Adresse

Buskerudveien 137
3027 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 3.200.000

Andel fellesgjeld: 58.741

Totalpris: 3.258.741 (Andel fellesgjeld + prisantydning eks. omkostninger)

Felleskost: 4.592

Felleskost inkluderer:

Tv/bredbånd fra Telia, kommunale avgifter, renovasjon, det vesentligste av utvendig vedlikehold, bygningsforsikring (ikke innbo), snørydding, gartner, strøm i fellesareal, forretningsfører, renter og avdrag på felleslån. Felleskostnader pt. er 5.364,-. Beløpet nedjusteres til 4.592,- fra 01.07.2021, da siste avdrag på andel felleslån i Husbanken står for forfall til 30.06.2021.

Omkostninger

Pantattest pr. dokument kr 208,-
Gebyr hjemmelsoverføring kr 480,-
Gebyr pr. pantenotering kr 480,-
Pluss Boligkjøperforsikring, borettslag/aksjeleilighet kr 6 900,-


Sum øvrige omkostninger kr 8.068

Totalpris med omkostninger kr 3.208.068

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 4 100,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Starttidspunkt: 17.06.2021 kl. 17:30
Sluttidspunkt: 17.06.2021 kl. 18:30
Beskrivelse: Vi må vite på forhånd om du kommer på visning og ber deg ta kontakt for avtale om visning på angitt dag. Dette gjør vi for å unngå spredning av smitte ved at for mange er på visningen samtidig. Visninger hvor det ikke er påmeldte på forhånd vil ikke bli avholdt.

Megler

Andreas Høstvik
+4748234223
ah@dahlas.no

Kort om eiendommen

Idyllisk beliggende nær Drammenselven på Åssiden i flotte naturskjønne omgivelser. Ypperlige turmuligheter langs Elveparken med forbindelse mot sentrum. Hyggelige spaserveier og friområder med sittebenker etc. langs elvebredden.

Meget god internt beliggende i 2. etg med enkel og separat adkomst fra bakkeplan på motsatt side av vestvendt, og usjenert balkong med rikelig ettermiddags- og kveldsol. Balkongen er vendt mot luftig og åpent felles grøntareal, dette utgjør også en svært hyggelig romfølelse innvendig. Utvendig er det montert markise for solskjerming, og det er flott utsikt mot elven.

Leiligheten inneholder følgende:
Entré/gang, stue, kjøkken, 2 soverom og bad/vaskerom.

I tillegg nevnes:
- Bod i forbindelse med garasjeanlegget.
- Egen garasjeplass i fellesanlegg med fjernbetjent åpner av port. For øvrig stor felles biloppstillingsplass/gjesteparkering.

Areal og byggeår

Primærareal: 65

Bruksrareal: 65

Antall soverom: 2

Etasje: 2

Tomtestørrelse: 13256

Boligtype: Leilighet

Eierform: Andel

Byggeår: 1991

Energimerking: F Rød

Fasiliteter
  • Balkong/Terrasse
  • Garasje/P-plass
  • Turterreng
  • Utsikt
  • Vaktmester-/vektertjeneste
  • Barnevennlig
  • Bredbåndstilknytning
  • Kabel-TV
  • Offentlig vann/kloakk
  • Rolig
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 117
Bruksnr: 833
Andelsnummer: 75
Borettslagsnavn: Sølfast
Kommune: Drammen

Innhold
Leiligheten er beliggende i 2.etasje med trappefri adkomst, og inneholder følgende:
Stue, kjøkken, 2 soverom, bad/vaskerom, entré/gang.

- Fin solrik balkong mot vest, på ca 7 kvm. Balkongen gir en naturlig forlengelse av stuen.

- Enkel og trappefri adkomst til flotte fellesarealer med grøntanlegg, lekeplass og strandpromenaden.

- Bod i forbindelse med garasjeanlegget.

- Egen garasjeplass i fellesanlegg med fjernbetjent åpner av port. For øvrig stor felles biloppstillingsplass/gjesteparkering.

Standard:
En svært pen og lettstelt leilighet med flott idyllisk beliggenhet ved elven - her kan du flytte rett inn!

Meget god internt beliggende i 2. etg med enkel og separat adkomst fra bakkeplan på motsatt side av vestvendt, og usjenert balkong med rikelig ettermiddags- og kveldsol. Balkongen er vendt mot luftig og åpent felles grøntareal, dette utgjør også en svært hyggelig romfølelse innvendig. Utvendig er det montert markise for solskjerming, og det er flott utsikt mot elven.

Leiligheten har en god standard med pene overflater som er pusset opp i nyere tid. Det er en fin gjennomgående helhet ved leiligheten, og det er montert praktisk og pen skyvedørsgarderobe i gang og på ett av soverommene.

Stuen har gode lysinn-slipp via store vindusflater i stuen, samt kjøkkenet. Trivelige fargetoner og en planløsning med plass til sittemøblement og romslig spisegruppe.

Delikat kjøkken med lyse og profilerte fronter, mye benkeplass og skapplass, samt integrerte hvitevarer bestående av nedfelt komfyrtopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap med frys. Kjøkkenet var nytt i 2019. Vegg mellom over/underskap er belagt med flisimiterte plater.

Stort bad med malte veggfliser. Badet inneholder klosett, vask med innredning, dusjkabinett, opplegg til vaskemaskin og er mekanisk ventilert. Innredning og sanitærutstyr er skiftet i 2019.

Leiligheten har to gode soverom hvor ett av rommene har et hyggelig utsyn ned til elven fra sengen.

Generelt:
Innvendig har leiligheten profilerte dører, av nyere dato.
Veggene har malte plater og fliser.
Gulv har fliser og vinyl laminat.
Himling har malt mur.

Parkering:
- Egen garasjeplass i fellesanlegg med fjernbetjent åpner av port. For øvrig stor felles biloppstillingsplass/gjesteparkering.

Oppvarming:
Oppvarming er basert på strøm/elektrisitet.

Beliggenhet:
Idyllisk beliggende nær Drammenselven på Åssiden i flotte naturskjønne omgivelser. Ypperlige turmuligheter langs Elveparken med forbindelse mot sentrum. Hyggelige spaserveier og friområder med sittebenker etc. langs elvebredden.

Gangavstand til forretningsområde på Åssiden med bl.a. skoler, forretninger, dagligvarebutikker, og idrettsbane. Kort vei til Aronsløypa slalåmbakke og marka med flotte turmuligheter hele året og med lysløype. Treningssenter i umiddelbar nærhet, m/sandvolley, squash og andre treningstilbud.

Ca. 4 - 5 km. til sentrum. Busstopp rett ved med god bussforbindelse til Drammen stasjon/Oslo, kort vei til Gulskogen stasjon, 1/2-times avganger til Oslo i rushtrafikken (Timekspressen).

Leiligheten ligger usjenert til i vestvendt 2. etasje med rikelig ettermiddags- og kveldsol.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Bebyggelsen danner rammen rund et parkmessig opparbeidet grøntareal ned mot Drammenselven. Lekeplass. Stor felles parkeringsplass for gjester og eiere. Asfalterte gang- og parkeringsarealer.

Adgang til utleie
Andelseieren kan ikke uten samtykke fra styret overlate bruken av boligen til andre.

Regulering

Kommuneplan/kommunedelplan: Boligbebyggelse, grønnstruktur, adkomstvei,bruk og vern av sjø og vassedrag med tilhørende strandsone.

Gjeldende regulering: Reguleringsplan for Buskerudveien 145.

Regulering under arbeid: Kommunedelplan for Fv 283 Rosenkranztgata.

Ferdigattest
Det foreligger midlertidig brukstillatelse, men ikke ferdigattest.

Beskrivelse (type bolig)
Borettslagsleilighet og andelsleilighet er det samme. Borettslagsboliger kan være leiligheter, rekkehus, tomannsboliger, eneboliger eller fritidsboliger.

Boligmassen eies av borettslaget og borettslagets eiendom har et eget grunnboksblad i Grunnboken.

Du blir andelseier i borettslaget ved å kjøpe en andel med et tilknyttet borettsinnskudd. Når du kjøper en borettslagsbolig får du på samme måte som når du kjøper en selveierbolig, en enerett til å bruke en nærmere spesifisert bolig. Når du kjøper en borettslagsbolig må du forholde deg til borettslagets vedtekter og husordensregler. Boligens verdi er summen av kontantbeløpet og andel av fellesgjeld.

Beviset for at du er eier av en andel i et borettslag fremkommer ved at andelen er registrert på ditt navn i Borettsregisteret (Borettsregisteret føres av Statens kartverk og ligger i Ullensvang). Detter et offentlig register hvor både hjemmel og pant blir notert.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Sjarmerende småhus/lavblokker oppført i murkonstruksjoner forblendet med teglstein. For øvrig, se vedlagt tilstandsrapport i salgsoppgaven.

Noen forhold ved eiendommen:
- Vinduer: Leiligheten har trevinduer med 3-lags isolerglass, fra 2018. Vindu i stue er fra byggeår. Det opplyses at dette skal byttes i relativt nær fremtid.
- Normalt god tilstand på synlige overflater, men noe vanlig vedlikehold må påregnes. Det ble registrert "bom" i gulvfliser på balkong.
- Leiligheten har en varmvannsbereder plassert i hjørnet av kjøkkenbenk. Fabrikkår: 2019 Volum: 120 liter.
- Leiligheten har et skjult el-anlegg med automatsikringer. Sikringsskapet er plassert i entre. El-anlegg er oppgradert i 2019.
- Vannlekkasje som oppsto under kjøkkenbenk på eldre kjøkken er utbedret i forbindelse med forsikring.
- Markiseduk må byttes, den er bare snudd og er helt morken innerst.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje:

Bruksareal per etasje:

lnngår i p-romsareal: Stue, kjøkken, 2 soverom, bad/vaskerom, entré.

Diverse
Spørsmålet om utskifting av heiser er utsatt til 2022, idet vi her vil se på et mulig samarbeide med Åssiden Strand.

Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra selger/e-verket: Målernummer: 7359992896313192. Siste kontroll av anlegget: 2016. Foreligger det pålegg på anlegget: Nei.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.

Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.
Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 0,-

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk i kWh 10 500
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Total fellesgjeld
Gjeld kr 5 833 436,- pr. 28.05.0021

Andel fellesgjeld
Gjeld kr 58 741,- pr. 28.05.0021

lN-Ordning
Borettslaget har ikke IN-ordning (mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld).

Avdragsfrihet
Lånet i DNB Boligkreditt AS har noen måneder med avdragsfrihet: Ut i fra dagens lånebetingelser vil neste avdrag som forfaller til betaling 31.12.2021 utgjøre ca. kr 183,- pr. mnd for denne boligen.

Andel formue
kr 33 508,- pr. 31.12.2020

Sikringsordning
Borettslaget er forsikret mot tap på felleskostnader i Skadeforsikringsselskapet Borettslagene Sikringsordning AS. Borettslag som har tegnet seg forsikring kan si opp avtalen innen 1. desember med virkning fra kommende årsskifte. Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av forsikringen gjøres av borettslagets generalforsamling. Forsikringsselskapet kan til
enhver tid si opp en avtale med forsikringstaker dersom forsikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs forsikring. For øvrig gjelder forsikringsavtalelovens regler.

Forkjøpsrett
Forkjøpsrett/godkjenning av ny andelseier: Det er forkjøpsrett i borettslaget. NBBO er forretningsfører. Ny andelseier må godkjennes av styret i borettslaget. Dersom kjøper ikke blir godkjent av borettslaget, jfr. Lov om burettslag (burettslagslova) § 4-5, må boligen videreselges for kjøperens regning og risiko.
Forkjøpsrett/godkjenning av ny andelseier: Det er ikke forkjøpsrett i borettslaget. NBBO er forretningsfører. Ny andelseier må godkjennes av styret i borettslaget. Dersom kjøper ikke blir godkjent av borettslaget, jfr. Lov om burettslag (burettslagslova) § 4-5, må boligen videreselges for kjøperens regning og risiko.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 695 369,-
Sekundær formuesverdi kr 2 503 328,-
Formuesverdi årstall 2019

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-21-00208

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Eiendomsmegler Dahl formidler Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler de neste fem årene. Boligkjøperforsikring tegnes hos eiendomsmegler senest ved kontraktsignering og gir rett til advokathjelp inntil 5 år etter overtakelse. Forsikringen betales som del av oppgjøret ved boligkjøpet. PLUSS-dekningen fornyes årlig ved faktura fra HELP.
Egenandel kr 4 000 påløper ved takst, tvist eller 10 timer advokatbistand, avhengig av hva som kommer først. Meglerforetaket mottar kr 1 400 - 2 100 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/ småbruk, er det kun forhold tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. Vi tar forbehold om pris- og vilkårsendringer. Hvis premien ikke er innbetalt ved overtakelse, vil avtalen bli kansellert. For fullstendig informasjon om dekning og vilkår, se help.no.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 04.06.2021
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 06.06.2021
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 09.06.2021
Energiattest, datert 05.06.2021
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold
Opplysninger fra forretningsfører NBBO, datert 28.05.21, inneholdende:
‐ Boligopplysninger
‐ Innkalling og protokoll til ordinær
generalforsamling
‐ Årsberetning, samt årsregnskap og budsjett
‐ Revisjonsberetning
‐ Vedtekter
‐ Husordensregler

Ligger som vedlegg i salgsoppgaven og
inneholder viktig informasjon om
eiendommen og må gjennomgås før bud
inngis.

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.