Adresse

Frydenberggata 5
3014 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 18.700.000

Omkostninger


Dokumentavgift: 467.500 ,-
Pantattest pr. dokument kr 208,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 585,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 585,-
Pluss Boligkjøperforsikring Enebolig, tomannsbolig (hel eller del), fritidsbolig, tomt kr 14 300,-


Sum øvrige omkostninger kr 483.178

Totalpris med omkostninger kr 19.183.178

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 11 500,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning
Kontakt megler
Megler

Jørn Mosebekk Larsen
+4791321232
jml@dahlas.no

Kort om eiendommen

Pen, påkostet og velholdt enebolig med garasje og carport på 1,4 mål tomt - meget solrikt og barnevennlig med direkte inngang til bymarka - gjennomført funkisstil - beste beliggenhet på Strøtvet. Solrikt og høyt hevet med en herlig utsikt over fjorden og byen ligger tomten med adresse Frydenberggata, som er en av byens mest attraktive adresser. Gaten består i hovedsak av funkis-boliger og har ingen gjennomgangstrafikk.

Innholdsrik bolig med bl.a. 5 soverom, 3 bad, 3 stuer, 3 peiser, stort påkostet kjøkken og godt med lagringsplass. Betydelig oppusset de senere år.

Vil du bo i umiddelbar nærhet til både byen og marka, da er Strøtvet et svært attraktivt og samtidig fredelig strøk i bydelen Bragernes hvor man virkelig kan si at by og natur møtes. Inngangen til de velkjente turstiene i åsen ligger rett bortenfor eiendommen og disse fører videre til både Åspaviljongen, Spiralen, Stronghytta og Kloptjern. Samtidig er det gangavstand til torget, jernbanestasjonen og alle servicetilbud.

Areal og byggeår

Primærareal: 323

Bruksrareal: 377

Antall soverom: 5

Tomtestørrelse: 1402

Boligtype: Enebolig

Eierform: Selveier

Byggeår: 1934

Energimerking: E Gul

Fasiliteter
 • Balkong/Terrasse
 • Garasje/P-plass
 • Peis/Ildsted
 • Turterreng
 • Utsikt
 • Alarm
 • Barnevennlig
 • Bredbåndstilknytning
 • Kabel-TV
 • Moderne
 • Offentlig vann/kloakk
 • Parkett
 • Rolig
 • Sentralt
 • Bademulighet
 • Fiskemulighet
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 114
Bruksnr: 370
Kommune: Drammen

Innhold
Eneboligen innehar 3 plan og inneholder:

1.etg.: Stor, flislagt hall m/integrert garderobeløsning og utgang til delvis overbygget terrasse og hage, flislagt bad m/dobbelt servant og dusjnisje, separat wc m/servant, kjøkken med integrerte hvitevarer og gasspeis, grovkjøkken, spisestue m/utg. til terrasse og hage, stue m/peis og flere oppholdssoner.

2.etg.: Soveromsgang, 5 soverom (de fleste m/integrert garderobeløsning), flislagt bad m/dobbelt servant, badekar og dusjnisje, separat wc m/servant.

U-etg.: Hall m/garderobeplass, flislagt bad m/servant, wc og dusjnisje, vaskerom, stor kjellerstue m/peis og utgang (via mellomgang) til hage, 2 boder, teknisk rom, hobbyrom m/utgang (via mellomgang) til hage.

Frittstående garasje m/automatisk portåpner samt carport og stor bod.

Standard:
Pen, påkostet og velholdt enebolig med garasje på 1,4 mål tomt - meget solrikt og barnevennlig med direkte inngang til bymarka - gjennomført funkisstil - beste beliggenhet på Strøtvet.

Boligen ligger i en særdeles attraktiv og bevart funkisgate på Strøtvet og ble tegnet til Dr. Thrane (herav navnet "Villa Thrane") av arkitekt Ove Bang (1885-1942). Ove Bang var en av de fremste representantene for funksjonalistisk arkitektur i Norge og har tegnet flere signalbygg i Oslo.

Boligen har vært gjenstand for kontinuerlige oppgraderinger i ulike tidsepoker i deres eiertid som følger:

Kjøkken:
Nytt, eksklusivt Unoform kjøkken (dansk design) fra 2017 med mye skap- og skuffeplass. Alle hvitevarer er integrert fra Miele: 2 x komfyr, kaffemaskin, stor kokeplate, takventilator, 2 x oppvaskmaskin (en av disse er noe eldre en de øvrige hvitevarene) – fra Gaggenau: ekstra bredt kjøleskap (90 cm), fryseskap m/​​​​​​​​​vann- og isdispenser, høyt vinskap. Dobbelt vask m/​​​​​​​​​blandebatteri m/​​​​​​​​​quooker-funksjon. Corian benkeplate. Kjøkkenøy m/​​​​​​​​​spiseplasser i stål. Innfelte høyttalere i himling. Tilliggende grovkjøkken. Gasspeis fra 2017.

Bad:
Det er tre fullverdige bad i boligen:
1.etg.: flislagt bad fra 2019 med stor servant m/​​​​​​​​​to blandebatteri, integrert speil m/​​​​​​​​​lys i bakkant, dusjnisje m/​​​​​​​​​rainfall og hånddusj. U-etg.: flislagt bad fra 2017 med servant, wc og dusjnisje.
2.etg.: eldre, flislagt bad med to servanter, badekar og dusjnisje. Lyssensorer i de to nyere badene.
De to nyere badene samt sep.wc i 1.etg. har eksklusive fliser fra Bella interiør samt baderomsutstyr/​​blandebatterier fra Tapwell. Separate wc-rom m/​​​​​​​​​servant i 1. og 2. etg.
Gulv:
1.etg.: kjøkken og spisestue har ny, 1 -stavs skrudd parkett fra 2017, parkett i stue er original, 1-stavs parkett, store fliser i hall fra 2017. Fliser på bad og separat wc.

2.etg.: 1-stavs skrudd parkett i alle soverom og soveromsgang fra 2009 samt i trapp opp til 2.etg. Fliser på separat wc og bad.

U-etg.: 1-stavs parkett fra 2017 i kjellerstue, fliser på bad, vaskerom, hall, bod og teknisk rom fra 2017. Fliser på bad og separat wc fra 2019.

Vegger:
Alle rom er malt i 2019, tapet i hall, stue og hovedsoverom fra samme år. Fliser på vegger i våtrom.

Elektrisk anlegg:
Innenfor de siste 10 år er det meste av det elektriske anlegget skiftet ut; nytt hovedinntak, nytt, oppgradert sikringsskap, nye kontakter og brytere samt skjult anlegg i alle oppholdsrom.
Det er byttet ut vann- og avløpsledninger i hele boligen med unntak av rør fra badet i 2.etg. samt det som ligger i gulvet i hobbyrommet i kjelleren. Det er montert trykktank i kjeller.

Oppvarming:
Det er vannbåren gulvvarme (jordvarme) i hele 1. etg. (med unntak av stue – pga originale gulv er oppvarming her til radiatorer), vannbåren varme i alle rom i u-etg. m/​​​​​​​​​unntak av boder, teknisk rom og hobbyrom. I 2.etg. er det vannbåren varme til radiatorer. På badet og wc i 2.etg. er det varmekabler. Alle radiatorer er nye i 2009 (unntak: bad i 2.etg.). Varmtvannstanken er koblet til jordvarme.

Det er montert gasspeis på kjøkkenet (2017) m/​​​​​​​​​utvendig gassbeholder. Det er peis i stue og kjellerstue.

Garderobeskap:
Nye (2019), integrerte garderobeskap fra JH interiør i hall og på hovedsoverommet. I u- etg. er det ny (2017) garderobeløsning med skyvedørsgarderobe og vanlig garderobe. For øvrig er det integrerte, originale skap i soveromsgang og i 4 soverom i 2.etg.

Tak:
Taket ble skiftet i ca. 2017. Det samme med pipehatter og takrenner i sink. Dette både på huset og på garasjen. I tillegg ble taket på huset etterisolert og det ble satt inn luftespalter.

Isolering:
Alle yttervegger er etterisolert i 2009/​​​​​​​​​2010 og kledd på nytt innvendig med sponplater.

Hage og gårdsplass:
I perioden 2012-2013 ble det laget ny innkjørsel til boligen med ny forstøtningsmur med integrert belysning. I muren er det også lagt opp med stikkontakter og utevann. Det er også utevann både på garasjen og på husvegg mot syd. Gårdsplassen ble belagt med grusmatte og fylt med grus. Hagen mot veien ble lagt om og beplantet med hekker, trær og blomster. Terrasser ble lagt med skiferheller. Det er lyssensor i carport og forstøtningsmur.

Vinduer og dører:
Alle vinduer (med få unntak) ble byttet i 2011. Det samme med terrassedører fra spisestue og hovedsoverom samt hoveddør.
Det er montert innvendige screens på alle vinduer i stuen i 2019, elektrisk styrt med fjernkontroll.

Parkering:
Parkering i garasje og i carport samt gode parkeringsforhold på eiendommen.

Beliggenhet:
Vil du bo i umiddelbar nærhet til både Drammen sentrum og direkte inngang til den populære bymarka, da er Strøtvet et svært attraktivt og samtidig fredelig strøk i bydelen Bragernes hvor man virkelig kan si at by og natur møtes.

Høyt hevet med en herlig fjordutsikt ligger tomten med adresse Frydenberggata som er en av byens mest attraktive adresser. Gaten består i hovedsak av funkis-boliger og har ingen gjennomgangstrafikk.

Her nyter man den umiddelbare nærheten til den frodige Bragernesåsen med alt den har å tilby av vakre naturopplevelser. Inngangen til de velkjente turstiene i åsen ligger rett bortenfor eiendommen og disse fører videre til både Åspaviljongen, Spiralen, Stronghytta og Kloptjern.

Her er det i det vesentlige villabebyggelse og nærheten til Bragernes skole og det nærliggende park- og rekreasjonsområdet som kalles Kjappen som gjør sitt til å fremme både trivsel og gode oppvekstvilkår for barna.

Her finner man også Løkkebergene Vels barnehage, lekeplass, kunstgressbane og sandvolleyballbane. Gangavstand til sentrum (ca 12 min.), togstasjonene Drammen og Brakerøya (ca 15 min.) samt nærbutikken Joker (5 min.).

Frydenberggata ligger midt i disse sammensatte omgivelsene med alle forutsetninger til stede for et attraktivt og innholdsrikt bomiljø.

Bragernes:
Drammen Rådhus, Bragernes torg, byens kinosenter, teater og en rekke andre servicetilbud finner du på Bragernes. Her finner du noe for en hver smak. Bragernesåsen og marka befinner seg rett bakenfor og sammen med den betydelige oppgraderingen av elvebredden byr nærområdet på mange fine turmuligheter.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Særdeles attraktiv og sjelden tomt som er dels inngjerdet og opparbeidet med gressplen, beplantninger og prydbusker. Relativt flat og inndelt med ulike soner og nivåer. Gruset innkjørsel og gårdsplass. Nyere betongmur med integrert belysning mot opparbeidet hageareal. Hellelagt ved uteplass mot sør/​​vest og mot øst, samt betongtrapp med skiferheller.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Radon
Det er tidligere foretatt radonmåling i boligen og siden verdiene var i grenseverdi i u‐etg., ble det installert en
vifte med sug under grunnmurplate. Det antas at grenseverdiene er ok forutsatt av vifte kjøres.

Regulering

Eiendommen er i kommuneplanen (051015) beliggende under nåværende boligbebyggelse men innunder et regulert område, reguleringsplan for sentrumsring parsell Bragernes, del 2A fjelltunell fra 18/2-97.

Relatert plan hvor eiendommen inngår er reguleringsplan for Bragernesåsen og Hamborgstrømskogen - Drammen kommune fra 27/5-08.

For øvrig gjelder kommuneplanens arealdel for Drammen kommune 2022 -2040. Det opplyses at eiendommen ligger i et område for lokalt registrerte kulturminner i Drammen kommune.

Ferdigattest
Kommunen kan ikke finne ferdigattest og/eller midlertidig brukstillatelse i sine arkiver. Denne status er mest vanlig på eldre bygninger som er reist før Plan- og Bygningsloven som kom i 1964. Dog er bygningene byggegodkjent.

Beskrivelse (type bolig)
Ene-/generasjonsbolig.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Deler av inngangspartiet og kjøkken samt garasje er tilbygget senere enn byggeår.
Boligen er oppført i tre med liggende panel, mest sannsynlig fra byggeår. Husets farge er tilbakeført til den originale og under hele renoveringsperioden er den originale stilen forsøkt ivaretatt. Dette er godt synlig mht listverk, stolper, dører og vinduer i hele boligen. Boligen har fått vernestatus A som tildeles bygg som har en særdeles høy bevaringsverdi.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: U.etg: 135 kvm 1.etg: 138 kvm 2.etg: 104 kvm

Bruksareal per etasje: U.etg: 81 kvm 1.etg: 138 kvm 2.etg: 104 kvm

lnngår i p-romsareal: Alle rom unntatt boder, teknisk rom og kjellerinngang.

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra selger/e-verket: Anlegget ble sist kontrollert: 2019. Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen): Tilsyn av 150421. Det foreligger en mindre bemerkning om utbedring. Dette gjelder soverom i 2. etg. hvor det anbefales å fjerne vegg med hulrom foran skorsteinvange - alternativt montere en inspeksjonsluke hvis avstand mellom skorstein og tildekning er minst 10 cm.

Det vil være mulig å tilknytte seg til fiberløsning da dette er lagt frem til husvegg.

Dårlig trekk i peis i kjellerstue. Pålegg om endring kledning som er for tett på pipeløp i soverom 2.etg. - ref. punkt over.

Det er opplyst fra selger at det kan forekomme en og annen sølvkre veldig sjeldent i toalettrom i 2. etg.

Selger opplyser at liftgardiner ikke medfølger. På hovedsoverom medfølger ikke gardinoppheng og nattbord.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.
Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.
Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 7 552,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet.

Andre utgifter
Strømforbruk i kWh 35 900
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 1 819 706,-
Sekundær formuesverdi kr 6 480 179,-
Formuesverdi årstall 2020

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-21-00367

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Eiendomsmegler Dahl formidler Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler de neste fem årene. Boligkjøperforsikring tegnes hos eiendomsmegler senest ved kontraktsignering og gir rett til advokathjelp inntil 5 år etter overtakelse. Forsikringen betales som del av oppgjøret ved boligkjøpet. PLUSS-dekningen fornyes årlig ved faktura fra HELP.
Egenandel kr 4 000 påløper ved takst, tvist eller 10 timer advokatbistand, avhengig av hva som kommer først. Meglerforetaket mottar kr 1 400 - 2 100 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/ småbruk, er det kun forhold tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. Vi tar forbehold om pris- og vilkårsendringer. Hvis premien ikke er innbetalt ved overtakelse, vil avtalen bli kansellert. For fullstendig informasjon om dekning og vilkår, se help.no.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 051021
Selgers egenerklæring i forbindelse med boligselgerforsikring, datert 101021
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 280821
Energiattest
Bestemmelse om bebyggelse, div. ledninger/​gjerde.
Erklæring/​​​​avtale ang. støttemur og vedlikehold. Rettighetshaver Drammen kommune.
Bestemmelse om beplantning.
Situasjonskart

Tinglyste heftelser

Bestemmelse om bebyggelse - Tinglyst dato 31.01.1935
Forskjellige best. iflg. skjøte bl.a. om Div. ledninger Bestemmelse om gjerde

Erklæring/avtale - Tinglyst dato 19.09.1995
Avtale ang. støttemur og vedlikehold. Rettighetshaver Drammen kommune.

Bestemmelse om gjerde - Tinglyst dato 19.09.1995
Med flere bestemmelser

Bestemmelse om bebyggelse - Tinglyst dato 05.11.2013
Bestemmelse om beplantning. Det er to utsiktsservitutter på naboeiendommer som gir denne eiendommen rettigheter til fri utsikt slik det fremstår i dag. Dette gjelder eiendommene Hanna Winsnes gate 1 og 3 som beliggende i forkant av denne eiendommen.Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.