Adresse

Sandebuktveien 179
3077 SANDE I VESTFOLD

Prisinformasjon

Prisantydning: 9.500.000

Omkostninger


Dokumentavgift: 237.500 ,-
Pantattest pr. dokument kr 208,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 585,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 585,-
Pluss Boligkjøperforsikring Enebolig, tomannsbolig (hel eller del), fritidsbolig, tomt kr 14 700,-


Sum øvrige omkostninger kr 253.578

Totalpris med omkostninger kr 9.753.578

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 11 900,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Fredrik Simensen
+4748237971
fs@dahlas.no

Kort om eiendommen

Attraktiv beliggenhet på Bekkestranda i Sande, med områdets flotteste naturområder som nærmeste nabo. Her har du fantastisk nærhet til både både fjord og natur, samtidig som det er gangavstand til skole, bussholdeplass og flerbrukshall/fotballbane. Boligen har kun noen hundre meters gange til fjorden, med gode bade- og fiskemuligheter. Det er kun en kort kjøretur inn til Sande sentrum med blant annet togstasjon og vinmonopol.

Eiendommen har 5 mål tomt, med hus på 318 kvm BRA og låve på 285 kvm BRA. Boligen går over 2 plan, pluss kjeller, og inneholder blant annet: 2 stuer, kjøkken, bad, 2 wc, 4 soverom og kontor.

Det er en stor terrasse med utgang fra spisestue. På eiendommen er det meget solrikt, med sol fra morgen til kveld. Godt med parkering i gårdsplass. Det medfølger også båtplass til eiendommen.

Høydepunkter:
- 5 mål tomt
- Egen låve
- Båtplass
- Sol hele dagen
- Kort vei til fjorde
- Stor hus med god plass
- Kort vei til skole, matbutikk og turstier

Velkommen til visning!

Areal og byggeår

Primærareal: 187

Bruksrareal: 318

Antall soverom: 4

Tomtestørrelse: 5000

Boligtype: Enebolig

Eierform: Selveier

Byggeår: 1979

Energimerking: F Gul

Fasiliteter
 • Balkong/Terrasse
 • Garasje/P-plass
 • Peis/Ildsted
 • Turterreng
 • Utsikt
 • Barnevennlig
 • Bredbåndstilknytning
 • Kabel-TV
 • Offentlig vann/kloakk
 • Sentralt
 • Fiskemulighet
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 429
Bruksnr: 61
Kommune: Holmestrand

Innhold
Boligen går over 2 plan, pluss kjeller, og inneholder:

1. etasje: Stue, spisestue, kjøkken, soverom, bad, wc, hall
2. etasje: Stue, 3 soverom, wc, garderobe, kontor og gang
Kjeller: 5 boder og gang

Låven er på 285 kvm og inneholder garasje og boder.

Avvik mellom byggetegninger og dagens bruk:
- Soverom ved stuedel er i tegningen et kjøkken.
- Hall i første etasje er i tegningen spisekrok.
- Kjøkken og spisestue er i tegningen 3 soverom og en liten bod.
- Bad/hall i første etasje avviker fra hvordan det ser ut i dag.

Hele andre etasje avviker fra dagens bruk, blant annet:
- Kontor, stue, garderobe, wc og soverommene er hems i tegning.
- 2 soverom er loft/allrom og 2 boder i tegning.

Det er også laget en karnapp ved kontoret som ikke fremkommer av godkjente tegninger. Overnevnte avvik i andre etasje er søknadspliktige endring til varig opphold. Det er ikke blitt omsøkt fra byggetegninger. Takstmannen har likevel vurdert rommene som P-rom, da de tilfredsstiller dagens bruk av rommene.

Standard:
Enebolig opprinnelig bygget i 1979 men er renovert innvendig i 2008. Utvendig er huset i stor grad slik det ble bygget. Panelet utvendig er det opprinnelige. Vinduer har forskjellige årganger, se under konstruksjoner. Taket er tekket med betongtakstein fra byggeår. Takrenner og beslag er fra byggeår.

KJØKKEN:
Kjøkkeninnredning med profilerte dører og stor kjøkkenøy . Kjøkkenet har kjøleskap, fryseskap, oppvaskmaskin, komfyr, kaffemaskin, mikro, avtrekk ut over tak. Heltre benkeplate.

BAD/WC:
WC rom i 1.etasje. Fliser på gulv og malte panelplater på vegg. WC rom i 2.etasje. Laminat på gulv og malte panelplater på vegg. Badet er bygget etter tekniske forskrifter i perioden før 1997, der ingen dokumentasjon finnes. Baderommet kan fungere en stund til da det dusjes i kabinett og bruksvann blir ført til sluk, men det er ikke mulig å garantere videre levetid.

Se for øvrig takstrapport.

Parkering:
Parkering i egen gårdsplass.

Oppvarming:
Det er montert varmepumpe luft til luft. Det er i tillegg peisovn.

Beliggenhet:
Attraktiv beliggenhet på Bekkestranda i Sande, med områdets flotteste naturområder som nærmeste nabo. Her har du fantastisk nærhet til både både fjord og natur, samtidig som det er gangavstand til skole, bussholdeplass og flerbrukshall/fotballbane. Boligen har kun noen hundre meters gange til fjorden, med gode bade- og fiskemuligheter. Det er kun en kort kjøretur inn til Sande sentrum med blant annet togstasjon og vinmonopol.

Skole:
Selvik skole ligger i nærområdet, med barnevennlig gåavstand fra boligen. Det er også kort vei til Sande Videregående skole i Skafjellåsen og ungdomsskolen i Sande sentrum. Flere barnehager i nærhet til eiendommen, hvor Nordre Jarlsberg barnehage og Lersbrygga barnehage er de nærmeste.

Rekreasjon:
Sande har en rekke muligheter for sport- og fritidsaktiviteter hele året. Fra boligen er det kort vei til flotte tur- og aktivitetsmuligheter i marka i området og populære Vestskauen. Her er det flotte turmuligheter, med milevis av løyper, sommer som vinter. Det går turstier fra boligen og videre ut i hele områdets løypenett med stier til videre innover Marka. Kystien går også i området, og er en flott tursti som tar deg videre inn mot Sande eller rundt Berger mot Svelvik.

Ellers har Sande et aktivt idrettssmiljø, med både fotball, håndball, friidrett, tennis, judo, sykkel, turn mm. Bekkestranda med en rekke muligheter for sport- og fritidsaktiviteter hele året.

Har du båt er det kort vei over til bl.a. Holmestrand og flere hyggelige plasser i området. Holmsbu er du kjapt inne i et idyllisk sommersted med restauranter, nærbutikk og hyggelig sørlandsstemning.

Gangavstand til fotballbane og flerbrukshall ved skolen. Videre mot Lersbrygga ligger Lersbrygga idrettsplass med blant annet fotballbane, tennisanlegg og friidrettsbane. Sandehallen har håndballbane og kunstgressbane ute, i tillegg er det kampsportrom og styrkerom.

Transport:
Nærmeste bussholdeplass er bare noen hundre meter unna boligen. Her går det busser inn mot sentrum. Sande togstasjon 7 minutter fra boligen og har hyppige avganger til Drammen togstasjon med lokal-, regions- og flytog-forbindelse videre.

Handel:
Nyere Kiwi-butikk på Nordre Jarlsberg Brygge, kun en kort kjøretur med bil unna boligen. Butikken er en av få miljøbutikker i Norge, med blant annet ladestasjoner på parkeringen og solcelleanlegg på taket. Ellers er det kort vei til både Coop Prix, og Meny/Rema 1000 i Sande sentrum. Sande sentrum dekker de fleste daglige behov. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Drammen sentrum en handlegate og stort kjøpesenter på Gulskogen.

Avstander
Ca. 7 minutter med bil til nærmeste togstasjon i Sande sentrum
Ca. 20 minutter med bil til Drammen
Ca. 50 minutter med bil til Oslo
Ca. 50 minutter med bil til Tønsberg

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Radon
Fra 1. januar 2014 må radonverdier oppgis for alle boliger som helt eller delvis er utleid. Ved for høye verdier må det iverksettes tiltak. Selger opplyser at det ikke er foretatt radonmåling etter strålevernforskriften på denne eiendommen. Kjøper må selv sørge for å oppfylle bestemmelsene om målinger og eventuelle tiltak.

Regulering

Området er i kommuneplanen avsatt til:
- LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag.
- Bruk og vern av sjø og vassdrag med tilhørende strandsone.

Området ligger i et regulert område:
Detaljregulering for gang-og sykkelvei langs Fv 319 Selvik skole - Bekkeveien
(18.10.2016)

Reguleringskartet viser en stripe av tomten nederst mot veien som er avsatt til landbruksformål. Grensende til veggrunn og gang/sykkelvei.

Sande kommune planlegger ny G/S-veg langs Fv. 319 Sandebuktveien fra Selvik skole til Bekkeveien. Asplan Viak AS er engasjert av Sande kommune for å detaljprosjektere G/S-vegen. GrunnTeknikk AS er engasjert av Asplan Viak AS for å utføre grunnundersøkelser langs G/S-vegen og bistå med geoteknisk rådgivning. Se vedlagt brev.

Ferdigattest
Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 18.01.77 men ikke ferdigattest iflg. kommunen. Jf. plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 01.01.1998. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.  

Det gjensto innsettning av luftespalter i dørene til bad/WC, innsetting av glass i et vindu og 2 dører samt støping av kjellernedgang.

Ulovlig oppførte tiltak vil kommunen fremdeles kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Fra kommunen kan det komme reaksjoner overfor ny eier, ved f.eks. krav om omsøking, opphør av bruk , ileggelse av overtredelsesgebyr og pålegg mv. Dersom tiltaket avviker fra hva som er søkt om kan kommunen kan kreve at dagens forskrifter og lovverk legges til grunn ved omsøking, disse setter bl. annet krav til takhøyde, lysflate, ventilasjon, rømningsvei, brannsikring, størrelse på uteareal, antall parkeringsplasser mv. Uavhengig av eventuell reaksjonsform fra kommunen, blir dette kjøpers ansvar og risiko.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Huset har den opprinnelige fuktsikringen/dreneringen av grunnmuren, se kommentarer. Betongtakstein på tak, befart fra bakkenivå. Bindingsverkskonstruksjon fra byggeår med stående bordkledning. Taket er en sperrekonstruksjon. Boligen har malte trevinduer fra 1979 og 2007 med 2-lags glass.

Avvik mellom byggetegninger og dagens bruk:
- Soverom ved stuedel er i tegningen et kjøkken.
- Hall i første etasje er i tegningen spisekrok.
- Kjøkken og spisestue er i tegningen 3 soverom og en liten bod.
- Bad/hall i første etasje avviker fra hvordan det ser ut i dag.

Hele andre etasje avviker fra dagens bruk, blant annet:
- Kontor, stue, garderobe, wc og soverom er hems i tegning.
- 2 soverom er loft/allrom og 2 boder i tegning.

Det er også laget en karnapp ved kontoret som ikke fremkommer av godkjente tegninger. Overnevnte avvik i andre etasje er søknadspliktige endring til varig opphold. Det er ikke blitt omsøkt fra byggetegninger. Takstmannen har likevel vurdert rommene som P-rom, da de tilfredsstiller dagens bruk av rommene.

Nedenfor gjengis en kort oppsummering der den bygningssakyndige har beskrevet avvik ved boligen som har fått tilstandsgrad 2 (TG 2) eller 3 (TG 3).

TG 2:
Tak: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak. Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Luftingen er trang, asfaltplatene er buet og spalten blir liten.

Vinduer: Karmene i vinduer er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Det er avvik: Alle vinduene var ikke til å åpne, mulig limt igjen med maling.

Manglende terrasse i andre etasje: Disse terrasse/balkong er ikke oppført og det vil være en reel fare for liv og helse, dersom terrasse/balkongdører blir åpnet.

Etaskjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Etter en ombygning av kjøkkenet i 1.etasje har gulvet i 2.etasje sunket ca 20mm.

Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Boligen ligger i et området med moderate til lave verdier av radon.

Rom under terreng: Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur.

Innvendige trapper: Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.

Overflater og innredning kjøkken: Det er fuktskader på bakenforliggende veggplater ved vask.

WC: Det er ikke påvist tilfredstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Platene rundt vasken tåler ikke den fuktbelastningen de er utsatt for. Det er ikke påvist tilfredstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1.

Varmtvannstank: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år.

Grunnmur: Grunnmuren har sprekkdannelser. Det er avvik: Det anbefalte mellomrommet mellom støttemurer innvendig er 6 meter med en fylling utvendig på 2
meter. Her er det opp til 6,9 meter.

Terreng: Eiendommen ligger i flomutsatt område iht. kommuneplan.

TG 3:
Nedløp og beslag: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet. Det er avvik: Belegget på mye av beslaget flasser av. Kostnadsestimat : 50 000 - 100 000

Vindskibord/israft: Alle vindskier og israfter er råtene. usikkert om det har gått skade i endene på bordtaket. Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000

Innvendig overflater: Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Overflater har sterk slitasjegrad. Det er diverse riss og hull etter kabelføring. Kostnadsestimat : Under 10 000

Kjeller: Kjelleren er å beregne som en råkjeller. Kostnadsestimat : 100 000 - 300 000

Bad/vaskerom: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. En må forvente generell oppgradering av våtrommets tettesjikt/membran for at våtrommet skal tåle en normal bruk etter dagens krav (tett våtsone). En samlet TG 3 for rommet er satt med bakgrunn i alder og manglende tetthet i våtsonen på rommet. Det er ikke behov for å gjennomføre en detaljert tilstandsanalyse, etter standardens krav. Kostnadsestimat : 100 000 - 300 000

Vannledning/avløpsrør: Det er mistanke om at arbeid på anlegget ikke er utført av fagperson. Det går provisoriske vannrør på krys og tvers i kjelleren. Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000

Elektrisk anlegg: Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000

Drenering: Det er utifra observasjoner konstatert at drenering/tettesjikt har funksjonssvikt/svært begrenset effekt. Kostnadsestimat : 100 000 - 300 000

Oljetank: Det foreligger krav om sanering av oljetank. Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000

Deler av informasjonen i dette avsnittet er hentet fra tilstandsrapporten. Opplistingen over er ikke uttømmende og du oppfordres til å lese og sette deg grundig inn i alt salgsmateriell.

Arealene er oppgitt av bygningssakkyndig på grunnlag av takstbransjens rettledning for arealmåling. Av rettledningen fremgår det at også areal (unntatt boder) som ligger utenom selve bruksenheten skal inngå i BRA, og noen ganger også i P-Rom. Dette kan være beboelsesrom som ligger i kjeller, loftsrom, innglassede terrasser og garasjeplasser som f.eks. ifølge seksjonering tilhører boenheten. Dette avviker fra veilederen til NS3940 og kan bety at areal inngår i oppgitt areal selv om eierrettigheten ikke er dokumentert. Hva som defineres som primærrom (P-ROM) eller sekundærrom (S-ROM) tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges, selv om enkelte rom ikke er byggemeldt og godkjent til dagens bruk.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: 2. etasje: 61 kvm 1. etasje: 128 kvm Kjeller: 129 kvm

Bruksareal per etasje: 2. etasje: 61 kvm 1. etasje: 126 kvm Kjeller: 0 kvm

lnngår i p-romsareal:

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra selger/e-verket:
Anlegget ble sist kontrollert: 2015
Det foreligger ingen påbud om utbedringer.
Det er 2 anlegg, både låve og enebolig.

Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen):
Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Det foreligger krav om sanering av oljetank.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.

Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 15 563,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet.

Andre utgifter
Strømforbruk i kWh 40 000
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 0,-
Sekundær formuesverdi kr 0,-
Formuesverdi årstall

Bestilt formuesverdi, men verdien er ikke fastsatt.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-22-00097

Sentrale lover
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.  

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.

Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

En forutsetning for salget er at skjøtet for eiendommen tinglyses på kjøper. Kjøper aksepterer at EiendomsMegler 1 Modum AS kan offentliggjøre kjøpesum m.m. i egen markedsføring. Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i min. 10 år. Se dahlas.no for mer informasjon om vår behandling av personopplysninger.

Boligselgerforsikring
Sammendrag av selgers egenerklæringsskjema:
- Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur
- Når kommunen bygde gang og sykkelvei ble taket på låven utbedret med nytt tak og nye takstoler. ca 2018.
- Stikk kontaktet til låve, el‐lader til bil med 32A. Mye diverse lys og stikk til huset i 2021
- Montert med 32A sikring i 2021 av Ingeniør Ivar Pettersen AS
- Fjernet trapp fra 1etg ned til kjeller og lagt gulv.
- Usikker, vil tro det blir bygd på tomter i nærheten
- Etter ny limtredragere i09 ble det et senk på 1 cm i 2 etasje under soverom. Ingen bevegelse etter dette. Lister er etterjustert og takstmann sier dette har ingen betydning. Pga ikke bev i etterkant
- Tinglyst båtplass, veirett osv

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.
Når du kjøper brukt eiendom er det viktig å ha riktige forventninger. Du må ha som utgangspunkt at bruksslitasje, aldersforringelse, værpåkjenninger med videre forverrer tilstanden gradvis. Husk at alle bygningsdeler og tekniske installasjoner har begrenset levetid. Forhold som kunne vært oppdaget på visning, er normalt ikke en mangel.

Det er viktig at du setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Du anses å være kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om du har lest dokumentene eller ikke. Du oppfordres til å undersøke eiendommen nøye. Ta gjerne med en fagkyndig på visning, før bud inngis. Kjøper du eiendommen usett kan du ikke reklamere på forhold som du ville blitt kjent med ved visningen.

Det kan foreligge en mangel dersom selger har holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger, og dette har innvirket på avtalen.

Dersom du oppdager forhold du mener kan være mangel, stiller avhendingsloven krav om at du reklamerer snarlig og «innen rimelig tid» overfor boligselgerforsikringsselskapet/selger.

Vi anbefaler at du reklamerer umiddelbart etter at du oppdaget eller burde oppdaget mangelen.

Ta kontakt med megler eller forsikringsselskapet straks du oppdager forhold du mener kan være en mangel.
Det er nye regler fra 01. januar 2022 - hva må du passe på som kjøper?
- Lese tilstandsrapport, eiendomsmeglers beskrivelse i salgsprospekteten og selgers egenerklæring nøye.
- Du kan ikke klage på forhold som du har
fått opplysninger om i tilstandsrapporten, i salgsoppgaven eller på andre måter.
- Se på tilstandsgrad og anslått utbedringskostnad for å danne deg et bilde av hva du må regne med av kostnader og eventuelle arbeider på boligen fremover. Husk at en anslått kostnad ikke er det samme som faktisk kostnad. Merk også at anslått utbedringskostnad bare er utbedring av konkrete avvik, etter den standarden som boligen har. Oppgradering til dagens standard kan koste mer. For eksempel å bytte fra gulvbelegg til parkett eller å etterisolere for bedre energibesparelse.
- Husk: Å kjøpe en brukt bolig er ikke det samme som å kjøpe en ny bolig. Gjør en vurdering av boligens alder, tilstand og type. I en eldre bolig, kan det være avvik som ikke er beskrevet, men som du ikke kan klage på til selger.

Vedlegg
Tilstandsrapport
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring
Situasjonskart

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.