Adresse

Skafjellveien 14 B
3076 SANDE I VESTFOLD

Prisinformasjon

Prisantydning: 1.450.000

Andel fellesgjeld: 363.048

Totalpris: 1.813.048 (Andel fellesgjeld + prisantydning eks. omkostninger)

Felleskost: 8.105

Felleskost inkluderer:

A-konto strøm, renter og avdrag på fellesgjeld, bygningsforsikring (ikke innbo), kommunale avgifter, renovasjon, festeavgift, eiendomsskatt, snøbrøyting, dugnad, kabel-tv /bredbånd fra viken fiber og forretningsførsel. Fellesutgifter: Renter/avdrag IN lån 562,-. Renter/avdrag IN lån 2 926,-. Grunnleie 3 368,-. Dugnad 100,-. Bredbånd 398,-. Måler: Strøm: Klient 199, enhet 7 ( 75 - 7): 751,-.

Omkostninger

Pantattest pr. dokument kr 208,-
Gebyr hjemmelsoverføring kr 480,-
Gebyr pr. pantenotering kr 480,-
Gebyr forkjøpsrett (NBBO ved forhåndsavklaring) kr 5 995,-
Pluss Boligkjøperforsikring, borettslag/aksjeleilighet kr 6 900,-


Sum øvrige omkostninger kr 14.063

Totalpris med omkostninger kr 1.464.063

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 4 100,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Starttidspunkt: 22.09.2021 kl. 17:30
Sluttidspunkt: 22.09.2021 kl. 18:30
Beskrivelse: Vi må vite på forhånd om du kommer på visning og ber deg ta kontakt for avtale om visning på angitt dag. Dette gjør vi for å unngå spredning av smitte ved at for mange er på visningen samtidig. Visninger hvor det ikke er påmeldte på forhånd vil ikke bli avholdt.

Megler

Andreas Høstvik
+4748234223
ah@dahlas.no

Kort om eiendommen

Eiendommen har en fin beliggenhet i etablert boligområde i Skafjellåsen. Utsikt og gode solforhold. Meget barnevennlig med kort vei til barnehage og barneskole. Kort vei til idrettsanlegg og Sandebukta med flotte bademuligheter. Eiendommen ligger nær marka med flotte turmuligheter både sommer og vinter. Enkel adkomst til sentrum med jernbanestasjon.

"Alt" inkludert i felleskostnader - til og med A-konto strøm. Fellesgjeld kan nedbetales (IN-ordning). Iht. forretningsfører vil felleskostnadene pr. mnd. da kunne reduseres med ca 2.926,-.

Leiligheten ligger i underetasjen og har enkel adkomst fra gårdsplass med mulighet for parkering utenfor inngangsdøren. Arealeffektiv planløsning, inneholder følgende:
Vindfang, stue med åpen kjøkkenløsning, bad, bod, to soverom.

I tillegg nevnes takoverbygd inngangsparti med plass til utemøblement. For øvrig biloppstillingsplass i felles gårdsplass, samt gjesteparkering.

Areal og byggeår

Primærareal: 60

Bruksrareal: 62

Antall soverom: 2

Tomtestørrelse: 1435

Boligtype: Leilighet

Eierform: Andel

Byggeår: 1974

Energimerking: F Gul

Fasiliteter
  • Garasje/P-plass
  • Peis/Ildsted
  • Turterreng
  • Barnevennlig
  • Bredbåndstilknytning
  • Offentlig vann/kloakk
  • Rolig
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 414
Bruksnr: 30
Andelsnummer: 7
Borettslagsnavn: Skafjellveien borettslag
Kommune: Holmestrand

Innhold
Leiligheten ligger i underetasjen og har enkel adkomst fra gårdsplass med mulighet for parkering utenfor inngangsdøren. Arealeffektiv planløsning, inneholder følgende:
Vindfang, stue med åpen kjøkkenløsning, bad, bod, to soverom.

I tillegg nevnes takoverbygd inngangsparti med plass til utemøblement.

Standard:
Boligen er lys og åpen med store vindusflater vendt mot åsen. Innvendig er overflatene jevnlig oppusset/vedlikehold og leiligheten fremstår med liten bruksslitasje.

Romstandarden beskrives som følgende:
Entré/vindfang med skyvedørsgarderobe med speildør.

Oppholdsrommet har en luftig planløsning med store vindusflater. Dette utgjør en hyggelig romfølelse med mye naturlys-innslipp. Pene veggoverflater med behagelige fargetoner. Montert pen vedovn, samt varmepumpe for oppvarming.

Delvis åpen kjøkkenløsning. Hvit profilert innredning med mye skapplass. Flissatt mellom over og underskap. Integrert stekeovn og platetopp, samt opplegg til oppvaskmaskin. Plass til både kjøleskap og fryseskap.

Pent flislagt bad fra 2007, med varmekabler. Montert pen baderomsinnredning med servant og speilskap. For øvrig består sanitærutstyr av dusjkabinett og klosett. Opplegg til tørke- og vaskemaskin.

Leiligheten har to gode soverom, hvor hovedsoverommet har romslig skyvedørsgarderobe.

Gulv: laminat og fliser.
Vegger: Malte veggflater i lyse og behagelige farger, samt fliser.

Parkering:
Biloppstillingsplass i felles gårdsplass, samt gjesteparkering.

Oppvarming:
Varmekabler på bad, hovedsoverom og i stue, peisovn plassert i stue, for øvrig elektrisk oppvarming.

Beliggenhet:
Eiendommen har en fin beliggenhet i etablert boligområde i Skafjellåsen. Utsikt og gode solforhold. Meget barnevennlig med kort vei til barnehage og barneskole. Kort vei til idrettsanlegg og Sandebukta med flotte bademuligheter. Eiendommen ligger nær marka med flotte turmuligheter både sommer og vinter. Enkel adkomst til sentrum med jernbanestasjon.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Felles selveiertomt for sameiet. Opparbeidet med gruset gårdsplass.

Adgang til utleie
Andelseieren kan ikke uten samtykke fra styret overlate bruken av boligen til andre.

Regulering

Kommuneplan/kommunedelplan: Boligbebyggelse.
Gjeldende regulering: Boliger.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest fra opprinnelig oppføring og fra omgjøring av kjeller.

Beskrivelse (type bolig)
Borettslagsleilighet og andelsleilighet er det samme. Borettslagsboliger kan være leiligheter, rekkehus, tomannsboliger, eneboliger eller fritidsboliger.

Boligmassen eies av borettslaget og borettslagets eiendom har et eget grunnboksblad i Grunnboken.

Du blir andelseier i borettslaget ved å kjøpe en andel med et tilknyttet borettsinnskudd. Når du kjøper en borettslagsbolig får du på samme måte som når du kjøper en selveierbolig, en enerett til å bruke en nærmere spesifisert bolig. Når du kjøper en borettslagsbolig må du forholde deg til borettslagets vedtekter og husordensregler. Boligens verdi er summen av kontantbeløpet og andel av fellesgjeld.

Beviset for at du er eier av en andel i et borettslag fremkommer ved at andelen er registrert på ditt navn i Borettsregisteret (Borettsregisteret føres av Statens kartverk og ligger i Ullensvang). Detter et offentlig register hvor både hjemmel og pant blir notert.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Positive og negative forhold ved eiendommen:
- Panelet utvendig er det opprinnelige, vinduene er byttet i 2004.
- Badet opplyses i tidligere prospekt at er pusset opp i ca 2007.
- Det varmtvannsbereder på 200l montert ca 2000.
- El.anlegget er oppgradert med nyere automatsikringer.
- Normal bruksslitasje. Høydeavvik og noe "svikt" i laminatet er registrert.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje:

Bruksareal per etasje:

lnngår i p-romsareal: Stue, kjøkken, to soverom, bad/wc/vaskerom, vindfang.

Diverse
Det er tillatt med dyr i borettslaget under forutsetning av at andelseier har varslet styret og aksepterer borettslagets regler for dyrehold.

Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra selger/e-verket: Målernr: 7359992892285622. Dette er et fellesmålt anlegg. Strømkunde: Skafjellveien borettslag. Det kan opplyses at det ikke foreligger påbud på dette anlegget pr. d.d.

Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen): Dato for siste feiing: 20.05.2016. Dato for siste tilsyn: 06.06.2012. Det foreligger ingen påbud om utbedringer. Det var varslet tilsyn på ny i ovennevnte adresse 05.11.19 og 21.11.19, men det var ingen tilstede da tilsynet skulle gjennomføres.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.

Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.
Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 0,-

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk i kWh 8 000
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Total fellesgjeld
Gjeld kr 4 311 090,- pr. 20.07.0021

Andel fellesgjeld
Gjeld kr 363 048,- pr. 20.07.0021

lN-Ordning
Borettslaget har IN-ordning (mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld).

Andel formue
kr 61 764,- pr. 31.12.2020

Sikringsordning
Borettslaget er forsikret mot tap på felleskostnader i Skadeforsikringsselskapet Borettslagene Sikringsordning AS. Borettslag som har tegnet seg forsikring kan si opp avtalen innen 1. desember med virkning fra kommende årsskifte. Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av forsikringen gjøres av borettslagets generalforsamling. Forsikringsselskapet kan til
enhver tid si opp en avtale med forsikringstaker dersom forsikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs forsikring. For øvrig gjelder forsikringsavtalelovens regler.

Forkjøpsrett
Forkjøpsrett/godkjenning av ny andelseier: Det er forkjøpsrett i borettslaget. NBBO er forretningsfører. Ny andelseier må godkjennes av styret i borettslaget. Dersom kjøper ikke blir godkjent av borettslaget, jfr. Lov om burettslag (burettslagslova) § 4-5, må boligen videreselges for kjøperens regning og risiko.
Forkjøpsrett/godkjenning av ny andelseier: Det er ikke forkjøpsrett i borettslaget. NBBO er forretningsfører. Ny andelseier må godkjennes av styret i borettslaget. Dersom kjøper ikke blir godkjent av borettslaget, jfr. Lov om burettslag (burettslagslova) § 4-5, må boligen videreselges for kjøperens regning og risiko.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 537 081,-
Sekundær formuesverdi kr 1 933 491,-
Formuesverdi årstall

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-21-00274

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Eiendomsmegler Dahl formidler Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler de neste fem årene. Boligkjøperforsikring tegnes hos eiendomsmegler senest ved kontraktsignering og gir rett til advokathjelp inntil 5 år etter overtakelse. Forsikringen betales som del av oppgjøret ved boligkjøpet. PLUSS-dekningen fornyes årlig ved faktura fra HELP.
Egenandel kr 4 000 påløper ved takst, tvist eller 10 timer advokatbistand, avhengig av hva som kommer først. Meglerforetaket mottar kr 1 400 - 2 100 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/ småbruk, er det kun forhold tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. Vi tar forbehold om pris- og vilkårsendringer. Hvis premien ikke er innbetalt ved overtakelse, vil avtalen bli kansellert. For fullstendig informasjon om dekning og vilkår, se help.no.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 12.08.2021
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 20.07.2021
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 14.08.2021
Energiattest, datert 14.08.2021
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold
Opplysninger fra forretningsfører NBBO, datert 20.07.21 inneholdende:
‐ Boligopplysninger
‐ Innkalling og protokoll til ordinær
generalforsamling
‐ Årsberetning, samt årsregnskap og budsjett
‐ Revisjonsberetning
‐ Vedtekter
‐ Husordensregler

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.