Adresse

Nordahl Bruns gate 35
3018 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 3.490.000

Andel fellesgjeld: 226.589

Totalpris: 3.716.589 (Andel fellesgjeld + prisantydning eks. omkostninger)

Felleskost: 4.367

Felleskost inkluderer:

TV-pakke Altibox, vann/avløp, renovasjon, renter/avdrag andel fellesgjeld, bygningsforsikring, utvendig vedlikehold, brøyting/strøing, forretningsførsel m.v.

Omkostninger

Pantattest pr. dokument kr 208,-
Gebyr hjemmelsoverføring kr 480,-
Gebyr pr. pantenotering kr 480,-
Gebyr forkjøpsrett (NBBO ved forhåndsavklaring) kr 5 995,-


Sum øvrige omkostninger kr 7.163

Totalpris med omkostninger kr 3.497.163

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Dersom kjøper ønsker å tegne boligkjøperforsikring kommer dette i tillegg til øvrige omkostninger. Boligkjøperforsikring Pluss kr. 6 900,- eller ordinær Boligkjøperforsikring for kr. 4 100,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Starttidspunkt: 14.06.2021 kl. 17:00
Sluttidspunkt: 14.06.2021 kl. 18:00
Beskrivelse: Vi må vite på forhånd om du kommer på visning og ber deg melde deg på visning ved bruk av "Visningspåmelding". Dette gjør vi for å unngå spredning av smitte ved at for mange er på visningen samtidig. Visninger uten påmeldte vil ikke bli avholdt.

Megler

Martin Eick
+4798999899
me@dahlas.no

Kort om eiendommen

Velkommen til Nordal Bruns Gate 35 - et meget velholdt og påkostet enderekkehus med garasje i attraktivt område mellom Øren og Bragernes sentrum.

Boligen ble omfattende pusset opp i 2011 hvor stue, kjøkken, soverom, bad, oppgradert el- og røropplegg. Moderne peisovn og ny markiseduk i ca. 2015. Nytt yttertak og rehabilitert avløpsledning i regi av borettslaget i 2020.

Eiendommen er attraktivt og sentrumsnært beliggende med få minutters gange til skoler, barnehage, lekeplasser og busstopp rett ved. Gangavstand til Bragernes sentrum med togstasjon, kjøpesentre, restauranter, kaféer, forretninger, teater, og flere typer underholdnings- og servicetilbud. Flotte turmuligheter i Bragernesåsen og langs elvepromenaden.

Noen høydepunkter:
- God planløsning
- Betydelig oppusset i 2011
- Moderne, tidsriktig standard
- 3 soverom
- Innholdsrikt kjøkken med hvitevarer
- Lekkert bad
- Terrasse med el. markise
- Garasje
- Uinnredet kjeller på 37 kvm
- Lave kjøpsomkostninger

Velkommen til visning!

Areal og byggeår

Primærareal: 77

Bruksrareal: 114

Antall soverom: 3

Tomtestørrelse: 2822

Boligtype: Rekkehus

Eierform: Andel

Byggeår: 1952

Energimerking: G Oransje

Fasiliteter
  • Balkong/Terrasse
  • Garasje/P-plass
  • Peis/Ildsted
  • Barnevennlig
  • Bredbåndstilknytning
  • Kabel-TV
  • Moderne
  • Offentlig vann/kloakk
  • Rolig
  • Sentralt
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger.

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 115
Bruksnr: 559
Andelsnummer: 10
Borettslagsnavn: Drammen kommunale Arbeiderforenings borettslag
Kommune: Drammen

Innhold
Rekkehus over to plan med full kjeller som inneholder:

1.etg.: Vindfang, gang/trapperom, kjøkken, stue/spisestue og utgang terrasse med elektrisk markise og trapp ned til hagen.

2.etg.: Trapperom med kontorplass, 3 soverom, flislagt bad med wc, servant og stor dusjnisje

Kjeller: Trapperom, vaskerom og boder/lagringsrom.

Garasjeplass (ende) i garasjerekke (oppført i 2007)

Standard:
Meget velholdt og påkostet rekkehus med garasje.
Boligen ble tilnærmet totaloppusset (foruten kjeller) i nyere tid hvor alle flater, innredninger og utstyr er oppgradert. Borettslaget har også utført enkelte oppgraderinger/vedlikehold senere år.

Gulv: 1-stavs laminat. Fliser på bad.
Vegger: Malt panel og malte, glatte flater. Fliser på bad.
Himling: Malte, glatte flater, malt panel og takess.

Kjøkken:
Moderne og stilrent Epoq kjøkken med innholdsrik innredning og spiseplass/barløsning. Meget god benk- og arbeidsplass, samt god oppbevaringsplass i skuffer og skap. Nedfelt "pop-up" stikkontakt i benkeplate. Alle hvitevarer medfølger - induksjonsplatetopp, integrert stekeovn med god arbeidshøyde, integrert oppvaskmaskin og side-by-side kjøle-/fryseskap med vanndispenser.

Stue:
Moderne stue med plass til både sofagruppe og spisestue. Lekker peisovn fra Jøtul montert i 2015. Opplegg fra Viken Fiber / Altibox. Fra stuen er det utgang til skjermet veranda på 13 kvm. Elektrisk markise med ny duk i ca. 2015. Fra verandaen er det trapp ned til hagen.

Bad:
Innbydende bad med vegghengt WC, moderne innredning med og stor dusjnisje. Badet under rehabiliteringen revet ned til rupanel og bygget opp igjen. Sluk og røropplegg skiftet til plast ned til kjeller, samt rør-i-rør system. Badet har praktisk plassering rett ved soverommene.

Soverom:
Boligen har 3 soverom. Skyvedørsskap på to av soverommene.

Annet:
Praktisk kontorplass i trappegang, mellom soverommene og bad.
Hele kjelleren er i dag uinnredet (37 kvm. BRA) og består hovedsakelig av grovkjeller/pussede overflater. Det er godt med lagringsplass i kjeller og rom med sluk benyttes i dag som vaskerom.

Parkering:
Garasje (ende) i garasjerekke, samt langs gate.

Lading av elbil/Hybrid:
Det er vedtatt i borettslaget at dette kan etableres i egen garasje. Konferer styret for detaljer.

Oppvarming:
Peisovn i stue, gulvvarme på bad og panelovner.

Beliggenhet:
Nordahl Bruns gate 35 har en meget attraktiv beliggenhet i et etablert villaområde mellom Bragernes og Øren. Her bor man nært til sentrum og alle fasiliteter innenfor kort gangavstand, samtidig som man bor barnevennlig og tilbaketrukket.

Meget barnevennlig område med høy konsentrasjon av barnehager innenfor gangavstand - Ekornheia, Øren andelsbarnehage, Sørbyløkka, Dampsentralen, Parktunet for å nevne noen. Populære Øren barneskole ligger i nærområdet, med barnevennlig gåavstand langs Hotvetveien. I området rundt Øren skole har det de senere år kommet ny kunstisbane, flerbrukshall, lekeplass og kunstgressbane. Børresen ungdomsskole ligger i umiddelbar nærhet og det er heller ikke langt til andre utdanningsinstitusjoner som Akademiet og USN Campus Drammen.

Fra boligen er det kort vei til flotte tur- og rekreasjonsmuligheter i Hamborgstrømskogen, rett ovenfor boligen, samt helårs tur-/løypenett i Drammensmarka. Idylliske elvepromenaden langs Drammenselva kan tilby flotte turstier med et innslag av flere parker med forskjellige aktiviteter langs elvebredden.
Få minutter med bil til Kjøsterudjuvet og Drammen Skisenter med et flott alpinanlegg, downhillsykling og klatrepark på sommerstid.
Kort gangavstand til den populære aktivitetsparken som fikk Drammen bys byggeskikkpris i 2017. Parken inneholder store plenarealer, byens største lekeplass, treningsanlegg, skatepark, fotballbane, basketballbane, fontene, musikkpaviljong, bordtennisbord, toalett og DJ-bås.

Nærmeste bussholdeplass ligger ved Rosenkrantzgata. Her går det busser inn mot sentrum eller Åssiden, i tillegg til Vy Xpress (tidligere TimesEkspressen) som går mot Oslo eller Notodden via Kongsberg som har holdeplass ved Fylkeshuset. Det er i overkant av 2 km. til Drammen togstasjon med lokal-, regions- og flytog-forbindelse videre. Stort sett flatt terreng hele veien, så gunstig gang- eller sykkelavstand.

Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Rema 1000 i Vinjesgate eller Kiwi Landfalløya (som også er søndagsåpen). Gulskogen kjøpesenter dekker i tillegg de fleste daglige behov. Ønsker du ytterligere servicetilbud kan man spasere inn til Bragernes Torg og Drammen sentrum med handlegate hvor du finner ulike butikker, apotek, vinmonopol og treningssenter.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Andel av felles opparbeidet tomt for borettslaget med plen, hekker og adkomstveier, samt parkering/garasjeanlegg. Borettslaget har felles trampoline. Det er for øvrig ikke tillatt med private trampoliner.

Adgang til utleie
Andelseier kan uten å søke godkjenning leie ut boligen i opptil 30 døgn i året.

Dersom andelseier har bodd i boligen i minst ett år, kan boligen leies ut i inntil tre år med styrets samtykke. Se brl. §5-5.

Boligen kan også leies ut med styrets samtykke i en del spesielle tilfeller. Dette gjelder blant annet utleie til ektefelle, slektninger i rett opp- og nedadgående linje og fosterbarn. Det samme gjelder dersom andelseier av ulike årsaker har midlertidig fravær fra boligen. Godkjenning av slik utleie kan heller ikke nektes uten at det foreligger en saklig grunn. Se brl. §5-6.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig i reguleringsplan for Østre del av Hotvet fra 09.02.50.

Ferdigattest
Kommunen kan ikke finne ferdigattest og/eller midlertidig brukstillatelse i sine arkiver. Dog er bygningsmassen byggemeldt.

Det er ikke uvanlig at ferdigattest/brukstillatelse ikke foreligger før Plan- og bygningsloven kom i 1964, dette har ingen praktisk betydning for denne boligen.

Beskrivelse (type bolig)
Borettslagsleilighet og andelsleilighet er det samme. Borettslagsboliger kan være leiligheter, rekkehus, tomannsboliger, eneboliger eller fritidsboliger.

Boligmassen eies av borettslaget og borettslagets eiendom har et eget grunnboksblad i Grunnboken.

Du blir andelseier i borettslaget ved å kjøpe en andel med et tilknyttet borettsinnskudd. Når du kjøper en borettslagsbolig får du på samme måte som når du kjøper en selveierbolig, en enerett til å bruke en nærmere spesifisert bolig. Når du kjøper en borettslagsbolig må du forholde deg til borettslagets vedtekter og husordensregler. Boligens verdi er summen av kontantbeløpet og andel av fellesgjeld.

Beviset for at du er eier av en andel i et borettslag fremkommer ved at andelen er registrert på ditt navn i Borettsregisteret (Borettsregisteret føres av Statens kartverk og ligger i Ullensvang). Detter et offentlig register hvor både hjemmel og pant blir notert.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Rekkehus oppført på støpt betong fundament.
- Grunnmur av betong med tresonitt innvendig
- Yttervegger over grunnmur av plank/reisverk, kledd med stående panel.
- Yttervegger er etterisolert med innblåst mineralull.
- Isolerglass vinduer ca. 2000. Eldre vinduer i kjeller.
- Terrassedør og inngangsdør fra 2013.

2011:
- Pusset opp innvendige overflater
- Oppgradert el-anlegg
- Oppgradert rør-anlegg (rør-i-rør, samt plastrør ned til kjeller)
- Nytt kjøkken
- Nytt bad (revet ned til rupanel og bygget opp igjen)

2020:
- Nytt taktekke, renner og nedløp
- Rehabilitert avløpsledning med strømpe
- Ny garasjeport
Arbeidene er utført i regi av borettslaget

Se vedlagt tilstandsrapport for ytterligere informasjon.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: Kjeller: Gang med trapp, 3 stk. kjellerboder, bod med sluk (benyttes i dag som vaskerom)

Bruksareal per etasje:

lnngår i p-romsareal: 1. etg.: Entré, gang med trapp, stue og kjøkken 2. etg.: Gang med kontorplass og trapp, 3 stk. soverom og bad

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra Glitre Energi Nett.
Årsforbruk: ca. 16.000 kWh
Anlegget ble sist kontrollert: 2000 og den gang funnet i orden.

Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen):
Siste feiing: 08.05.2019
Siste tilsyn: 09.04.2021

Følgende avvik/anmerkning ble konstatert under tilsynet.
1.etg stue:
Avvik: Det ble avdekket at det er montert brennbart materiale for nær røykrøret.
Jf. Forebyggendeforskriften § 6
Kommentar: Vår anbefaling til teknisk løsning er at ting som er nærmere enn 30cm fjernes.

I følge selger gjelder dette veden som står bak peisen.

2.etg soverom:
Avvik: Det ble avdekket at brennbart materiale er montert på/inntil ½ steins skorsteinsvange. Jf. Forebyggendeforskriften § 6
Kommentar: Vår anbefaling til teknisk løsning er at brennbart materiale fjernes eller flyttes slik at det ikke kommer nærmere ½ steins skorsteinsvange enn minst 10 cm.

Kopi av tilsynsrapport kan fås ved henvendelse eiendomsmegler.
Kjøper er ansvarlig for utbedring av avvik i rapporten.

I følge husordensreglene pkt. 3 fremkommer det at husdyrhold er forbud. Selger har selv hatt både hund og katt, og opplyser om at det er flere i borettslaget som har dette.

Selger forbeholder seg retten til å beholde String hyller som er fastmontert i boligen, EOS taklampe på soverom, lampett og veggmonterte høyttalere i stue, knaggrekke i entré, samt pendellampe i trappeløp. Ved i kjellerbod medfølger vederlagsfritt.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester.

Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.

Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

Hvitevarer / tilbehør
Alle hvitevarer på kjøkken medfølger i handelen.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 0,-

Kommunale avgifter og renovasjon er inkludert i felleskostnadene.

Vei, vann og avløp
Vei: Privat stikkvei frem til offentlig. Vann: Privat stikkledning for borettslaget tilknyttet offentlig nett. Avløp: Privat stikkledning for borettslaget tilknyttet offentlig nett.

Andre utgifter
Strømforbruk i kWh 16 000
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Total fellesgjeld
Gjeld kr 2 719 077,- pr. 18.05.2021

Andel fellesgjeld
Gjeld kr 226 589,- pr. 18.05.2021

lN-Ordning
Borettslaget har ikke IN-ordning (mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld).

Andel formue
kr 78 878,- pr. 31.12.2020

Sikringsordning
Borettslaget er ikke tilknyttet sikringsordning.

Borettslaget har legalpant med hjemmel i lov om burettslag §5-20 hvor det gis panterett for felleskostnader begrenset oppad til 2 ganger folketrygdens grunnbeløp (2G). 1G er pr. i dag ca. 105.000 kr.

Forkjøpsrett
Forkjøpsrett/godkjenning av ny andelseier: Det er kun intern forkjøpsrett i borettslaget. NBBO er forretningsfører.

Ny andelseier må godkjennes av styret i borettslaget. Dersom kjøper ikke blir godkjent av borettslaget, jfr. Lov om burettslag (burettslagslova) § 4-5, må boligen videreselges for kjøperens regning og risiko.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 677 629,-
Sekundær formuesverdi kr 2 439 463,-
Formuesverdi årstall 2019

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-21-00187

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Eiendomsmegler Dahl formidler Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler de neste fem årene. Boligkjøperforsikring tegnes hos eiendomsmegler senest ved kontraktsignering og gir rett til advokathjelp inntil 5 år etter overtakelse. Forsikringen betales som del av oppgjøret ved boligkjøpet. PLUSS-dekningen fornyes årlig ved faktura fra HELP.
Egenandel kr 4 000 påløper ved takst, tvist eller 10 timer advokatbistand, avhengig av hva som kommer først. Meglerforetaket mottar kr 1 400 - 2 100 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/ småbruk, er det kun forhold tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. Vi tar forbehold om pris- og vilkårsendringer. Hvis premien ikke er innbetalt ved overtakelse, vil avtalen bli kansellert. For fullstendig informasjon om dekning og vilkår, se help.no.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring
Selgers opplysningsskjema for eiendommen
Grunnkart
Eiendommens reguleringsmessige forhold
Opplysninger fra forretningsfører NBBO
‐ Innkalling til ordinær generalforsamling
‐ Årsberetning, samt årsregnskap og budsjett
‐ Revisjonsberetning
‐ Husordensregler
‐ Vedtekter

Ligger som vedlegg i salgsoppgaven og inneholder viktig informasjon om eiendommen og må gjennomgås før bud inngis.

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.