Adresse

Eikhaugen 33 A
3036 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 4.190.000

Omkostninger


Dokumentavgift: 11.250 ,-
Pantattest pr. dokument kr 208,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 585,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 585,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 14 300,-


Sum øvrige omkostninger kr 26.928

Totalpris med omkostninger kr 4.216.928

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 11 500,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Per Ø. Bolstad
+4790183737
pob@dahlas.no

Kort om eiendommen

Flott beliggenhet i rolig, barnevennlig og meget attraktivt boligområde på Eikhaugen, like i nærheten av Åskollen/Kniveåsen. Stille boligfelt uten gjennomgangstrafikk og med mange barnefamilier i nærområdet.

Gangavstand med sykkel- og gangsti til Åskollen Barneskole, barnehage, idrettsanlegg, butikk mm.

Eiendommen har gode solforhold med god kveldsol.

God kommunikasjon til Drammen sentrum, veldig lett adkomst og ett minutts kjøring til E18.

Boligen er nyoppført og klar til overlevering.

Innh.: 1.etg.: entre/hall, sep.wc, vaskerom, romslig stue med åpen kjøkkenløsning og utgang til terrasse og hage. Sportsbod ved inngangen.
2.etg.: 3 soverom, stort bad og bod.

Carport.

Areal og byggeår

Primærareal: 93

Bruksrareal: 105

Antall soverom: 3

Tomtestørrelse: 805

Boligtype: Vertikaldelt tomannsbolig

Eierform: Selveier

Byggeår: 2021

Energimerking: B Oransje

Fasiliteter
  • Balkong/Terrasse
  • Garasje/P-plass
  • Peis/Ildsted
  • Turterreng
  • Barnevennlig
  • Bredbåndstilknytning
  • Moderne
  • Offentlig vann/kloakk
  • Rolig
  • Sentralt
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Ledig for overtagelse

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 33
Bruksnr: 303
Seksjonsnr: 1
Kommune: Drammen

Innhold
Boligen er nyoppført og klar til overlevering.

Innh.: 1.etg.: entre/hall, sep.wc, teknisk rom/vaskerom, romslig stue med åpen kjøkkenløsning og utgang til terrasse og hage. Sportsbod ved inngangen.
2.etg.: 3 soverom, stort bad og bod.

Carport.

Standard:
Boligen er nyoppført i henhold til TEK 17 og har en meget god standard.

Gulv: Laminat og fliser.

Vegger: Malte vegger i moderne farger.

Kjøkken: Moderne kjøkken fra Aubo med godt med skapplass og integrerte hvitevarer som komfyr, platetopp, oppvaskmaskin og kjøl/frys. Underlimt vask.

Bad: Fliser på vegger og gulv. Dusjhjørne. Servant i innredning. WC. Varmekabler.

Teknisk rom/vaskerom: Praktisk rom i med fliser på gulv og malte vegger. Opplegg til vaskemaskin.

Parkering:
I egen carport og felles gårdsplass.

Oppvarming:
Varmekabler i entre, wc, vaskerom og bad. Peisovn i stue.

Beliggenhet:
Flott beliggenhet i rolig, barnevennlig og meget attraktivt boligområde på Eikhaugen, like i nærheten av Åskollen/Kniveåsen. Stille boligfelt uten gjennomgangstrafikk og med mange barnefamilier i nærområdet.

Gangavstand med sykkel- og gangsti til Åskollen Barneskole, barnehage, idrettsanlegg, butikk mm.

Eiendommen har gode solforhold med god kveldsol.

God kommunikasjon til Drammen sentrum, veldig lett adkomst og ett minutts kjøring til E18.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Opparbeidet selveiertomt med gruset innkjøring og gårdsplass. Ferdigplen bli lagt våren 21. Hver seksjon disponerer sin egen tomteparsell iht. seksjoneringvedtekter og kart.

Adgang til utleie
Ingen begrensing i utleie av hele boligen til boligformål.

Regulering

Regulert til boligformål

Ferdigattest
Det skal foreligge midlertidig brukstillatelse før kjøpers overtagelse og selger sørger for ferdigattest innen rimelig tid.

Beskrivelse (type bolig)
Når du kjøper en eierseksjon/-leilighet, kjøper du en andel av en eiendom og får en eksklusiv bruksrett til en del av eiendommen, normalt en leilighet. Du blir medlem i et sameie (hos Lovdata kan du lese lov om eierseksjoner), og må betale fellesutgifter til bl.a. forsikring, vaktmester, vedlikehold og oppvarming av fellesarealer. Du har full råderett over boligen, og kan bl.a. pantsette den, belåne den og foreta innvendig oppussing. Du er normalt ikke ansvarlig for annen gjeld enn den du selv tar opp i forbindelse med kjøpet av boligen. Sameiet kan imidlertid ha felles gjeld og ta opp felles lån for å finansiere oppussings- og rehabiliteringsarbeider. Du vil da være ansvarlig for din andel av dette.

Dersom det er vedtektsbestemt at ny eier skal godkjennes av styret i sameiet, er dette en forutsetning for lovlig å kunne ta boligen i bruk.

Dersom kjøper ikke blir godkjent av sameiet iht. vedtektene, må enten boligen videreselges for kjøpers regning og risiko eller få styrets vurdering rettslig prøvd. Det er kjøpers risiko om slik godkjennes gis.

Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i et sameie. Se Eierseksjonsloven § 23 om ervervsbegrensning, denne begrensningen vil nå ramme erverv av flere enn to boligseksjoner, uavhengig av om ervervet skjer direkte, gjennom aksjer/selskap eller gjennom slektninger. Eierseksjonsloven § 23 tredje ledd åpner imidlertid for at "nærstående kan erverve en boligseksjon som den nærstående selv eller dennes nærstående skal bruke som egen bolig." Erverv i strid med forbudet gir grunnlag for pålegg om salg. Det er kjøpers ansvar dersom kjøp skjer i strid med forbudet. Ta kontakt med megler ved spørsmål eller mer utfyllende informasjon rundt ervervsbegrensningen.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje:

Bruksareal per etasje:

lnngår i p-romsareal: 1. etg: Entré, stue/kjøkken, wc 2. etg: Trapperom/gang, 3 soverom, bad

Diverse
Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester.

Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.

Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

Dersom denne boligen selges før 01.10.2021 og kjøperen er en forbruker, skal selger stille garanti på 5 % iht. avhendingsloven § 2-11. Garantien skal vare i 5 år etter overtagelse og foreligge før kjøper innbetaler kjøpesummen.

Boligen er oppført med Royalimpregnert ytterkledning som er en meget værbestandig kledning. Det er p.t. usikkerhet rundt brannklassifisering av produktet og selger informerer om mulig endring av overflatebehandling alternativt bytte av kledning hvis dette blir påkrevet for å få ferdigattest. Eventuell endring bekostes av selger.

Kjøper betaler kr 3.000 pr år til velforeningen for drift og vedlikehold av privat vei og lekeplass.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer på kjøkken medfølger.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 10 000,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk i kWh 10 000
Forbruk av andre varmekilder kr 1 000,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 0,-
Sekundær formuesverdi kr 0,-
Formuesverdi årstall

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-21-00051

Sentrale lover
Eiendommen selges etter normalordningen i avhendingsloven.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet ikke boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert XX
Energiattest
Situasjonskart
Seksjonering
Vedtekter for sameiet med situasjonskart som viser uteområder for snr. 1 og 2.
Leveransebeskrivelse fra entreprenør
Romskjema
Vedtekter for velforening
Infoskriv vedr. utvendig kledning

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.