Adresse

Cappelens gate 26 B
3015 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 4.900.000

Omkostninger


Dokumentavgift: 122.500 ,-
Pantattest pr. dokument kr 207,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 585,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 585,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 14 300,-


Sum øvrige omkostninger kr 138.177

Totalpris med omkostninger kr 5.038.177

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 11 500,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Starttidspunkt: 14.06.2021 kl. 17:00
Sluttidspunkt: 14.06.2021 kl. 18:00

Megler

Trond A. Helgerud
+4791360434
tah@dahlas.no

Kort om eiendommen

Cappelens gate 26 B er en sjarmerende enebolig som er bygget sammen med naboeiendom. Den ligger sentralt, men skjermet i et hyggelig gårdstun. Her kan du gå til alle byens fasiliteter, men trenger du bil medfølger det carport. Boligen er opprinnelig fra 1868, men ble ombygd/rehabilitert i 2006. Stilen er sjarmerende og hjemmekoselig, med synlige dragere i flere rom. Boligen har et godt utnyttet areal og fin romløsning.

Andre etasje består av stue og kjøkken i åpen løsning, med god plass til spisebord mellom sonene. Stuen har peisovn og galleri opp til loftsetasjen, som er innredet med tv-stue og kontor. Kjøkkenet har to-fløyet dør til en solrik, overbygd balkong med fint utsyn over byens tak. Videre har boligen et flislagt bad med dusjhjørne, eget vaskerom og to koselig soverom med garderobe.

Velkommen!

Areal og byggeår

Primærareal: 91

Bruksrareal: 91

Antall soverom: 2

Tomtestørrelse: 347

Boligtype: Enebolig

Eierform: Selveier

Byggeår: 1868

Energimerking: D Oransje

Fasiliteter
 • Balkong/Terrasse
 • Garasje/P-plass
 • Peis/Ildsted
 • Turterreng
 • Utsikt
 • Bredbåndstilknytning
 • Kabel-TV
 • Moderne
 • Parkett
 • Rolig
 • Sentralt
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 114
Bruksnr: 212
Seksjonsnr: 3
Kommune: Drammen

Innhold
1. etasje: Entré/gang, 2 soverom, bad/wc og vaskerom.
2. etasje: Stue/spisestue og kjøkken.
Loft/hems: Tv-stue og kontorhjørne.

Biloppstillingsplass i carport.

Standard:
Entré/gang:
Boligen har et hyggelig inngangsparti fra indre gårdsrom, med et lite takutstikk over ytterdøren. Inne ønskes du velkommen til en romslig entré/gang med gulvfliser og gulvvarme. Veggene har gråmalt panel og taket har hvitmalt panel. Trappen opp til andre etasje er også hvitmalt. Boligen ble ombygget/rehabilitert i 2006 og har en gjennomgående, sjarmerende stil som er lett å like.

Stue:
Stuen og kjøkkenet ligger i åpen løsning i hele andre etasje, med parkett som er lagt flytende mellom sonene. Rommet har sjarmerende særpreg med synlige, brunbeisede dragere i taket, og galleri opp til loftsetasjen/hemsen som gir ekstra god takhøyde.

I stuen er en av panelveggene malt sort, noe som gir fin dybde og karakter. I tillegg har stuen en moderne peisovn som gir god varme og ekstra hygge. I overgang mot kjøkkenet er det god plass til å dekke bord til mange personer.


Kjøkken:
Kjøkkenet har en fin innredning med profilfreste rammefronter, mørke laminatbenkeplater og overskap med blyglassvindu. Vindu over kjøkkenbenken gir en hyggelig arbeidssone, og når den tofløyede døren til balkongen står åpen på sommeren, får man en ekstra god romfølelse. Kjøkkenet har integrert koketopp og stekeovn, og ventilator med avtrekk i hette. Det er opplegg for oppvaskmaskin og nisje til kjøleskap.

Tv-stue og kontor:
Loftsetasjen/hemsen er åpen fra den ene enden til den andre, innredet med parkett, malte vegger, skråtak med hvitmalt panel og to takvinduer. I den ene enden er det en koselig tv-stue med plass til 3-seter og tv-løsning, mens den andre enden har en perfekt plass til hjemmekontor. I kontordelen er den ene veggen malt sort. Mellom tv-stuen og kontoret er det galleri til stuen.

Bad/wc/vaskerom:
Boligen har både bad og vaskerom i første etasje med varme i gulvet. Badet har koksgrå gulvfliser, lyse veggfliser og hvitmalt paneltak. Baderomsmøblementet har heldekkende dobbelservant med hvite skuffer under. Videre er det speil med overlys, dusjhjørne med regnfallsdusj og gulvfestet toalett.

Vaskerom:
Vaskerommet har koksgrå gulvfliser, et flislagt veggfelt og for øvrig paneloverflater. Det er montert veggskap, skyllekum i stål, hyllesystem, samt opplegg for vaskemaskin. Vaskerommet har gulvvarme.

Soverom og garderobe:
Boligen har to koselige soverom i første etasje. Soverommene har parkett, gulvvarme, gråmalte panelvegger og hvitmalt paneltak med synlige dragere. Hovedsoverommet har garderobe med skyvedører og det andre har klesskap med profilert dør.

Teknisk:
Varmtvannsbereder er plassert på badet. Boligen har skjult elanlegg og sikringsskap med automatsikringer. Det er montert seriekoblede røykvarslere, felles med naboer.

Balkong:
Leiligheten har en overbygd balkong utenfor kjøkkenet, med fint utsyn over byens tak. Balkongen er ca. 5 kvm, ligger sørvestvendt og har gode solforhold. Dette er et hyggelig sted for en sittegruppe, og med veggmontert utebelysning er det nydelig å sitte ute langt inn i sene kveldstimer.

Generelt kan nevnes:

- Sjarmerende enebolig.
- Ombygget/rehabilitert i 2006.
- Overbygd balkong på 5 kvm.
- Parkering i carport.
- Gulvvarme i første etasje.
- Romslig entré med fliser.
- Synlige dragere i flere rom.
- Stuen har peisovn.
- God plass til spisebord.
- Utgang til balkong fra kjøkken.
- Integrert stekeovn/koketopp.
- Loftsetasje m/tv-stue og kontor.
- Galleri fra loft til stue.
- Pent bad med fliser.
- Vaskerom med skyllekum.
- To soverom med gulvvarme.
- Skyvedørsgarderobe og skap.
- Seriekoblede røykvarslere.

Parkering:
Det medfølger parkeringsplass i felles carport med fjernbetjent åpner. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Oppvarming:
Moderne peisovn i stuen, varmekabler i gulv i hall/gang, begge soverom, baderom og vaskerom. Panelovner i 2 etasje. En panelovn med app-styrt døgnregulering.

Beliggenhet:
Eiendommen ligger i et særdeles sentralt boligområde på Bragernes, like ved Bragernes kirke. Herfra er det kort gange til byens pulserende sentrum, uteliv og til den vakre elvepromenaden med både utendørs servering, grønne lunger og badestrender. I tillegg er det kort vei til Drammensbadet, Drammenshallen og idrettsparken på Marienlyst.

Legg gjerne turen via Ypsilon til Union Brygges urbane mangfold hvor det bys på restauranter, kafeer, rockescene og et spennende kulturliv. På Papirbredden finner du også Campus Drammen – en av landets mest moderne kunnskapsparker. USN har et bredt studietilbud innenfor en rekke attraktive retninger.

Vil du heller la deg inspirere av skogens magi kan du legge turen til «Sikksakken» bak sykehuset og ta deg innover i Bragernesåsens flotte turområder. Her venter både Åspaviljongen og Spiralen med herlige utsiktspunkter.

Servicetilbud:

Dagligvarehandelen kan gjøres på blant annet Kiwi, Rema 1000 og Spar. Spar ligger på Torget Vest, som også har ca. 30 butikker, apotek og tre serveringssteder. For øvrig byr sentrum på koselige gågater og torg, i tillegg til sentrene Magasinet og CC Drammen.


Bragernes har et godt kollektivtilbud via buss og tog. Nærmeste holdeplass er Albums gate som ligger 250 meter fra boligen. I gatene rundt Bragernes torg er det flere holdeplasser for ulike linjer. Fra Drammen stasjon er det hyppige togavganger. Ved å benytte bil tar det ca. 8 min til Gulskogen, 12 min til Liertoppen, 19 min til Asker, 38 min til Oslo S, 40 min til Kongsberg.


Fra eiendommen er det gangavstand til Bragernes barneskole og Børresen ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i Drammen, og et godt utvalg av barnehager. På Papirbredden helt nede ved elva finner du Universitetet i Sørøst-Norge.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Andel av felles tomt for boligsameiet. Fint og sjarmerende anlagt med beplantninger, brostein etc. Hagen foran inngang til hovedhuset(mot gaten) tilhører seksjon 2.

Adgang til utleie
Sameiets styre skal underrettes om alle overdragelser og leieforhold.
Kortidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med kortidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Seksjonseier skal informere styret i forkant av utleien om når, hvem som leier og hvor lenge de skal leie.
Forøvrig ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Regulering

Kommuneplan/kommunedelplan: Eiendommen er avsatt til boligformål

Gjeldende regulering: Eiendommen ligger ikke i regulert område

Området generelt er foreslått fredet ihht kulturminnerapport fra Drammen kommune. Denne eiendommen - Cappelensgate 26b er ikke registrert i Sefrakregister eller i lokale register som bevaringsverdig. Sameiets seksjon 1- Cappelens gate 26 er registrert med høy bevaringsklase. Se vedlagt kulturminnerapport fra Drammen kommune for ytterligere informasjon.

Kommunen har plikt til å informere om naturfarer som er kjent. På kart/plan som megler har mottatt fra kommunen er området der eiendommen ligger markert med fare, dvs. fare for ras- og skred f.eks. leirskred, kvikkleireskred eller jordskred. Kommunen har dermed evaluert risikoen for skred og gradert området i forhold til sannsynlighet og risiko og merket på kartene større soner og områder som kan skli ut. Ifølge Norges vassdrags- og energidirektorat, NVE er det ikke farlig å bo på kvikkleire. Det må være helning i terrenget for at leira skal renne ut og bli et større skred. Det er først når kvikkleira overbelastes at den kan kollapse. Det er derfor veldig viktig å ikke overbelaste kvikkleire. Kvikkleireskred utløses ofte av anleggsvirksomhet som grave- og fyllingsarbeider. Det stilles strenge krav til de som bygger i kvikkleireområder. Kvikkleireskred kan også utløses av erosjon i elver og bekker. Du finner mer informasjon og kart hos Skrednett - www.skrednett.no De fleste kommuner har brukt marin grensen (ca. 200 moh) som avgrensning av områder hvor det kan finnes kvikkleire. Under marin grense stilles det krav til at sikkerhet mot skred er ivaretatt iht. Byggteknisk forskrift (TK) og NVE’s veileder – Sikkerhet mot kvikkleireskred. Det kan være forbud mot tiltak og arbeider i rasutsatte områder. Ta kontakt med kommunen eller NVE dersom du har flere spørsmål i forhold til grunnforholdene.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest fra ombygging i 2006.
Det minste soverommet i boligen er i godkjente tegninger og i seksjoneringstegninger anmerket som bodareal. Vi finner ikke dokumentasjon på endringen til soverom og rommet antas ikke å være godkjent til varig opphold. Videre bruk er kjøpers ansvar.

Beskrivelse (type bolig)
Når du kjøper en eierseksjon/-leilighet, kjøper du en andel av en eiendom og får en eksklusiv bruksrett til en del av eiendommen, normalt en leilighet. Du blir medlem i et sameie (hos Lovdata kan du lese lov om eierseksjoner), og må betale fellesutgifter til bl.a. forsikring, vaktmester, vedlikehold og oppvarming av fellesarealer. Du har full råderett over boligen, og kan bl.a. pantsette den, belåne den og foreta innvendig oppussing. Du er normalt ikke ansvarlig for annen gjeld enn den du selv tar opp i forbindelse med kjøpet av boligen. Sameiet kan imidlertid ha felles gjeld og ta opp felles lån for å finansiere oppussings- og rehabiliteringsarbeider. Du vil da være ansvarlig for din andel av dette.

Vedr dette sameiet: Ihht opplysninger fra eier har sameiet ikke utformet husordensregler. Det har heller ikke forretningsfører og det føres ikke regnskaper. Eventuelle fakturaer til sameiet fordeles etter nærmere regler angitt av sameiet. Vanligvis etter sameiebrøk. Det foreligger vedtekter som følger salgsoppgaven.

Snr 2 - hovedhuset har tilleggsdel i tomten/portrommet foran sitt hus - se vedlagte oppdeling i eierseksjoner.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Positive og negative forhold ved eiendommen:
Takstmannen skriver bl.a.: Boligen har normalt god standard, ut fra alder anses tilstand å være normalt god. Bygningen er ombygget/rehabilitert i 2006, det aller meste av konstruksjoner skiftet/oppgradert. Taksteinen er av eldre dato og krever jevnlig ettersyn. Det er foretatt fuktsøk flere steder uten at det kunne påvises unormale fuktansamlinger de steder det ble
søkt.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Boligen er bygget sammen med bakenforliggende eiendom.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje:

Bruksareal per etasje:

lnngår i p-romsareal: 1. etasje: Entré/gang, 2 soverom, bad/wc og vaskerom. 2. etasje: Stue/spisestue og kjøkken. Loft/hems: Tv-stue og kontorhjørne.

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra e-verket:
Anlegget er ikke kontrollert i senere tid.
Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen):
Det foreligger ingen påbud om utbedringer. Selger har nylig rehabilitert pipe etter anbefaling fra feiervesen.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.

Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 4 000,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk i kWh 14 300
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 788 432,-
Sekundær formuesverdi kr 2 838 354,-
Formuesverdi årstall 2019

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-21-00194

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 03.06.2021
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 31.05.2021
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 25.05.2021
Energiattest, datert20.05.2021
Kulturminnerapport
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold
Oppdeling i eierseksjoner tinglyst 10.03.2011
Vedtekter for boligsameiet datert 28.04.2020 med situasjonskart

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.