https://dahl.webtopsolutions.com/flow/api/Public/Cases/07a790d6-ea73-4d2f-b2a6-756714b22a99/Files/19af3f75-c96f-41e9-944b-762bc1f2a500
Adresse

Nedre Storgate 61 A
3015 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 9.150.000

Felleskost: 6.201

Felleskost inkluderer:

Felleskostnadene er oppdelt i følgende deler: Felleskostnader tilknyttet ny del av sameiet kr 673,- Felleskostnader tilknyttet alle bygg (felles) kr 3 946,- Kostnader for fiberaksess kr 102,- Fjernvarme (avregnes årlig) kr 925,- Oppvarming vann kr 555,- I tillegg kommer felleskostnader garasjeparkering kr 185,- pr. mnd. Felleskostnadene inkluderer: renovasjon, vaktmestertjenester, renhold av fellesarealer, snørydding, felles bygningsforsikring, diverse drift og vedlikehold av fellesarealer inkludert ventilasjon/brannanlegg etc, forretningsførsel, fiberaksess, fjernvarme. Nåværende eier har avtale om bredbånd og kabel-tv. Det blir opp til ny kjøper å tilknytte seg nytt abonnement.

Omkostninger


Dokumentavgift: 228.750 ,-
Pantattest pr. dokument kr 208,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 585,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 585,-
Pluss Boligkjøperforsikring rekkehus og eierleilighet (med fler enn 2 enheter) kr 10 700,-


Sum øvrige omkostninger kr 240.828

Totalpris med omkostninger kr 9.390.828

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 7 400,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Jørn Mosebekk Larsen
+4791321232
jml@dahlas.no

Kort om eiendommen

Nyere, lekker og svært påkostet endeleilighet i Ankers Hage med 2 (3) soverom og 2 bad - heis og garasjeplass med el. lader - nærhet til "alt" - sentralt Bragernes

Vi ønsker å trygge visninger og vi må vite på forhånd om du kommer på visning og ber deg ta kontakt for avtale - meld deg på visningen!

Beliggende sentralt på Bragernes i Drammen med umiddelbar nærhet til butikk- og servicetilbud og offentlig transport, med gangavstand til både Drammen og Brakerøya stasjon. Omkringliggende bebyggelse består hovedsakelig av leiligheter, næringseiendom samt noe eneboliger. Området har gjennomgått en stor oppgradering med nybygging som tilfører området større attraktivitet, blant annet nærhet til nytt sykehus som er under oppføring.

Det er kort vei til alle byens fasiliteter, og med bare få minutters gange har man butikksenter som innehar alt man trenger i hverdagen. Her har du blant annet en rikholdig Menybutikk, post i butikk, vinmonopol samt treningssenter.

Areal og byggeår

Primærareal: 110

Bruksrareal: 115

Antall soverom: 2

Etasje: 2

Tomtestørrelse: 1440

Boligtype: Leilighet

Eierform: Selveier

Byggeår: 2018

Energimerking: C Grønn

Fasiliteter
 • Balkong/Terrasse
 • Garasje/P-plass
 • Heis
 • Turterreng
 • Utsikt
 • Barnevennlig
 • Bredbåndstilknytning
 • Kabel-TV
 • Moderne
 • Offentlig vann/kloakk
 • Parkett
 • Rolig
 • Sentralt
 • Bademulighet
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 113
Bruksnr: 123
Seksjonsnr: 7
Kommune: Drammen

Gårdsnr: 113
Bruksnr: 123
Seksjonsnr: 25
Kommune: Drammen

Beskrivelse
Dette er en delikat og oppgradert leilighet i det prisbelønnede boligprosjektet Ankers Hage.

Leiligheten ligger i byggets ende og med svært god intern beliggenhet - heisadkomst direkte fra garasjeparkering. Leiligheten er innholdsrik og ekstraordinært påkostet med stue i åpen kjøkkenløsning, 2 soverom og 2 bad.

Rommene er påkostet med høy kvalitet på materialer, hvor det er gjennomgående med malte flater i moderne palett, samt flotte gulv i en-stavs eikeparkett. Kjøkkenet er fra Sigdal med fronter i eikefinér, med gode løsninger og finesser. Hovedsoverommet har en-suite løsning, med egen bod/garderobe og bad. Gjennomgående for leiligheten er solide materialvalg i en dempet og moderne fargepalett.

Innhold
Leiligheten er beliggende i 2. etasje, på enden med heisadkomst og inneholder:

Inngang fra felles trappegang, entré, gang, 2 soverom, kjøkken i åpen løsning, stue og spisestue (mulighet for soverom 3), 2 bad tilknyttet soverommene som inneholder dusjhjørne, servant og wc hvorav ett med vaskemuligheter, bod/garderobe,

I tillegg er det 5 m2 bod i kjeller og balkong på ca 7m2. Parkeringsplass med el-bil lader i byggets parkeringsanlegg i kjelleren med adkomst via heis.

Standard:
Nyere, lekker og svært påkostet endeleilighet i Ankers Hage med 2 (3) soverom og 2 bad - heis og garasjeplass med el. lader - nærhet til "alt" - sentralt på Bragernes

Vinduer: Energiglass
Gulv: 1- stav eikeparkett, fliser
Vegger: Malt gips, fliser

Dørcalling. Fiberaksess. Eier har gjort ulike tilvalg og påkostninger som bl.a større og mer eksklusivt kjøkken med hvitevarer og Miele vinskap samt dobbel kjøleskuff. Ny kjøkkenøy samt benkeplater i stein. Videre er innsettelse av skyvedørsgarderobe i gang, nye innredninger på bad, utstrakt bruk av downlights i stue og kjøkken. Det er fjernet vegg i stue som tidligere var soverom nr. 3, kan enkelt tilbakeføres hvis ønskelig. Alle tak- og veggflater er malt på nytt - leiligheten fremstår som ny, tiltalende og eksklusiv!

Kjøkkenet ligger i åpen løsning med stue og spisestue, og gir rom for sosiale matopplevelser. Kjøkkenet innehar alt man behøver, med flotte løsninger og godt med skap- og benkeplass. Gjennomgående er eksklusive materialvalg fra kjøkkenleverandøren.

Stuen har store vinduer som sikrer godt med lysinnslipp, og det er fritt utsyn mot fine fellesområder. Fra stuen er det utgang til balkong med gode solforhold på dagtid, balkongen er på ca 7 m2.

Leiligheten sto ny i 2018, og innehar en høy standard, med blant annet balansert ventilasjon, sprinkelanlegg og vannbåren varme i gulv. I tillegg er det gjort en rekke visuelle og funksjonelle oppgraderinger som nevnt over.

Parkering:
Parkering i felles garasje kjeller med el. bil-lader. Adkomst via heis.

Oppvarming:
Leiligheten oppvarmes med fjernvarme. Dette inngår i felleskostnader basert på sameierbrøk og avregnes årlig basert på faktisk forbruk.

Beliggenhet:
Beliggende sentralt på Bragernes i Drammen med umiddelbar nærhet til butikk- og servicetilbud og offentlig transport, med gangavstand til både Drammen og Brakerøya stasjon. Omkringliggende bebyggelse består hovedsakelig av leiligheter, næringseiendom samt noe eneboliger. Området har gjennomgått en stor oppgradering med nybygging som tilfører området større attraktivitet, blant annet nærhet til nytt sykehus som er under oppføring.

Det er kort vei til alle byens fasiliteter, og med bare få minutters gange har man butikksenter som innehar alt man trenger i hverdagen. Her har du blant annet en rikholdig Menybutikk, post i butikk, vinmonopol samt treningssenter. Leiligheten er også lokalisert med nærhet til Bragernes torg hvor man kan finne godt utvalg med restauranter, uteliv, kino og shopping. Ankers Hage har en innbydende bakgård som fremstår som en grønn lunge i sentrum.

Det er god tilknytning til kollektivtilbud med Brakerøya stasjon i gangavstand fra boligen. Her er det avganger ca 2 ganger i timen, og inn til Oslo S bruker toget 33 minutter.

Du trenger heller ikke gå langt for å befinne deg i vakker natur. Enkel adkomst til Bragernesåsen med flotte turveier opp til Åspaviljongen og Spiralen, og videre inn i marka. Det er også fine turveier langs elva med grusede gangveier.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Felles tomt for sameiet, som er pent opparbeidet med gressplen, beplantning og prydbusker. Sameiet har i tillegg opparbeidet et lekeområde for barn samt etablert pergola med sittebenker.
Ved adkomst til bakgård er det tilrettelagt med sykkelstativer. Videre er det adkomst til felles garasjekjeller.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Regulering

Boligen ligger under reguleringsplanen med detaljregulering for Nedre Storgate 61, 61b og Engene 74, boligbebyggelse. For øvrig gjelder kommunedelplan sentrum, samt kommuneplanens arealdel 2014-2036. Boligen er merket under kommunens kulturminner som SEFRAK og kulturminne med høy bevaringsverdi, dette gjelder hovedsakelig hus B og C da disse er ombygget/renovert.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest for eiendommen datert 30.04.2019.

Beskrivelse (type bolig)
Når du kjøper en eierseksjon/-leilighet, kjøper du en andel av en eiendom og får en eksklusiv bruksrett til en del av eiendommen, normalt en leilighet. Du blir medlem i et sameie (hos Lovdata kan du lese lov om eierseksjoner), og må betale fellesutgifter til bl.a. forsikring, vaktmester, vedlikehold og oppvarming av fellesarealer. Du har full råderett over boligen, og kan bl.a. pantsette den, belåne den og foreta innvendig oppussing. Du er normalt ikke ansvarlig for annen gjeld enn den du selv tar opp i forbindelse med kjøpet av boligen. Sameiet kan imidlertid ha felles gjeld og ta opp felles lån for å finansiere oppussings- og rehabiliteringsarbeider. Du vil da være ansvarlig for din andel av dette.

Dersom det er vedtektsbestemt at ny eier skal godkjennes av styret i sameiet, er dette en forutsetning for lovlig å kunne ta boligen i bruk.

Dersom kjøper ikke blir godkjent av sameiet iht. vedtektene, må enten boligen videreselges for kjøpers regning og risiko eller få styrets vurdering rettslig prøvd. Det er kjøpers risiko om slik godkjennes gis.

Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i et sameie. Se Eierseksjonsloven § 23 om ervervsbegrensning, denne begrensningen vil nå ramme erverv av flere enn to boligseksjoner, uavhengig av om ervervet skjer direkte, gjennom aksjer/selskap eller gjennom slektninger. Eierseksjonsloven § 23 tredje ledd åpner imidlertid for at "nærstående kan erverve en boligseksjon som den nærstående selv eller dennes nærstående skal bruke som egen bolig." Erverv i strid med forbudet gir grunnlag for pålegg om salg. Det er kjøpers ansvar dersom kjøp skjer i strid med forbudet. Ta kontakt med megler ved spørsmål eller mer utfyllende informasjon rundt ervervsbegrensningen.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Nedenfor gjengis en kort oppsummering der den bygningssakyndige har beskrevet avvik ved boligen som har fått tilstandsgrad 2 (TG 2) eller 3 (TG 3).

Det er ingen TG 2 eller TG 3 i tilstandsrapport for denne eiendommen, kun TG 1.

Deler av informasjonen i dette avsnittet er hentet fra tilstandsrapporten. Opplistingen over er ikke uttømmende og du oppfordres til å lese og sette deg grundig inn i alt salgsmateriell.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: 2. etasje - 115 kvm

Bruksareal per etasje: 2. etasje - 110 kvm

lnngår i p-romsareal: Alle rom unntatt bod/teknisk rom.

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra selger/e-verket:
Anlegget ble sist kontrollert: Ingen kontroll utført pga. nytt anlegg fra byggeår. Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.

Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 7 100,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet.

Andre utgifter
Strømforbruk i kWh 4 100
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Andel formue
kr 19 462,- pr. 05.05.2022

Sikringsordning
Boligsameiet er sikret mot tap av felleskostnader i Klare Finans AS. Boligsameiet er, etter gjeldende bestemmelser fastsatt av
finansieringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en seksjonseier unnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 1 604 548,-
Sekundær formuesverdi kr 0,-
Formuesverdi årstall 2021

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-22-00155

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring
Eiendomsmegler Dahl formidler Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler de neste fem årene. Boligkjøperforsikring tegnes hos eiendomsmegler senest ved kontraktsignering og gir rett til advokathjelp inntil 5 år etter overtakelse. Forsikringen betales som del av oppgjøret ved boligkjøpet. PLUSS-dekningen fornyes årlig ved faktura fra HELP.
Egenandel kr 4 000 påløper ved takst, tvist eller 10 timer advokatbistand, avhengig av hva som kommer først. Meglerforetaket mottar kr 1 400 - 2 100 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/ småbruk, er det kun forhold tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. Vi tar forbehold om pris- og vilkårsendringer. Hvis premien ikke er innbetalt ved overtakelse, vil avtalen bli kansellert. For fullstendig informasjon om dekning og vilkår, se help.no.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 200522
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 190522
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 050522
Energiattest
Situasjonskart
Opplysninger fra forretningsfører NBBO, datert 050522 inneholdende:
‐ Boligopplysninger
‐ Innkalling og protokoll til ordinær
generalforsamling
‐ Årsberetning, samt årsregnskap og budsjett
‐ Revisjonsberetning
‐ Vedtekter
‐ Husordensregler

Ligger som vedlegg i salgsoppgaven og inneholder viktig informasjon om
eiendommen og må gjennomgås før bud inngis.

Tinglyste heftelser

Seksjonering - Tinglyst dato 14.08.2018
SNR: 7 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 115 / 1888

Reseksjonering - Tinglyst dato 30.10.2018
SNR: 7 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 115 / 1865

Erklæring/avtale - Tinglyst dato 06.11.2018
Avtale om strømforsyning til drenspumpe i vannkum. Bestemmels om vedlikehold. GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLEREAnnonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.