Adresse

Grønland 70 A
3045 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 8.490.000

Felleskost: 3.326

Felleskost inkluderer:

Felles forsikring, grunnpakke tv/data via Viken Fiber/Altibox, renovasjon, renhold av felles arealer, utvendig vedlikehold, forretningsfører, akonto oppvarming og varmt vann.

Omkostninger


Dokumentavgift: 212.250 ,-
Pantattest pr. dokument kr 208,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 585,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 585,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 10 200,-


Sum øvrige omkostninger kr 223.828

Totalpris med omkostninger kr 8.713.828

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 7 400,-. Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Per Ø. Bolstad
+4790183737
pob@dahlas.no

Kort om eiendommen

Leiligheten har en meget attraktiv beliggenhet på PIR 7 på Union Brygge som toppleilighet i 5.etg. Fin utsikt og meget solrikt med stor sydvendt terrasse. I tillegg er det terrasse i forbindelse med inngangspartiet med utsikt til elven.

Kort gangavstand til Bragernes Torg og jernbanestasjonen.

Union Brygge/Grønland er en spennende bydel som tilbyr alt fra kunnskapspark, kultursenter, restauranter/kaféer og stor matvarebutikk. Ypsilon knytter Bragernes og Strømsø sammen. Fine turområder langs elven og kort vei til marka med ypperlig trenings- og rekreasjonsområder sommer som vinter.

Adkomst med heis. Leiligheten inneholder: Overbygget inngangsparti, stor stue med åpen løsning mot kjøkken. Utgang til terrassen fra stuen, 2 soverom hvorav det største soverommet har adkomst til bad, badet har egen avdeling for vaskerom, sep. wc, bod/kontor.

Garasjeplass og sportsbod i u. etg.

Store felles takterrasser med enkel adkomst kun en etasje opp fra leiligheten.

Areal og byggeår

Primærareal: 97

Bruksrareal: 102

Antall soverom: 2

Etasje: 5

Tomtestørrelse: 3401

Boligtype: Leilighet

Eierform: Selveier

Byggeår: 2013

Energimerking: C Grønn

Fasiliteter
 • Balkong/Terrasse
 • Garasje/P-plass
 • Heis
 • Turterreng
 • Utsikt
 • Vaktmester-/vektertjeneste
 • Barnevennlig
 • Bredbåndstilknytning
 • Kabel-TV
 • Moderne
 • Offentlig vann/kloakk
 • Parkett
 • Sentralt
 • Bademulighet
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger vinter/vår 2021.

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 110
Bruksnr: 976
Seksjonsnr: 69
Kommune: Drammen

Innhold
Leiligheten ligger som toppleilighet i 5. etg og har en flott plassering i bygget med stor sydvendt terrasse. I tillegg er det terrasse i forbindelse med inngangspartiet mot elven.

Overbygget inngangsparti, stor stue med åpen løsning mot kjøkken. Utgang til terrassen fra stuen, 2 soverom hvorav det største soverommet har adkomst til bad, badet har egen avdeling for vaskerom, sep. wc, bod/kontor.

Garasjeplass og sportsbod i u. etg.

Store felles takterrasser med enkel adkomst kun en etasje opp fra leiligheten.

Standard:
Leiligheten er meget velholdt og har høy standard.

Vegger: Malte, helsparklede flater.

Gulv: Lekker 1-stavsparkett i eik, moderne fliser i baderom.

Stue: Flott stue/spisestue med parkett på gulvet og vegger i tiltalende og moderne fargetoner.

Kjøkken: Stilig og moderne kjøkken fra HTH med lyse fronter i høyglans utførelse. Kjøkkenet har praktiske lagringsskuffer med dempefunksjon. Integrerte hvitevarer fra Siemens av god kvalitet med komfyr, micro, keramisk koketopp, kjøl/frys og oppvaskmaskin. Ventilator over komfyr. Et stilrent og funksjonelt kjøkken!

Bad: Delikat, flislagt baderom med moderne innredning. Dusjhjørne. Vegghengt wc. Varmekabler på gulv. Downlights i himling. Egen avdeling for vaskerom.

Romslig sep. wc.

En tiltalende leilighet med god planløsning beliggende i PIR 7 på attraktive Union Brygge. Leiligheten har en gjennomgående god standard, med store vindusflater og stor solrik terrasse. Fine, solide markiseløsninger på terrassen.

Leiligheten har dørcalling med kamera.

Felles terrasser: Store felles terrasser designet av landskapsarkitekt.

Parkering:
Garasjeplass i felles garasjekjeller. Plassen leies av Union Parkering AS for ca kr. 1.286,- pr mnd og ny kjøper kan overta leieforhold. Mulighet for lading av elbil.

Oppvarming:
Vannbåren varme i gulv, varmekabler på bad. Den vannbårne varmen er inkludert med et akonto beløp i felleskostnadene.

Beliggenhet:
Leiligheten har en meget attraktiv beliggenhet på PIR 7 på Union Brygge som toppleilighet i 5.etg. Fin utsikt og meget solrikt med stor sydvendt terrasse. I tillegg er det terrasse i forbindelse med inngangspartiet med utsikt til elven.

Kort gangavstand til Bragernes Torg og jernbanestasjonen.

Union Brygge/Grønland er en spennende bydel, som tilbyr alt fra kunnskapspark (bibliotek/høyskolesenter), kultursenter (Union Scene), restauranter/kaféer, stor matvarebutikk og flott gangbro (Ypsilon) som knytter Bragernes- og Strømsøsiden sammen.

Fine turområder langs elven og kort vei til marka med ypperlig trenings- og rekreasjonsområder sommer som vinter. Egen badebrygge med flytende badstue rett utenfor leilighetsbygget.

Elvebyen Drammen er en attraktiv by med et meget godt bomiljø. Byen byr på et rikt folkeliv med et aktivt sentrum med en flott elv som har blitt renset og elvebreddene er opparbeidet med parker og turstier. Drammen har et en fantastisk lett tilgjengelig natur med flotte store turområder på begge sider av byen.

Drammen har et stort skole- og aktivitetstilbud både innen kultur og idrett. Avstanden til Oslo er bare ca 35 km og reisetiden med tog til Oslo er bare ca 30 minutter. Drammen er byen hvor det grønne og det urbane går hånd i hånd! Velkommen til Drammen!

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Andel av felles selveiertomt. Meget pent opparbeidet.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Regulering

Regulert til boligformål. Det pågår fortsatt utvikling av nærområde.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest.

Beskrivelse (type bolig)
Når du kjøper en eierseksjon/-leilighet, kjøper du en andel av en eiendom og får en eksklusiv bruksrett til en del av eiendommen, normalt en leilighet. Du blir medlem i et sameie (hos Lovdata kan du lese lov om eierseksjoner), og må betale fellesutgifter til bl.a. forsikring, vaktmester, vedlikehold og oppvarming av fellesarealer. Du har full råderett over boligen, og kan bl.a. pantsette den, belåne den og foreta innvendig oppussing. Du er normalt ikke ansvarlig for annen gjeld enn den du selv tar opp i forbindelse med kjøpet av boligen. Sameiet kan imidlertid ha felles gjeld og ta opp felles lån for å finansiere oppussings- og rehabiliteringsarbeider. Du vil da være ansvarlig for din andel av dette.

Dersom det er vedtektsbestemt at ny eier skal godkjennes av styret i sameiet, er dette en forutsetning for lovlig å kunne ta boligen i bruk.

Dersom kjøper ikke blir godkjent av sameiet iht. vedtektene, må enten boligen videreselges for kjøpers regning og risiko eller få styrets vurdering rettslig prøvd. Det er kjøpers risiko om slik godkjennes gis.

Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i et sameie. Se Eierseksjonsloven § 23 om ervervsbegrensning, denne begrensningen vil nå ramme erverv av flere enn to boligseksjoner, uavhengig av om ervervet skjer direkte, gjennom aksjer/selskap eller gjennom slektninger. Eierseksjonsloven § 23 tredje ledd åpner imidlertid for at "nærstående kan erverve en boligseksjon som den nærstående selv eller dennes nærstående skal bruke som egen bolig." Erverv i strid med forbudet gir grunnlag for pålegg om salg. Det er kjøpers ansvar dersom kjøp skjer i strid med forbudet. Ta kontakt med megler ved spørsmål eller mer utfyllende informasjon rundt ervervsbegrensningen.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje:

Bruksareal per etasje:

lnngår i p-romsareal: stue, kjøk­ken, 2 sove­rom, bad/vaskerom, sep. wc

Diverse
Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.

Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

Hvitevarer / tilbehør
Integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 5 000,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk i kWh 6 600
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Avdragsfrihet
Lånet i XX har noen år med avdragsfrihet: Ut i fra dagens lånebetingelser vil neste avdrag som forfaller til betaling xx/xx-201x utgjøre ca. kr xxxx,- pr. mnd for denne boligen.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 1 189 138,-
Sekundær formuesverdi kr 4 280 897,-
Formuesverdi årstall 2018

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-21-00013

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert XX
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert XX
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert XX
Energiattest, datert XX
Situasjonskart
Opplysninger fra forretningsfører Navn, datert XX, inneholdende:
‐ Boligopplysninger
‐ Innkalling og protokoll til ordinær
generalforsamling
‐ Årsberetning, samt årsregnskap og budsjett
‐ Revisjonsberetning
‐ Vedtekter
‐ Husordensregler

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.