Adresse

Flåtan 14 B
3413 LIER

Prisinformasjon

Prisantydning: 4.850.000

Felleskost: 2.120

Felleskost inkluderer:

Renovasjon, drift avløpspumpe, bygningsforsikring, vedlikehold av fellesarealer, forr. førsel, regnskap, drift/vedlikehold snøfreser og noe vedlikehold på bygningsmasse.

Omkostninger


Dokumentavgift: 132.500 ,-
Pantattest pr. dokument kr 208,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 585,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 585,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 10 200,-


Sum øvrige omkostninger kr 144.078

Totalpris med omkostninger kr 4.994.078

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 7 400,-
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Ola Novak Ødegaard
+4797164416
ono@dahlas.no

Kort om eiendommen

Lys og tiltalende leilighet over 2 plan, beliggende midt i bygget, med hyggelig stue og terrasse rettet mot skogen i rolige omgivelser.

Gode solforhold og fin utsikt mot fjorden og skogen. Skispor og akebakke ligger rett utenfor boligen og området anses svært attraktivt.

Leiligheten fra 2014 har vannbåren gulvvarme i begge etasjer, vedovn i stue, balansert ventilasjon, sentralstøvsuger, vedfyrt peisovn, 1-stavs hvitpigmentert eik med matte overflater, utstrakt bruk av downlights, listfritt v/vegg og tak, medfølgende integrerte hvitevarer på kjøkken for å nevne noe.

Leiligheten består av:
1. etg.: Hall, 4 soverom, separat toalett, 2 boder og baderom.
2. etg.: Stor stue/åpent kjøkken. Stor og solrik balkong!

Garasjeplass m/bod. Elbil-lader.

Leiligheten bør ses - velkommen til visning!

Areal og byggeår

Primærareal: 100

Bruksrareal: 105

Antall soverom: 4

Tomtestørrelse: 1427

Boligtype: Leilighet

Eierform: Selveier

Byggeår: 2014

Energimerking: B Gul

Fasiliteter
  • Balkong/Terrasse
  • Garasje/P-plass
  • Peis/Ildsted
  • Turterreng
  • Utsikt
  • Barnevennlig
  • Rolig
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 32
Bruksnr: 33
Seksjonsnr: 2
Kommune: Lier

Innhold
Lekker selveierleilighet beliggende rolig til i skogkanten med stor og solrik terrasse samt egen lettstelt og privat hage med plass til trampoline. Leiligheten har en god planløsning og godt egnet for en småbarnsfamilie. Både innvendig bod og privat lukket bod ifm. egen garasjeplass.

Planløsningen går over 2 plan og består av følgende romfordeling:
1. etg.: Entré/hall, 4 soverom, bad, separat toalett med uttak for vaskemaskin, teknisk rom under trapp og innebod.
2. etg.: Stue og delvis åpent kjøkken.

Garasjeplass med fjernbetjent port, el-bil lader og egen sportsbod.

Standard:
Leiligheten stod nyoppført i 2014 og har en god standard med vannbåren gulvvarme i begge etasjer, balansert ventilasjon, sentralstøvsuger, vedfyrt peisovn, 1-stavs hvitpigmentert eik med matte overflater, utstrakt bruk av downlights, list-frie overganger mellom vegg og tak, medfølgende integrerte hvitevarer på kjøkken for å nevne noe.

Romstandard:

1. etg.:
Hall: Hallen har flislagte gulv, downlights i tak og moderne inngangsdør med små glassfelt som gir fint dagslys til rommet.

Soverom: 4 soverom hvorav det ene har utgang til hagen. Gjesterommet har egen utgang til hage og er utstyrt med skyvedørsgarderobe. Moderne og smakfulle farger på vegger og parkett på gulv.

Baderom: Lekkert og flislagt bad med pene fliser, bred innredning med servant, speil med integrert belysning over vask, vegghengt toalett, dusjhjørne med innfellbare dører og downlights i tak.

Separat toalett: Flislagte vegger og tak. Downlights i tak, vegghengt toalett og opplegg for vaskemaskin og tørketrommmel (dog ikke sluk i dette rommet).

Bodrom: Det er fliser på gulv i rom for varmtvannsbereder og fordelingsskap for gulvvarme. Parkett på gulv i innebod (teknisk rom).

2. etg.:
Kjøkken: Sigdal-kjøkken med hvite og høyglansede fronter, eksklusiv benkeplate i lys-pigmentert eik og med spotter under overskap. Lekkert armatur med hånddusj over underlimt moderne vask. Hvitevarer på kjøkken er fra kvalitetsleverandøren Siemens og består av induksjonstopp, stekeovn, oppvaskmaskin, kjøle- og fryseskap, samt en avtrekksvifte fra Røroshetta med kobberfront. Kjøkkenet er lyst, tiltalende og funksjonelt, og tilbyr både god spiseplass og skjerming av kjøkkenbenk fra stuen. De store vindusflatene slipper godt med dagslys inn og det er et flott skue mot skogen, Nordbykollen, Sankt Hans berget samt et hyggelig fjordgløtt. Parkett på gulv.

Stue: Den samme utsikten som fra kjøkkenet nytes også fra stuen. Fra både stue og kjøkken er det utgang til en stor sydvendt terrasse. Fra terrassen ser man også rett ned på skiløypa og akebakken som ligger rett utenfor bygget. Stuen er lys og luftig med god takhøyde. midt i stuen er det plassert en moderne vedovn med 3 glassvinduer. Parkett på gulv og i likhet med de andre oppholdsrommene er det også her gulvvarme.

Liten og privat seksjonert uteareal (tilleggsdel).

El.-uttak er på plass på terrassen. Sameiet har også kjøpt inn felles snøfreser til felles bruk. Det ble også installert varmekabler under asfalten foran garasjen med egen bryter i garasjen høst 2020. El-billader er også montert i 2020.

Parkering:
Garasje med motorisert og fjernbetjent garasjeport. Det er montert el-bil-lader i garasje sommer 2020. Det ble også installert varmekabler under asfalten foran garasjen
med egen bryter i garasjen høst 2020.

Oppvarming:
Vannbåren gulvvarme i begge etasjer via luft til vann varmepumpe. Vedfyring i peisovn i boligens 2. etg.

Beliggenhet:
Stoppenkollen er et nyere, populært og barnevennlig boligområde - ypperlig tilrettelagt for aktive mennesker som vil bo i rolige omgivelser med tur- og skiløyper bokstavelig talt rett utenfor døren. Her har du umiddelbar nærhet til naturen, aktivt idrettsmiljø og attraktiv skolekrets (Høvik skole)!

Internbeliggenheten er det heller ikke noe å si på med fritt utsyn og gode utsiktsforhold rett ved skiløypa.

Drammensmarka og Finnemarka som nær nabo med unikt turterreng både sommer og vinter. Velforeningen planlegger bygging av lysløype og har allerede oppgradert turstiene mot Stronghytta som gjenoppbygges i disse dager.

Her kan man nyte roen på terrassen og nyte fjordgløtt, skogen og på denne tiden også akebakken og skiløypa! Terrassen er stor og nyter en flott utsikt.

Området er kjent for sitt gode bomiljø og gode tilbud til store og små.

Landlig, men sentral beliggenhet med ca. 10 min. til Drammen og ca. 30 min. til Oslo med bil. Høvik skole 1- 10 klasse og videregående skole, ca. 1,5 kilometer. Kort til av- og påkjøring E-18. Det er videre gangavstand til svømmehall og Lier stadion med fotballbaner, tennisbaner, volleyballbaner, idrettshall med håndballbaner og klatrevegg. Ca. 40 minutters gange til Bragernes Torg.

Gjør deg kjent med Stoppenkollen og nyt den roen mot skogen samtidig som det er under 10 minutters kjøring fra Bragernes Torg - hjertet av Drammen.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Av sameiets nevnte totalareal, har seksjon nr. 2 et mindre privat seksjonert uteareal som følger seksjonen. Arealet er opparbeidet med gressplen. Det vesentlige av fellesarealet fra trappen og mot garasjene/ veien er planlagt asfaltert mot sommeren og det er allerede avsatt midler til dette.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Radon
Fra 1. januar 2014 må radonverdier oppgis for alle boliger som helt eller delvis er utleid. Ved for høye verdier må det iverksettes tiltak. Selger opplyser at det ikke er foretatt radonmåling etter strålevernforskriften på denne eiendommen. Kjøper må selv sørge for å oppfylle bestemmelsene om målinger og eventuelle tiltak.

Regulering

Kommuneplan/kommunedelplan: Avsatt til boligbebyggelse - nåværend

Gjeldende regulering: Boligformål. Tilgrensende felles grøntareal tilhørende velforeningen.

Regulering under arbeid:

Det er ikke igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen. / Følgende planer berører/inkluderer eiendommen:

Planforslag: Det eksisterer ikke kjente planforslag som berører eiendommen.
Det eksisterer ikke planforslag som berører eiendommen. / Følgende planer berører eiendommen:

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest fra opprinnelig oppføring. Det bemerkes at det 4. soverommet med utgang til hagen er anført på godkjente tegninger som gjesterom. Det tas forbehold om evt. hinder for bruk av rommet som soverom, men det er både rømningsmulighet og lysinnfall. Uansett er rommet på godkjente tegninger beskrevet gjesterom, og kjøper må ikke ta høyde for bruk utover hva romformålet av gjesterom innebærer.

Beskrivelse (type bolig)
Eierleilighet:

Når du kjøper en eierseksjon/-leilighet, kjøper du en andel av en eiendom og får en eksklusiv bruksrett til en del av eiendommen, normalt en leilighet. Du blir medlem i et sameie (hos Lovdata kan du lese lov om eierseksjoner), og må betale fellesutgifter til bl.a. forsikring, vaktmester, vedlikehold og oppvarming av fellesarealer. Du har full råderett over boligen, og kan bl.a. pantsette den, belåne den og foreta innvendig oppussing. Du er normalt ikke ansvarlig for annen gjeld enn den du selv tar opp i forbindelse med kjøpet av boligen. Sameiet kan imidlertid ha felles gjeld og ta opp felles lån for å finansiere oppussings- og rehabiliteringsarbeider. Du vil da være ansvarlig for din andel av dette.

Dersom det er vedtektsbestemt at ny eier skal godkjennes av styret i sameiet, er dette en forutsetning for lovlig å kunne ta boligen i bruk.

Dersom kjøper ikke blir godkjent av sameiet iht. vedtektene, må enten boligen videreselges for kjøpers regning og risiko eller få styrets vurdering rettslig prøvd. Det er kjøpers risiko om slik godkjennes gis.

Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i et sameie. Se Eierseksjonsloven § 23 om ervervsbegrensning, denne begrensningen vil nå ramme erverv av flere enn to boligseksjoner, uavhengig av om ervervet skjer direkte, gjennom aksjer/selskap eller gjennom slektninger. Eierseksjonsloven § 23 tredje ledd åpner imidlertid for at "nærstående kan erverve en boligseksjon som den nærstående selv eller dennes nærstående skal bruke som egen bolig." Erverv i strid med forbudet gir grunnlag for pålegg om salg. Det er kjøpers ansvar dersom kjøp skjer i strid med forbudet. Ta kontakt med megler ved spørsmål eller mer utfyllende informasjon rundt ervervsbegrensningen.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Noen utdrag fra takstrapporten:

Positive og negative forhold: Bygget er fra 2014 og er oppført av Follohus Vest AS. Bygget har god standard med kvaliteter som vannbåren varme, balansert ventilasjon og god energieffektivitet. Noe støy fra utendørs varmepumpe må påregnes.

Ellers nevnes det fra eiers side at det ble avholdt befaring og kontroll av forsikringsselskap og utbygger, etter at mus kom inn fra åpning av fasadevegg, og de har utført tiltak i tråd med råd fra forsikringsselskap. Selger har ikke hatt problemer med dette siden.

Ikke sluk i gulv på toalett/vaskerom gir TG 2.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: 3. etg.: 66 4. etg.: 39

Bruksareal per etasje: 3. etg.: 61 4. etg.: 39

lnngår i p-romsareal: 3. etg.: Hall, 4 soverom, separat toalett og bad. 4. etg.: Stor stue/åpent kjøkken.

Diverse
Det foreligger ikke noen tilsynsrapport på anlegget.

Det har ikke vært tilsyn på pipeløp iht. skjema fra Drammen brann- og feiervesen.

Som eier av seksjonen er det pliktig med medlemskap i Flåtan velforening. Kontingent per år. ca. kr. 700,-.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.
Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.
Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 9 848,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk i kWh 16 000
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 0,-
Sekundær formuesverdi kr 0,-
Formuesverdi årstall

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-21-00036

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må allikevel gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 17.02.2021
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 16.02.2021
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 16.02.2021
Energiattest, datert 16.02.2021
Kopi av informasjon fra Drammensregionens brann‐ og feiervesen, datert 03.02.2021
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold
Opplysninger fra forretningsfører Adimpleo, datert XX, inneholdende:
‐ Boligopplysninger
‐ Innkalling og protokoll til ordinær
generalforsamling
‐ Årsberetning, samt årsregnskap og budsjett
‐ Revisjonsberetning
‐ Vedtekter
‐ Husordensregler

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.