Adresse

Grønland 39 B
3045 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 5.700.000

Felleskost: 5.672

Felleskost inkluderer:

Fellesutgifter (4120kr): Renovasjon, a-konto oppvarming, ventilasjon, Kabel TV/internett, bygningsforsikring, trappevask, vaktmestertjenester, innbetaling til vedlikehold mv. TV og internett: kr. 372 Fjernvarme/ventilasjon: kr. 744 Innbetaling til vedlikehold: kr. 634 Grunnkostnad: kr. 2 370 Serviceavgift (1552kr): Kostnad til servicesameiet, fellesområder, selskapslokale, treningsrom, bemannet resepsjon, kaffemaskin, arrangementer, skjorteservice, vaffelfredag mm.

Omkostninger


Dokumentavgift: 142.500 ,-
Pantattest pr. dokument kr 208,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 585,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 585,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 10 200,-


Sum øvrige omkostninger kr 154.078

Totalpris med omkostninger kr 5.854.078

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 7 400,-
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Starttidspunkt: 16.06.2021 kl. 18:00
Sluttidspunkt: 16.06.2021 kl. 18:00
Beskrivelse: Vi må vite på forhånd om du kommer på visning og ber deg ta kontakt for avtale om visning på angitt dag. Dette gjør vi for å unngå spredning av smitte ved at for mange er på visningen samtidig. Minner om at reisen til visningen må planlegges med tanke på at man ikke bidrar til smittespredning mellom steder, og sjekk gjerne lokale restriksjoner eller råd. Visninger hvor det ikke er påmeldte på forhånd vil ikke bli avholdt.

Megler

Fredrik Simensen
+4748237971
fs@dahlas.no

Kort om eiendommen

Attraktiv og sentral beliggenhet på Union Brygge med Drammens flotteste byområde utenfor døren. Fra leiligheten er det kun få minutters gange til togstasjon og Bragernes sentrum, samt umiddelbar avstand til elvepromenade og et godt utvalg med restauranter. Gå tørrskodd fra leiligheten ned til Meny i underetasjen.

Leiligheten har utgang til syd-vestvendt balkong, med flott utsyn og fine solforhold. I tillegg disponeres p-plass og bod i garasjeanlegg.

- Leiligheten har utvendig solskjerming på alle vinduer
- Gasspeis

Her bor du ekstra komfortabelt i det flotte konseptet Union Pluss, med fine felleslokaler som inneholder blant annet bemannet resepsjon, sittegrupper, kjøkken, treningsrom og selskapslokale. Her kan du nyte kaffen med avisen, eller reservere lokalet dersom du skal ha selskap. Vertskapet hjelper deg også med andre smarte tjenester:

-Skjorteservice
-Reservasjoner av selskapsrom
-Informasjon til beboere
-Fri bruk av kaffebar
-Leilighet til leie for beboere

Velkommen!

Areal og byggeår

Primærareal: 73

Bruksrareal: 88

Antall soverom: 2

Etasje: 7

Tomtestørrelse: 7496

Boligtype: Leilighet

Eierform: Selveier

Byggeår: 2009

Energimerking: D Grønn

Fasiliteter
 • Balkong/Terrasse
 • Garasje/P-plass
 • Heis
 • Turterreng
 • Utsikt
 • Bredbåndstilknytning
 • Kabel-TV
 • Moderne
 • Offentlig vann/kloakk
 • Parkett
 • Rolig
 • Sentralt
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 110
Bruksnr: 72
Seksjonsnr: 109
Kommune: Drammen

Innhold
UNION PLUSS
Her bor du ekstra komfortabelt med det flotte konseptet Union Pluss. I første etasje er det fine felleslokaler med blant annet sittegrupper, kjøkken og selskapslokale. Her kan du reservere lokalet dersom du skal ha større selskap, hvor det er en hyggelig gasspeis i lokalet. Det er ogs¨et treningsrom som kan benyttes av beboere i tillegg til en stor felles terrasse med sittegrupper, og bocciabane for de aktive. Om du har familie eller venner på besøk, man kan låne en leilighet i sameiet.

I tillegg finner du en bemannet resepsjon i arbeidstiden. Vertskapet har som hovedmål å utøve vertskapsrollen for beboerne på en slik måte at det bidrar til en enklere hverdag med fokus på trygghet, service og opplevelser.

Noen typiske arbeidsoppgaver for vertskapet vil være:

-Skjorteservice
-Daglig drift av resepsjonen
-Følge opp reservasjoner av selskapsrom
-Sørge for oppdatert informasjon og nyhetsbrev til beboere
-Planlegge aktivitetsprogram og bistå i gjennomføring av fellesaktiviteter
-Legge frem dagens aviser og magasiner
-Fri bruk av kaffebar

Pliktig medlemskap i servicesameie. Serviceavgiften innkreves separat for den enkelte seksjonseier.

LEILIGHETEN
Meget god intern beliggenhet i syvende etasje med høy og fri utsyn mot Strømsøåsen.

Leiligheten inneholder: Entré, 2 soverom, bad, stue, bod og kjøkken. Stuen har hyggelig gasspeis og det er utvendig solskjerming på alle vinduer. Utgang til flott innglasset balkong med fine solforhold og herlig utsikt. Det er gassuttak på balkongen og balkongen har også delikat, utvendig solskjerming.

I tillegg disponeres bod i kjeller.

Standard:
Leiligheten har en praktisk planløsning med gode lysforhold fra store vindusflater. Leiligheten vender mot Strømsøåsen, hvor du ligger høyt og tilbaketrukket fra veien, en av blokkens beste beliggenheter og nydelig utsikt! Et meget sentralt boområde med tilgang til gode restauranter og gangavstand til togstasjon.

Entre:
Praktisk entré med god plass til oppbevaring av yttertøy, blant annet i form av plassbygd garderobenisje. Entreen fungerer som et knutepunkt i boligen og her har man tilgang til kjøkken, bad, soverom og stue. Dørcallingsannlegg med automatisk døråpner.

Kjøkken:
Velutstyrt og romslig kjøkkenløsning, med smart kjøkkenøy. Pen innredning med hvite, profilerte fronter og benkeplate. Inndelt i over- og underskap.

Stue:
Lys og romslig stue med svært god lysinngang fra store vindusflater. God plass til spisebord og salong. Parkett på gulv og malte flater på veggene. Utgang til hyggelig, innglasset balkong. Både stuevinduer og balkongen har utvendig solskjerming.

Balkong:
Flott syd-vestvendt balkong med gode solforhold og nydelig utsikt. Balkongen har utsikten mot Strømsøåsen, som blir virkelig flott på kvelden. Her er det god plass til en liten sittegruppe og det er gassuttak.

Bad/wc:
Pent og romslig bad med moderne fliser på gulv og vegg. Badet inneholder innredning, speilskap med belysning, veggmontert toalett med skjult sisterne og dusj med innfellbar dusjvegg. Varmekabler på gulvet. Det er også opplegg til vaskemaskin.

Hovedsoverom og soverom 2
Hovedsoverom har en meget praktisk løsning, med inngang til walk-in-closet/bod. God plass til dobbeltseng og garderobeskap. Det er også fin plass til både seng og garderobe på soverom 2.

Høydepunkter:
- T-We TV/internett fra Telenor
- Vegger stue/kjøkken malt i 2013
- Vegger gjesterom (minste soverom) malt i 2021
- Vegger soverom (største soverom) som originalt (2009)
- Solskjerming montert
- Montert ny innglassing på balkong med motorstyrt solskjerming i 2021
- Nytt uttak for gass på balkong
- Utvendig fasade ble malt i 2020
- Parkeringsplass i felles garasjeanlegg
- Syd-vestvendt balkong og hyggelig utsyn
- Attraktiv beliggenhet
- Kort vei til bla. togstasjon, servicetilbud og turmuligheter
- Tilbaketrukket og rolig beliggenhet

Parkering:
Parkeringsplass i felles garasjeanlegg, med heis fra leilighetsplan.

Oppvarming:
Oppvarming består av sentralvarmeanlegg med radiatorer. Varme i baderomsgulv.
Gasspeis montert i stue, og uttak til gass på balkong.

Beliggenhet:
Attraktiv og sentral beliggenhet på Union Brygge i Drammens flotteste byområde. Fra leiligheten er det kun få minutters gange til togstasjon og Bragernes sentrum. Umiddelbar avstand til matbutikk, elvepromenade og et godt utvalg med restauranter.

Rekreasjon:
Drammen byr på en rekke muligheter for sport- og fritidsaktiviteter hele året. Fra leiligheten er det kun en rusletur ned til elven, med kilometerlange turstier langs begge sider av elven. Eller er det kort vei til flotte tur- og skiløyper både på Spiralen eller videre inn i marka på Konnerud. Det er også kort vei til fotballbane, idrettshall, skøytebane, svømmehall, tennisanlegg og treningssenter som gjør området til et attraktivt sted å bosette seg.

Handel:
Dagligvarehandelen kan gjøres i Meny. Her går du tørrskodd fra leiligheten og inn i butikken som ligger i forbindelse med blokken. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Bragernes sentrum en handlegate hvor du finner ulike butikker, apotek, vinmonopol og Elixia. Nærmeste kjøpesenter er Gulskogen Senter med et mangfold av butikker.

Skole:
Universitetet i Sørøst-Norge kun et steinkast unna. Her ligger også det flotte biblioteket i Drammen.

Transport:
Drammen Togstasjon kun noen minutter gange unna. Hyppige avganger til både Asker, Bærum og Oslo. Ellers er det bare noen hundre meter til nærmeste bussholdeplass.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Radon
Fra 1. januar 2014 må radonverdier oppgis for alle boliger som helt eller delvis er utleid. Ved for høye verdier må det iverksettes tiltak. Selger opplyser at det ikke er foretatt radonmåling etter strålevernforskriften på denne eiendommen. Kjøper må selv sørge for å oppfylle bestemmelsene om målinger og eventuelle tiltak.

Regulering

Kommuneplanens arealdel 2014-2036. Avsatt til kombinert bebyggelse og anleggsformål. ID: 335.

REGULERINGSPLAN FOR KREFTINGSGATE
Formål: kjørevei

REGULERINGSPLAN FOR UNION BRYGGE, GRØNLAND
Formål: Bolig/forretning/kontor/lettere industri/allmennyttig/hotell/servering/garasje

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest fra opprinnelig oppføring.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: 88

Bruksareal per etasje: 73

lnngår i p-romsareal:

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra selger/e-verket:
Anlegget ble sist kontrollert: 2009
Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.

Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 2 456,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk i kWh 4 500
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Andel formue
kr 40 321,- pr. 31.12.2020

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 885 936,-
Sekundær formuesverdi kr 0,-
Formuesverdi årstall 2019

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-21-00179

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Eiendomsmegler Dahl formidler Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler de neste fem årene. Boligkjøperforsikring tegnes hos eiendomsmegler senest ved kontraktsignering og gir rett til advokathjelp inntil 5 år etter overtakelse. Forsikringen betales som del av oppgjøret ved boligkjøpet. PLUSS-dekningen fornyes årlig ved faktura fra HELP.
Egenandel kr 4 000 påløper ved takst, tvist eller 10 timer advokatbistand, avhengig av hva som kommer først. Meglerforetaket mottar kr 1 400 - 2 100 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/ småbruk, er det kun forhold tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. Vi tar forbehold om pris- og vilkårsendringer. Hvis premien ikke er innbetalt ved overtakelse, vil avtalen bli kansellert. For fullstendig informasjon om dekning og vilkår, se help.no.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.