Adresse

Erik Børresens alle 23 C
3015 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 3.790.000

Andel fellesgjeld: 8.312

Totalpris: 3.798.312 (Andel fellesgjeld + prisantydning eks. omkostninger)

Felleskost: 2.650

Felleskost inkluderer:

grunnpakke TV (Telia, tidl. GET), felles bygningsforsikring, renter og avdrag andel fellesgjeld, felles strøm, felles vann, samt diverse vedlikehold. Forretningsfører for sameiet opplyser om at det skal legges frem et forslag om økning av felleskostnadene med kr. 1.000,- pr. måned ved årsmøtet for avsetning til fremtidig vedlikehold. Dato for årsmøtet er i følge forretningsfører ikke satt.

Omkostninger


Dokumentavgift: 94.950 ,-
Pantattest pr. dokument kr 208,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 585,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 585,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 10 200,-


Sum øvrige omkostninger kr 106.528

Totalpris med omkostninger kr 3.896.528

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 7 400,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Starttidspunkt: 16.06.2021 kl. 17:00
Sluttidspunkt: 16.06.2021 kl. 18:00
Beskrivelse: Vi må vite på forhånd om du kommer på visning og ber deg melde deg på visning ved bruk av "Visningspåmelding". Dette gjør vi for å unngå spredning av smitte ved at for mange er på visningen samtidig. Visninger uten påmeldte vil ikke bli avholdt.

Megler

Martin Eick
+4798999899
me@dahlas.no

Kort om eiendommen

I Erik Børresens Alle bor man sentrumsnært, men samtidig tilbaketrukket. Det er korte gangavstander til alle fasiliteter i sentrum, samtidig som man har kort vei til marka med flotte helårs fasiliteter. Ekspressbussholdeplass til Oslo/Kongsberg like ved, samt kort avstand til togstasjonen.

Leiligheten er nyoppført i 2007 har en moderne standard og gjennomgående planløsning med fine material- og farvevalg. Man har tilgang til terrasse/balkong på begge sider av leiligheten, i begge etasjer med gode solforhold. I tillegg har sameiet en koselig felles uteplass som er trivelig opparbeidet.

Leiligheten går over to plan og inneholder:
2. etg.: Entrè med garderobeskap, stort kjøkken med spiseplass og Sigdal kjøkkeninnredning, gjeste-WC og stue med spisestue.

3. etg.: Hall med garderobeskap, flislagt bad/vaskerom, 2 soverom og bod.

Sportsbod og fast parkeringsplass i carportanlegg med egen elbill-lader.

Velkommen til visning! (Husk påmelding)

Areal og byggeår

Primærareal: 82

Bruksrareal: 86

Antall soverom: 2

Etasje: 2

Tomtestørrelse: 577

Boligtype: Leilighet

Eierform: Selveier

Byggeår: 2007

Energimerking: C Rød

Fasiliteter
  • Balkong/Terrasse
  • Garasje/P-plass
  • Utsikt
  • Bredbåndstilknytning
  • Kabel-TV
  • Moderne
  • Offentlig vann/kloakk
  • Parkett
  • Rolig
  • Sentralt
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 114
Bruksnr: 332
Seksjonsnr: 7
Kommune: Drammen

Innhold
Leiligheten ligger i 2. og 3. etasje og inneholder:

2. etasje: Entré med garderobeskap, gjeste-WC, romslig kjøkken med spisesplass, trappegang, stue med spisestue med utgang til terrasse.

3. etasje: Romslig trappehall med gardeobeskap, flislagt bad, to soverom og bod.

Det er muligheter for å sitte utendørs på begge sider, i begge etasjer, av leiligheten. På den ene siden er det morgen/formiddagssol og på den andre siden ettermiddags/kveldssol. Sameiet har i tillegg en trivelig opparbeidet, felles uteplass.

Fast biloppstillingsplass i felles carportanlegg med elbillader. Sportsbod i carportanlegg.

Standard:
Bygget ble nyoppført i 2007 og holder en gjennomgående god standard.

Gulv: Parkett. Fliser i entré med gulvvarme og fliser på baderom med gulvvarme.
Vegg: Malte, slette overflater. Fliser på baderom.
Himling: Malte slette overflater. Downlights i del av stue.

Entré: Flislagt entré med gulvvarme og garderobeskap.

Kjøkken: Lys og pen kjøkkeninnredning fra Sigdal med medfølgende hvitevarer. Integrert stekeovn og platetopp, kjøl-/fryseskap og frittstående oppvaskmaskin. Fliser over del av benkeplate og godt med elektriske stikk på veg.. Kjøkkenet er av god størrelse med plass til spisebord.

Stue: Fin stue med store vinduer som gir godt med lys. Utgang til overbygget balkong med utsikt. Del av stuen har downlightsbelysning.

Bad/Vaskerom/WC:
Praktisk gjeste-WC med servant i hovedetasje plassert under trapp.
Delikat flislagt baderom i øverste etasje utstyrt med WC, dusjhjørne med innfellbare og plassbesparende dører, opplegg til vaskemaskin og tørketrommel i søyle, samt baderomsmøblement.

Soverom: Leiligheten har to gode soverom. Skråhimling gjør at man ikke har målbart areal av hele rommet, men gulvflaten kan utnyttes. Ett soverom har tilgang til bod, som også kan benyttes som garderobe.

Trappehall: Stor trappehall i øverste etasje med stor takhøyde og flere bruksmuligheter. Trappehallen er i dag utstyrt med garderobeskap og har i tillegg utgang til balkong/terrasse på begge sider av leiligheten.

Øvrige kvaliteter:
- Balansert ventilasjonsanlegg
- Opplegg til TV/internett fra Telia (tidligere GET)
- Sportsbod i del av carport
- Carport med elbil-lader

Parkering:
1 fast biloppstillingsplass i felles carportanlegg. Eier har installert elbillader. Det er for øvrig offentlig parkering langs Cappelens Gate, Erik Børresens Alle eller stor parkeringsplass foran Tinghuset. Boligsoneparkering langs Arups gate.

Oppvarming:
Elektrisk.

Beliggenhet:
Leiligheten ligger sentralt i sentrum, men likevel tilbaketrukket med bare få minutter å gå til gågata med butikker, kafeer, restauranter, Torget, kino og ikke minst den idylliske strandpromenaden og bystranda. Kort vei til flere matbutikker i nærområdet.

Om lag 10 minutters gange til jernbanestasjon, samt umiddelbar nærhet til ekspressbussholdeplass fra Engene. Union Brygge med Union Scene, USN Campus Drammen, bibliotek og ulike serveringssteder ligger ca. 15 min gange unna.

Den utrolige flotte Drammensmarka med turveier, stier og lysløyper ligger bare noen minutters kjøring unna.

Sameiet har en hyggelig, skjermet felles plass med trivelige beplantninger og sittegrupper.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Pent opparbeidet fellestomt for sameiet.
Eiendommen er opparbeidet med asfaltert adkomst og gårdsplass mellom bebyggelsen. Over carportanlegget har sameiet en trivelig felles uteplass som er hyggelig opparbeidet med prydbusker og sittegrupper i forskjellige soner.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele eller deler av boligen til boligformål.

Radon
Fra 1. januar 2014 må radonverdier oppgis for alle boliger som helt eller delvis er utleid. Ved for høye verdier må det iverksettes tiltak. Selger opplyser at det ikke er foretatt radonmåling etter strålevernforskriften på denne eiendommen. Kjøper må selv sørge for å oppfylle bestemmelsene om målinger og eventuelle tiltak.

Regulering

Kommuneplan:
Kommuneplanens arealdel 2014-2036, vedtatt 05.10.2015.
Eiendommen er regulert til boligbebyggelse.

Kommunedelplan:
Kommunedelplan sentrum, vedtatt 30.05.2006.

Gjeldende regulering:
Reguleringsplan for kvatalet: Arups Gate - Erik Børresens Gate - Cappelens Gate - Schwenckegata, vedtatt 13.04.1983.
Delareal: 623 kvm. regulert til bolig
Delareal: 5 kvm. regulert til gang-/sykkelvei

Kommunen har plikt til å informere om naturfarer som er kjent. På kart/plan som megler har mottatt fra kommunen er området der eiendommen ligger markert med fare, dvs. fare for ras- og skred f.eks. leirskred, kvikkleireskred eller jordskred. Kommunen har dermed evaluert risikoen for skred og gradert området i forhold til sannsynlighet og risiko og merket på kartene større soner og områder som kan skli ut.

Ifølge Norges vassdrags- og energidirektorat, NVE er det ikke farlig å bo på kvikkleire. Det må være helning i terrenget for at leira skal renne ut og bli et større skred. Det er først når kvikkleira overbelastes at den kan kollapse. Det er derfor veldig viktig å ikke overbelaste kvikkleire. Kvikkleireskred utløses ofte av anleggsvirksomhet som grave- og fyllingsarbeider. Det stilles strenge krav til de som bygger i kvikkleireområder. Kvikkleireskred kan også utløses av erosjon i elver og bekker. Du finner mer informasjon og kart hos Skrednett - www.skrednett.no

De fleste kommuner har brukt marin grensen (ca. 200 moh) som avgrensning av områder hvor det kan finnes kvikkleire. Under marin grense stilles det krav til at sikkerhet mot skred er ivaretatt iht. Byggteknisk forskrift (TK) og NVE’s veileder – Sikkerhet mot kvikkleireskred. Det kan være forbud mot tiltak og arbeider i rasutsatte områder.

Ta kontakt med kommunen eller NVE dersom du har flere spørsmål i forhold til grunnforholdene.

Kulturminner - kulturmiljø:
Eiendommen ligger i følge Riksantikvaren sin database innenfor område "Drammen Bragernes". Området er kategorisert som "Kulturmiljø".

Ferdigattest
Det er gitt ferdigattest fra Drammen kommune for "Nybygg - 3 bygg m/ 8 leiligheter, samt riving av eksisterende bebyggelse", datert 01.09.2010.

Beskrivelse (type bolig)
Når du kjøper en eierseksjon/-leilighet, kjøper du en andel av en eiendom og får en eksklusiv bruksrett til en del av eiendommen, normalt en leilighet. Du blir medlem i et sameie (hos Lovdata kan du lese lov om eierseksjoner), og må betale fellesutgifter til bl.a. forsikring, vaktmester, vedlikehold og oppvarming av fellesarealer. Du har full råderett over boligen, og kan bl.a. pantsette den, belåne den og foreta innvendig oppussing. Du er normalt ikke ansvarlig for annen gjeld enn den du selv tar opp i forbindelse med kjøpet av boligen. Sameiet kan imidlertid ha felles gjeld og ta opp felles lån for å finansiere oppussings- og rehabiliteringsarbeider. Du vil da være ansvarlig for din andel av dette.

Dersom det er vedtektsbestemt at ny eier skal godkjennes av styret i sameiet, er dette en forutsetning for lovlig å kunne ta boligen i bruk.

Dersom kjøper ikke blir godkjent av sameiet iht. vedtektene, må enten boligen videreselges for kjøpers regning og risiko eller få styrets vurdering rettslig prøvd. Det er kjøpers risiko om slik godkjennes gis.

Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i et sameie. Se Eierseksjonsloven § 23 om ervervsbegrensning, denne begrensningen vil nå ramme erverv av flere enn to boligseksjoner, uavhengig av om ervervet skjer direkte, gjennom aksjer/selskap eller gjennom slektninger. Eierseksjonsloven § 23 tredje ledd åpner imidlertid for at "nærstående kan erverve en boligseksjon som den nærstående selv eller dennes nærstående skal bruke som egen bolig." Erverv i strid med forbudet gir grunnlag for pålegg om salg. Det er kjøpers ansvar dersom kjøp skjer i strid med forbudet. Ta kontakt med megler ved spørsmål eller mer utfyllende informasjon rundt ervervsbegrensningen.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Sameiet er oppført i 2007 på støpt betong fundament/ gulv. Rammekonstruksjon av stål og betong med utfyllende bindingsverk. Utvendig stående kledning. Saltak tekket med takstein. Det er montert sprinkelanlegg i boligen.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: 3. etasje: Garderobe/bod

Bruksareal per etasje:

lnngår i p-romsareal: 2. etasje: Entré, stue, kjøkken, wc 3. etasje: Trapperom, 2 soverom, bad/vaskerom

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra Glitre Energi Nett.
Årsforbruk: ca. 12.000 kWh.
Anlegget ble sist kontrollert: Ikke kontrollert siste 12 år.
Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester.

Selger har godkjent salgsoppgaven, samt annonsen på finn.no.

Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer på kjøkken medfølger i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 0,-

Renovasjon: kr. 2.915,-
Vann- og avløpsavgifter: kr. 1.390,- for 2020.
Leiligheten har vannmåler. Vann- og avløpsavgifter faktureres i forhold til faktisk forbruk.

Vei, vann og avløp
Vei: Offentlig Vann og avløp: Tilknyttet offentlig nett via private stikkledninger for sameiet.

Andre utgifter
Strømforbruk i kWh 12 000
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Total fellesgjeld
Gjeld kr 66 491,- pr. 25.05.2021

Andel fellesgjeld
Gjeld kr 8 312,- pr. 25.05.2021

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 734 813,-
Sekundær formuesverdi kr 0,-
Formuesverdi årstall 2019

Formuesverdi opplyst av eier. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-21-00171

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Eiendomsmegler Dahl formidler Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler de neste fem årene. Boligkjøperforsikring tegnes hos eiendomsmegler senest ved kontraktsignering og gir rett til advokathjelp inntil 5 år etter overtakelse. Forsikringen betales som del av oppgjøret ved boligkjøpet. PLUSS-dekningen fornyes årlig ved faktura fra HELP.
Egenandel kr 4 000 påløper ved takst, tvist eller 10 timer advokatbistand, avhengig av hva som kommer først. Meglerforetaket mottar kr 1 400 - 2 100 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/ småbruk, er det kun forhold tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. Vi tar forbehold om pris- og vilkårsendringer. Hvis premien ikke er innbetalt ved overtakelse, vil avtalen bli kansellert. For fullstendig informasjon om dekning og vilkår, se help.no.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport
Selgers egenerklæring i forbindelse med boligselgerforsikring
Selgers opplysningsskjema
Ordensregler
Vedtekter
Grunnkart
Eiendommens reguleringsforhold
Kulturminnerapport
Flom og kvikkleire kart over Drammen

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.