarlig for annen gjeld enn den du selv tar opp i forbindelse med kjøpet av seksjonen. Sameiet kan imidlertid ha felles gjeld og ta opp felles lån for å finansiere oppussings- og rehabiliteringsarbeider. Du vil da være ansvarlig for din andel av dette.

Dersom det er vedtektsbestemt at ny eier skal godkjennes av styret i sameiet, er dette en forutsetning for lovlig å kunne ta seksjonen i bruk.

Dersom kjøper ikke blir godkjent av sameiet iht. vedtektene, må enten boligen videreselges for kjøpers regning og risiko eller få styrets vurdering rettslig prøvd. Det er kjøpers risiko om slik godkjennes gis.

Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i et sameie. Se Eierseksjonsloven § 23 om ervervsbegrensning, denne begrensningen vil nå ramme erverv av flere enn to boligseksjoner, uavhengig av om ervervet skjer direkte, gjennom aksjer/selskap eller gjennom slektninger. Eierseksjonsloven § 23 tredje ledd åpner imidlertid for at "nærstående kan erverve en boligseksjon som den nærstående selv eller dennes nærstående skal bruke som egen bolig." Erverv i strid med forbudet gir grunnlag for pålegg om salg. Det er kjøpers ansvar dersom kjøp skjer i strid med forbudet. Ta kontakt med megler ved spørsmål eller mer utfyllende informasjon rundt ervervsbegrensningen.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra takstdokument avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: 54

Bruksareal per etasje: 0

lnngår i p-romsareal:

Diverse
Det må beregnes felles dugnad/stell vedr sameiets fellesareal.

Kulturminnerapport:
I kulturminneregistreringen for sentrum er eiendommen vist med svært høy bevaringsverdi, klasse A, samt som del av et kulturmiljø med høy verdi. Kulturmiljøer, lokalt registrerte kulturminner i Drammen kommune. Kulturmiljø som er freda (eller planlagt freda) etter kulturminnelova §20, samt område med verdsarvstatus (UNESCO).

SEFRAK registret: Bybebyggelse – blandet formål, det er også vist som bevaringsområde – kulturminner.

Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra selger/e-verket: Målernummer: 7359992900258648. Siste kontroll av anlegget: 2018. Foreligger det pålegg på anlegget: Nei.

Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen): Dato for siste tilsyn: 13.03.2018. Dato for siste feiing: 29.06.2021. Deler røyk løp. Pipa ble fortet innvendig i 2016. Avvik: det er ikke montert plate av ubrennbart materiale på gulv foran peisinnsats. Det er ikke montert slukkeutstyr i enheten. Det foreligger ingen påbud om utbedringer. Kjøper er ansvarlig for utbedring av feil og mangler i rapporten.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 5 182,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Vei, vann og avløp: Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk i kWh 0
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 0,-
Sekundær formuesverdi kr 0,-
Formuesverdi årstall

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-21-00369

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Det er ikke mulig å tegne boligkjøperforsikring ved kjøp av næringsdel.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Verdi og lånetakst, datert 06.10.2021
Egenerklæringsskjema, datert 07.10.2021
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 05.10.2021
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.