Adresse

Nordahl Bruns gate 2 A
3018 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 3.100.000

Andel fellesgjeld: 61.460

Totalpris: 3.161.460 (Andel fellesgjeld + prisantydning eks. omkostninger)

Felleskost: 3.183

Felleskost inkluderer:

Kommunale avgifter, renovasjon, kabel-TV, snøbrøyting, felles strøm og forsikring, lading for el. bil inngår p.t, trappevask, forretningsfører og noe vaktmestertjenester og utvendig vedlikehold.

Omkostninger


Dokumentavgift: 79.025 ,-
Pantattest pr. dokument kr 208,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 585,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 585,-
Pluss Boligkjøperforsikring rekkehus og eierleilighet (med fler enn 3 enheter) kr 10 200,-


Sum øvrige omkostninger kr 90.603

Totalpris med omkostninger kr 3.190.603

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 7 400,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Starttidspunkt: 16.06.2021 kl. 20:00
Sluttidspunkt: 16.06.2021 kl. 21:00
Beskrivelse: Visningstidspunkt

Megler

Jørn Mosebekk Larsen
+4791321232
jml@dahlas.no

Kort om eiendommen

Attraktivt og sentralt beliggende på Øren/Bragernes i et veletablert boligområde nær sentrum. Meget gode solforhold og kort gangavstand til Øren barneskole med idrettsanlegg som skøyte- og kunstgressbane, Idretts/Fritidsordning (IFO) og barnehage. Kort vei til Bragernes sentrum med alle fasiliteter og kulturliv. Kun få minutters kjøring til Gulskogen med jernbanestasjon og kjøpesenter. Det er bussholdeplass for blant annet Timeekspressen med forbindelse til Oslo, Kongsberg, Notodden og Vikersund rett ved.

Vi ønsker å trygge visninger med minst mulig risiko for smitte. Vi må vite på forhånd om du kommer på visning og ber deg ta kontakt for avtale - meld deg på visningen!

Leiligheten er pent oppusset med nytt bad og kjøkken, røropplegg, vinduer samt elektrisk mht skap, målere og stigeledninger, brytere/kontakter etc i 2015. Øvrige flater i leiligheten er også oppusset senere tid med bl.a malte/pussede flater, innredninger og utstyr.

Areal og byggeår

Primærareal: 62

Bruksrareal: 62

Antall soverom: 2

Etasje: 3

Tomtestørrelse: 1456

Boligtype: Leilighet

Eierform: Selveier

Byggeår: 1952

Energimerking: F Oransje

Fasiliteter
 • Balkong/Terrasse
 • Garasje/P-plass
 • Peis/Ildsted
 • Turterreng
 • Utsikt
 • Barnevennlig
 • Bredbåndstilknytning
 • Kabel-TV
 • Moderne
 • Offentlig vann/kloakk
 • Parkett
 • Sentralt
 • Bademulighet
 • Fiskemulighet
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 115
Bruksnr: 547
Seksjonsnr: 27
Kommune: Drammen

Innhold
Leiligheten ligger i 3. etasje med inngang fra felles
trappegang og inneholder:

Entré/gang, flislagt bad m/servant og wc samt
vaskemuligheter, 2 soverom, stue/spisestue m/
utg. overbygget balkong, kjøkken.

2 Boder i kjeller samt andel av fellesrom og sykkelparkering. Asfaltert gårdsplass med parkering for 1 bil med el. bil lader.

Standard:
Meget pen og påkostet 3 - roms eierleilighet med parkeringsplass og el. lader nær sentrum med umiddelbar nærhet til alle fasiliteter på Bragernes - dette er rekreasjons-områder, butikker og kommunikasjon med tog - og buss!

Vinduer: 2- lags energiglass
Gulv: Parkett, fliser på bad
Vegger: Malte/pussede flater, fliser på bad

Dørcalling. Altiboks fiber etableres juni 21. Leiligheten er pent oppusset med nytt bad og kjøkken, røropplegg, vinduer samt elektrisk mht skap, målere og stigeledninger, brytere/kontakter etc i 2015. Øvrige flater i leiligheten er også oppusset senere tid med bl.a malte/pussede vegger, innredninger og utstyr. Sameiet har rehabilitert piper/pipehatter og beslag senere år. Sameiet har også byttet inngangsdører og nytt anlegg for dørcalling. I tillegg har sameiet asfaltert gårdsplass og etablert biloppstillingsplasser med el. bil ladere.

Parkering:
Parkeringsplass for 1 bil i asfaltert og merket gårdsplass med el. bil lader som følger leiligheten.

Oppvarming:
Peisovn samt elektrisk/varmekabler.

Beliggenhet:
Attraktivt og sentralt beliggende på Øren/Bragernes i et veletablert boligområde nær sentrum. Meget gode solforhold og kort gangavstand til Øren barneskole med idrettsanlegg som skøyte- og kunstgressbane, Idretts/Fritidsordning (IFO) og barnehage. Kort vei til Bragernes sentrum med alle fasiliteter og kulturliv. Kun få minutters kjøring til Gulskogen med jernbanestasjon og kjøpesenter. Det er bussholdeplass for blant annet Timeekspressen med forbindelse til Oslo, Kongsberg, Notodden og Vikersund rett ved.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Felles eiertomt for sameiet. Pent opparbeidede fellesarealer og grøntområder samt asfaltert gårdsplass med parkering og el. bil ladere.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan for Østre del av Hotvet datert 09.02.1950.

Ferdigattest
Kommunen kan ikke finne ferdigattest og/eller midlertidig brukstillatelse i sine arkiver fra opprinnelig oppføring. Bygningen er byggeanmeldt. Det foreligger tidligere brukstillatelse fra 1308-92 mht tilbygg.

Beskrivelse (type bolig)
Når du kjøper en eierseksjon/-leilighet, kjøper du en andel av en eiendom og får en eksklusiv bruksrett til en del av eiendommen, normalt en leilighet. Du blir medlem i et sameie (hos Lovdata kan du lese lov om eierseksjoner), og må betale fellesutgifter til bl.a. forsikring, vaktmester, vedlikehold og oppvarming av fellesarealer. Du har full råderett over boligen, og kan bl.a. pantsette den, belåne den og foreta innvendig oppussing. Du er normalt ikke ansvarlig for annen gjeld enn den du selv tar opp i forbindelse med kjøpet av boligen. Sameiet kan imidlertid ha felles gjeld og ta opp felles lån for å finansiere oppussings- og rehabiliteringsarbeider. Du vil da være ansvarlig for din andel av dette.

Dersom det er vedtektsbestemt at ny eier skal godkjennes av styret i sameiet, er dette en forutsetning for lovlig å kunne ta boligen i bruk.

Dersom kjøper ikke blir godkjent av sameiet iht. vedtektene, må enten boligen videreselges for kjøpers regning og risiko eller få styrets vurdering rettslig prøvd. Det er kjøpers risiko om slik godkjennes gis.

Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i et sameie. Se Eierseksjonsloven § 23 om ervervsbegrensning, denne begrensningen vil nå ramme erverv av flere enn to boligseksjoner, uavhengig av om ervervet skjer direkte, gjennom aksjer/selskap eller gjennom slektninger. Eierseksjonsloven § 23 tredje ledd åpner imidlertid for at "nærstående kan erverve en boligseksjon som den nærstående selv eller dennes nærstående skal bruke som egen bolig." Erverv i strid med forbudet gir grunnlag for pålegg om salg. Det er kjøpers ansvar dersom kjøp skjer i strid med forbudet. Ta kontakt med megler ved spørsmål eller mer utfyllende informasjon rundt ervervsbegrensningen.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje:

Bruksareal per etasje:

lnngår i p-romsareal: Alle rom unntatt bod.

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra selger/e-verket:
Anlegget ble sist kontrollert og oppgradert i 2014/15. Det foreligger ingen påbud om utbedringer iflg. eier.

Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen): Tilsyn av 9/4-21.
Det foreligger ingen påbud om utbedringer. Sameiet oppgraderte piper i 2015 hvor det ble lagt nye foringer i innvendige piper.

Det regnskapsmessige underskuddet på ca 1 mill. kr. i 2020 gjelder asfaltering og etablering av el. bil lader strukturen i sameiet og utgjør den totale fellesgjelden i sameiet. I forbindelse med etablering av fiber i sameiet vil det sannsynligvis bli en liten justering i felleskostnader pr. 1/1.2022.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.
Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.
Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 0,-

Det er ikke installert vannmåler pr. leilighet.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet.

Andre utgifter
Strømforbruk i kWh 8 000
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Total fellesgjeld
Gjeld kr 983 357,- pr. 31.05.2021

Andel fellesgjeld
Gjeld kr 61 460,- pr. 31.05.2021

lN-Ordning
Sameiet har ikke IN-ordning (mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld).

Andel formue
kr 14 712,- pr. 31.05.2021

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 640 696,-
Sekundær formuesverdi kr 2 306 505,-
Formuesverdi årstall 2019

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-21-00202

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Eiendomsmegler Dahl formidler Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler de neste fem årene. Boligkjøperforsikring tegnes hos eiendomsmegler senest ved kontraktsignering og gir rett til advokathjelp inntil 5 år etter overtakelse. Forsikringen betales som del av oppgjøret ved boligkjøpet. PLUSS-dekningen fornyes årlig ved faktura fra HELP.
Egenandel kr 4 000 påløper ved takst, tvist eller 10 timer advokatbistand, avhengig av hva som kommer først. Meglerforetaket mottar kr 1 400 - 2 100 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/ småbruk, er det kun forhold tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. Vi tar forbehold om pris- og vilkårsendringer. Hvis premien ikke er innbetalt ved overtakelse, vil avtalen bli kansellert. For fullstendig informasjon om dekning og vilkår, se help.no.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 030621
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 270521
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 190521
Energiattest
Opplysninger fra forretningsfører Boalliansen, datert 310521 inneholdende:
‐ Boligopplysninger
‐ Innkalling og protokoll til ordinær
generalforsamling
‐ Årsberetning, samt årsregnskap og budsjett
‐ Revisjonsberetning
‐ Vedtekter
‐ Husordensregler

Ligger som vedlegg i salgsoppgaven og
inneholder viktig informasjon om
eiendommen og må gjennomgås før bud
inngis.

Tinglyste heftelser

Obligasjon - Tinglyst dato 30.06.1989
Beløp: 5000 Panthaver: SAMEIET Orgnr: 1325274

Seksjonering - Tinglyst dato 29.12.2014
SNR: 27 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 72 / 1152

Bestemmelse om bebyggelse - Tinglyst dato 02.01.1951
Forskjellige best. iflg. skjøte bl.a. om Div. ledninger Bestemmelse om vann/kloakkledning Bestemmelse om gjerde Med flere bestemmelser GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLEREAnnonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.