Adresse

Havnehagen 11
3075 BERGER

Prisinformasjon

Prisantydning: 3.790.000

Omkostninger


Dokumentavgift: 94.750 ,-
Pantattest pr. dokument kr 208,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 585,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 585,-
Pluss Boligkjøperforsikring Enebolig, tomannsbolig (hel eller del), fritidsbolig, tomt kr 14 300,-


Sum øvrige omkostninger kr 110.428

Totalpris med omkostninger kr 3.900.428

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 11 500,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Starttidspunkt: 24.10.2021 kl. 16:00
Sluttidspunkt: 24.10.2021 kl. 17:00
Beskrivelse: Vi må vite på forhånd om du kommer på visning og ber deg ta kontakt for avtale om visning på angitt dag. Dette gjør vi for å unngå at for mange er på visningen samtidig. Visninger hvor det ikke er påmeldte på forhånd vil ikke bli avholdt.

Megler

Per Ø. Bolstad
+4790183737
pob@dahlas.no

Kort om eiendommen

Boligen er beliggende i barnevennlige omgivelser på idylliske Berger i Svelvik. Eiendommen ligger nær flotte natur- og friluftsområder med gode turmuligheter. Her kan blant annet hyggelige destinasjoner som Blindevann trekkes frem.

Fra eiendommen er det kun en kort spasertur ned til idylliske badestrender, flott kyststi som strekker seg til Svelvik og Sande, samt fjorden med båtlivet. I nærområdet ligger Fossekleiva. Her holder både billedkunstnere og kunsthåndverkere til, som skaper et kreativt miljø. Videre er det en hyggelig kafé og en veldig koselig dam og park . Alt i gangavstand fra boligen. Berger gård som er en av mange fine bærgårder med gårdsutsalg i nærområdet er også verdt et besøk.

Boligen er meget innholdsrik:
1.etg.: overbygget inngangsparti, entre, 3 soverom, bad, sep.wc, kjøkken med delvis åpen løsning mot stuen, stor stue med utgang til vinterhage og terrasse. Stor dobbelgarasje med direkte adkomst til entre.
U.etg.: bad, kjellerstue med utgang til hagen, boder.

Areal og byggeår

Primærareal: 169

Bruksrareal: 281

Antall soverom: 3

Tomtestørrelse: 579

Boligtype: Enebolig

Eierform: Selveier

Byggeår: 1971

Energimerking: F Oransje

Fasiliteter
  • Balkong/Terrasse
  • Garasje/P-plass
  • Turterreng
  • Utsikt
  • Barnevennlig
  • Bredbåndstilknytning
  • Moderne
  • Offentlig vann/kloakk
  • Parkett
  • Rolig
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Ledig for overtagelse.

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 301
Bruksnr: 19
Kommune: Drammen

Innhold
Boligen er meget innholdsrik.

1.etg.: overbygget inngangsparti, entre, 3 soverom, bad, sep.wc, kjøkken med delvis åpen løsning mot stuen, stor stue med utgang til vinterhage og terrasse. Stor dobbelgarasje med direkte adkomst inn til entre.
U.etg.: bad, kjellerstue med utgang til hagen, boder.

Standard:
Gulv: Laminat, parkett og fliser.

Vegger: Hovedsakelig malte og panelte vegger i lyse farger.

Kjøkken: Pen innredning med godt med skapplass.

Bad 1.etg.: Pent bad med fliser på gulv og plater på vegger. Dusjkabinett. Servant i innredning. Opplegg til vask/tørk.

Bad U,etg.: Bad med fliser på gulv og panel på vegger. Dusjkabinett. Servant i innredning. Vegghengt wc.

Parkering:
I egen stor dobbelgarasje og gårdsplass.

Oppvarming:
Peisovn i stuen, luft til luft varmepumpe, varmekabler på bad.

Beliggenhet:
Boligen er beliggende i barnevennlige omgivelser på idylliske Berger i Svelvik. Eiendommen ligger nær flotte natur- og friluftsområder med gode turmuligheter. Her kan blant annet hyggelige destinasjoner som Blindevann trekkes frem.

Fra eiendommen er det kun en kort spasertur ned til idylliske badestrender, flott kyststi som strekker seg til Svelvik og Sande, samt fjorden med båtlivet. I nærområdet ligger Fossekleiva. Her holder både billedkunstnere og kunsthåndverkere til, som skaper et kreativt miljø. Videre er det en hyggelig kafé og en veldig koselig dam og park . Alt i gangavstand fra boligen. Berger gård som er en av mange fine bærgårder med gårdsutsalg i nærområdet er også verdt et besøk.

Dersom man har båt, er det kun kort vei over til sørlandsidyllen Holmsbu med koselig butikker og spisesteder.

Kort vei til Svelvik sentrum, "Norges nordligste sørlandsby" - et hyggelig, lite tettsted med trange gater, koselige butikker og spisesteder, og med alle nødvendige servicetilbud.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Opparbeidet selveiertomt med steinsatt gårdsplass og plenarealer. Fine terrassearealer med fjordutsikt.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Regulering

Regulert til boligområde.

Ferdigattest
Info fra kommunen er følgende:
Opprinnelig byggemelding i 1971 og byggemelding i 2007 på tilbygg. Det foreligger ferdigattest på tilbygg i 2008, men ikke på opprinnelig oppføring i 1971. Vi gjør oppmerksom på at deler av u.etg som inneholder kontor boder etc (hovedsakelig under garasjen) ikke står inntegnet på godkjente tegninger.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje:

Bruksareal per etasje:

lnngår i p-romsareal: U. etg: Kjel­ler­stue, kon­tor, bad m/wc 1. etg: Stue/spise­stue, kjøk­ken, 3 sove­rom, gang/hall, bad/vaske­rom, wc

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra selger/e-verket:
Anlegget ble sist kontrollert: 2019
Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen):
Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen.

Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.

Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

Eiendommen selges for dødsbo og selger har ikke primærkjennskap til boligen. Kjøper kan derfor inneha en svakere kjøpsrettslig stilling enn ved et ordinært salg hvor selger selv bebor eiendommen og avgir opplysninger om denne.

Det gjøres oppmerksom på at vinterhage på terrasse og deler av rommene i u.etg ikke er byggemeldt.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 6 000,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk i kWh 20 000
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 820 168,-
Sekundær formuesverdi kr 2 952 603,-
Formuesverdi årstall 2019

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-21-00347

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Eiendomsmegler Dahl formidler Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler de neste fem årene. Boligkjøperforsikring tegnes hos eiendomsmegler senest ved kontraktsignering og gir rett til advokathjelp inntil 5 år etter overtakelse. Forsikringen betales som del av oppgjøret ved boligkjøpet. PLUSS-dekningen fornyes årlig ved faktura fra HELP.
Egenandel kr 4 000 påløper ved takst, tvist eller 10 timer advokatbistand, avhengig av hva som kommer først. Meglerforetaket mottar kr 1 400 - 2 100 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/ småbruk, er det kun forhold tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. Vi tar forbehold om pris- og vilkårsendringer. Hvis premien ikke er innbetalt ved overtakelse, vil avtalen bli kansellert. For fullstendig informasjon om dekning og vilkår, se help.no.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 06.10.21
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 20.09.21
Situasjonskart
Godkjente tegninger fra tilbygg i 2007
Ferdigattest fra 2008

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.