Adresse

Erik Børresens alle 29 F
3015 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 6.500.000

Felleskost: 1.195

Felleskost inkluderer:

Standardpakken tv/internett fra Telia, drift av garasje, strøm fellesarealer, bygningsforsikring (ikke innbo), snømåking, klipping av plen/busker, samt oppsparing til mindre vedlikeholdsfond.

Omkostninger


Dokumentavgift: 162.500 ,-
Pantattest pr. dokument kr 208,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 585,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 585,-
Pluss Boligkjøperforsikring rekkehus og eierleilighet (med fler enn 3 enheter) kr 10 200,-


Sum øvrige omkostninger kr 174.078

Totalpris med omkostninger kr 6.674.078

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 7 400,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Starttidspunkt: 15.06.2021 kl. 17:30
Sluttidspunkt: 15.06.2021 kl. 18:30
Beskrivelse: Vi må vite på forhånd om du kommer på visning og ber deg ta kontakt for avtale om visning på angitt dag. Dette gjør vi for å unngå spredning av smitte ved at for mange er på visningen samtidig. Visninger hvor det ikke er påmeldte på forhånd vil ikke bli avholdt.

Megler

Andreas Høstvik
+4748234223
ah@dahlas.no

Kort om eiendommen

Salgsobjektet ligger i et svært attraktivt nabolag bestående av bla flotte praktvillaer, samt rekkehus og leiligheter. Rekkehusene har en pen arkitektonisk utforming, samt store vindusflater vendt mot flott utsikt mot byen. Høyt beliggende med meget gode solforhold. Det er kjøreadkomst helt inn til huset og mulighet for parkering av bil inntil bebyggelsen eller på medfølgende plass i fellesgarasje. Kun ca. 5 min. gangavstand til Bragernes torg. Gangavstand til jernbanestasjon. Beliggenheten må betegnes som meget sentral, men allikevel stille og rolig i et skjermet og tilbaketrukket boligstrøk.

Familievennlig og praktisk planløsning over to plan, inneholder følgende:
1.etg.: Vindfang/gang, gang/trapperom, stue, spisestue, kjøkken, wc og bod.
u.etg.: Trapperom/gang, 3 soverom, bad, badstue, vaskerom og bod.

I tillegg nevnes fine uteplasser med terrasseplatting på ca. 16 kvm, hage og veranda på ca. 12 kvm.

Areal og byggeår

Primærareal: 138

Bruksrareal: 146

Antall soverom: 3

Tomtestørrelse: 181

Boligtype: Rekkehus

Eierform: Selveier

Byggeår: 1977

Energimerking: F Oransje

Fasiliteter
 • Balkong/Terrasse
 • Garasje/P-plass
 • Peis/Ildsted
 • Turterreng
 • Utsikt
 • Barnevennlig
 • Bredbåndstilknytning
 • Kabel-TV
 • Offentlig vann/kloakk
 • Parkett
 • Rolig
 • Sentralt
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 114
Bruksnr: 343
Kommune: Drammen

Innhold
Rekkehus over to plan. Familievennlig og praktisk planløsning, inneholder følgende:

1.etg.: Vindfang/gang, gang/trapperom, stue, spisestue, kjøkken, wc og bod.
u.etg.: Trapperom/gang, 3 soverom, bad, badstue, vaskerom og bod.

I tillegg nevnes:
- Garasjeplass med portåpner.
- Terrasse på ca. 16 kvm og hage.
- Veranda på ca. 12 kvm.

Standard:
Salgsobjektet ligger i et svært attraktivt nabolag bestående av bla flotte praktvillaer, samt rekkehus og leiligheter. Rekkehusene har en pen arkitektonisk utforming, samt store vindusflater vendt mot flott utsikt mot byen. Høyt beliggende med meget gode solforhold. Det er kjøreadkomst helt inn til huset og mulighet for parkering av bil inntil bebyggelsen eller på medfølgende plass i fellesgarasje. Kun ca. 5 min. gangavstand til Bragernes torg. Gangavstand til jernbanestasjon. Det er også lett adkomst via gangveier opp til marka. Beliggenheten må betegnes som meget sentral, men allikevel stille og rolig i et skjermet og tilbaketrukket boligstrøk.

Romstandarden beskrives som følgende:

1.etg.:
Entré/vindfang med gulvvarme og garderobeinnredning, praktisk tilknyttet bod (tidligere utebod).

Toalett: Gjestetoalettet har adkomst fra gangen og er utstyrt med WC og servant.

Stuen har en hyggelig planløsning med plass til sitte- og spisemøblement. Særlig i stuen opplever man betydelig innfall av dagslys og en flott utsikt over byen og mot Strømsåsen. Det er montert peis med innsats. Utgang til solrik veranda på ca 12 kvm.

Iht. opprinnelig godkjente plantegninger er det et alternativt soverom hvor spisestuen er. Tegningen ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Kjøkken: Laminert kjøkkeninnredning med profilerte fronter. Granitt benkeplate. Montert avtrekksvifte over komfyr. Vegg over kjøkkenbenk er flissatt. Røropplegg til oppvaskmaskin. Hyggelig spiseplass mot stuen med barløsning.

U.etg.:
Bad med fliser og gulvvarme. Sanitærutstyr bestående av dusjnisje, badekar, klosett og servant med laminert innredning. Downlights i himling. Pusset opp i ca 2001. Videre forbindelse til badstue.

Vaskerom: Skyllekar i stål, røropplegg til vaskemaskin, Oso bereder på 198 liter fra 2001.

Bod: Lagringsplass i bod ved trapp. Det er montert vegghyller som medfølger i salget.

Etasjen har 3 gode soverom, hvor et har utgang til delvis takoverbygd terrasse på ca. 16 kvm. Skjermet beliggende, samt gode solforhold også her. Opparbeidet med blomsterbed og utekran.

Generelt:
- El-styrte persienner på vinder i stue, manuelle i underetasjen.
- Fiberoptikk med Telia til boligen.

Parkering:
2 faste p-plasser hvorav en fast garasjeplass (nr.13) og en parkeringsplass til liten bil ved inngangsparti. Felles gjesteparkering på oppmerkede plasser.

Oppvarming:
Peis i stue. Elektriske panelovner i noen rom. Gulvvarme i vindfang og bad.

Beliggenhet:
Dette er et stort og attraktivt "townhouse", fint beliggende både mht. meget gode solforhold og pen utsikt mot byen. Utsikten strekker seg fra Norbykollen i øst mot Solbergåsen i vest.

Kun ca. 5 min. gangavstand til Bragernes Torg med cafeér, spisesteder, barer samt alle nødvendige servicetilbud. Gangavstand til jernbanestasjon, både til hovedstasjonen ved Strømsø Torg og til Brakerøya. Det er også lett adkomst via gangveier opp til marka med Åspaviljongen og Spiralen. Her finner man supert turterreng og rekreasjonsmuligheter sommer som vinter. Beliggenheten må betegnes som meget sentral men allikevel stille og rolig i et skjermet og tilbaketrukket boligstrøk.

Perfekt for den som ikke måtte være klar for leilighet, men som allikevel vil nyte godt av sentrums mange goder.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Tomten er opparbeidet med en liten gressplen, beplantninger og grønnsakshage. Asfaltert gangvei/innkjørsel og gårdsplass. Det er montert kran for utevann baksiden av rekkehuset.

Andel i realsameie/pliktig medlemskap i veivel.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål.

Ferdigattest
Det foreligger midlertidig brukstillatelse, men ikke ferdigattest.

Iht opprinnelig plantegning fremkommer det 2 soverom i underetasjen og ett alternativt soverom i 1. etasje. Det er ikke søkt bruksendring for det 3. soverommet i u.etg. Bod ved entré var tidligere utebod. Gangen ved inngangspartiet gikk fra å være overbygget til å bli innbygget, slik at gangen ble utvidet. Dette arbeidet som nevnt over ble utført uten søknad til eller godkjenning fra kommunen. Kjøper må dog bære det videre ansvaret forbundet med ovenstående.

Beskrivelse (type bolig)
Rekkehus - townhouse.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Noen forhold ved eiendommen:
- Boligens tilstand anses å være normalt god tatt alder i betraktning. Det er i senere år byttet taktekket og noen vinduer i ca. 1997.
- Vinduer er i rimelig god stand sett ut ifra alder, litt slitt overflatebehandling enkelte steder. Enkelte vinduer i underetasjen er punktert. Vinduer med isolerglass fra 1976 og 2000/2004. Balkongdør er i fra 2014.
- Terrasseplatting: Nylig byttet terrassebord i ytre del.
- Bad: Nytt i 2001. Det er ikke indikert unormalt utslag ved fuktsøk. 2 sluk av plast, ett ved badekar og ett i dusjnisje. Det er ikke fall til sluk ved badekar men fall til sluk i dusjsone. Det er stedvis registrert "bom" under fliser.
- Vaskerom: Det er ikke indikert unormalt utslag ved fuktsøk.
- Det er stedvis registrert "bom" under fliser i vindfang/gang, halve gulv er lagt på tregulv.
- Bod ved vindfang er ikke isolert.
- EL.: Noe åpent og noe skjult anlegg. Sikringsskap med skrusikringer. Digital måler.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: 1.etg.: 76 kvm. u.etg.: 70 kvm.

Bruksareal per etasje: 1.etg.: 73 kvm. u.etg.: 65 kvm.

lnngår i p-romsareal: 1.etg.: Vindfang/gang, gang/trapperom, stue, spisestue, kjøkken, wc. u.etg.: Trapperom/gang, 3 soverom, bad, badstue, vaskerom.

Diverse
Eiendommen har en andel i Lindalléen vel for drift av vei, gjesteparkering og garasje med tilhørende andel av driftskostnader.

Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra selger/e-verket: 7359992895390477. Siste kontroll av anlegget: 2018. Foreligger det pålegg på anlegget: Ja - rapport 298369 (ligger vedlagt).

Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen): Dato for siste tilsyn: 20.02.2018. Dato for siste feiing: 10.05.2019. Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.

Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.
Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 3 878,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk i kWh 17 600
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 1 021 231,-
Sekundær formuesverdi kr 0,-
Formuesverdi årstall 2019

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-21-00190

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Eiendomsmegler Dahl formidler Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler de neste fem årene. Boligkjøperforsikring tegnes hos eiendomsmegler senest ved kontraktsignering og gir rett til advokathjelp inntil 5 år etter overtakelse. Forsikringen betales som del av oppgjøret ved boligkjøpet. PLUSS-dekningen fornyes årlig ved faktura fra HELP.
Egenandel kr 4 000 påløper ved takst, tvist eller 10 timer advokatbistand, avhengig av hva som kommer først. Meglerforetaket mottar kr 1 400 - 2 100 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/ småbruk, er det kun forhold tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. Vi tar forbehold om pris- og vilkårsendringer. Hvis premien ikke er innbetalt ved overtakelse, vil avtalen bli kansellert. For fullstendig informasjon om dekning og vilkår, se help.no.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 06.06.2021
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 19.05.2021
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 19.05.2021
Energiattest, datert 05.06.2021
Kopi av informasjon fra stedlig energiverk vedrørende eiendommens el‐anlegg datert 07.08.2018
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold
Opprinnelig godkjent plantegning

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.