Adresse

Strømmveien 584
3075 BERGER

Prisinformasjon

Prisantydning: 1.575.000

Omkostninger


Dokumentavgift: 39.375 ,-
Pantattest pr. dokument kr 208,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 585,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 585,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 14 300,-


Sum øvrige omkostninger kr 55.053

Totalpris med omkostninger kr 1.630.053

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 11 500,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Andreas Høstvik
+4748234223
ah@dahlas.no

Kort om eiendommen

Idyllisk og rolig beliggende hytte, med nærhet til Drammen/Oslo. Landlige omgivelser med en plassering for seg selv, umiddelbar nærhet til marka! Fantastisk utsikt fra hytta over fjorden og over mot Holmsbu. Tomta er kupert/skrånende mot vest. Ligger unikt til i forhold sol, i tillegg til at den er lun for vind. Forholdene kan blant annet nytes på romslig samt nyere terrasse på ca. 32 kvm.

Gangavstand ned til badestranden med yrende badeliv og fjorden ved Sand. Her medfølger det båt-/bryggeplass i Sand båtforening. Det er adkomst til hytta via bratt/enkelt opparbeidet sti, eller ved på en sti i slak nedoverbakke frem til hytta, ca 400 m. Sistnevnte er ved muntlig avtale med adkomst over nabogrunn. Møblement/inventar medfølger i salget

Hytten er nylig omfattende rehabilitert og oppusset. Her kan man tilbringe fritiden i trivelige omgivelser i en hytte med god tilrettelagt standard. Planløsning over ett plan, inneholder følgende: Entré/gang, stue, kjøkken, 2 soverom, wc og dusjnisje.

Areal og byggeår

Primærareal: 46

Bruksrareal: 46

Antall soverom: 2

Tomtestørrelse: 1640

Boligtype: Hytte

Eierform: Selveier

Byggeår: 1960

Energimerking: G Oransje

Fasiliteter
  • Balkong/Terrasse
  • Peis/Ildsted
  • Turterreng
  • Utsikt
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 303
Bruksnr: 1
Kommune: Drammen

Innhold
Sommerhytte beliggende på Sand, syd for Svelvik sentrum.
Planløsning over ett plan, inneholder følgende: Entré/gang, stue, kjøkken, 2 soverom, wc og dusjnisje.

I tillegg nevnes solrik terrasse på ca 32 kvm, samt krypkjeller.

Standard:
Idyllisk og rolig beliggende hytte, med nærhet til Drammen/Oslo. Landlige omgivelser med en plassering for seg selv, umiddelbar nærhet til marka! Fantastisk utsikt fra hytta over fjorden og over mot Holmsbu. Tomta er kupert/skrånende mot vest. Ligger unikt til i forhold sol, i tillegg til at den er lun for vind. Forholdene kan blant annet nytes på romslig samt nyere terrasse på ca. 32 kvm.

Gangavstand ned til badestranden med yrende badeliv og fjorden ved Sand. Her medfølger det båt-/bryggeplass i Sand båtforening. Det er adkomst til hytta via delvis bratt/enkelt opparbeidet sti. Møblement/inventar medfølger i salget.

Hytten er nylig omfattende rehabilitert og oppusset. Her kan man tilbringe fritiden i trivelige omgivelser i en hytte med god tilrettelagt standard.

Romstandarden beskrives som følgende:
Oppholdsrommet har store vindusflater vendt mot utsikten. De gode lysflatene og lysforholdene utgjør en meget hyggelig romfølelse. Planløsninger er fin og pent innredet med spiseplass ved mye inn-slipp av naturlys, samt sittemøblement i tv-krok. Det er montert ny vedovn, med pent flis-satt mur.

Åpen kjøkkenløsning mot spisestuen hvor det er montert en ny innredning fra IKEA. Praktisk og pent kjøkken godt med skuffeplass. Utstyrt med stekeovn, avtrekksvifte og kjøleskap. Det er innlagt vann fra felles borevann i springen.

Hytta har to gode soverom med plass til stor dobbeltseng.

Det er bygget "bad" dusjnisje med baderomsplater på vegger og våtromsbelegg på gulvet. Det er montert sluk og dusjbatteri. Separat wc med nytt hyttetoalett.

Parkering:
Mulig å parkere langs vei. Det er nylig tilrettelagt med grus i skråning ved innkjøring til hyttene.

Selger opplyser at det foreligger en muntlig avtale med grunneier av Brekke gård om adkomst bak hytta. Her kan man parkere bilen å gå på en sti i slak nedoverbakke frem til hytta. Adkomsten er cirka 400 fra parkering.

Oppvarming:
Vedovn, for øvrig elektrisk panelovn.

Beliggenhet:
Hytten ligger koselig og høyt til på toppen av åsen med sti opp fra Strømmveien. Gangavstand ned til badestranden med yrende badeliv og fjorden ved Sand. Perfekt for deg som liker muligheter for aktiviteter og opplevelser knyttet til vann og sjø.

Her er det rikelig med sol og spesielt må man fremheve fantastisk utsikt fra hytta over fjorden og over mot Holmsbu.

Berger er kjent for sitt kunstmiljø med et kulturbasert næringsområde med glassblåser-, keramikk- og skulpturverksted, museum, butikker og kafé. Enkel adkomst til Svelvik sentrum med alle nødvendige servicetilbud. Sentrum er et hyggelig lite tettsted med trange gater og små butikker og spisesteder. Ca 35 minutter kjøring til Drammen og 60 minutter kjøring til Oslo.

Det tar kun 5 minutter med bil inn til Svelvik og har man båt tar det 5 minutter over til Holmsbu.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Følg strømmveien etter Svelvik sentrum mot Sande, helt til avkjørselen til Strømmveien 584. Det ligger et blått hus rett etter innkjøringen. Videre må man anvende stien til fots opp til hytten.

Beskaffenhet:
Tomten gir en følelse av å bo i naturlige omgivelser med lett skog. Tomta er kupert/skrånende mot vest, ligger unikt til i forhold til utsikt og sol, plassert på toppen av åsen. Tomta er naturtomt/fjell. Adkomsten er bratt i enkelt opparbeidet sti, fra R 319.

Det foreligger ingen rettigheter ved benyttelse av sti gjennom andre festetomter. Tidligere har det blitt benyttet en nord-vest vendt sti fra hytta. Mulighet for å tråkke opp ny sti, anbefaler å rådføre seg med bortfester.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele fritidsboligen under ett til fritidsboligformål.

Regulering

Kommuneplan/kommunedelplan: Kommuneplanens arealdel 2015-2027. Fritidsbebyggelse.

Det gis ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998. Dersom bygget er omsøkt og
godkjent av kommunen, vil det ikke være ulovlig å bruke bygningen selv om ferdigattest mangler.
Eventuelle ulovlige byggetiltak vil ikke automatisk være godkjent i slike saker, og tegningene som lå til
grunn for byggetiltaket er de som fortsatt gjelder. Det er da byggets eier som er ansvarlig for at bygget
er utført i tråd med tillatelsen.

Det er fjernet en mindre terrasse og bygget ny større, denne endringen er ikke byggemeldt/godkjent av Drammen kommune.

Ferdigattest
Kommunen kan ikke finne ferdigattest og/eller midlertidig brukstillatelse i sine arkiver.

Beskrivelse (type bolig)
Fritidsbolig.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Noen forhold ved eiendommen:
- Utvendig er hytta i stor grad slik det ble bygget.
- Panelet utvendig er det opprinnelige
- Det er byttet vinduer.
- Taket er tekket om i 2017 og det er montert nye takrenner og beslag.
- Deler av gulvene i hytta er skiftet/utbedret.
- Hytta/ringmuren er bygget direkte på fjell. Overvannet kan følge fjellet å renne inn under hytta. Det vil kunne stå fritt vann i kryprommet. Krypekjelleren var fuktig ved befaringen, anbefales å holdes godt luftet.
- Innvendig er tilnærmet fullstendig oppgradert deler av overflater er malt og det er montert nye paneler/plater på deler av overflater. Nye overflater på gulvene i hele hytta.
- Det er montert en ny kjøkkeninnredning fra Ikea.
- Det er bygget et enkelt dusjbad. Liten bereder for oppvarming av vann i krypkjeller.
- El.anlegget er modernisert med nye automatsikringer og med fornyelse av spredenettet.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje:

Bruksareal per etasje:

lnngår i p-romsareal: Stue, kjøkken, 2 soverom, gang, wc og dusjnisje.

Diverse
Årlig festeavgift pålyder Kr. 1.568,-. Det nevnes fra grunneier at det kan ventes endringer av festeavgiften i forbindelse med utløp av kontrakten, iht tomtefestelovens regler. Festekontrakten har vært til vurdering hos Svensson Nøkleby Advokatfirma ANS i 2015, og ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Inventar medfølger i salget.

Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra selger/e-verket: "Målernr: 7359992891317096. Det kan opplyses at det ikke foreligger påbud på dette anlegget pr. d.d. Anlegget står til forfall for kontroll, og varsel om tilsyn vil bli sendt ut når koronasituasjonen tilsier det". Selger informerer at det har blitt gjennomført kontroll, mai 2021, etter at opplysningene fra Skagerak ble levert til megler.

Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen):
"Vi har ingen opplysninger om ovennevnte eiendom i våre systemer, ikke mottatt melding om
montert ildsted (meldepliktig tiltak Jf. Forskrift om brannforebyggende tiltak og tilsyn § 2-4)". Kjøper er ansvarlig for evt utbedring av feil og mangler i fremtidig tilsynsrapport.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.

Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.
Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer medfølger i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 0,-

Vei, vann og avløp
Eiendommen er ikke tilknyttet offentlig nett. Det er ikke tilknyttet vei. Adkomst via sti. Eiendommen er ikke tilknyttet avløp. Berger hyttevannforening har et pumpehus som forsyner hyttene med grunnvann fra april til oktober. Vannavgift til fellesanlegg er på ca. 1.400 kroner per år.

Andre utgifter
Strømforbruk i kWh 1 000
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 199 588,-
Sekundær formuesverdi kr 718 517,-
Formuesverdi årstall 2018

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-21-00136

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Eiendomsmegler Dahl formidler Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler de neste fem årene. Boligkjøperforsikring tegnes hos eiendomsmegler senest ved kontraktsignering og gir rett til advokathjelp inntil 5 år etter overtakelse. Forsikringen betales som del av oppgjøret ved boligkjøpet. PLUSS-dekningen fornyes årlig ved faktura fra HELP.
Egenandel kr 4 000 påløper ved takst, tvist eller 10 timer advokatbistand, avhengig av hva som kommer først. Meglerforetaket mottar kr 1 400 - 2 100 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/ småbruk, er det kun forhold tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. Vi tar forbehold om pris- og vilkårsendringer. Hvis premien ikke er innbetalt ved overtakelse, vil avtalen bli kansellert. For fullstendig informasjon om dekning og vilkår, se help.no.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 07.05.2021
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 09.05.2021
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 10.05.2021
Energiattest, datert 04.05.2021
Kopi av informasjon fra Drammensregionens brann‐ og feiervesen.
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold
Vurdering av festekontrakt
Opplysninger fra grunneier

Tinglyste heftelser

Festekontrakt - vilkår - Tinglyst dato 14.07.1966
Festekontrakt: datert 03.07.1966 og tinglyst 14.07.1966 med dagboknummer 1593. Det fremgår av kontrakten at festet er foretatt til hyttetomt, som i relasjon til gjeldende tomtefestelov vil si feste til fritidshus. Bestemmelse om gjerde: Festeren må selv holde tomten forsvarlig inngjerdetAnnonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.