fb77d1e3-f440-4f2d-b064-fe84ab9037d3
Adresse

Tomineborgveien 73
3011 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 8.490.000

Omkostninger


Dokumentavgift: 212.250 ,-
Pantattest pr. dokument kr 208,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 585,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 585,-
Pluss Boligkjøperforsikring Enebolig, tomannsbolig (hel eller del), fritidsbolig, tomt kr 14 300,-


Sum øvrige omkostninger kr 227.928

Totalpris med omkostninger kr 8.717.928

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 11 500,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Ola Novak Ødegaard
+4797164416
ono@dahlas.no

Kort om eiendommen

Hyggelig enebolig med lettstelt og pent opparbeidet tomt, på Toppenhaug i Drammen. Meget attraktivt og etablert villastrøk med kort og barnevennlig gangavstand til bla. skoler, barnehager, marka, idrettsanlegg og Brakerøya stasjon. Det blir også fin gangavstand til det nye sentralsykehuset som nå er under oppføring.

Huset ligger på en høyde med fin fjordutsikt og i et ellers rolig og barnevennlig område i blindvei med lite/ingen gjennomgående trafikk.

God standard! 2. etg. er nybygget 2009/2010 og store oppgraderinger på resten av boligen er gjort i samme tidsrom.

Planløsning over 3 etasjer hvor det er en enkel sak å etablere hybel.

Planløsningen inneholder følgende rom:
U. etg.: Entré/hall/stue, gang/trapperom, bad og 2 boder.
1. etg.: Stue/spisestue, kjøkken, gang, wc og kontor/våtrom. Stor terrasse.
2. etg.: 4 soverom (ett soverom er anført som kontor), kott, stue og bad. Balkong.

I tillegg nevnes dobbelgarasje med mye lagringsplass. Stor terrasse og utestue med peis.

Areal og byggeår

Primærareal: 234

Bruksrareal: 245

Antall soverom: 4

Tomtestørrelse: 415

Boligtype: Enebolig

Eierform: Selveier

Byggeår: 1963

Energimerking: E Gul

Fasiliteter
 • Balkong/Terrasse
 • Garasje/P-plass
 • Peis/Ildsted
 • Turterreng
 • Utsikt
 • Barnevennlig
 • Bredbåndstilknytning
 • Kabel-TV
 • Offentlig vann/kloakk
 • Parkett
 • Rolig
 • Sentralt
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 113
Bruksnr: 712
Kommune: Drammen

Innhold
Hyggelig enebolig med lettstelt og pent opparbeidet tomt.

Familievennlig planløsning over 3 etasjer, inneholder følgende:
U. etg.: Entré/hall, gang/trapperom, bad og 2 boder.
1. etg.: Stue/spisestue, kjøkken, gang, wc og kontor/våtrom.
2. etg.: 4 soverom (ett soverom er anført som kontor), kott, stue og bad.

I tillegg nevnes dobbelgarasje med mye lagringsplass. Stor terrasse og utestue med peis. Pent opparbeidet tomt med hage i bakkant av boligen.

Standard:
Pent opparbeidet og jevnlig påkostet/vedlikeholdt enebolig med en innholdsrik planløsning. Boligen har en god standard, og det ble påbygd ny 2. etasje i 2009. Deler av 1. etasje og kjelleren ble også oppgrader/oppusset i denne tiden.

Romstandarden beskrives som følgende:

U. etg.:
Innbydende og praktisk adkomst med romslig hall. Rikelig med plass til garderobe rett innenfor inngangsdøren. Flislagt gulvflate med varmekabler. Videre er det forbindelse til bad med blant annet dusjkabinett og klosett, samt to praktiske boder.

1. etg.:
Meget godt utstyrt kjøkken fra 2008, med mye benkeplass av eksklusiv granitt. Funksjonell og pen innredning med skap og skuffer for alt man måtte trenge. (strykebrett og vaskeskap i skapinnredning). Integrerte hvitevarer bestående av stekeovn, kombiovn/mikro, dampovn, induksjonstopp med soner som tilpasses grytenes størrelse. Plass til dobbel kjøl- og fryseskap. Montert avfallskvern i romslig kjøkkenvask, og blant annet innfellbart uttrekkbart dusjhode, og to såpedispensere. Hyggelig karnapp med tilpasset benk/sitteplass med skuffer under, samt barløsning mot stuen som også fungerer som spiseplass. For øvrig god plass til spisebord mot tv-stuen.

Oppholdsrommet er meget romslig og med en åpen løsning. Det utgjør et hyggelig samlingspunkt for familien, med trivelige lysforhold via de flere og store vindusflatene som er rettet mot fjorden. Planløsningen har god plass til både romslig sittemøblement og spisemøblement. Pene overflater med bla. eikeparkett på gulv. Videre forbindelse til stor og solrik terrasse, med moderne rekkverk av stål og glass. Her kan man nyte lune og skjermede omgivelser i overbygget utestue med utepeis. Takoverbygg har nye pvc-plater i 2021.

Flislagt våtrom ved utgangsdør til veranda/hage er med dagens romformål brukt som kontor. Her er det klargjort med sluk, da det opprinnelig var tiltenkt som et ekstra bad/ vaskerom. Dette er ikke tilkoblet noe avløpssystem, men dette ligger i boden som er rett under.

2. etg.:
Etasjen har fire gode soverom med god plass til garderobe. Ett av soverommene er godkjent som kontor iht. godkjente plantegninger. Hovedsoverommet og stuen har utgang til veranda med rekkverk av stål og glass, samt flott utsikt mot Drammensfjorden.

Boligen er familievennlig med flott stue, også i denne etasjen. Store vindusflater gir nærkontakt med den gode utsikten. Videre forbindelse til kott, bad og trapp.

Etasjen er påbygget ny i ca 2009, badet likeså. Pene overflater med delikate fliser og gulvvarme. Romslig massasjedusj med kar, pen baderomsinnredning med servant, og Duravit firkantet veggmontert klosett. Praktisk innredning med skyllekar, samt vaskemaskin/tørketrommel som er pent skjult bak skyvedører med speil. Det er også montert dusjarmatur med "water-fall", samt separat dusjhode. Mekanisk avtrekk.

Generelt:
- Telia (tidligere Get) leverer tv/internett. Fiber blir lagt inn sommer 2021.
- Det er montert internettskap med fordeling/opplegg av internett til de fleste rom i 1. og 2. etasje.
- Skyvedørsgarderobe med speil på 3 soverom i 2. etg.
- Sentralstøvsuger med uttak i alle 3 etasjer.
- Praktisk porttelefon slik at man kan åpne inngangsdør fra alle etasjene.
- Praktisk inngjerdet område som skjuler avfallsdunker ved inngangsparti.

Parkering:
Parkering på egen gårdsplass og i dobbelgarasje på ca. 52 kvm. Montert 2 nye leddporter med elektrisk åpner i ca. 2009. Garasje ligger helt i eiendomsgrense. Nabogarasje er bygget inntil denne.

For øvrig god plass til gjesteparkering rett utenfor huset på kommunal "snuplass".

Oppvarming:
Vedovn med stål gnisplate i stue. Luft-luft varmepumpe. Varmekabler.

Beliggenhet:
Beliggende på en høyde med fin fjordutsikt og i et ellers rolig og barnevennlig område i blindvei med lite/ingen gjennomgående trafikk.

Meget attraktivt og etablert villastrøk med kort gangavstand til skoler, barnehager, marka, idrettsanlegg, lekeplasser, butikker, sentrum og jernbanestasjon m.v.

Er togpendling aktuelt, så går man til Brakerøya stasjon på kun ca. 15 minutter. Ellers kun ca. 20 min gangavstand til Bragernes torg med alle fasiliteter.

Trygg skolevei til eksempelvis velrenommerte Bragernes skole som ligger rett i nærheten i gangavstand.

Godt utstyrt og vakkert friareal/park på "Kjappen". Her er det også fotballbane med kunstgress. Aktiv velforening sørger for et godt lokalmiljø for både barn og voksne med bidrag fra mange ildsjeler. IL Drammen Strong har i tillegg til et supert idrettstilbud for unge fotballinteresserte og tilbud som skigruppe, turn/lekegruppe, dans, innebandy og annen allidrett.

Marka er heller ikke langt unna. Her kan du gå ca. 10 minutter så har du et fantastisk turnett i Drammensmarka som er kjent for sitt tilbud sommer som vinter.

Vi ønsker deg velkommen til Tomineborgveien 73!

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Tomten er opparbeidet med gressplen og beplantninger. Hagen er inngjerdet, og med sklie, samt "dukkestue" under trapp. Liten nok til å være lettstelt, men stor nok til at barn kan leke fritt.
Belegningsstein i innkjørsel/gårdsplass og delvis rundt boligen. Forstøtningsmur i stablede betongblokker på to sider av boligen mot vei/gårdsplass.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Radon
Fra 1. januar 2014 må radonverdier oppgis for alle boliger som helt eller delvis er utleid. Ved for høye verdier må det iverksettes tiltak. Selger opplyser at det ikke er foretatt radonmåling etter strålevernforskriften på denne eiendommen. Kjøper må selv sørge for å oppfylle bestemmelsene om målinger og eventuelle tiltak.

Regulering

Kommuneplan/kommunedelplan: Boligbebyggelse.

Gjeldende regulering: Boliger.

Reguleringsplan for Bragernesåsen og Hamborgstrømskogen - Drammen kommune (27.5.2008).

Ferdigattest
Kommunen finner ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest i sine arkiver for opprinnelig oppføring. Boligen er først registrert tatt i bruk 1963. (Det gis ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998). Det foreligger ferdigattest for senere endringer som krever ferdigattest.

Kontor/soverom i 4.etg er iht. godkjente plantegninger godkjent som kontor.

Beskrivelse (type bolig)
Frittstående enebolig med dobbel garasje.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Noen forhold ved eiendommen:
- Boligen har normalt god standard, ut fra alder anses tilstand å være normalt god. Boligen er påbygd ny 2. etasje i 2009 og derfor mye yngre enn resten av boligen. 1. etasje fikk også skiftet kledning, terrasse, parkett, takplater og kjøkken i samme tidsperiode. Vanlig bruks/alderslitasje må påregnes.
- Taket ble bygget i 2009.
- Glass i vinduer er datostemplet 1990 - 2010. De fleste vinduene er fra 2010. Skiftet de store vinduene, 3 hjørnevinduer og 2. balkongdører i 1. etg, i 2009/2010.
- EPS (Elektronisk Puls System) ble installert i 2010.
- Buskerud Pipeservice rehabiliterte pipe med nytt røykrør i 2014.
- Garasje: Membran duk på terrasse/garasjetak lagt av Protan ca. 2010. Innvendig er det noe merker etter tidligere fuktskade før taket ble tekket om.
- Byttet sikringsskap + la inn 4 ekstra kurser i 2010 av Otera Avotech.
- Det er montert vannpumpe i garasje da denne står utsatt til ift grunnvann fra terreng.
- Selger opplyser at det er dårlig vanntrykk ved bruk av flere kraner samtidig.
- Rør av kobber, plast, jern og rør i rørsystem. Nyere røropplegg inne i bolig.
- Trolig eldre avløpsrør/bunnledninger i boligen og til stoppekran. Stikkledninger frem til offentlig nett er nye i ca 2015.
- EL.: Noe åpent og noe skjult anlegg. Sikringsskap med automatsikringer.
- Bad u.etg.: Det er ikke indikert unormalt utslag ved fuktsøk. Det er registrert knivriss/sprekkdannelser i fuger. Noe. Bom under fliser på vegg.
- Kjøkken: Montert avfallskvern i kjøkkenvask. Det bemerkes at avfallskvern er ikke lovlig i Drammen kommune.
- Underetasje er også renovert de samme årene. Nye fliser og varmekabler i hall/inngang og bod. Ny panel på vegger i hall.
- Fjernet nedgravd oljetank i 2009.
- Lagt belegningsstein bak/rund deler av huset i 2009.
- Bygget nytt inngangsparti i 2009.


Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: U. etg.: 43 kvm. 1. etg.: 105 kvm. 2. etg.: 97 kvm.

Bruksareal per etasje: U. etg.: 33 kvm. 1. etg.: 105 kvm. 2. etg.: 96 kvm.

lnngår i p-romsareal: U. etg.: Hall, trapperom, bad. 1. etg.: Stue, kjøkken, gang, kontor, wc. 2. etg.: Stue, 3 soverom, soverom/kontor bad.

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra selger/e-verket: Målernummer: 7359992898020326. Siste kontroll av anlegget: 2009. Foreligger det pålegg på anlegget: Nei.

Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen): Det foreligger ikke påbud om utbedringer. Dato for siste tilsyn: 03.04.2018. Dato for siste feiing: 07.05.2018.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no. Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 6 545,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet.

Andre utgifter
Strømforbruk i kWh 27 500
Forbruk av andre varmekilder kr 2 000,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 1 856 309,-
Sekundær formuesverdi kr 61 807 697,-
Formuesverdi årstall 2019

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-21-00213

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Eiendomsmegler Dahl formidler Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler de neste fem årene. Boligkjøperforsikring tegnes hos eiendomsmegler senest ved kontraktsignering og gir rett til advokathjelp inntil 5 år etter overtakelse. Forsikringen betales som del av oppgjøret ved boligkjøpet. PLUSS-dekningen fornyes årlig ved faktura fra HELP.
Egenandel kr 4 000 påløper ved takst, tvist eller 10 timer advokatbistand, avhengig av hva som kommer først. Meglerforetaket mottar kr 1 400 - 2 100 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/ småbruk, er det kun forhold tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. Vi tar forbehold om pris- og vilkårsendringer. Hvis premien ikke er innbetalt ved overtakelse, vil avtalen bli kansellert. For fullstendig informasjon om dekning og vilkår, se help.no.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 11.06.2021
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 31.05.2021
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 31.05.2021
Energiattest, datert 31.05.2021
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.