5e6009a9-f146-46b5-bee8-4c1652fb6c04
Adresse

Hotvetveien 92 B
3018 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 5.800.000

Felleskost inkluderer:

Det er ingen faste fellesutgifter. Kommunale avgifter (vann og avløp) samt felles bygningsforsikring fordeles etter sameiebrøk. For 2021 betales det ca. kr 17.000,- i året for felles bygningsforsikring for hele sameiet. For denne seksjonen blir det da ca. kr 8.500,- å betale i bygningsforsikring.

Omkostninger


Dokumentavgift: 145.000 ,-
Pantattest pr. dokument kr 208,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 585,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 585,-
Pluss Boligkjøperforsikring Enebolig, tomannsbolig (hel eller del), fritidsbolig, tomt kr 14 007,-


Sum øvrige omkostninger kr 160.385

Totalpris med omkostninger kr 5.960.385

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 11 900,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Gustav Waal
+4790952321
gbw@dahlas.no

Kort om eiendommen

Attraktiv beliggenhet i et etablert villaområde på Øren/Bragernes. Her bor man nært til sentrum og alle fasiliteter innenfor kort gangavstand, samtidig som man bor barnevennlig og tilbaketrukket.

Meget barnevennlig område med kort vei til flere barnehager. Øren barneskole med kunstisbane, flerbrukshall, lekeplass og kunstgressbane ligger i umiddelbar nærhet. Børresen ungdomsskole, Akademiet og Universitetet ligger i gangavstand.

Kort vei til flotte tur- og rekreasjonsmuligheter i Hamborgstrømskogen, samt helårs tur-/løypenett i Drammensmarka.

Attraktiv, romslig leilighet med god planløsning. Store lyse rom. Hele bygningen ble ombygget og pusset opp i ca. 1989. Kanadisk furu skipsparkett på gulv og himlinger med panel/balsatre i enkelte rom. Downlights i gang i 2. etasje. Hovedsoverom og bad i "Suiteløsning".

Høydepunkter:
* Egen inngang.
* Vestvendt takterrasse på ca. 13 m²
* Over halvparten av vinduer er byttet.
* Altibox fiber
* Markiser over vinduer og terrasse.

Velkommen!

Areal og byggeår

Primærareal: 199

Bruksrareal: 203

Antall soverom: 3

Etasje: 2

Tomtestørrelse: 650

Boligtype: Leilighet

Eierform: Selveier

Byggeår: 1900

Energimerking: G Gul

Fasiliteter
  • Balkong/Terrasse
  • Peis/Ildsted
  • Turterreng
  • Aircondition
  • Barnevennlig
  • Bredbåndstilknytning
  • Offentlig vann/kloakk
  • Parkett
  • Rolig
  • Sentralt
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger.

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 115
Bruksnr: 390
Seksjonsnr: 2
Kommune: Drammen

Innhold
Leiligheten inneholder følgende:
1. etasje: Entre/trappehall og kott under trapp.
2. etasje: Stue, kjøkken, 2 bad, gang, 3 soverom, vaskerom og toalettrom.

Standard:
Attraktiv, romslig leilighet med god planløsning. Store lyse rom. Hele bygningen ble ombygget og pusset opp i ca. 1989. Kanadisk furu skipsparkett på gulv og himlinger med panel/balsatre i enkelte rom. Downlights i gang i 2. etasje. Hovedsoverom og bad i "Suiteløsning".

Stort kjøkken med Eik kjøkkeninnredning med lyse fronter. Flissatt og laminat benkeplate. Integrert komfyr/topp. Montert ny avtrekksvifte over komfyr. Vegg over kjøkkenbenk er flissatt. God spiseplass med vedovn.

Påkostet stue med peisovn med glassdør og utgang til meget solrik vestvendt takterrasse på ca. 13 m². Takterrassen har fliser på gulv. Det er elektrisk markise over terrassen.

Bad 1 ble totalrenovert i 2012 og har fliser på vegger og gulv, varmekabler i gulv, toalett, baderomsinnredning med servant. Dusjnisje med dusjdør i glass.

Bad 2 med fliser på vegger og gulv, varmekabler i gulv, kombinert badekar og dusjkabinett. toalett, bidé, hvit profilert baderomsinnredning med dobbel servant. Nytt klosett i 2021.

Vaskerom med fliser på gulv og innredning med skyllekar. Opplegg til vaskemaskin.

Skyvedørsgarderobe med speil i tre soverom og i entre 1. etasje.

Høydepunkter:
* Egen inngang.
* Vestvendt takterrasse på ca. 13 m²
* Kanadisk furu skipsparkett.
* Himlinger med panel/balsatre.
* Over halvparten av vinduer er byttet i 2013.
* Altibox med mulighet for TV/internett.
* Nyere markiser mot Vest over vinduer og terrasse. El. markise over terrasse.
(11 av 15 vinduer har markise)
* Hovedsoverom og bad i Suiteløsning.
* Alle termostater for Eswa-gulvene ble skiftet ca. 2016/17

Parkering:
Felles parkering på sameiets grunn. Lading av El-bil/Hybrid: Megler har ikke undersøkt om det er tilrettelagt for lading av El-biler og Hybrider i sameiet. Hvorvidt det er mulighet for slike anlegg eller installasjoner må kjøper selv undersøke.

Oppvarming:
Elektrisk gulvvarme i begge bad, vaskerom og i entre. Eswa i øvrige rom (unntatt våtrom og bod). Montert varmepumpe i 2019. Vedovn på kjøkken. Peis med innsats i stue.

Beliggenhet:
Attraktiv beliggenhet i et etablert villaområde på Øren/Bragernes. Her bor man nært til sentrum og alle fasiliteter innenfor kort gangavstand, samtidig som man bor barnevennlig og tilbaketrukket.

Meget barnevennlig område med høy konsentrasjon av barnehager innenfor gangavstand. Populære Øren barneskole ligger i umiddelbar nærhet, med svært barnevennlig gåavstand. I området rundt Øren skole har det de senere år kommet ny kunstisbane, flerbrukshall, lekeplass og kunstgressbane. Børresen ungdomsskole ligger i gangavstand og det er heller ikke langt til andre utdanningsinstitusjoner som Akademiet og Universitetet i Sørøst-Norge.

Fra boligen er det kort vei til flotte tur- og rekreasjonsmuligheter i Hamborgstrømskogen, samt helårs tur-/løypenett i Drammensmarka. Idylliske elvepromenaden langs Drammenselva kan tilby flotte turstier med et innslag av flere parker med forskjellige aktiviteter langs elvebredden.

Få minutter med bil til Kjøsterudjuvet og Drammen Skisenter med et flott alpinanlegg, downhillsykling og klatrepark på sommerstid.

Nærmeste bussholdeplass ligger i Rosenkrantzgata. Her går det busser inn mot sentrum eller Åssiden, i tillegg til Vy Xpress (tidligere TimesEkspressen) mot Oslo eller Notodden via Kongsberg. Det er i ca. 3 km. til Drammen togstasjon med lokal-, regions- og flytog-forbindelse videre. Stort sett flatt terreng hele veien, så gunstig gang- eller sykkelavstand.

Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Rema 1000 i Vinjesgate eller Kiwi Landfalløya (som også er søndagsåpen). Gulskogen kjøpesenter dekker i tillegg de fleste daglige behov. Ønsker du ytterligere servicetilbud kan man spasere inn til Bragernes Torg og Drammen sentrum med handlegate hvor du finner ulike butikker, apotek, vinmonopol og treningssenter.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Andel av felles selveiertomt. Tomten består i hovedsak av bebyggelse samt asfaltert innkjørsel, gårdsplass og parkeringsplasser.

Det er tinglyst avtale mellom eierne av Hotvetveien 90 gnr. 115 bnr. 388 og Hotvetveien 92 gnr. 115 bnr. 390 om følgende: Eiendommene skal ha felles adkomstvei med innkjørsel fra Hotvetveien, som vist med gult på vedlagte situasjonskart (i prospektet). Det skal ikke settes opp gjerde eller annen fysisk markering i grensedelet mellom Gnr. 115 Bnr. 388 og Gnr. 115 Bnr. 390 i Drammen Kommune. Det skal være felles vedlikeholdsplikt av adkomstveien slik at alle kostnader til brøyting, vedlikehold m.m. deles med en halvpart på Gnr. 115 Bnr. 388 og en halvpart på Gnr. 115 Bnr. 390. Dersom eiendommene senere seksjoneres, eller deles på annen måte skal fortsatt kostnadsfordelingen på veien være 50% på hver av eiendommene.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Regulering

Kommuneplan/kommunedelplan:
Navn: Kommuneplanens arealdel 2014-2036.
Status: Endelig vedtatt arealplan.
Ikrafttredelse: 05.10.2015.
Delareal: 650 m.
Arealbruk: Boligbebyggelse, nåværende.

Gjeldende regulering:
Uregulert område.

Regulering under arbeid:
PlanID 3005 0602381
Plannavn: Kommunedelplan for Fv 283 Rosenkranztgata.

Ferdigattest
Kommunen kan ikke finne ferdigattest og/eller midlertidig brukstillatelse i sine arkiver. Boligen er først registrert tatt i bruk 01.01.1900. Det gis ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998. Dersom bygget er omsøkt og godkjent av kommunen, vil det ikke være ulovlig å bruke bygningen selv om ferdigattest mangler. Eventuelle ulovlige byggetiltak vil ikke automatisk være godkjent i slike saker, og tegningene som lå til grunn for byggetiltaket er de som fortsatt gjelder. Det er da byggets eier som er ansvarlig for at bygget er utført i tråd med tillatelsen.

Beskrivelse (type bolig)
Når du kjøper en eierseksjon/-leilighet, kjøper du en andel av en eiendom og får en eksklusiv bruksrett til en del av eiendommen, normalt en leilighet. Du blir medlem i et sameie (hos Lovdata kan du lese lov om eierseksjoner), og må betale fellesutgifter til bl.a. forsikring, vaktmester, vedlikehold og oppvarming av fellesarealer. Du har full råderett over boligen, og kan bl.a. pantsette den, belåne den og foreta innvendig oppussing. Du er normalt ikke ansvarlig for annen gjeld enn den du selv tar opp i forbindelse med kjøpet av boligen. Sameiet kan imidlertid ha felles gjeld og ta opp felles lån for å finansiere oppussings- og rehabiliteringsarbeider. Du vil da være ansvarlig for din andel av dette.

Dersom det er vedtektsbestemt at ny eier skal godkjennes av styret i sameiet, er dette en forutsetning for lovlig å kunne ta boligen i bruk.

Dersom kjøper ikke blir godkjent av sameiet iht. vedtektene, må enten boligen videreselges for kjøpers regning og risiko eller få styrets vurdering rettslig prøvd. Det er kjøpers risiko om slik godkjennes gis.

Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i et sameie. Se Eierseksjonsloven § 23 om ervervsbegrensning, denne begrensningen vil nå ramme erverv av flere enn to boligseksjoner, uavhengig av om ervervet skjer direkte, gjennom aksjer/selskap eller gjennom slektninger. Eierseksjonsloven § 23 tredje ledd åpner imidlertid for at "nærstående kan erverve en boligseksjon som den nærstående selv eller dennes nærstående skal bruke som egen bolig." Erverv i strid med forbudet gir grunnlag for pålegg om salg. Det er kjøpers ansvar dersom kjøp skjer i strid med forbudet. Ta kontakt med megler ved spørsmål eller mer utfyllende informasjon rundt ervervsbegrensningen.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Bygget er registrert som:
Kulturminner - SEFRAK.
Kulturminner – Lokalt registrerte kulturminner i Drammen kommune.
Bygningar (i hovedsak eldre enn år 1900) som er registrert som kulturminne i det såkalte SEFRAK registeret, men som ikkje er freda etter Kulturminnelova. Vernestatus C. Mulig kjerne fra før 1870 i søndre del. Omtalt som "Smegårn". Bør undersøkes.

Byggeår er usikkert. Det framkommer forskjellige datoer i forskjellige arkiver, men det er arkivopplysninger som har informasjon om bygg på denne tomten fra før 1870. Boligen er først registrert tatt i bruk 01.01.1900 ved Drammen kommune.

Eier opplyser at det er varmtvannsbereder tilhørende denne seksjonen i kjeller tilhørende snr. 1. Kjeller har kun adkomst gjennom snr. 1.

Grunnmasser av leire, jord og løsmasser. Støpt betong fundament/gulv. Grunnmur av betong m/sparestein og granitt/naturstein. Yttervegger over grunnmur i laftet tømmer/plank og plank/reisverk. Utvendig stående kledning. Valmet tak, undertak av bord. Loftslem med nedfellbar stige. Gulv på del av loft. Tekket med glassert teglstein. Trebjelkelag mellom etasjene. Bindingsverk og plank/reisverk i innvendige delevegger. Innerdører i heltre eik og 1 stk. hvit profilert innerdør. Rør av kobber og plast. Vesentlig skjult el-anlegg, sikringsskap med automatsikringer. 50 A

Positive og negative forhold ved eiendommen: Leiligheten fremstod som godt vedlikeholdt og normal stand befaringsdagen. Normal bruksslitasje og noe utbedringer må påregnes. Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: 203

Bruksareal per etasje: 199

lnngår i p-romsareal: 1. etasje: Entre/trappehall. 2. etasje: Stue, kjøkken, 2 bad, gang, 3 soverom, vaskerom og toalettrom.

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra e-verket:
Anlegget ble sist kontrollert: Er ikke kontrollert siste 20 år. Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen). Anlegget ble sist kontrollert: 06.04.2021 og i 04.08.2017. Det foreligger påbud om utbedringer. Selger har ikke utbedret feil og mangler i hht. tilsynsrapport datert 04.08.2017 og 06.04.2021 (tilsynsrapport følger som vedlegg til denne salgsoppgave). Kjøper er ansvarlig for utbedring av feil og mangler i rapporten.
Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.
Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.
Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

Selger opplyser at det er nedgravd oljetank på eiendommen, men kjenner ikke ytterligere til dette da det angikk snr. 1. Det er ulike regler for kontroll og ettersyn med nedgravde oljetanker avhengig av type oljetank og den enkelte kommune. Boligeieren er imidlertid ansvarlig for oljetanken. Selgeren kan ikke dokumentere at det er ført periodisk kontroll iht. gjeldende regler, og videre bruk og ettersyn av oljetanken vil være kjøpers risiko og ansvar. Stortinget har vedtatt et klimaforlik som innebærer en intensjon om å fase ut oppvarming med fossilt brennstoff innen 2020. Hvorvidt dette er aktuelt for denne eiendommen, må kjøper undersøke nærmere med kommunen. Mer informasjon kan også fås på www.oljefri.no og www.enova.no Det er kjøpers ansvar å innrette bruken og eventuell fjerning av oljetanken.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 3 589,-

Det er installert felles vannmåler for sameiet.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet gjennom privat stikkledninger.

Andre utgifter
Strømforbruk i kWh 22 850
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

lN-Ordning
Borettslaget har ikke IN-ordning/har IN-ordning (mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld).

Avdragsfrihet
Lånet i XX har noen år med avdragsfrihet: Ut i fra dagens lånebetingelser vil neste avdrag som forfaller til betaling xx/xx-201x utgjøre ca. kr xxxx,- pr. mnd for denne boligen.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 1 549 290,-
Sekundær formuesverdi kr 5 577 444,-
Formuesverdi årstall 2019

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-21-00263

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.
Lovanvendelse og kontraktsbetingelser:
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Selgers eventuelle mangelsansvar og kjøpers undersøkelsesplikt reguleres av bestemmelsene i avhendingsloven kapittel 3.

Det er vedtatt endringer i avhendingsloven som trer i kraft 01.01.22. Som følge av endringene vil det gjelde ulike regler, avhengig av når avtaleinngåelsen skjer, og om kjøper er en forbrukerkjøper eller ikke. Dette er redegjort for nedenfor:

Dersom avtale om salg (aksept bud) inngås før 01.01.2022 gjelder følgende:

Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.

Dersom avtale om salg (aksept av bud) inngås etter den 31.12.21, gjelder følgende ved salg til forbrukerkjøper*:

For å få et best mulig beslutningsgrunnlag er det viktig å lese salgsdokumentene grundig før visning, og uansett før budgivning. Salgsoppgaven inneholder sentrale opplysninger fra eiendomsmegleren, tilstandsrapport fra bygningsakkyndig, egenerklæring fra selger og andre dokumenter med relevant innhold. Uavhengig av om det er lest eller ikke, regnes Kjøper for å kjenne til det som går tydelig fram av salgsdokumentene.

I tillegg til å sette seg grundig inn i dokumentene, oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye.

Eiendommen kan ha en mangel dersom den ikke samsvarer med kravene til kvalitet, utrustning og annet som følger av avtalen, jf. avhendingsloven § 3-1. Videre vil eiendommen ha mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen, jf. avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8.

Ved salg til forbrukerkjøper er det ikke anledning til å ta forbehold om at eiendommen selges «som den er» eller med lignende generelle forbehold. Forbehold om eiendommens tilstand som er spesifisert nok til å kunne innvirke på kjøpsvurderingen, anses likevel som en del av avtalen, og vil derfor ikke kunne påberopes som mangel jf. avhendingsloven § 3-9 (2) andre setning.

Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, gjelder bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-6 om generelle krav til eiendommen, arealavvik og tilbehør. Disse bestemmelsene supplerer altså det som følger av avtalen.

Boligens alder, type og synlige tilstand har betydning for hvilken kvalitet og stand som kan forventes. For eksempel kan det ikke forventes at en eldre bolig har samme tilstand som en ny eller nyere bolig. Eldre boliger er vanligvis bygget etter andre krav og med andre materialer, og vil i tillegg ha varierende grad av slitasje og skader som følge av blant annet bruk, værpåkjenninger og annen aldersforringelse. Skader og forringelser som er naturlige følger av dette vil normalt ikke bli ansett som kjøpsrettslige mangler.

Kjøper kan ikke gjøre gjeldende som en mangel noe kjøperen kjente eller måtte kjenne til da avtalen ble inngått. Dersom kjøperen før avtaleinngåelsen har undersøkt eiendommen, eller uten rimelig grunn unnlatt å følge oppfordringen om undersøkelse, kan kjøperen ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Det gjøres oppmerksom på at selv om det skulle være mangel ved eiendommen, må kjøperen selv dekke tap og kostnader opp til et beløp på 10 000 kroner (kjøpers «egenandel»/ «egenrisiko»), om ikke annet er sagt i loven. Kjøpers egenrisiko har ikke betydning for spørsmålet om det foreligger en mangel. Beløpet kommer imidlertid til fradrag i en eventuell utmåling av prisavslag eller erstatning dersom det er en mangel ved eiendommen som selger er ansvarlig for.

(* Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.)

Dersom avtale om salg (aksept av bud) inngås etter den 31.12.21, og kjøper ikke er forbrukerkjøper:

Dersom kjøper ikke er forbrukerkjøper selges eiendommen «som den er».

Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.


Informasjonen ovenfor om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Ved spørsmål, kontakt megler for mer informasjon.

I alle tilfeller forutsettes det, med mindre annet er avtalt, at hjemmel overføres til kjøper ved overtakelse.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Eiendomsmegler Dahl formidler Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler de neste fem årene. Boligkjøperforsikring tegnes hos eiendomsmegler senest ved kontraktsignering og gir rett til advokathjelp inntil 5 år etter overtakelse. Forsikringen betales som del av oppgjøret ved boligkjøpet. PLUSS-dekningen fornyes årlig ved faktura fra HELP.
Egenandel kr 4 000 påløper ved takst, tvist eller 10 timer advokatbistand, avhengig av hva som kommer først. Meglerforetaket mottar kr 1 400 - 2 100 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/ småbruk, er det kun forhold tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. Vi tar forbehold om pris- og vilkårsendringer. Hvis premien ikke er innbetalt ved overtakelse, vil avtalen bli kansellert. For fullstendig informasjon om dekning og vilkår, se help.no.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 20.07.2021
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 22.07.2021
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 22.07.2021
Energiattest, datert 06.07.2021
Kopi av informasjon fra Drammensregionens brann‐ og feiervesen, datert 06.04.2021 og 04.08.2017.
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold
Vedtektene for sameiet
Servitutter

Ligger som vedlegg i salgsoppgaven og inneholder viktig informasjon om eiendommen og må gjennomgås før bud inngis.

Tinglyste heftelser

Seksjonering - Tinglyst dato 07.12.2004
SNR: 2 Formål: Bolig Sameiebrøk: 221 / 456

Erklæring/avtale - Tinglyst dato 08.02.1988
ang. bruksendring GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Best. om adkomstrett - Tinglyst dato 27.05.2004
Bestemmelse om vedlikehold. Med flere bestemmelser GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Grensejustering - Tinglyst dato 12.04.1989
gnr. 115 bnr. 388 areal ca. 481 m2., gnr. 115 bnr. 390 areal ca 644,5 m2. GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Målebrev - Tinglyst dato 03.05.2005
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Grensejustering - Tinglyst dato 03.05.2005
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLEREAnnonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.