Adresse

Konnerudgata 16 A
3045 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 2.590.000

Andel fellesgjeld: 373.104

Totalpris: 2.963.104 (Andel fellesgjeld + prisantydning eks. omkostninger)

Felleskost: 4.289

Felleskost inkluderer:

Kabel TV, kommunale avgifter, renovasjonsavgift, feieavgift, det vesentligste av utvendig vedlikehold, bygningsforsikring (ikke innbo), strøm i fellesareal, forretningsfører, trappevask, vaktmestertjenester, renter og avdrag på felleslån.

Omkostninger

Pantattest pr. dokument kr 208,-
Gebyr hjemmelsoverføring kr 480,-
Gebyr pr. pantenotering kr 480,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 6 900,-


Sum øvrige omkostninger kr 8.068

Totalpris med omkostninger kr 2.598.068

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 4 100,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Andreas Høstvik
+4748234223
ah@dahlas.no

Kort om eiendommen

Velkommen til Konnerudgata 16 A. Trivelig sentrumsleilighet med pendlervennlig beliggenhet, i hyggelig boligblokk. Eiendommen ligger sentralt på Strømsø i Drammen, ca. 5 min. gangavstand til sentrum med jernbane og alle servicefasiliteter.

Dette er en delikat leilighet med gjennomgående pene og lyse oppussede overflater. Planløsningen er god og utgjør en hyggelig romfølelse med blant annet innglasset balkong mye inn-slipp av naturlys.

Arealeffektiv planløsning i 2. etasje, inneholder følgende:
Entré/gang, kjøkken, stue med innglasset balkong, mellomgang, bad/vaskerom og soverom.

I tillegg nevnes:
- Stor bod på loft og en bod i kjeller.
- Sykkelstall i kjeller.
- Beboere i området kjøper sonekort som gir rett til parkering i området.

Areal og byggeår

Primærareal: 45

Bruksrareal: 51

Antall soverom: 1

Etasje: 2

Tomtestørrelse: 1737

Boligtype: Leilighet

Eierform: Aksje

Byggeår: 1955

Energimerking: F Rød

Fasiliteter
  • Balkong/Terrasse
  • Turterreng
  • Vaktmester-/vektertjeneste
  • Bredbåndstilknytning
  • Kabel-TV
  • Moderne
  • Offentlig vann/kloakk
  • Sentralt
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 110
Bruksnr: 234
Kommune: Drammen

Innhold
Dette er en pent oppusset og trivelig sentrumsleilighet med pendlervennlig beliggenhet, i hyggelig boligblokk. Eiendommen ligger sentralt på Strømsø i Drammen, ca. 5 min. gangavstand til sentrum med jernbane og alle service fasiliteter.

Arealeffektiv planløsning i 2. etasje, inneholder følgende:
Entré/gang, kjøkken, stue med innglasset balkong, mellomgang, bad/vaskerom og soverom.

I tillegg nevnes:
- Stor bod på loft og en bod i kjeller.
- Felles vaskerom og tørkerom, samt sykkelstall i kjeller.
- Beboere i området kjøper sonekort som gir rett til parkering i området.

Standard:
Dette er en delikat leilighet med gjennomgående pene og lyse oppussede overflater. Planløsningen er god og utgjør en hyggelig romfølelse med blant annet mye inn-slipp av naturlys. For øvrig er aksjelaget ryddig og veldrevet med jevnlig vedlikeholdt bygningsmasse.

Leilighetens standard er god, da den er nylig oppgradert med gulver, vegoverflate og nye himlinger med led downlights. Aksjelaget stod for innsetting av nye vinduer og heve/skyvedør i 2019.

Romstandarden beskrives som følgende:
Innbydende entré med plass til garderobeordning. Det er montert ringeklokke med dørtelefon. Videre er det forbindelse til kjøkken.

Pent kjøkken med lyse/profilert fronter og fliser over heltre kjøkkenbenk. Det er opplegg for oppvaskmaskin, integrert platetopp, stekeovn og kombi fryse/-kjøleskap. Montert kjøkkenvifte over platetopp med kullfilter. For øvrig kan plassbygget benkeplate ved vindu fungere fint som spiseplass.

Stuen har en svært hyggelig romfølelse med gjennomført utførelse. Herunder pent listverk og panel, tidsriktige fargevalg og downlights i himling. Det er mulig å montere vedovn, da det er pipeløp. Store vindusflater gir rikelig med lys-innslipp fra flott innglasset balkong. Sistnevnte fungerer som en forlengelse av stuen, her kan vinduene åpnes/lukkes og det er montert skjerming.

Pent flislagt bad med gulvvarme og vindu. Sanitærutstyr bestående av dusjhjørne med to vendbare dører, klosett, opplegg til vaskemaskin og servant med underskap. Montert overskap med speil og belysning på vegg.

Soverom med romslig skyvedørsgarderobe med speildører. For øvrig plass til bred dobbeltseng.

Parkering:
Nybyen har boligsoneparkering for å sikre at de disponible plassene kommer beboerne til gode. Beboere kjøper sonekort som gir rett til parkering i området. Den månedlige avgift er kr 280,-.

Oppvarming:
Gulvvarme på bad, panelovner i noen rom.

Beliggenhet:
Dette er en delikat og hyggelig leilighet beliggende i populære Nybyen i Strømsø sentrum, nær Strømsø Torg samt jernbanestasjonen og de fleste av byens fasiliteter. Ca 5 min gangavstand til togstasjonen.

Kort vei til Marienlyst området med Drammens Museum og park, Drammensbadet med ett av Norges flotteste utendørs og innendørs badeanlegg, Drammenshallen, friidrettsstadion, kunstgressbane med kunstis vinterstid og Marienlyststadion med treningssenter.

Kort gangavstand til Papirbredden og Union Brygge med blant annet høyskolesenter, bibliotek, butikker, treningssenter og spisesteder.

Flotte turområder langs Drammenselven i elvepromenaden og kort vei til marka med gode turmuligheter sommer som vinter.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Tomten er fint anlagt og opparbeidet med plenområder og diverse beplantninger.

Adgang til utleie
Aksjeeieren kan ikke uten samtykke fra styret overlate bruken av boligen til andre.

Radon
Fra 1. januar 2014 må radonverdier oppgis for alle boliger som helt eller delvis er utleid. Ved for høye verdier må det iverksettes tiltak. Selger opplyser at det ikke er foretatt radonmåling etter strålevernforskriften på denne eiendommen. Kjøper må selv sørge for å oppfylle bestemmelsene om målinger og eventuelle tiltak.

Regulering

Kommuneplan/kommunedelplan: Navn: Kommuneplanens arealdel 2014-2036. Boligbebyggelse. Navn: Kommunedelplan sentrum.

Ferdigattest
Det foreligger kun midlertidig brukstillatelse for bygningen. Det er gitt ferdigattest for innglassede balkonger.

Beskrivelse (type bolig)
Aksjeleilighet i blokk. Boligaksjeselskapet består av 32 boliger, fordelt på 1 bygning. AS Konnerudgata 16 har org.nr: 955 548 035.

Aksjeleilighet er betegnelsen på en leilighet i et aksjeselskap hvor den faste eiendommen, for eksempel en bygård, eies av aksjeselskapet og der beboerne er aksjonærer i selskapet. Boligaksjeselskaper er veldig sammenlignbart med borettslag men det er enkelte, vesentlige forskjeller.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Grunnmur av betong. Yttervegger over grunnmur av rammekonstruksjon av stål og betong med utfyllende bindingsverk. Utvendige fasadeplater. Flatt tak med papp/folietekking. For øvrig, se vedlagt tilstandsrapport i salgsoppgaven.

Noen positive og negative forhold ved eiendommen:
År: 2019. Nye vinduer og skyvedør til balkong.
År: 2003 Oppgradering av bad i regi av Boligaksjeselskapet. Innvendig er røropplegget oppgradert i
forbindelse med bad.
År: 2013 Innglassing av balkonger.
År: 2013 Fornyet overflater på gulv og vegger på soverom, stue og kjøkken.
År: 2014 Oppgradering av yttertaket.
År: 2014 Oppgradering av el-anlegget i fellesarealer.
- Bad/vaskerom, gulv: Det er indikert noe utslag ved fuktsøk, dette anses som normalt ved dusjing rett på gulv. Vegg: Det er ikke indikert unormalt utslag ved fuktsøk.
- Kjøkken: Det er ikke indikert fukt på gulv, vegg eller benkeplate.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: 51

Bruksareal per etasje: 45

lnngår i p-romsareal: Entré, kjøkken, stue, gang, soverom, bad/vaskerom.

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra selger/e-verket: Målernummer: 7359992897309460. Anlegget ble sist kontrollert: 2008. Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen): "Dato for siste tilsyn: 22.05.2015. Dato for siste feiing: 27.04.2020. Anmerkning: Det ble avdekket at håndslukkingsapparatet er gammelt. Det foreligger ingen påbud om utbedringer." Det er ikke montert ildsted. pt.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.

Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.
Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget. Vaskemaskin og oppvaskmaskin medfølger.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 0,-

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk i kWh 3 800
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Total fellesgjeld
Gjeld kr 13 376 112,- pr. 09.02.0021

Andel fellesgjeld
Gjeld kr 373 104,- pr. 09.02.0021

lN-Ordning
Borettslaget har ikke IN-ordning (mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld).

Andel formue
kr 42 450,- pr. 31.12.2020

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 479 483,-
Sekundær formuesverdi kr 1 726 139,-
Formuesverdi årstall 2018

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-21-00040

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 18.02.2021
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 08.02.2021
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 10.02.2021
Energiattest, datert 09.02.2021
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold
Opplysninger fra forretningsfører NBBO, datert 09.02.21, inneholdende:
‐ Boligopplysninger
‐ Innkalling og protokoll til ordinær
generalforsamling
‐ Årsberetning, samt årsregnskap og budsjett
‐ Revisjonsberetning
‐ Vedtekter
‐ Husordensregler

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.