Adresse

Tord Pedersens gate 57
3014 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 17.900.000

Omkostninger


Dokumentavgift: 447.500 ,-
Pantattest pr. dokument kr 208,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 585,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 585,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 14 300,-


Sum øvrige omkostninger kr 463.178

Totalpris med omkostninger kr 18.363.178

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 11 500,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Starttidspunkt: 15.04.2021 kl. 18:00
Sluttidspunkt: 15.04.2021 kl. 19:00
Beskrivelse:
Vi må vite på forhånd om du kommer på visning og ber deg ta kontakt for avtale om visningstidspunkt på angitt dag. Dette gjør vi for å unngå spredning av smitte ved at for mange er på visningen samtidig. Minner om at reisen til visningen må planlegges med tanke på at man ikke bidrar til smittespredning mellom steder, og sjekk gjerne lokale restriksjoner eller råd. Visninger hvor det ikke er påmeldte på forhånd vil ikke bli avholdt.

Megler

Ola Novak Ødegaard
+4797164416
ono@dahlas.no

Kort om eiendommen

Eiendommen er en arkitektonisk perle som er gjennomført i stilen og med et eksklusivt og spennende uttrykk.

Boligen ligger solrikt til i et svært attraktivt boligområde på Toppenhaug/Strøtvet og det er kort gangavstand til marka, barneskole og sentrum for øvrig.

Boligen er renovert i stor grad i 2008/2009, og har i dag et svært eksklusivt preg med gjennomgående høy standard.

Godt utstyrt med energieffektiv bergvamepumpe m/vannbåren varme i gulv i begge etasjer, ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning mv. 2 gasspeiser, og 1 vanlig peis.

Videre er det gjennomtenkte løsninger hele veien og en meget god og funksjonell planløsning. De store glassflatene gir et flott dagslys. I 2. etg. er det en stor og flott takterrasse som nyter den flotte utsikten over fjorden.

Utendørs er det vedlikeholdsvennlige terrasser og brosteinsbelagt gårdsplass med adkomst til dobbelgarasje med bod.

Les mer om denne unike eiendommen i salgsoppgaven, så ønsker vi velkommen til visning av Villa Ernstsen!

Areal og byggeår

Primærareal: 266

Bruksrareal: 286

Antall soverom: 4

Tomtestørrelse: 1112

Boligtype: Enebolig

Eierform: Selveier

Byggeår: 1962

Energimerking: B Gul

Fasiliteter
  • Balkong/Terrasse
  • Garasje/P-plass
  • Peis/Ildsted
  • Turterreng
  • Utsikt
  • Barnevennlig
  • Moderne
  • Sentralt
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 113
Bruksnr: 855
Kommune: Drammen

Innhold
Villa Ernstsen er en stilfull og lekker funkisvilla, som ble arkitekt-tegnet særskilt for denne tomten av Bambus arkitekter. Eiendommen utmerker seg i området med sine stilrene linjer og hvite fasadeliv.

Boligen har meget høy standard og god planløsning bestående av et stort hovedplan, 2. etg. med utgang til takterrasse, samt en kjelleretasje med bodrom.

Hovedetasje: Entré, stort kjøkken som er åpent mot spisestuen, romslig dagligstue, Åpent trapperom som gir et flott dagslys til hovedetasjen. Soveromsgang med adkomst til et stort soverom/kontor, og videre til ytterligere 3 soverom og med utgang ut til garasjen. 2 av soverommene har enkel adkomst til begge badene hvorav hovedsoverommet har en-suite løsning med privat adkomst til sitt bad via walk-in garderobe. Fra sistnevnte rom er det også en skyvedør inn til vaskerom/grovkjøkken som igjen har skyvedør inn mot kjøkkenet. Løsningene er gjennomtenkte så vel som praktiske, og legger til rette for en meget brukervennlig hverdag.

2. etg.: Forbered deg på en stor opplevelse av en utsikt som få andre kan vise maken til. Trapperommet er laget stort for å gi plass til en lekker og behagelig trapp, men også for å gi godt med dagslys til etasjen under. 2. etg. er et stort og lyst rom hvor de fleste glassflater kan åpnes ut til takterrassen.

Takterrassen er stor og nyter en enestående utsikt over fjorden og landskapet rundt denne fra Tranby til Konnerud. Utsikten må oppleves!

Kjelleretg.: Stort bodrom, stort teknisk rom samt krypkjeller med adkomst via luke.

Romslig dobbelgarasje med separat bodrom.

Standard:
Boligen har en meget god standard - i all hovedsak er det meste av bygningen ny/bygget om i 2008/2009, og det er nærmest bare fundamentet og reisverket mv. i 1. etg. og kjeller som er fra det opprinnelige byggeåret, les takstrapport for ytterligere detaljer rundt dette.

Eiendommen har i det hele meget høy standard og det er eksklusive løsninger i de fleste rom. Det er boret og etablert bergvarmeanlegg for å ha et moderne og energieffektivt hus. Vannbåren gulvvarme i alle rom i 1. og 2. etg., som kommer fra bergvarmepumpen med el-kjel. Det er også balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning. Sentralstøvsuger. Kvalitets-vinduer og- glassdører fra Danske Velux. Innerdørene er av høy kvalitet og er spesialbestilt med ekstra høyde. Flotte gulv i en-stavs eik-parkett fra Boen. Huset er i det vesentlige renovert i 2009 og 2. etg. ble da helt ny. Samtidig ble det boret ca. 130 m rør ned i fjellet for bergvarme, som sammen med god isolering førte til at energiforbruket på dette huset er meget sparsommelig (ca. 21.000 i 2020). I 2009 ble det komplett nytt el-anlegg og vvs-anlegg i huset. Eksklusive armaturer hovedsakelig fra eksklusive Vola. Det er også utstrakt bruk av led-spotter som er i nærmest alle rom og som har dimming. App-styrt brann- og tyverialarm fra Verisure, hvor abonnement kan medfølge om ønskelig. B&O link i mange rom med TV/satellitt-uttak i mange rom (skjulte ledninger).

Litt tilleggsinformasjon om romstandard:

Hovedetasje: Entré med garderobeskap fra Kvik og panel for alarmanlegg fra Verisure.

Kjøkken: Kjøkkenet er stort og har innholdsrik innredning i hvit høyglans fra Kvik med integrerte hvitevarer fra Miele, med unntak av kombinert kjøle og fryseskap, som er fra Siemens. Hvitevarene fra Miele består av bred induksjons-topp, oppvaskmaskin, stekeovn, dampovn, varmeskuff, kaffemaskin og mikroovn. Kjøkkenet har benkeplate i Corian med helstøpt vask.

Vaskerom/grovkjøkken har samme type innredning og platetopp i Corian med helstøpt vask. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Stort integrert kjøleskap fra Siemens. Armaturer er her, som på de fleste andre steder, fra eksklusive Vola, samt Quooker som besørger kokende vann på et blunk.

Bad 1/Master: Elegant og flislagt bad med fliser fra Gianni Versace. Pen innredning med topp i Corian med helstøpt vask, dusjhjørne og vegghengt toalett. Høyttalere og spotter i tak.

Bad 2: Lekkert flislagt bad med med fliser fra Gianni Versace. Pen innredning med topp i Corian med helstøpt vask, dusjhjørne, barnevennlig badekar og vegghengt toalett. Høyttalere og spotter i tak.

Soveromsgangen er utstyrt med mange og praktiske garderobeskap, også disse fra Kvik. Hovedsoverommet har også garderobeskap.

2. etg.: Stor stue hvor de fleste vinduer/glassdører kan åpnes. Gasspeis og flott en-stavs eikparkett fra Boen. Vannbåren gulvvarme i likhet med 1. etg.

Boligen har en utsøkt utforming og høy standard, og fungerer meget bra for en barnefamilie, så vel som for et voksent par.

Parkering:
Stor dobbelgarasje med 1 bred, motorisert og fjernstyrt leddport. Støpt gulv i garasjen. Det er også en pen separat bod med støpt gulv og gipsede vegger.

Oppvarming:
Vannbåren gulvvarme fra energieffektiv bergvarmepumpe og el-kjele. 2 stk. Studio-3 gasspeiser - en plassert i dagligstue og en i 2. etg. Vedfyring i pen peis.

Beliggenhet:
Eiendommen ligger i et svært attraktivt boligområde, med panoramautsikt over fjorden, Lierdalen og mot Drammen. Eiendommen nyter også meget gode solforhold både fra hagen og fra den nydelige takterrassen.

Gangavstand til sentrum (ca. 15 minutter) med alle servicefasiliteter og umiddelbar nærhet til Drammensmarka med flotte turmuligheter. Her har man Kloptjern med fine bademuligheter, Åspaviljongen, Spiralen og Stronghytta.

Det er kort gangavstand til barneskole (Bragernes), barnehager (Løkkebergene Vels barnehage og
Brannposten barnehage), stort parkområde (Kjappen/Løkkebergparken) med kunstgressbane,
sandvolleyballbane og lekeplass, bussholdeplass, nærbutikk samt ca. 15 minutters gangavstand til
jernbanestasjonen (Brakerøya) med hyppige avganger mot bl.a. Oslo.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Tomten er pent opparbeidet med flott brostein lagt i broer/buer, lettstelt gressplen, hekker, ett epletre, morelltre, ripsbusk og noen prydbusker. Lekkert pilarinnrammet vannspeil som får lys fra åpent tak mot himmelen. Gressplenen klippes av medfølgende robotklipper.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Radon
Fra 1. januar 2014 må radonverdier oppgis for alle boliger som helt eller delvis er utleid. Ved for høye verdier må det iverksettes tiltak. Selger opplyser at det ikke er foretatt radonmåling etter strålevernforskriften på denne eiendommen. Kjøper må selv sørge for å oppfylle bestemmelsene om målinger og eventuelle tiltak.

Regulering

Kommuneplan/kommunedelplan: Avsatt til boligbebyggelse, nåværende

Gjeldende regulering: Uregulert.

Huset er merket med svært høy bevaringsverdiklasse A i Drammen kulturminneregister.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest på boligen fra 2013. Garasjen er oppført og byggemeldt i 1991, og ettersom denne er plassert i grensen mot nr. 59, så foreligger det en avtale med bestemmelser tilknyttet dette som ble laget av tidligere eier og nabo. Avtalen vedlegges.

Beskrivelse (type bolig)
Frittstående enebolig

Bygningsinformasjon / byggemåte
Noen utdrag fra taksten over eiendommen:
Bygningen er opprinnelig av eldre dato, den ble tilbygd og rehabilitert av fagfolk i 2008/09 i regi av eier. Boligens tilstand anses å være god, det er en gjennomført og flott bolig. Det må likevel påregnes kostnader til oppgraderinger, dette går stort sett på vanlig vedlikehold/oppgradering av utvendige/innvendige overflater og utstyr.

Når det gjelder tilstanden for øvrig henvises til beskrivelse av de forskjellige bygningsdeler. TG1 er gjennomgående i rapporten med unntak av punktet; Grunn og fundamenter, som har TG2 og der det anmerkes følgende: Det kunne ikke avdekkes spesielle problemer. Krypkjeller var tørr på befaringsdag, det ble registrert noe fukt langs grunnmur mot vest.
Betongfundament antas ikke å være spesielt isolert og fuktsikret mot terreng. Tilstanden er satt ut ifra alder.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: 1. etg.: 208 2. etg.: 58

Bruksareal per etasje: 1. etg.: 208 2. etg.: 58

lnngår i p-romsareal: 1. etg.: Entré, stue/kjøkken, stue/tv-stue, grovkjøkken, omkledningsrom, bad 1, gang, bad 2, kontor/soverom, trapperom kjeller og 3 soverom. 2. etg.: Trapperom, spisestue og stue.

Diverse
Det er innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra selger/e-verket:
Anlegget ble sist kontrollert i 2010 og det forelå da ingen påbud om utbedringer.

Det er også innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen):
Det foreligger ingen påbud om utbedringer, men det er heller ikke ført tilsyn etter 2007. Det fremkommer at skorsteinen er revet i 2008, noe som tyder på at ildsteder ikke er registrert som aktive hos feiervesenet.
Kjøper er ansvarlig for utbedring av feil og mangler som måtte være på ildsted/skorstein og megler oppfordrer til å registrere ildstedet hos brannvesen/feiervesen.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.
Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.
Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget f. eks. slik som vaskemaskin og tørketrommel. Designlamper som henger, pendler, vegghengte TV´er og annet AV-utstyr, speil på bad som henger er privat løsøre som ikke medfølger i salget. Merker etter innfesting må påregnes. Integrerte takhøyttalere ute og på badene vil dog medfølge. Robotklipper medfølger i salget, men det medfølger dog ingen videre funksjonsgaranti. Tidligere benyttet varmtvannsbereder (eldre type) er frakoblet og vil bli liggende igjen i krypkjeller.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 4 827,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk i kWh 21 500
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 1 529 256,-
Sekundær formuesverdi kr 0,-
Formuesverdi årstall 2019

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-21-00088

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 30.03.2021
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 17.03.2021
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 18.03.2021
Energiattest, datert 30.03.2021
Kopi av informasjon fra Drammensregionens brann‐ og feiervesen, datert 16.03.2021
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold
Servitutt
Avtale fra 1991 med nabo mht. avstandserklæring for garasjebygg med bestemmelser om høyde m.v.

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.