Adresse

Eliesons gate 4
3044 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 4.300.000

Andel fellesgjeld: 25.635

Totalpris: 4.325.635 (Andel fellesgjeld + prisantydning eks. omkostninger)

Felleskost: 4.401

Felleskost inkluderer:

kommunale avgifter, renovasjon, felles strøm og forsikring, garasje, forr. førsel, grunnpakke TV/nett, noe vaktmestertjenester samt drift og noe utvendig vedlikehold.

Omkostninger


Dokumentavgift: 109.375 ,-
Pantattest pr. dokument kr 208,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 585,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 585,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 10 200,-


Sum øvrige omkostninger kr 120.953

Totalpris med omkostninger kr 4.420.953

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 7 400,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Jørn Mosebekk Larsen
+4791321232
jml@dahlas.no

Kort om eiendommen

Attraktiv og sjelden vestvendt toppleilighet med garasje og heis, nydelig utsikt mot byen og Bragernesåsen - veranda med flotte solforhold - Byhaven

Vi ønsker å trygge visninger med minst mulig risiko for smitte. Vi må vite på forhånd om du kommer på visning og ber deg ta kontakt for avtale - meld deg på visningen!

Meget sentralt på Strømsø med umiddelbar nærhet til flotte Strømsø Torg, der du bl.a finner cafè, butikker, dagligvare samt ulike servicetilbud. Extra har matbutikk i samme bygg med heis ned. Området består av sentrumsbebyggelse med forretninger, næring og bolig. For øvrig gangavstand til frisør, fotpleie, legesenter, bibliotek, uteliv, kino, teater, museum og flere ulike former for idrettstilbud.

Drammensbadet i umiddelbar nærhet! Kort vei til Union Brygge med forretninger og flere serveringssteder, samt Papirbredden. Enkel tilgang til fantastiske elvepromenaden med trivelige turmuligheter. Både marka i Bragernesåsen og på Strømsø har gode turmuligheter hele året.

Areal og byggeår

Primærareal: 73

Bruksrareal: 77

Antall soverom: 1

Etasje: 6

Tomtestørrelse: 2233

Boligtype: Leilighet

Eierform: Selveier

Byggeår: 1989

Energimerking: F Oransje

Fasiliteter
 • Balkong/Terrasse
 • Garasje/P-plass
 • Heis
 • Ingen gjenboere
 • Peis/Ildsted
 • Turterreng
 • Utsikt
 • Vaktmester-/vektertjeneste
 • Bredbåndstilknytning
 • Kabel-TV
 • Moderne
 • Offentlig vann/kloakk
 • Parkett
 • Rolig
 • Sentralt
 • Bademulighet
 • Fiskemulighet
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 110
Bruksnr: 423
Seksjonsnr: 52
Kommune: Drammen

Innhold
Leiligheten ligger i 6.etg./toppetg. med adkomst via heis og inneholder:

Inngang fra felles gang, entre/hall, vaskerom, bod, soveromsgang, bad med kar, dusj, servant og wc, romslig soverom, stue/spisestue med åpen kjøkkenløsning og peis, utgang vestvendt terrasse/ veranda på ca 8 kvm,

Bod i 4. etg. Parkeringsplass i oppvarmet kjeller. Tilgang til felles takterrasse i samme plan som leiligheten.

Standard:
Attraktiv og sjelden vestvendt toppleilighet med garasje og heis, nydelig utsikt mot byen og Bragernesåsen - veranda med flotte solforhold - Byhaven

Vinduer: Isolerglass/alu. rammer
Gulv: Parkett, fliser
Vegger: Malte og tapetserte flater, fliser på bad

Dørtelefon/calling. GET TV/nett. Kjøkken med integrerte hvitevarer som komfyr/topp, oppvaskmaskin og fryser. Opplegg for oppvaskmaskin. Eier har gjort noe oppussing av overflater siste år i form av malerarbeider.

Parkering:
Fast biloppstillingsplass i felles oppvarmet garasjekjeller. Plass nr. 605.

Oppvarming:
Peis med innsats samt elektrisk.

Beliggenhet:
Meget sentralt på Strømsø med umiddelbar nærhet til flotte Strømsø Torg, der du bl.a finner cafè, butikker, dagligvare samt ulike servicetilbud. Extra har matbutikk i samme bygg med heis ned. Området består hovedsakelig av sentrumsbebyggelse med forretninger, næring og bolig. For øvrig gangavstand til frisør, fotpleie, legesenter, bibliotek, uteliv, kino, teater, museum og flere ulike former for idrettstilbud. Nydelig utsikt mot bybroen, Spiraltoppen og Åspaviljongen samt helt til Kongsberg på klare dager!

Drammensbadet i umiddelbar nærhet! Kort vei til Union Brygge med bl.a Moov treningssenter, forretninger og flere serveringssteder, samt Papirbredden. Enkel tilgang til fantastiske elvepromenaden med trivelige turmuligheter. Både marka i Bragernesåsen og på Strømsø har gode turmuligheter, sommer som vinter.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Hovedsakelig bebygget tomt med garasjekjeller, bod i fellesareal samt felles takterrasse i samme plan som leiligheten.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Regulering

Eiendommen er regulert innenfor Sentrumsplanen vedtatt 30.05.06. For øvrig gjelder kommunedelplanen 2014 -2036 vedtatt 05.10.15. Det opplyses at det er varslet arbeider på Shelltomta, Globusgården og Statens vegvesen.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest fra opprinnelig oppføring, brannskille og senest 28.11.2019 for bruksendring og fasade.

Beskrivelse (type bolig)
Når du kjøper en eierseksjon/-leilighet, kjøper du en andel av en eiendom og får en eksklusiv bruksrett til en del av eiendommen, normalt en leilighet. Du blir medlem i et sameie (hos Lovdata kan du lese lov om eierseksjoner), og må betale fellesutgifter til bl.a. forsikring, vaktmester, vedlikehold og oppvarming av fellesarealer. Du har full råderett over boligen, og kan bl.a. pantsette den, belåne den og foreta innvendig oppussing. Du er normalt ikke ansvarlig for annen gjeld enn den du selv tar opp i forbindelse med kjøpet av boligen. Sameiet kan imidlertid ha felles gjeld og ta opp felles lån for å finansiere oppussings- og rehabiliteringsarbeider. Du vil da være ansvarlig for din andel av dette.

Dersom det er vedtektsbestemt at ny eier skal godkjennes av styret i sameiet, er dette en forutsetning for lovlig å kunne ta boligen i bruk.

Dersom kjøper ikke blir godkjent av sameiet iht. vedtektene, må enten boligen videreselges for kjøpers regning og risiko eller få styrets vurdering rettslig prøvd. Det er kjøpers risiko om slik godkjennes gis.

Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i et sameie. Se Eierseksjonsloven § 23 om ervervsbegrensning, denne begrensningen vil nå ramme erverv av flere enn to boligseksjoner, uavhengig av om ervervet skjer direkte, gjennom aksjer/selskap eller gjennom slektninger. Eierseksjonsloven § 23 tredje ledd åpner imidlertid for at "nærstående kan erverve en boligseksjon som den nærstående selv eller dennes nærstående skal bruke som egen bolig." Erverv i strid med forbudet gir grunnlag for pålegg om salg. Det er kjøpers ansvar dersom kjøp skjer i strid med forbudet. Ta kontakt med megler ved spørsmål eller mer utfyllende informasjon rundt ervervsbegrensningen.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje:

Bruksareal per etasje:

lnngår i p-romsareal: Alle rom unntatt bod.

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra selger/e-verket:
Anlegget ble sist kontrollert: 2006.
Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Sameiet opplyser at det årlig justeres med en indeks på 2% vedrørende fellesutgifter. Videre er husdyrhold ikke tillatt, anbefales å søke styret ved husdyrhold.

Det planlegges fra sameiets side å oppgradere fellesarealer i 2022. Det er utført oppgradering i sameiet vedrørende tak og gulv på terrasser.

Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen): Tilsyn 22.06 - 2017. Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.
Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.
Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 0,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet.

Andre utgifter
Strømforbruk i kWh 8 700
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Total fellesgjeld
Gjeld kr 1 440 000,- pr. 25.02.2021

Andel fellesgjeld
Gjeld kr 25 635,- pr. 25.02.2021

Andel formue
kr 21 515,- pr. 25.02.2021

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 722 826,-
Sekundær formuesverdi kr 2 602 175,-
Formuesverdi årstall

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-21-00058

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 9/3-21
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 1/3-21
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 1/3-21
Energiattest, datert 8/3-21
Opplysninger fra forretningsfører Boalliansen forvaltning, datert 25.02.21, inneholdende:
‐ Boligopplysninger
‐ Innkalling og protokoll til ordinær
generalforsamling og ekstraordinær generalforamling 2019
‐ Årsberetning, samt årsregnskap og budsjett
‐ Revisjonsberetning
‐ Vedtekter
‐ Husordensregler

Tinglyste heftelser

Seksjonering - Tinglyst dato 24.01.1989
SNR: 52 Formål: Bolig Sameiebrøk: 97 / 9538

Reseksjonering - Tinglyst dato 28.07.2020
SNR: 52 Formål: Bolig Sameiebrøk: 92 / 9741

Bestemmelse om bebyggelse - Tinglyst dato 25.08.1986
Bestemmelse om benyttelse Forskjellige best. iflg. skjøte bl.a. om Div. ledninger Overført fra gnr 110 bnr 424 GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Bestemmelse om bebyggelse - Tinglyst dato 17.11.1987
Bestemmelse om benyttelse Forskjellige best. iflg. skjøte bl.a. om Div. ledninger GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Bestemmelse om bebyggelse - Tinglyst dato 17.11.1987
Bestemmelse om benyttelse Forskjellige best. iflg. skjøte bl.a. om Div. ledninger GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Erklæring/avtale - Tinglyst dato 01.02.1989
Vedr. plassering m.v. av transformatorkiosk. GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLEREAnnonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.