Adresse

Sommerfrydveien 1
3014 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 6.190.000

Felleskost: 1.533

Felleskost inkluderer:

Bygningsforsikring, strøm i fellesarealer, deler av vinter- og sommer vedlikehold, kabel-TV og internett. Det oppgis fra sameiet at de planlegger å male i 2022. Det kan være greit å ta høyde for at dette krever noe kapitaltilskudd, men det er ikke oversendt noe overslag fra sameiet pt.

Omkostninger


Dokumentavgift: 154.750 ,-
Pantattest pr. dokument kr 208,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 585,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 585,-
Pluss Boligkjøperforsikring rekkehus og eierleilighet (med fler enn 3 enheter) kr 10 200,-


Sum øvrige omkostninger kr 166.328

Totalpris med omkostninger kr 6.356.328

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 7 400,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Ola Novak Ødegaard
+4797164416
ono@dahlas.no

Kort om eiendommen

Velkommen til Sommerfrydveien 1 beliggende midt i mellom hjertet av Drammen og Turstinettet i åsen som byen er så godt kjent for.

Leiligheten ligger i 2. boligetasje sett fra forsiden og i høy 1. etg. sett fra inngangspartiet med privat inngang og ingen felles gang. Fra leiligheten og terrassen nyter en den flotte utsikten over byen og de gode solforholdene med god kveldssol.

Leiligheten har en god planløsning bestående av:
Gang, koselig kjøkken med peis, spiseplass og adkomst til bod, stue som i likhet med kjøkkenet har peis og god takhøyde, 2 soverom, flislagt bad og kontor. Fra kontoret er det utgang til stor og solrik terrasse med flott utsikt og velegnet plass for rekreasjon og selskap.

I 2016 ble det bygget nye garasjer og uteboder til hver leilighet.

Kun ca. 15 minutters gange til jernbanestasjonen med hyppige avganger mot Oslo og Kongsberg. Kun ca. 5 minutters gange til Bragernes torg med de fleste servicetilbud.

Vi ønsker velkommen til visning!

Areal og byggeår

Primærareal: 90

Bruksrareal: 92

Antall soverom: 2

Etasje: 1

Tomtestørrelse: 1333.6

Boligtype: Leilighet

Eierform: Selveier

Byggeår: 1900

Energimerking: G Gul

Fasiliteter
  • Balkong/Terrasse
  • Garasje/P-plass
  • Peis/Ildsted
  • Turterreng
  • Utsikt
  • Sentralt
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 114
Bruksnr: 911
Seksjonsnr: 2
Kommune: Drammen

Innhold
Leiligheten ligger i 2. boligetasje sett fra forsiden og i høy 1. etg. sett fra inngangspartiet med privat inngang og ingen felles gang. Fra leiligheten og terrassen nyter en den flotte utsikten over byen og de gode solforholdene med god kveldssol. Leiligheten har også en god planløsning bestående av følgende rom:
Gang, kjøkken med spiseplass og adkomst til spisskammers/bod, stue som i likhet med kjøkkenet har peis, 2 soverom, flislagt bad og kontor. Fra kontoret er det utgang til stor og solrik terrasse med flott utsikt og velegnet plass for rekreasjon og selskap.

I 2016 ble det bygget nye garasjer og uteboder til hver leilighet.

Standard:
Leilighetsbygget er i generell god stand og det er utført vesentlige utbedringer de senere år. Bygninger fremstår i ærverdig stil og har følgende romstandard:

Gang med fliser og varmekabler på gulv, lysmalte vegger og spotter i tak.

Kjøkken: Koselig kjøkken med fin hjørnepeis m/innsats, enkel lysmalt innredning med en tykk benkeplate i oljet heltre eik, koselig keramikkvask og pent armatur. Delikate fliser i matchende stil. Hvitevarene består av integrert kombinertskap med kjøle- og fryseskap, oppvaskmaskin og stilfull bred klassisk komfyr av kvalitetsmerket Barazza med gassbluss på topp og elektrisk stekeovn. Lekker avtrekksvifte i børstet stål. Praktisk plissegardin i vindu. Kjøkkenet har god plass til spisebord. Fliser på gulv med varmekabler og lysmalt panel på vegger.

Innvendig bod/spisskammers med hyller. Adkomst fra kjøkkenet.

Romslig og stilfull stue som i likhet med resten av leiligheten har svært god takhøyde. Stuen har følgelig en helt spesiell romfølelse og er i tillegg utsmykket med flotte gipsrosetter, bredt listverk og dype vinduskarmer. Fra stuen nyter man den flotte utsikten over byen og mot kirken. Det er også en pen murt peis med ovnsinnsats for sene hyggekvelder. Parkettgulv og lysmalt tekstiltapet. Varmepumpe i stue.

Hovedsoverom: Hovedsoverommet er romslig og har lysmalte vegger og gulv. Garderobeskap og vegghengt TV medfølger.

Soverom nr. 2: Rommet har fin kontorplass. Lysmalt gulv og malte vegger.

Kontor: Kontoret er sjarmerende med synlig laftede vegger og spesialtilpasset sittebenk med praktisk oppbevaringsrom for puter etc. Rommet er benyttet som en rolig lesekrok og er godt skjermet fra resten av leiligheten. Rommet har også direkte utgang til stor og solrik terrasse. Lysmalt tregulv og brystningspanel.

Pent bad med fliser på gulv med varmekabler og lysmalt panel på vegger. Praktisk og fin benkeplate i treverk over vaskemaskin/tørketrommel. Integrerte hyller og nisje ifm. vask. Spotter i tak og over vask. Dusjhjørne med fliser på gulv og vegger. Nisje for toalett.

Leiligheten har to uttak for mediesignaler(stue og soverom), som pt. leveres av Telia.

Parkering:
Garasjebygg bygget i 2016. Fast garasjeplass med motorisert leddport med fjernbetjening. Felles parkering i gårdsplass.

Lading av El-bil/Hybrid:
Megler har ikke undersøkt om det er tilrettelagt for lading av El-biler og Hybrider i borettslaget/sameiet. Hvorvidt det er mulighet for slike anlegg eller installasjoner må kjøper selv undersøke.

Oppvarming:
Vedfyring i peiser og elektrisk oppvarming via panelovner og varmekabler. Nyere stålpiper i pipeløp.

Beliggenhet:
Eiendommen ligger svært attraktivt til i Bragernesåsen med meget gode solforhold og fin utsikt over byen og mot Bragernes kirke.

Kort gangavstand til nærbutikk, busstopp, barneskole og barnehager. Fantastiske turområder i Bragernesåsen med kun få minutters gange fra boligen, med lysløyper og opparbeidet stinett, samt hyggelige turmål som Åspaviljongen (15 min), Stronghytta, Kloptjern, Spiralen og Tverken. Ca. 7 minutters gange til Kjappen med kunstgressbane, lekeområde og sandvolleyballbane. Her ligger også Bragernes skole og Løkkebergene vels barnehage.

Kun ca. 15 minutters gange til jernbanestasjonen med hyppige avganger mot Oslo og Kongsberg. Kun ca. 5 minutters gange til Bragernes torg med de fleste servicetilbud.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Skjermet hage med hekk og koselig platting med sittegruppe i kveldssolen. Leiligheten som nå selges er sameiets eneste leilighet med terrasse og denne nyter sol fra morgen til kveld!

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål. Sameiet må dog orienteres om leieforholdet og kontaktinformasjon til leietaker og leietaker må overholde sameiets husordensregler.

Radon
Fra 1. januar 2014 må radonverdier oppgis for alle boliger som helt eller delvis er utleid. Ved for høye verdier må det iverksettes tiltak. Selger har ikke selv foretatt radonmåling etter strålevernforskriften på denne eiendommen. Kjøper må selv sørge for å oppfylle bestemmelsene om målinger og eventuelle tiltak.

Regulering

Kommuneplan/kommunedelplan: Boligbebyggelse

Gjeldende regulering: Eiendommen er ikke regulert.

Regulering under arbeid:
Det er ikke igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen.

Planforslag:
Det eksisterer ikke planforslag som berører eiendommen.

Ferdigattest
Vi finner ikke midlertidig brukstillatelse og/eller ferdigattest i våre arkiver for oppføring av boligen. Boligen er først registrert tatt i bruk 01.01.1900.

Det foreligger ferdigattest fra 24.05.2017
for bruksendring og godkjennelse av oppdeling fra 3 ti 5 boenheter.

Det gis ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998. Dersom bygget er omsøkt og godkjent av kommunen, vil det ikke være ulovlig å bruke bygningen selv om ferdigattest mangler.
Eventuelle ulovlige byggetiltak vil ikke automatisk være godkjent i slike saker, og tegningene som lå til grunn for byggetiltaket er de som fortsatt gjelder. Det er da byggets eier som er ansvarlig for at bygget er utført i tråd med tillatelsen.

Beskrivelse (type bolig)
Eierleilighet

Bygningsinformasjon / byggemåte
Bygningen er i tiltalende sveitserstil og huser 4 andre leiligheter. Garasjer og boder er nyoppført i 2016. Bygningen fremstår som velholdt.

Noen utdrag fra takstrapporten for eiendommen:
Boligen har normalt god standard, ut fra alder anses tilstand å være normalt god. Boligen er bygget i henhold til tidligere byggeforskrifter, og boligens standard avviker derfor fra dagens krav til rom, innemiljø, energiøkonomisering etc.
Innvendig har boligen en normalt god standard med innslag av originale overflater. Utbedring av peis i stue og noe oppussing bør påregnes. Det kunne ikke påvises unormal svikt i etasjeskiller, noe retningsavvik er godt merkbart. Stedvis noe knirk. Bad: Det er ikke indikert unormalt utslag ved fuktsøk. Kun fall til sluk i dusjsone. Sluk av plast. Det er ikke mulig å kontrollere om det er tilfredsstillende membran på bad. Glass i vinduer er datostemplet 1996. Grunnet alder/garanti på isolerglass (5 år) settes TG. 2. for glass. Noe slitt parkett i stue. God tilstand på synlige deler av terrasse, dog må noe vedlikehold av rekkverk bør påregnes. Det er montert nye pipeforinger 2017. Kostnader til oppgradering av utvendig felles bygningsdeler må påregnes.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: 92

Bruksareal per etasje: 90

lnngår i p-romsareal: Gang, kjøkken, stue, bad, 2 soverom og kontor.

Diverse
Kulturminner – lokalt registrerte kulturminner i Drammen kommune
Bygningen har middels bevaringsverdi - merket C.
Kulturmiljøet har svært høy bevaringsverdi.
Bygningen ligger i gul støysone.

Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra selger/e-verket:
Anlegget ble sist kontrollert: 2018
Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen): 17-06-2021
Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Dyrehold krever styregodkjenning fra sameiet.

Det har vært en tidligere tvist mellom sameiet og seksjonen i underetasjen. Dette gjaldt bl.a. arbeider i underetasjen ifm. ombygging mv. Det ble i 2018 enighet i form av et rettsforlik/avtale mellom sameiet og den aktuelle seksjonen. Sameiet har i forliket samtykket til at et areal i kjelleretasjen tillegges seksjonen, samt at seksjonen har fått rett til å utvide sin andel av garasje. I 2020 ble det sendt varsel om mulig ulovlighet til kommunen ettersom det ble igangsatt bygningsarbeider i kjelleretasjen av samme seksjon uten nabovarsel og søknad. Det ble laget en rapport fra Flaget AS(vedlagt) og denne ble sendt til kommunen. Kommunen har etter oppfølging av seksjonseier i underetasjen funnet at det ikke var søknadspliktig arbeid, og deretter lukket saken. Det bemerkes dog at det fortsatt er noen gjenstående arbeider i kjelleretasjen.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester.

Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.

Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.
Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer på kjøkken medfølger i salget, men ikke hvitevarene på badet.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 5 834,-

Det er installert vannmåler

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk i kWh 15 100
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 808 777,-
Sekundær formuesverdi kr 0,-
Formuesverdi årstall 2019

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-21-00242

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Eiendomsmegler Dahl formidler Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler de neste fem årene. Boligkjøperforsikring tegnes hos eiendomsmegler senest ved kontraktsignering og gir rett til advokathjelp inntil 5 år etter overtakelse. Forsikringen betales som del av oppgjøret ved boligkjøpet. PLUSS-dekningen fornyes årlig ved faktura fra HELP.
Egenandel kr 4 000 påløper ved takst, tvist eller 10 timer advokatbistand, avhengig av hva som kommer først. Meglerforetaket mottar kr 1 400 - 2 100 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/ småbruk, er det kun forhold tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. Vi tar forbehold om pris- og vilkårsendringer. Hvis premien ikke er innbetalt ved overtakelse, vil avtalen bli kansellert. For fullstendig informasjon om dekning og vilkår, se help.no.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 31.08.2021
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 02.09.2021
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 02.09.2021
Energiattest, datert 01.09.2021
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold
Opplysninger fra sameiet inneholdende:
‐ Boligopplysninger på skjema
‐ Protokoll til ordinær generalforsamling
‐ Vedtekter
‐ Husordensregler
- Beregningsrapport for Sommerfrydveien 1
- Brev fra kommunen som bekrefter at de ikke anser arbeidene i kjelleretasjen som søknadspliktige

Ligger som vedlegg i salgsoppgaven og inneholder viktig informasjon om eiendommen og må gjennomgås før bud
inngis.

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.