Adresse

Bekkefaret 7
3425 REISTAD

Prisinformasjon

Prisantydning: 7.490.000

Omkostninger


Dokumentavgift: 187.250 ,-
Pantattest pr. dokument kr 208,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 585,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 585,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 14 300,-


Sum øvrige omkostninger kr 202.928

Totalpris med omkostninger kr 7.692.928

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 11 500,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Starttidspunkt: 14.06.2021 kl. 18:00
Sluttidspunkt: 14.06.2021 kl. 19:00
Beskrivelse: Visningstidspunkt

Megler

Jørn Mosebekk Larsen
+4791321232
jml@dahlas.no

Kort om eiendommen

Pen, velholdt og påkostet enebolig med garasje for 2 biler - tomt på over 2 mål - en usjenert, grønn oase - bergvarme - helt uten gjenboere i Reistadlia i Lier

Vi ønsker å trygge visninger med minst mulig risiko for smitte. Vi må vite på forhånd om du kommer på visning og ber deg ta kontakt for avtale - meld deg på visningen!

En sjeldent usjenert beliggenhet helt uten gjenboere på øvre del av Reistadlia. Tomten på over 2 mål er pent opparbeidet med meget gode solforhold og noe fjordutsikt i et attraktivt og etablert boligområde. Meget barnevennlig med umiddelbar nærhet til marka. Kort vei til et populært ski- og turløypenett i Kjekstadmarka. Kun ca. 10 min. kjøring til Drammen sentrum og ca. 25 min. til Oslo. God offentlig kommunikasjon med tog i sykkelavstand og buss i gangavstand.

Areal og byggeår

Primærareal: 232

Bruksrareal: 265

Antall soverom: 4

Tomtestørrelse: 2022

Boligtype: Enebolig

Eierform: Selveier

Byggeår: 1966

Energimerking: E Lys grønn

Fasiliteter
 • Balkong/Terrasse
 • Garasje/P-plass
 • Ingen gjenboere
 • Peis/Ildsted
 • Turterreng
 • Utsikt
 • Alarm
 • Barnevennlig
 • Bredbåndstilknytning
 • Kabel-TV
 • Moderne
 • Offentlig vann/kloakk
 • Parkett
 • Rolig
 • Sentralt
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 104
Bruksnr: 26
Kommune: Lier

Beskrivelse
Eiendommens påkostninger og vesentlige oppgraderinger senere år:

2000 Renovert og bygget ut terrasse
2002 Brostein anlagt på gårdsplass
2004 Ny stikkledning for vann
2005 Full renovering av stue og kjøkken
2006 Bytte av tak og takrenner
2007 Renovering av sørveggen m/nye vinduer
2008 Fullrenovering av hovedsoverom
2010 Bygget ny dobbelgarasje
2015 Innredet nytt vaskerom/bad i kjelleren
2017 Utvending maling av hus og garasje
2017 Installasjon av vedfyring, samt
oppussing av kjellerhall
2019 Utvendig nedvasking og maling av hus
og garasje
2019 Sanering av oljefyr/tank og etablering
av bergvarme
2019 Full rehab. av fire rom i kjeller etter
vannskade
2019 Drenering av overflate- og takvann
2019 Installasjon av el. markiser på
terrasse
2021 Full oppussing av soveromsgang

Innhold
Boligen innehar en funksjonell planløsning fordelt på 2 plan og inneholder:

1.etg: Vindfang, entre/hall, trappegang, gang, 2 soverom, bad med dusj og servant, sep. wc, spisestue med åpen kjøkkenløsning og utg. til terrasse og hage, stue med utgang delvis overbygget terrasse på 49 kvm,

U.etg./kjeller: Trappegang, gang, bad med dusj, servant og wc, vaskerom/bad, 2 soverom, peisestue, teknisk rom, 2 boder, 2 matboder.

Garasje for 2 biler på 46 kvm.

Standard:
Pen, velholdt og påkostet enebolig med garasje for 2 biler - tomt på over 2 mål - en usjenert, grønn oase - bergvarme - helt uten gjenboere i Reistadlia i Lier

Vinduer: Isolerglass, foldedør på kjøkken
Gulv: 1-stavs parkett, parkett, laminat, vinyl
Vegger: Malt og behandlet panel, malte og tapetserte flater

Det er tilrettelagt med Verisure alarmsystem.
Viken/Altibox fiberbasert nettverk. Videre har
det elektriske anlegget vært løpende oppgradert i takt med renoveringsprosjektene av fagkyndige. Lier VVA rehabiliterer overvann/ dreneringssystemet ifbm hovedvannledningen til Reistad. I den forbindelsen er det nylig oppgradert og asfaltert den private veien til Bekkefaret 7. Lier VVA overtar vedlikehold og brøyting. Det er også videoinspisert avløpsrør fra kjeller til septiktanker i 2020. For øvrig oppgraderinger og påkostninger, se eget punkt under beskrivelse/detaljer om hva som er utført i de ulike årstall.

Parkering:
Parkering i stor garasje for 2 biler samt gode parkeringsforhold på eiendommen.

Oppvarming:
Energibrønn fra 2019 (240 m), tilkoblet Nibe varmepumpe med vannbåren gulvvarme i deler av underetasje, samt kjøkken i 1.etg. - for øvrig radiatorer. Luft/luft varmepumpe i 1. etg. Peis med innsats, vedovn og åpen peis. Elektrisk/varmekabler.

Beliggenhet:
En sjeldent usjenert beliggenhet helt uten gjenboere på øvre del av Reistadlia i Lier. Tomten på over 2 mål, pent opparbeidet, med meget gode solforhold og noe fjordutsikt i et attraktivt og etablert boligområde. Meget barnevennlig med umiddelbar nærhet til marka. Kort vei til et populært ski- og turløypenett i Kjekstadmarka. Kun ca. 10 min. kjøring til Drammen sentrum og ca. 25 min. til Oslo. God offentlig kommunikasjon med tog i sykkelavstand og buss i gangavstand.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Tomten er meget pent opparbeidet med gressplen, beplantninger og prydbusker. Belegningsstein i innkjørsel og gårdsplass samt gruset adkomst til boligen. Brostein i gårdsplass. For øvrig naturtomt rundt eiendommen. Veien ned til boligen er asfaltert, kommunen tar over vedlikeholdet på denne veien.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Regulering

Eiendommen er ikke regulert men ligger under eksisterende boligbebyggelse i kommuneplanen.

Ferdigattest
Kommunen kan ikke finne ferdigattest og/eller midlertidig brukstillatelse i sine arkiver. Dog er bygningene byggeanmeldt.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Boligens tilstand anses å være normal tatt alder i betraktning. Det er i senere år byttet reisverk/kledning på sørveggen etter maurangrep. Det er også byttet en del vinduer og taktekket i tidsrommet 2004-2007. Innvendig ble kjøkken oppgradert i 2005 samt rehabilitert vaskerom/bad (2015) og 4 boligrom i
underetasjen i 2019 etter vannskade. Det må likevel påregnes kostnader til oppgraderinger, dette går stort sett på vanlig vedlikehold/ oppgradering av utvendige/innvendige overflater og utstyr.
Flere av bygningsdelene på denne boligen
nærmer seg sin forventede levetid.
Dette gjelder f. eks. de eldste våtrommene, de eldste vinduene og dreneringen.
Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: U.etg:127 kvm 1.etg: 138 kvm

Bruksareal per etasje: U.etg: 94 kvm 1.etg: 138 kvm

lnngår i p-romsareal: Alle rom unntatt boder/teknisk rom.

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra selger/e-verket:
Anlegget ble sist kontrollert: 2018. Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen): Tilsyn av 240920. Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Oppussing av kjøkken i 2005, inkluderte en mindre fasadeendring mot øst. Dette ble ikke byggemeldt til kommunen. Denne er
byggemeldt til Lier kommune av eier den 25.05.2021.
Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.
Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.
Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 7 207,-

Det er installert vannmåler med aut. avlesning.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet. Offentlig avløp via slamavskiller til offentlig nett, tømming ca. annethvert år. Tinglyst bruks- og vedlikeholdsrett på adkomstvei og på overside av eiendommen for kommunen.

Andre utgifter
Strømforbruk i kWh 21 600
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 1 279 981,-
Sekundær formuesverdi kr 4 607 932,-
Formuesverdi årstall 2018

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-21-00122

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 280521
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 270521
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 090421
Energiattest
Situasjonskart

Tinglyste heftelser

Best om garasje/parkering - Tinglyst dato 22.12.1972
Rett til kloakkledning.

Bestemmelse om veg - Tinglyst dato 22.12.1972
Med flere bestemmelserAnnonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.