Adresse

Johan Sverdrups vei 3
3041 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 6.290.000

Omkostninger


Dokumentavgift: 157.250 ,-
Pantattest pr. dokument kr 208,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 585,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 585,-
Pluss Boligkjøperforsikring Enebolig, tomannsbolig (hel eller del), fritidsbolig, tomt kr 14 300,-


Sum øvrige omkostninger kr 172.928

Totalpris med omkostninger kr 6.462.928

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 11 500,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Starttidspunkt: 07.12.2021 kl. 17:00
Sluttidspunkt: 07.12.2021 kl. 18:00
Beskrivelse: Vi må vite på forhånd om du kommer på visning og ber deg ta kontakt for avtale om visning på angitt dag. Dette gjør vi for å unngå spredning av smitte ved at for mange er på visningen samtidig. Visninger hvor det ikke er påmeldte på forhånd vil ikke bli avholdt.

Megler

Fredrik Simensen
+4748237971
fs@dahlas.no

Kort om eiendommen

Frydenhaug har alltid vært et barnevennlig og aktivt boligområde. Boligen ligger attraktivt og sentralt med Drammens flotteste turområder som nær nabo. Her bor man sentralt, samtidig som man ikke bor midt i byen. Fra boligen er det ikke mange minutters til blant annet matbutikk, bussholdeplass, skole og idrettsanlegg. Det er heller ikke langt inn til sentrum og Bragernes Torg – stort sett enkelt terreng hele veien med flotte sykkel- og gangstier.

Et sjarmerende hus i sveisterstil, med rosetter i tak, doble fløydører og godt med plass. Boligen går over 2 plan, pluss kjeller og loft, og inneholder:

1. etasje: Bad, kjøkken, entré, hall m/trapp, stue, spisestue, vaskerom, vindfang, innglasset balkong, soverom, kott
2. etasje: Bad, gang, hall m/trapp, stue, innglasset balkong, 4 soverom
Kjeller: 6 kjellerrom
Loft: Loftsrom

På eiendommen står det en dobbelgarasje, og det er god plass til parkering i gårdsplassen. Det er også et uthus på ca. 8 kvm og et drivhus.

Velkommen til visning!

Areal og byggeår

Primærareal: 208

Bruksrareal: 304

Antall soverom: 5

Tomtestørrelse: 729

Boligtype: Tomannsbolig

Eierform: Selveier

Byggeår: 1903

Energimerking: None Ingen

Fasiliteter
  • Balkong/Terrasse
  • Garasje/P-plass
  • Peis/Ildsted
  • Turterreng
  • Utsikt
  • Barnevennlig
  • Bredbåndstilknytning
  • Kabel-TV
  • Offentlig vann/kloakk
  • Sentralt
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 111
Bruksnr: 285
Kommune: Drammen

Innhold
Boligen går over 2 plan, pluss kjeller og loft, og inneholder:

1. etasje: Bad, kjøkken, entré, hall m/trapp, stue, spisestue, vaskerom, vindfang, innglasset balkong, soverom, kott
2. etasje: Bad, gang, hall m/trapp, stue, innglasset balkong, 4 soverom
Kjeller: 6 kjellerrom
Loft: Loftsrom

På eiendommen står det en dobbelgarasje, og det er god plass til parkering i gårdsplassen. Det er også et uthus på ca. 8 kvm og et drivhus.

Selger beholder følgende: Kjøleskap x2, vaskemaskin x2, kaffemaskin, lysekroner/taklamper på spisestue, kjøkken og hovedsoverom, garderobeskap yttergang (ikke fastmontert), Sonos bokser, fastmonterte høyttaler i tak blir stående.

Standard:
Frittliggende registrert hel horisontaldelt tomannsbolig på to plan, loft, og kjeller, bygget i 1903. Nåværende eier har påbegynt oppussingsarbeider generelt. Det er meget flotte romløsninger i boligen, og har doble fløydører, rosetter og sjarmerende detaljer fra tidligere år. Her er det også flott utsikt mot byen og gode solforhold.

Boligen anses som et rehabiliteringsobjekt. Det må påregnes kostnader til generelt vedlikehold og oppgraderinger. Boligen fremstår og brukes i dag som en enebolig.

Høydepunkter:
- Sentralt og barnevennlig boligområde
- Hyggelig sveisterstil
- God takhøyde
- Takrosetter
- Doble fløydører
- Stor hus med god plass til en stor familie
- Dobbelgarasje og stor gårdsplass
- Sjarmerende og hyggelig detaljer i huset
- Flott utsikt og fine solforhold
- Hyggelig og enkel hagedel

Følgende har fått TG:3 i takstrapporten:
- Grunn og fundamenter. Arbeid med utgraving av kjeller og støping av gulv er ikke ferdigstilt. Det er ikke registrert setningsskader i boligens synlige fundament, men det bemerkes at det var stor forekomst av løsmasser på gulv i kjeller.
Det forekommer retningsavvik og nivåforskjeller. Tiltak må påregnes. Undergraving av grunnmur og supplerende etterstøping/muring under eksisterende grunnmur er et meget komplisert tiltak. Det er utfordrende å få komprimert og ifylt masser, betong og murverk tilfredsstillende. Det anbefales å kontrollere / ferdistille tiltaket, også fra utsiden. Arbeidene er et søknadspliktig tiltak. Tiltaket er ikke omsøkt.

- Grunnmur. Det er registrert sprekkdannelser og løs puss, i vegger i kjeller Det er påbegynt arbeider med å grave ut kjeller, samt undergrave grunnmur og etterstøpe. Det er ukjent om sprekker og riss er forårsaket av påbegynt tiltaket, eller om de har oppstått tidligere. Undergraving av grunnmur og supplerende etterstøping/muring under eksisterende
grunnmur er et meget komplisert tiltak. Det er utfordrende å få komprimert og ifylt masser, betong og murverk tilfredsstillende. Det anbefales å kontrollere / ferdigstille tiltaket, også fra utsiden. Arbeidene er et søknadspliktig tiltak.
Tiltaket er ikke omsøkt kommunen, og det er usikkerhet om hvordan boligens fundamentering er ivaretatt under arbeidene. Tiltak med ferdigstillelse må påregnes. Avflassing av maling/murpuss, saltutslag, elde og slitasje i kjeller og utvendig generelt. Det ble indikert fukt i yttervegger og delevegger under terreng ved befaring. Se pkt drenering. Grunnmur må påregnes tiltak/utbedringer, samt generelt vedlikehold utvendig og innvendig.

- Drenering. Det må påregnes tiltak med drenering rundt bygningskroppen. Drensplast er stedvis avsluttet under terreng. Drensplast skal være avsluttet over terreng rundet det hele. Det er ikke montert topplist på synlig drensplast. Eier har senket gulv i kjeller, og opplyser om at drensplast og drenering er nå avsluttet over gulv i kjeller. Det er registrert fukt i kjeller og tiltak må påregnes. Eier opplyser om at det er fukt i kjeller ved regnvær.

- Takkonstruksjon: Ikke tilfredsstillende lufting av loft, kun lufting via utettheter i vegg- og takkonstruksjonen. Ikke tilfredsstillende lufting i konstruksjonen kan medføre svertesopp / kondens i konstruksjonen. Loft er isolert med løsmasser / leire. Stedvis registrert fuktskader, elde, og slitasje. Råteskader registrert i gesims. Lufting av avløpsrør er avsluttet på loft, anbefales å føre dette over tak. Det er registrert ujevnheter i takkonstruksjonen. Det er fjernet en vegg i hall ved trapp i 2.etasje. Denne veggen hadde en lastbærende funksjon fra takkonstruksjonen, og det er registrert nedbøyning i himling i 2.etasje. Takkonstruksjonen er forsøkt forsterket på loft, og tiltak må påregnes.

- Taktekking: Det er stedvis registrert merker etter fukt på loft. Stedvis registrert fuktskader, elde, og slitasje på loft. Råteskader registrert i gesims. Vindskiene og gesimsen må påregnes regelmessig vedlikehold. Ujevnheter registrert i takflater, rustdannelser på overflater, og generelt behov for oppgradering av taktekket.

Renner, nedløp og beslag. Det ble registrert utette renner/nedløp ved befaring. Defekte/ødelagte takrenner og nedløp på begge sider av boligen. Påregnes regelmessig ettersyn og rengjøring/vedlikehold. Takvann anbefales ledet bort i fra bygningskroppen. Generell elde og slitasje. Utvendige beslag må påregnes tiltak.

- Bad 1 etg. Det er ikke fremvist dokumentasjon på baderommets oppbygning. Det ble ikke indikert / registrert fukt i våtsone/gulv ved befaring. Belegg er klemt til sluk. Belegg er perforert ved rørgjennomføringer. Hull i gulv ved avløp under servant, tettet med et tøystykke. Det benyttes lukket dusjkabinett, noe som reduserer fuktbelastning på overflater. Baderomsgulvet er ikke tett, og må påregnes oppgradering. Ingen fuktsikring registrert i våtsoner. Belistning rundt vindu er ikke ferdig montert. Skader registrert i vegg bak vaskemaskin. Det benyttes lukket dusjkabinett, noe som reduserer fuktbelastning på overflater.

- Bad 2 etg. Det er ikke fremvist dokumentasjon på baderommets oppbygning. Det ble ikke indikert / registrert fukt i våtsone/gulv ved befaring. Belegg er klemt til sluk. Belegg er perforert ved rørgjennomføringer. Hull i gulv ved avløp under servant. Det benyttes lukket dusjkabinett, noe som reduserer fuktbelastning på overflater. Baderomsgulvet er ikke tett, og må påregnes oppgradering. Det er ikke tilstrekkelig ventilasjon på baderommet.

- Vaskerom. Innredning ikke ferdig montert. Plassbygget eldre kjøkkeninnredning montert på vegg Ingen ventilasjon på vaskerommet. Det er registrert sprekkdannelser i gulv. Sluk er ikke fagmessig montert, åpent ned til kjeller. Rommet er ikke bygget som et våtrom. Vaskerom er ikke ferdigstilt.

- Uthus. Taket er tekket med takstein, og det antas at konstruksjonen ikke er dimensjonert for dette. Takvinkel er på ca.15 grader, og taket på baksiden er kun tekket med duk for undertak. Det er registrert råte-, mugg-, og fuktskader innvendig i takkonstruksjonen. Skade registrert på gulvbord på hjørnet av terrasse. Tiltak må påregnes uthuset. Det er ikke tilfredsstillende sikring/rekkverk på trapp til platting, tiltak må påregnes, samt tiltak/vedlikehold av platting generelt. Tilstandsgredsen på plattingen settes til TG2.

Eier opplyser om:
- Gulv i 1.etasje er sparklet og rettet opp, og det er montert varmekabel i de fleste gulv
- Yttervegger er innvendig utforet og isolert i 1.etasje
- Alle overflater er fornyet i 1.etasje
- Fornyet det meste av det elektriske anlegget
- El-anlegg er ikke ferdigstilt
- Det skal utarbeides en oppdatert kursfortegnelse, og det skal fremlegges samsvarserklæring for utførte arbeider før salg
- Kun 1 strømmåler
- Montert nytt kjøkken i ca. 2015
- Baderom er fra 2007,
- Utgravd kjeller, ikke omsøkt, varmekabel lagt klar i støpt del i kjeller
- Drenering er fra ca. 2007, og er ikke avsluttet under gulv, anbefaler å fornye drenering

Parkering:
Parkering i dobbelgarasje på ca. 35 kvm. Det er også god plass i gårdsplassen.

Oppvarming:
Oppvarming består av strøm, og vedfyring.
Varmekabel i de fleste gulv i 1.etasje.
Varmekabel lagt klar i støpt gulv i kjeller.

Beliggenhet:
Frydenhaug har alltid vært et barnevennlig og aktivt boligområde. Boligen ligger attraktivt og sentralt med Drammens flotteste turområder som nær nabo. Her bor man sentralt, samtidig som man ikke bor midt i byen. Fra boligen er det ikke mange minutters til blant annet matbutikk, bussholdeplass, skole og idrettsanlegg. Det er heller ikke langt inn til sentrum og Bragernes Torg – stort sett enkelt terreng hele veien med flotte sykkel- og gangstier.

Skole:
Både barneskole og ungdomsskole er i barnevennlig avstand. Flere barnehager i området. Det er heller ikke lang vei til Drammen videregående skole og andre utdanningsinstitusjoner som Universitetet i Sørøst-Norge.

Rekreasjon:
Området har en rekke muligheter for sport- og fritidsaktiviteter hele året. Fra boligen er det kort vei til flotte tur- og aktivitetsmuligheter i marka og idylliske gåturer langs elvepromenaden. Flotte ski- og turløyper til Hellashytta eller Blektjernstua og videre ut i hele Drammens løypenett videre inn i marka. Blekktjern er også et fint sted å bade på sommertid og man kan spille volleyball i sola. Ellers er det kort vei til fotballbane, idrettshall, skøytebane, svømmehall, tennisanlegg og treningssenter som gjør området til et attraktivt sted å bosette seg i.

Handel:
Dagligvarehandelen kan gjøres blant annet ved Coop Extra, eller ved Kiwi Austadveien og Kiwi XL Strømsø Senter, alle i kort avstand fra boligen. Gulskogen senter dekker de fleste daglige behov. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Drammen sentrum en handlegate hvor du finner ulike butikker, apotek, vinmonopol og treningssenter.

Transport:
Nærmeste bussholdeplass i gangavstand fra boligen ligger i Markusveien. Her går det busser inn mot sentrum eller videre i området. Kun en kort kjøretur, eller sykkeltur ned til Drammen togstasjon med lokal-, regions- og flytog-forbindelse videre.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Eiendommen er opparbeidet med beplantet hage, og gruset gårdsplass.
Støttemur mot nabo av granitt.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Radon
Fra 1. januar 2014 må radonverdier oppgis for alle boliger som helt eller delvis er utleid. Ved for høye verdier må det iverksettes tiltak. Selger opplyser at det ikke er foretatt radonmåling etter strålevernforskriften på denne eiendommen. Kjøper må selv sørge for å oppfylle bestemmelsene om målinger og eventuelle tiltak.

Regulering

Boligbebyggelse - Nåværende Kommuneplan (5.10.2015)
Båndlegging for regulering etter pbl. Kommuneplan (5.10.2015)
Fjernvei - Nåværende Kommuneplan (5.10.2015)

Regulering:
3005 0602365 Detaljregulering for E134 Strømsåstunnelen (29.11.2016) Andre sikringssoner
3005 0602365 Detaljregulering for E134 Strømsåstunnelen (29.11.2016) Boligbebyggelse-frittliggende småhusbebyggelse
3005 060250-3 REGULERINGSPLAN FOR NY RV 11, BANGELØKKA - NEDRE EIKER GRENSE. (28.2.1995)

Regulering under arbeid:
3005 20210007 Kommuneplanens arealdel for Drammen kommune 2022-2040

Boligen ligger i et område som er avsatt til: RpOmråde vedtatt - under bakkenivå. Tunnel under huset.

Boligen ligger registrert som: Kulturminner – lokalt registrerte kulturminner i Drammen kommune. Det er høy bevaringsverdiklasse på bygning, høy bevaringsverdiklasse flate. Det er også et område rett ved innkjøringen som står registrert med høy bevaringsverdiklasse.

Ferdigattest
Vi finner ikke midlertidig brukstillatelse og/eller ferdigattest i våre arkiver. Eiendommen er først registrert tatt i bruk 01.01.1902. Ønskes mer info; kontakt byggesaksavdelingen.

Det gis ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998. Dersom bygget er omsøkt og godkjent av kommunen, vil det ikke være ulovlig å bruke bygningen selv om ferdigattest mangler. Eventuelle ulovlige byggetiltak vil ikke automatisk være godkjent i slike saker, og tegningene som lå til grunn for byggetiltaket er de som fortsatt gjelder. Det er da byggets eier som er ansvarlig for at bygget er utført i tråd med tillatelsen.

Beskrivelse (type bolig)
Registrert hel tomannsbolig i kommunen. Boligen fremstår, og er brukt i dag som en enebolig.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: 1. etasje: 114 2. etasje: 115 Kjeller: 75 Loft: 0

Bruksareal per etasje: 1. etasje: 103 2. etasje: 103 Kjeller: 0 Loft: 0

lnngår i p-romsareal: 1. etasje: Bad, kjøkken, entré, hall m/trapp, stue, spisestue, vaskerom, vindfang, soverom 2. etasje: Bad, gang, hall m/trapp, stue, 4 soverom

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra selger/e-verket:
Anlegget ble sist kontrollert: Ikke kontrollert siste 20 år.
Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen):
Det foreligger påbud om utbedringer.

Skorstein 2:
2.etg: Avvik: Det ble avdekket at hull (2.stk) i skorsteinsvangen etter gammelt røykrør ikke er murt igjen på godkjent måte. Jf. Forebyggendeforskriften § 6
Kommentar: Vår anbefaling til teknisk løsning er at hullet i skorsteinsvangen tettes på godkjent måte i henhold til skorsteinens krav.

Skorstein 1 og 2: Avvik: Det ble avdekket at skorsteinen ikke fungerer som forutsatt, skorstein bærer preg av alder og generell slitasje, kondensskadet/djupe fuger og utkragninger er tildekket/brennbart materiale for nær ½ stein skorsteinsvange i 1. og 2. etg. Jf. Forebyggendeforskriften § 6
Kommentar: Vår anbefaling til teknisk løsning er at skorsteinen rehabiliteres (fores) riktig dimensjonert i hele sin høyde, på godkjent måte.

Selger har ikke utbedret feil og mangler i hht. tilsynsrapport. Kjøper er ansvarlig for utbedring av feil og mangler i rapporten.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.

Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

Kjeller påbegynt utgravet, det er fjernet en lastbærende vegg i 2.etasje, og boligen er tilbygget med takoverbygget platting ved inngangsparti. Tiltakene er ikke omsøkt eller byggemeldt til kommunen. Uthus er revet og det er bygget ny garasje. Tiltakene er ikke omsøkt eller byggemeldt til kommunen.

Hvitevarer / tilbehør
Selger beholder følgende: Kjøleskap x2, vaskemaskin x2, kaffemaskin.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 9 357,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk i kWh 64 770
Forbruk av andre varmekilder kr 2 000,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 1 646 465,-
Sekundær formuesverdi kr 5 927 272,-
Formuesverdi årstall 2019

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-21-00403

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Eiendomsmegler Dahl formidler Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler de neste fem årene. Boligkjøperforsikring tegnes hos eiendomsmegler senest ved kontraktsignering og gir rett til advokathjelp inntil 5 år etter overtakelse. Forsikringen betales som del av oppgjøret ved boligkjøpet. PLUSS-dekningen fornyes årlig ved faktura fra HELP.
Egenandel kr 4 000 påløper ved takst, tvist eller 10 timer advokatbistand, avhengig av hva som kommer først. Meglerforetaket mottar kr 1 400 - 2 100 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/ småbruk, er det kun forhold tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. Vi tar forbehold om pris- og vilkårsendringer. Hvis premien ikke er innbetalt ved overtakelse, vil avtalen bli kansellert. For fullstendig informasjon om dekning og vilkår, se help.no.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.