Adresse

Laurits Grønlands vei 20 G
3035 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 1.990.000

Andel fellesgjeld: 310.683

Totalpris: 2.300.683 (Andel fellesgjeld + prisantydning eks. omkostninger)

Felleskost: 6.142

Felleskost inkluderer:

Felleskostnadene inkluderer det meste du trenger, som blant annet: Kommunale avgifter, renovasjon, oppvarming/varmtvann, TV/internett, vaktmester, snøbrøyting, trappevask, gangvask, plenklipping, bygningsforsikring mv.

Omkostninger

Pantattest pr. dokument kr 208,-
Gebyr hjemmelsoverføring kr 480,-
Gebyr pr. pantenotering kr 480,-
Gebyr forkjøpsrett (NBBO ved forhåndsavklaring) kr 5 995,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 6 900,-


Sum øvrige omkostninger kr 14.063

Totalpris med omkostninger kr 2.004.063

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 4 100,-
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Fredrik Simensen
+4748237971
fs@dahlas.no

Kort om eiendommen

Attraktiv og sentral beliggenhet på Fjell med områdets flotteste turområder som nær nabo. Her bor man sentralt i forhold til skole, barnehage, bussholdeplass og matbutikk, samtidig som man har turløypene bare en rusletur unna. Fjell barneskole ligger et steinkast unna leiligheten. Skolen ligger svært sentralt til og er en stor skole med mye utearealer og tilgang til kunstgressbane. Skolen er oppgradert og har i tillegg en ny aktivitetshall med flerbrukshall, bydelsbibliotek og ungdomsklubb. Fjell skole sto ferdig i 2020 og er en moderne skole. Det er heller ikke langt til Drammen sentrum med handel og togstasjon.

Leiligheten ligger i toppen av blokken, helt usjenert i hjørnet av bygget. Kanskje områdets beste beliggenhet, med gode solforhold og flott utsikt over området.

Leiligheten inneholder: Entre, bad, stue, kjøkken, wc, 2 soverom. Utgang til balkong fra stuen. I tillegg er det bod og kjølerom i 1. etasje.

Her har du behagelige forhold med det meste inkludert i felleskostnader!

Areal og byggeår

Primærareal: 76

Bruksrareal: 76

Antall soverom: 2

Etasje: 4

Tomtestørrelse: 22799

Boligtype: Leilighet

Eierform: Andel

Byggeår: 1975

Energimerking: G Lys grønn

Fasiliteter
  • Balkong/Terrasse
  • Garasje/P-plass
  • Turterreng
  • Utsikt
  • Bredbåndstilknytning
  • Kabel-TV
  • Offentlig vann/kloakk
  • Rolig
  • Sentralt
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 22
Bruksnr: 138
Andelsnummer: 127
Borettslagsnavn: Fjelldalen borettslag
Kommune: Drammen

Innhold
Leiligheten ligger i toppen av blokken, helt usjenert i hjørnet av bygget. Kanskje områdets beste beliggenhet. Her har du gode solforhold og flott utsikt over området.

Leiligheten inneholder: Entre, bad, stue, spisestue, kjøkken, wc, 2 soverom. Utgang til balkong fra stuen.

I tillegg er det bod og kjølerom i 1. etasje.

Standard:
Leilighetens tilstand er normalt god, sett i relasjon til alder og at den er pusset opp de senere år. Leiligheten fremstår som en pen leilighet med nyere kjøkken og bad.

Høydepunkter:
- Bad oppgradert av borettslaget i 2015
- Kjøkken oppgradert i 2007
- Vinduer byttet i 2002
- Ny innmat i EL-tavle
- Balkong med my sol
- Flott utsikt over området
- God oppvarming med sentralvarme

Parkering:
Styret tildeler p-plass til andelseiere.

Oppvarming:
Oppvarming består av strøm og sentralvarmeanlegg med radiatorer.
Varme i badegulv.

Beliggenhet:
Attraktiv og sentral beliggenhet på Fjell med områdets flotteste turområder som nær nabo. Her bor man sentralt i forhold til skole, barnehage og matbutikk, samtidig som man har turløypene bare en rusletur unna. Fra leiligheten er det gange til blant annet bussholdeplass og idrettsanlegg. Det er heller ikke langt til Drammen sentrum med handel og togstasjon.

Skole:
Fjell barneskole ligger et steinkast unna leiligheten. Fjell barneskole ligger svært sentralt til og er en stor skole med mye utearealer og tilgang til kunstgressbane. Skolen er oppgradert og har i tillegg en ny aktivitetshall som blant annet rommer flerbrukshall, bydelsbibliotek og ungdomsklubb. Fjell skole sto ferdig i 2020 og er en moderne og fin skole.

Nærmeste ungdomsskole er Galterud skole, bare noen hundre meter unna. Ungdomsskolen rekrutterer elever fra både Skoger- og Fjell barneskole. Skolen fikk i 2013 en ny og moderne flerbrukshall.

Flere barnehager i nærområdet.

Rekreasjon:
Området har en rekke muligheter for sport- og fritidsaktiviteter hele året. Flotte ski- og turløyper til Hellashytta eller Blektjernstua og videre ut i hele Drammens løypenett videre inn i marka. Blekktjern er også et fint sted å bade på sommertid og man kan spille volleyball i sola. Ellers er det kort vei til fotballbane, idrettshall, skøytebane, svømmehall, tennisanlegg og treningssenter som gjør området til et attraktivt sted å bosette seg i.

Handel:
Dagligvarehandelen kan gjøres blant annet ved Kiwi i nærområde, kun en kort rusletur unna. Strømsø senter og Gulskogen senter dekker de fleste daglige behov. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Drammen sentrum en handlegate hvor du finner ulike butikker, apotek, vinmonopol og serveringssteder.

Transport:
Umiddelbar nærhet til bussholdeplass med hyppige avganger og god kommunikasjon til Drammen sentrum. Denne tar deg ned videre mot togstasjon på Strømsø. Drammen togstasjon har hyppige avganger mot Oslo. Flytoget stopper også her.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Det oppfordres kjøper å besiktige eiendommen og selv undersøke tomtens beskaffenhet og
gjøre nødvendige undersøkelser kjøper trenger for å gjennomføre handelen. Selger tar intet ansvar for grunnens/tomtens beskaffenhet.

Adgang til utleie
Andelseieren kan ikke uten samtykke fra styret overlate bruken av boligen til andre.

Radon
Fra 1. januar 2014 må radonverdier oppgis for alle boliger som helt eller delvis er utleid. Ved for høye verdier må det iverksettes tiltak. Selger opplyser at det ikke er foretatt radonmåling etter strålevernforskriften på denne eiendommen. Kjøper må selv sørge for å oppfylle bestemmelsene om målinger og eventuelle tiltak.

Regulering

Området er regulert til boligbebyggelse.

Reguleringsplanen sier blant annet boliger og offentlig bebyggelse.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest fra opprinnelig oppføring.

Beskrivelse (type bolig)
Borettslagsleilighet og andelsleilighet er det samme. Borettslagsboliger kan være leiligheter, rekkehus, tomannsboliger, eneboliger eller fritidsboliger.

Boligmassen eies av borettslaget og borettslagets eiendom har et eget grunnboksblad i Grunnboken.

Du blir andelseier i borettslaget ved å kjøpe en andel med et tilknyttet borettsinnskudd. Når du kjøper en borettslagsbolig får du på samme måte som når du kjøper en selveierbolig, en enerett til å bruke en nærmere spesifisert bolig. Når du kjøper en borettslagsbolig må du forholde deg til borettslagets vedtekter og husordensregler. Boligens verdi er summen av kontantbeløpet og andel av fellesgjeld.

Beviset for at du er eier av en andel i et borettslag fremkommer ved at andelen er registrert på ditt navn i Borettsregisteret (Borettsregisteret føres av Statens kartverk og ligger i Ullensvang). Detter et offentlig register hvor både hjemmel og pant blir notert.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: 76

Bruksareal per etasje: 76

lnngår i p-romsareal:

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra selger/e-verket:
Anlegget ble sist kontrollert: 1998
Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.

Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 0,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk i kWh 3 300
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Total fellesgjeld
Gjeld kr 40 850 000,- pr. 31.12.2020

Andel fellesgjeld
Gjeld kr 310 683,- pr. 31.12.2020

lN-Ordning
Borettslaget har ikke IN-ordning (mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld).

Andel formue
kr 58 037,- pr. 31.12.2020

Sikringsordning
Borettslaget er forsikret mot tap av felleskostnader i Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes sikringsfond AS. Dett er en ordning hvor andelseierne er forsikret mot å bli ansvarlige for naboens felleskostnader. Sikringsordningen kan dekke uteblitte felleskostnader som borettslaget ikke får dekket ved et.evnt.tvangssal.

Forkjøpsrett
Forkjøpsrett/godkjenning av ny andelseier: Det er forkjøpsrett i borettslaget. NBBO er forretningsfører. Ny andelseier må godkjennes av styret i borettslaget. Dersom kjøper ikke blir godkjent av borettslaget, jfr. Lov om burettslag (burettslagslova) § 4-5, må boligen videreselges for kjøperens regning og risiko.

Ved salg av andel i dette borettslaget, kreves det fra styret i henhold vedtak i generalforsamlingen at det skal utføres våtromssjekk av våtrom i boligen. Denne våtromssjekken skal sendes NBBO sammen med skjema om godkjenning av andelseier.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 708 474,-
Sekundær formuesverdi kr 2 550 506,-
Formuesverdi årstall 2018

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-21-00035

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring
Selgers opplysningsskjema for eiendommen

Opplysninger fra forretningsfører inneholdende:
‐ Boligopplysninger
‐ Innkalling og protokoll til ordinær
generalforsamling
‐ Årsberetning, samt årsregnskap og budsjett
‐ Revisjonsberetning
‐ Vedtekter
‐ Husordensregler

Tinglyste heftelser

Felles pantedok bor.innsk - Tinglyst dato 28.04.2017
Beløp: 5085000 Panthaver: Fellesskapet av innskyttere jf, brl § 2-11 1. ledd Orgnr: 13975601

Pantedokument - Tinglyst dato 03.09.2019
Beløp: 50000000 Panthaver: NORDEA BANK ABP FILIAL I NORGE Orgnr: 920058817

Bestemmelse om bebyggelse - Tinglyst dato 17.03.1972
Div. ledninger Bestemmelse om vann/kloakkledning Med flere bestemmelser

Bestemmelse om vann/kloakk - Tinglyst dato 15.01.2019
Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler Bestemmelse om bebyggelse i nærheten av anlegg/ledninger/kabler

Bestemmelse om vannledning - Tinglyst dato 22.03.2019
Bestemmelse om bebyggelse i nærheten av anlegg/ledninger/kabler Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger

Omnummerering ved kommuneendring - Tinglyst dato 01.01.2020
Omnummerering ved kommuneendring

Registrering av grunn - Tinglyst dato 08.12.1971
Registrering av grunnAnnonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.