f29afe6d-38f8-4f27-8e43-c2f037085119
Adresse

Gramsborgveien 5 B
3032 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 4.675.000

Felleskost: 1.708

Felleskost inkluderer:

Honorar forretningsfører, renovasjon, diverse felles utvendig vedlikehold, felles bygningsforsikring, snørydding, plenklipp, renholdstjenester, TV, renovasjon, strøm i fellesarealer. Fellesutgifter er estimert. Størrelse på fellesutgifter avhenger av hvilke poster som til enhver tid inkluderes.

Omkostninger


Dokumentavgift: 116.875 ,-
Pantattest pr. dokument kr 208,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 585,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 585,-
Pluss Boligkjøperforsikring rekkehus og eierleilighet (med fler enn 2 enheter) kr 10 700,-


Sum øvrige omkostninger kr 128.953

Totalpris med omkostninger kr 4.803.953

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 7 400,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.
Vi gjør oppmerksom på følgende:

- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Trond A. Helgerud
+4791360434
tah@dahlas.no

Kort om eiendommen

Dette er en meget lekker og nyoppført 3-roms selveierleilighet.

Her har man vektlagt den praktiske og lettstelte planløsningen i kombinasjon med lune, varme farger. Innredninger og utstyr er tidsnøytrale. Det medfølger garasjeplass og bod i kjeller med heisadkomst.

Leiligheten inneholder vindfang/gang, 2 soverom, lekkert og flislagt bad/WC, kjøkken med innredning fra Sigdal med hvitevarer fra Siemens. Det er åpen løsning mot stuen. Herfra er det også utgang til terrassen som er overbygget.

Meget sentral beliggenhet vis a-vis Konnerudsenteret. Bussen stopper rett på utsiden av bygget.

- Meget praktisk og velutstyrt
- Balansert ventilasjon
- Gulvvarme i alle oppholdsrom
- Garasje og romslig bod med heisadkomst
- Flott overbygget terrasse
- Moderne og lyse en-stavs gulv

Areal og byggeår

Primærareal: 75

Bruksrareal: 75

Antall soverom: 2

Tomtestørrelse: 4794

Boligtype: Leilighet

Eierform: Selveier

Byggeår: 2022

Energimerking: D Rød

Fasiliteter
  • Balkong/Terrasse
  • Garasje/P-plass
  • Heis
  • Turterreng
  • Bredbåndstilknytning
  • Kabel-TV
  • Moderne
  • Parkett
  • Sentralt
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger, leiligheten er ledig for overtagelse.

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 80
Bruksnr: 88
Seksjonsnr: 3
Kommune: Drammen

Innhold
Leiligheten ligger i første boligetasje med adkomst via svalgang.

Vindfang/gang med garderobedel, 2 soverom, bad/WC, stue med åpen løsning mot kjøkkenet.

Garasje og bod i kjeller med heisadkomst.

Standard:
Leiligheten er nyoppført og ikke tatt i bruk. Farger, innredninger og utstyr er valgt etter nøye samråd med dyktig interiørarkitekt. Her har man fulgt en samstemt og moderne fargepalett basert på varme fargetoner.

Vegger: Alle overflater i sparklet og malt gips med unntak av baderom som er flislagt. Det er benyttet nøye utvalgte og varme farger.

Gulv: Keramiske fliser på baderom, forøvrig laminatgulv av god kvalitet fra Berry Alloc i lystonet utførelse.

Himlinger: Slette himlinger som er gipset, sparklet og malt.

Kjøkken: Dette ligger praktisk med åpen løsning mot stuen. Innredning av type Sand fra Sigdal, med messing detaljer. Matchende messinglampe gir god belysning over oppvaskkum. Hvitevarer er fra Siemens og av god kvalitet. Disse er integrerte og leveres med kjøl/frys, oppvaskmaskin, stekeovn og koketopp med induksjon. Det er ventilator over koketopp. Underlimt vask.

Baderom: Keramiske fliser på vegger og gulv i delikat lysbeige farge. Dusjgarnityr med både tak og hånddusj. Laminert innredning i lys alm med servantbatteri i en lekker kombinasjon av matt sort og kobber. Over innredningen er det montert rund speile med integrert belysning. Rettveggs dusjdører og toalett. Varmekabler i gulv.

Dører: Innvendige dører i moderne en-speils utførelse som gir leiligheten et tidløst preg.

Bod: Egen, tett bod i kjeller med avtrekksventilasjon. Boddører har FG-godkjent låskasse

Terrasse: Gulv i impregnert trevirke. På terrassen er det satt opp delevegger mellom hver leilighet.

Enkelte vinduer er fra byggeår, de fleste er skiftet, samtlige dører er nye.

Garderobeskap leveres ikke.

TV/​data leveres av Viken Fiber med Altibox og er lagt inn i leiligheten.

Parkering:
Det medfølger en parkeringsplass i felles garasjekjeller.

Det er i Sameiet lagt opp tilførsel/kapasitet til el.​billading. Den enkelte seksjonseier må imidlertid ta kostnaden med selve ladepunktet.

Denne seksjonen og 3 naboseksjoner eier en felles parkeringsplass som er avsatt til 2 sykkelparkeringsplasser pr seksjon.

Oppvarming:
Termostatstyrt gulvvarme i alle oppholdsrom. Varmekabler på bad og varmefolie for øvrig.

Balansert ventilasjon

Beliggenhet:
Dette er en nyoppført selveierleilighet som er innredet i bruksendrede næringslokaler i Gramsborgveien 5 . Boligene ligger i 1.etasje og med lett adkomst. Bebyggelsen ligger meget sentralt vis a vis Konnerudsenteret. Her har man det sentrale samtidig som det er er kort vei opp til marka hvor merkede stier, turveier og usjenerte fiske og badevann byr på naturopplevelser året gjennom.

Fra eiendommen er det kort vei til Konnerud stadion og Konnerudhallen. Konnerud IL er blant de største i landet og har en meget god idrettskultur. Det er lysløype, skøyteis og treningssenter i nærheten. På Konnerud er det barneskoler, ungdomsskole og flere barnehager. Det er flere butikker innen gangavstand, samt kjøpesenter og en rekke ulike helsetjenester.

Området byr på et bredt spekter av treningsfasiliteter, inkludert Norges beste rulleskiløype, hvor også skilandslaget har holdt samlinger. Det er kort vei til både Stordammen og Inntakeren med fine bademuligheter. Drammensbadet ligger 10-11 min unna med bil. Alpine gleder finner du i både Haukåsbakken og på Drammen Skisenter, kun en liten kjøretur unna

Servicetilbud:
Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres med kort gangavstand på Meny, Kiwi og Rema 1000. Meny ligger i Konnerudsenteret som jo kun ligger et lite steinkast unna. Kiwi er i ferd med å etablere seg der. Her har man også har apotek, kafé, flere andre butikker og treningssenter. Det er kort vei ned til Gulskogen senter, Drammens største kjøpesenter, med et rikt og variert butikkutvalg. Drammen sentrum har gågater, samt senterne Strømsø senter, Torget Vest, Magasinet og CC Drammen.

Konnerud har et godt kollektivtilbud via buss med avganger hvert 10. minutt til Drammen sentrum. Nærmeste holdeplass ligger rett på utsiden av bygget. Tog fra Drammen stasjon til Oslo går ca. fire ganger i timen. Ved å benytte bil tar det ca. 12-13 min til Drammen sentrum, eller Gulskogen, ca 20 min til Liertoppen, 40 min til Kongsberg og 45 min til Oslo S.

Fra eiendommen er det gangavstand til Konnerud barneskole og Svensedammen ungdomsskole. Det finnes et godt utvalg av både private og kommunale barnehager på Konnerud. I tillegg til flere videregående skoler i Drammen, ligger universitetet i Sørøst-Norge på Papirbredden, helt nede ved elva

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Andel av felles tomt for boligsameiet og borettslaget. Egen platting/terrasse med gulv i impregnert trevirke, med malt rekkverk. Delevegger mellom leiligheter. Utvendig rampe for enkel tilkomst på inngangssiden. For øvrig pent anlagte fellesområder. Området på enden av bygget mot nord/bussholdeplass vil bli opparbeidet med en gangsti, gressplen og noe beplantninger.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Regulering

Kommuneplan/kommunedelplan:
Området er avsatt til kombinert bebyggelse og anlegg.

Gjeldende regulering:
Områderegulering for Konnerud sentrum (26.5.2020). Boligbebyggelse-blokkbebyggelse.
Iht vedlagt reguleringskart er ca 2/3 del av "torget" mellom denne bebyggelsen og Konnerudsenteret avsatt til sentrumsformål (øverste del). Iht gjeldende reguleringsbestemmelser kan dette området bebygges med inntil ca 9 meter byggehøyde.


Konnerud sentrum er under utvikling og utbygging. På Drammen kommunes hjemmesider beskrives bla følgende om området:

Konnerudsenteret som ligger mot vest er under ombygging med et nytt leilighetskompleks. Iht skisser fra utbygger skal selve parkeringsplassen på syd/vestsiden av senteret oppføres med leiligheter i nivå fem - og seks etasjer over dagens bebyggelse.
Områdereguleringen legger til rette for sterkere senterdannelse mellom Konnerud Senter, Svensedammen skole og Konnerudhallen med boliger, handel- og servicefunksjoner. Området vil ha aktive fasader i første etasje, og få nye bygg i høydene 3-7 etasjer. Det etableres et nytt nettverk av gater og byrom med et torg som danner et nytt, tydelig samlingspunkt/møtested og en ny kollektivtrasé som går gjennom området. Gang- og sykkelvei, kalt sportspromenaden, danner grensen mellom bebyggelsen og de grønne idretts- og aktivitetsområdene ned mot Svensedammen.

Området er i kart for beskrivelse av støysoner avmerket med avviksone gul, og rød i veitrase. Dette forholdet er hensyntatt ved oppføring av leilighetene og disse får private uteoppholdsarealer som ligger under grenseverdi for gul sone.

Ferdigattest
Utbygger vil besørge at det foreligger midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest før overtagelse finner sted.

Beskrivelse (type bolig)
Når du kjøper en eierseksjon/-leilighet, kjøper du en andel av en eiendom og får en eksklusiv bruksrett til en del av eiendommen, normalt en leilighet. Du blir medlem i et sameie (hos Lovdata kan du lese lov om eierseksjoner), og må betale fellesutgifter til bl.a. forsikring, vaktmester, vedlikehold og oppvarming av fellesarealer. Du har full råderett over boligen, og kan bl.a. pantsette den, belåne den og foreta innvendig oppussing. Du er normalt ikke ansvarlig for annen gjeld enn den du selv tar opp i forbindelse med kjøpet av boligen. Sameiet kan imidlertid ha felles gjeld og ta opp felles lån for å finansiere oppussings- og rehabiliteringsarbeider. Du vil da være ansvarlig for din andel av dette.

Dersom det er vedtektsbestemt at ny eier skal godkjennes av styret i sameiet, er dette en forutsetning for lovlig å kunne ta boligen i bruk.

Dersom kjøper ikke blir godkjent av sameiet iht. vedtektene, må enten boligen videreselges for kjøpers regning og risiko eller få styrets vurdering rettslig prøvd. Det er kjøpers risiko om slik godkjennes gis.

Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i et sameie. Se Eierseksjonsloven § 23 om ervervsbegrensning, denne begrensningen vil nå ramme erverv av flere enn to boligseksjoner, uavhengig av om ervervet skjer direkte, gjennom aksjer/selskap eller gjennom slektninger. Eierseksjonsloven § 23 tredje ledd åpner imidlertid for at "nærstående kan erverve en boligseksjon som den nærstående selv eller dennes nærstående skal bruke som egen bolig." Erverv i strid med forbudet gir grunnlag for pålegg om salg. Det er kjøpers ansvar dersom kjøp skjer i strid med forbudet. Ta kontakt med megler ved spørsmål eller mer utfyllende informasjon rundt ervervsbegrensningen.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Leiligheten er nyoppført/innredet i 2021/22 og innvendig er leiligheten oppført iht TEK-17. Bygget ble oppført 2003 – 2004, dels i elementer levert av Contiga, og dels plass-støpte konstruksjoner. Yttervegger er i bindingsverk, gips utvendig og innvendig med delvis tre og delvis teglsteinsforblending. Enkelte vinduer i leiligheten er fra byggeår, de fleste er skiftet, samtlige dører er nye.

Deler av informasjonen i dette avsnittet er hentet fra tilstandsrapporten. Opplistingen over er ikke uttømmende og du oppfordres til å lese og sette deg grundig inn i alt salgsmateriell.
Arealene er oppgitt av bygningssakkyndig på grunnlag av takstbransjens rettledning for arealmåling. Av rettledningen fremgår det at også areal (unntatt boder) som ligger utenom selve bruksenheten skal inngå i BRA, og noen ganger også i P-Rom. Dette kan være beboelsesrom som ligger i kjeller, loftsrom, innglassede terrasser og garasjeplasser som f.eks. ifølge seksjonering tilhører boenheten. Dette avviker fra veilederen til NS3940 og kan bety at areal inngår i oppgitt areal selv om eierrettigheten ikke er dokumentert. Hva som defineres som primærrom (P-ROM) eller sekundærrom (S-ROM) tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges, selv om enkelte rom ikke er byggemeldt og godkjent til dagens bruk.

Nedenfor gjengis en kort oppsummering der den bygningssakyndige har beskrevet avvik ved boligen som har fått tilstandsgrad 2 (TG 2):

Innvendig, radon. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.


Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje:

Bruksareal per etasje:

lnngår i p-romsareal: Vindfang/gang med garderobe, 2 soverom, bad/WC, kjøkken og stue.

Diverse
Det er ikke innhentet opplysninger på el-anlegg da leiligheten er nyoppført. Det foreligger samsvarserklæringer.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.
Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

Det skal leveres komplett FDV oppdelt iht NS 3451ved overtagelse.

Vedtekter:
Sameiet «Konnerudsenteret Sameie» består av 47 boligseksjoner, hvorav 43 av disse tilhører borettslaget og de 4 øvrige omfatter disse 4 nyinnredede seksjonene. Sameiet består også av 16 næringsseksjoner som utgjør garasjeplasser, boder og sykkelparkering.
Vedlagt salgsoppgaven ligger komplette vedtekter for sameiet. Sameiet inkluderer også den delen av bebyggelsen som utgjør borettslaget. Det er særlige bestemmelser i Sameiet om fordeling av vedlikeholdsansvar og fordeling av felleskostnader. Kjøper bes spesielt om å sette seg godt inn i bestemmelsene inntatt i vedtektene. I Sameiet har hver av disse 4 boligseksjonene 1 stemme. Borettslagets har antall stemmer i årsmøte tilsvarende antall boligseksjoner som borettslaget har hjemmel til. Regulering av vedlikehold er inntatt i pkt 6. Særlige bestemmelsene om felleskostnader er regulert i pkt 5. Evt spørsmål kan rettes til megler.

Hvitevarer / tilbehør
Alle hvitevarer som er i leiligheten ved fremvisning medfølger.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 7 000,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk i kWh 10 000
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Eiendommen har ikke vært bebodd og den er nyoppført. Ovenstående er derfor kun basert på stipulerte tall for en tilsvarende bolig . Endelige kostnader vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 0,-
Sekundær formuesverdi kr 0,-
Formuesverdi årstall

Denne er ikke utarbeidet da eiendommen
er nyoppført. Dette må besørges av kjøper.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-21-00319

Sentrale lover
Lis­ten over løs­øre og til­be­hør ut­ar­bei­det av Nor­ges Ei­en­doms­meg­ler­for­bund, Ei­en­dom Nor­ge og Ei­en­doms­ad­vo­ka­te­nes Ser­vice­kon­tor leg­ges til grunn for sal­get der­som ikke an­net frem­kom­mer av salgs­opp­ga­ven el­ler er av­talt mel­lom par­te­ne.

Ei­en­dom­men sel­ges etter reg­le­ne i av­hen­dings­lo­ven.

Salgs­opp­ga­ven er ba­sert på de opp­lys­nin­ge­ne sel­ger har gitt til meg­ler og even­tu­ell byg­nings­sak­kyn­dig, samt opp­lys­nin­ger inn­hen­tet fra kom­mu­nen, Sta­tens kart­verk og and­re til­gjen­ge­li­ge kil­der.

Ei­en­dom­men skal over­le­ve­res kjø­per i tråd med det som er av­talt. Det er vik­tig at kjø­per set­ter seg grun­dig inn i alle salgs­do­ku­men­te­ne. Kjø­per an­ses kjent med for­hold som er ty­de­lig be­skre­vet i salgs­do­ku­men­te­ne.  For­hold som er be­skre­vet i salgs­do­ku­men­te­ne kan ikke på­be­ro­pes som mang­ler. Det­te gjel­der uav­hen­gig av om kjø­per har lest do­ku­men­te­ne. Alle in­ter­es­sen­ter opp­ford­res til å un­der­sø­ke ei­en­dom­men nøye, gjer­ne sam­men med fag­kyn­dig før bud inn­gis. Kjø­per som vel­ger å kjø­pe usett kan ikke gjø­re gjel­den­de som man­gel noe han bur­de blitt kjent med ved un­der­sø­kel­sen.

Der­som det er be­hov for av­kla­rin­ger, an­be­fa­ler vi at kjø­per råd­fø­rer seg med ei­en­doms­meg­ler el­ler en byg­nings­sakyn­dig før det leg­ges inn bud.  

Hvis ei­en­dom­men ikke er i sam­svar med det kjø­pe­ren må kun­ne for­ven­te, kan det være en man­gel. Det sam­me gjel­der hvis det er holdt til­ba­ke el­ler gitt urik­ti­ge opp­lys­nin­ger om ei­en­dom­men og det­te har vir­ket inn på av­ta­len.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

 Der­som kjø­per ikke er for­bru­ker sel­ges ei­en­dom­men «som den er», og sel­gers an­svar er da be­gren­set jf.§ 3-9 1. ledd 2. pktm.​Informa­sjon om kjø­pers un­der­sø­kel­ses­plikt, he­r­under opp­ford­rin­gen om å un­der­sø­ke ei­en­dom­men nøye, gjel­der også for kjø­pe­re som ikke an­ses som for­bru­ke­re.

Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Ga­ran­ti: Ved salg av ny bo­lig el­ler fri­tids­bo­lig til for­bru­ker in­nen seks må­ne­der etter full­fø­ring stil­ler ­sel­ger ga­ran­ti i sam­svar med be­stem­mel­se­ne i bu­stad­opp­fø­rings­lova § 12. Ga­ran­ti­en gjel­der i fem år fra over­ta­king og skal ut­gjø­re fem pro­sent av kjøpe­sum­men. En slik ga­ran­ti vil bli stilt for­ut­satt at bud ak­sep­te­res før 28.09.2022. Sel­ges ei­en­dom­men etter den­ne dato stil­les in­gen ga­ran­ti.

En for­ut­set­ning for sal­get er at skjø­tet for ei­en­dom­men ting­ly­ses på kjø­per. Kjø­per ak­sep­te­rer at Ei­en­doms­Meg­ler 1 kan of­fent­lig­gjø­re kjøpe­sum m.m. i egen mar­keds­fø­ring. In­ter­es­sen­ter og kjø­per må god­ta at sel­ger og meg­ler bru­ker elek­tro­nisk kom­mu­ni­ka­sjon i salgs­pro­ses­sen.

I tråd med ei­en­doms­meg­lings­for­skrif­ten vil in­for­ma­sjon om opp­drags­gi­ver, salgs­ob­jek­tet, in­ter­es­sen­ter og kjø­per bli lag­ret av meg­ler­fore­ta­ket i min. 10 år. Se EiendomsMegler1.​no for mer in­for­ma­sjon om vår be­hand­ling av per­son­opp­lys­nin­ger.

Boligselgerforsikring
Det er ikke anledning for proffesjonell utbygger til å tegne boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring
Eiendomsmegler Dahl formidler Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler de neste fem årene. Boligkjøperforsikring tegnes hos eiendomsmegler senest ved kontraktsignering og gir rett til advokathjelp inntil 5 år etter overtakelse. Forsikringen betales som del av oppgjøret ved boligkjøpet. PLUSS-dekningen fornyes årlig ved faktura fra HELP.
Egenandel kr 4 000 påløper ved takst, tvist eller 10 timer advokatbistand, avhengig av hva som kommer først. Meglerforetaket mottar kr 1 400 - 2 100 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/ småbruk, er det kun forhold tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. Vi tar forbehold om pris- og vilkårsendringer. Hvis premien ikke er innbetalt ved overtakelse, vil avtalen bli kansellert. For fullstendig informasjon om dekning og vilkår, se help.no.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 31.05.2022
Energiattest, datert 31.05.2022
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold
Budsjett
Regnskaper 2021
Vedtekter
Utdrag fra reseksjonering

Ligger som vedlegg i salgsoppgaven og inneholder viktig informasjon om eiendommen og må gjennomgås før bud inngis.

Tilleggsvedlegg fås ved henvendelse til megler. Dette inneholder informasjon vedr borettslaget som er en del av det totale sameiet. Herunder:
‐ Innkalling og protokoll til ordinær
generalforsamling
‐ Årsberetning, samt årsregnskap og budsjett
- Informasjon vedr ekstraordinært årsmøte

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.