Adresse

Rusthøgdaveien
3628 VEGGLI

Prisinformasjon

Prisantydning: 2.190.000

Omkostninger


Dokumentavgift: 54.750 ,-
Pantattest pr. dokument kr 208,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 585,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 585,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 14 300,-


Sum øvrige omkostninger kr 70.428

Totalpris med omkostninger kr 2.260.428

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 11 500,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Fredrik Simensen
+4748237971
fs@dahlas.no

Kort om eiendommen

Velkommen til denne sjarmerende familiehytta på ett plan, som inneholder: Entré, bad, stue, kjøkken, 3 soverom og toalettrom. Det er i tillegg en praktisk utebod på 11 kvm fra 2019.

Hytta ligger usjenert på en flott naturtomt 860 moh og fra hyttas tomt og terrasse ser man fjell & vidde foran seg. I umiddelbar nærhet fra hytta er det meget gode muligheter for aking og skilek. Det er også skiløyper ikke langt unna hytta. Disse har kontakt med det øvrige løypenettet på Vegglifjell som er et eldorado for langrenn med mer enn 80 km. preparerte løyper som blant annet også fører inn til Hardangervidda. Skiløypene kjøres opp med løypemaskin i brede attraktive traséer.

Det er gangavstand til Veggli Fjellstue, se www.vegglifjellstue.no. I nærheten ligger også Veggli skisenter som har én heis, to nedfarter, flotte off-piste muligheter samt skiutleie.

- Under 2 timers kjøretid fra Tønsberg og Oslo.
- Under 1 timers kjøretid fra Kongsberg.
- Ca 1 1/2 - 2 timers kjøring til Drammen

Areal og byggeår

Primærareal: 58

Bruksrareal: 58

Antall soverom: 3

Tomtestørrelse: 1966

Boligtype: Hytte

Eierform: Selveier

Byggeår: 1978

Energimerking: None Ingen

Fasiliteter
  • Balkong/Terrasse
  • Peis/Ildsted
  • Turterreng
  • Utsikt
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 32
Bruksnr: 215
Kommune: Rollag

Innhold
Hytta ligger på en flott naturtomt, på nesten 2 mål, og inneholder:

Bad, kjøkken, entré, gang, stue, toalett rom, 3 soverom. Under kjøkkengulvet er det også et lite rom, som eier har oppbevaring av drikkevarer.

I tillegg er det anneks på ca. 11 kvm. og utedo. Det er terrasse på forsiden av hytta, med fantastisk utsikt over området. I tillegg er det mange flotte uteområder med mulighet for sittegruppe.

Standard:
Frittliggende fritidsbolig på en etasje, bygget i 1978. Fritidsboligen har en god planløsning og en normalt god standard på flater, innredninger og installasjoner, referanse til alder. Bærer preg av godt vedlikehold på hytta.

- Kjøkken er fra 2013
- Vinduer er fra 2013
- Anneks er fra 2019
- Nyere el-anlegg

Parkering:
Parkering ved lomme i Rusthøgdaveien. Ca. 50 meter på sti inn til tomten.

Det er tinglyst er rettighet på å lage gang- og kjørevei over gnr. 36, bnr. 1 (naboeiendom). Man er da selv ansvarlig for kommunal tillatelse til å bygge veien og kostnaden av byggingen.

Dersom det i fremtiden blir regulert inn nye godkjente tomter for utbygging/omsetning under gnr 36, bnr 1, som gjør at veien får flere bruker, må eier av denne eiendommen akseptere at nye brukere skal ha veirett på samme betingelser. Se vedlagt tinglyst rettighet.

Oppvarming:
Oppvarming består av strøm og vedfyring.

Beliggenhet:
Hytta ligger usjenert på en flott naturtomt og fra hyttas tomt og terrasse ser man fjell & vidde foran seg. I umiddelbar nærhet fra hytta er det meget gode muligheter for aking og skilek. Det er også skiløyper ikke langt unna hytta. Disse har kontakt med det øvrige løypenettet på Vegglifjell som er et eldorado for langrenn med mer enn 80 km. preparerte løyper som blant annet også fører inn til Hardangervidda. Skiløypene kjøres opp med løypemaskin i brede attraktive traséer.

Det er gangavstand til Veggli Fjellstue, se www.vegglifjellstue.no. I nærheten ligger også Veggli skisenter som har én heis, to nedfarter, flotte off-piste muligheter samt skiutleie. I området har du også mulighet til å utøve de fleste andre friluftsaktivitetene som hører fjellheimen til: jakt, riding, kiting, sykling, klatring, kano, rafting samt fiske i fjellvann eller i Numedalslågen.

I Veggli sentrum har du butikker, vertshus, bensinstasjon m.m. Strekningen mellom Veggli og Rødberg kan oppleves gjennom å sykle dresin på den nedlagte Numedalsbanen. Her kan natur og kultur oppleves på en annerledes måte når man sykler forbi gårdsbruk, middelalderbygninger og flott naturlandskap. Vegglifjell er korteste vei til Hardangervidda fra Oslo og Vestfoldbyene med endeløse vidder, barsk natur og DNT turisthytter som Daggrø, Lufsjå, Mårbu og Rauhellern.

- Under 2 timers kjøretid fra Tønsberg og Oslo.
- Under 1 timers kjøretid fra Kongsberg.
- Ca 1 1/2 - 2 timers kjøring til Drammen

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Det er noe opparbeidet rundt hytta for flotte hageområder, for øvrig naturtomt. Parkering ca 50 m fra hytten. Mulighet for opparbeidelse av vei inn.

Radon
Fra 1. januar 2014 må radonverdier oppgis for alle boliger som helt eller delvis er utleid. Ved for høye verdier må det iverksettes tiltak. Selger opplyser at det ikke er foretatt radonmåling etter strålevernforskriften på denne eiendommen. Kjøper må selv sørge for å oppfylle bestemmelsene om målinger og eventuelle tiltak.

Regulering

Eiendommen hører inn under reguleringsplan for Lauvhovd-Persbu, og er regulert til delvis fritidsbebyggelse, og delvis jord og skogbruk. Det er noen tomter i nærområdet rundt hytta som mulig kan bli bebygget.

Ferdigattest
Kommunen kan ikke finne ferdigattest og/eller midlertidig brukstillatelse i sine arkiver.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Byggegrop består av skogsgrunn, stein og jord. Boligen er fundamentert med leca søyler på grunn. Ref til alder - byggemåte, antatt ikke isolert mot grunn og rundt. Yttervegger er oppført i bindingsverk, etter byggemåte isolert 10cm og er utvendig kledd med malt trepanel. Vinduer består av tre med to lags, fra 2013. Taktypen består av saltak, tekket med pappshingel.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: 58

Bruksareal per etasje: 58

lnngår i p-romsareal: Bad, kjøkken, entré, gang, stue, toalett rom, 3 soverom

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra selger/e-verket:
Anlegget ble sist kontrollert: Ikke vært tilsyn. Opprettet 2013.
Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen):
Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

Det er tinglyst er rettighet på å lage gang- og kjørevei over gnr. 36, bnr. 1 (naboeiendom). Man er da selv ansvarlig for kommunal tillatelse til å bygge veien og kostnaden av byggingen. Dersom det i fremtiden blir regulert inn nye godkjente tomter for utbygging/omsetning under gnr 36, bnr 1, som gjør at veien får flere bruker, må eier av denne eiendommen akseptere at nye brukere skal ha veirett på samme betingelser. Se vedlagt tinglyst rettighet.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 0,-

Det er ikke installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Privat vei. Veiavgift bomkort 2021, kr 1000,-. Lauvhovd Rust Veilag brøyte og vedlikeholdsavgift sesong 2020-2021, kr 3032,- Sommervann på yttervegg fra bekk. Gråvann går rett ned i grunn fra sanitærrom og i rør og ut fra kjøkken. Det er enkelt opplegg i hytten, pumpedusj på bad og vask samt vask på kjøkken. Forbrenningstoalett montert i hytta, det er også et utetoalett.

Andre utgifter
Strømforbruk i kWh 1 500
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 0,-
Sekundær formuesverdi kr 196 926,-
Formuesverdi årstall 2019

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-21-00159

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Eiendomsmegler Dahl formidler Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler de neste fem årene. Boligkjøperforsikring tegnes hos eiendomsmegler senest ved kontraktsignering og gir rett til advokathjelp inntil 5 år etter overtakelse. Forsikringen betales som del av oppgjøret ved boligkjøpet. PLUSS-dekningen fornyes årlig ved faktura fra HELP.
Egenandel kr 4 000 påløper ved takst, tvist eller 10 timer advokatbistand, avhengig av hva som kommer først. Meglerforetaket mottar kr 1 400 - 2 100 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/ småbruk, er det kun forhold tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. Vi tar forbehold om pris- og vilkårsendringer. Hvis premien ikke er innbetalt ved overtakelse, vil avtalen bli kansellert. For fullstendig informasjon om dekning og vilkår, se help.no.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring,
Selgers opplysningsskjema for eiendommen
Tinglyst servitutt veirett

Tinglyste heftelser

Bestemmelse om veg - Tinglyst dato 28.03.2006
Med flere bestemmelser GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Erklæring/avtale - Tinglyst dato 11.12.1986
LIVSVARIG BRUKS- OG / ELLER DISPOSISJONSRETT RETTIGHETSHAVER: ANDREASSEN ELISE OG ARNE

Omnummerering ved kommuneendring - Tinglyst dato 01.01.2020
Omnummerering ved kommuneendring

Registrering av grunn - Tinglyst dato 16.11.2005
I TILLEGG UTSKILT FRA GNR 32 BNR 10Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.