Adresse

Søren Paulsens vei 6
3027 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 8.750.000

Felleskost: 5.420

Felleskost inkluderer:

diverse drift og vedlikehold bl.a felles strøm og forsikring, varmt vann, vannbåren gulvvarme, trappevask/snøbrøyting, renovasjon, bod, infrastruktur el. bil lader, garasje, grunnpakke kabel-TV, forr. førsel m.m.

Omkostninger


Dokumentavgift: 218.750 ,-
Pantattest pr. dokument kr 207,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 585,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 585,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 10 200,-


Sum øvrige omkostninger kr 230.327

Totalpris med omkostninger kr 8.980.327

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 7 400,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Starttidspunkt: 17.01.2021 kl. 15:00
Sluttidspunkt: 17.01.2021 kl. 16:00
Beskrivelse: Visningstidspunkt

Megler

Jørn Mosebekk Larsen
+4791321232
jml@dahlas.no

Kort om eiendommen

Nyere, lekker toppleilighet med 2/3 soverom, 2 bad, elveutsikt, overbygget terrasse m/jacuzzi,, 2 p - plasser, 2 boder ved elven nær Pålsøya

Vi ønsker å trygge visninger med minst mulig risiko for smitte. Vi må vite på forhånd om du kommer på visning og ber deg ta kontakt for avtale - meld deg på visningspåmelding på finn.no og annonsert visning!

Nyere og lekker topp/front- leilighet med delvis overbygget terrasse på 37 kvm i hele fronten av bygget med nydelig elveutsikt og Drammensdalen for øvrig. Beliggenheten er sydvestvendt og dette gir gode solforhold fra tidlig morgen til sen kveld.

I Pålsøya Park bor du idyllisk i fredelige omgivelser kun noen få meter fra elvebredden med grønne parkarealer som omkranser bebyggelsen og innbyr til rekreasjon. Med denne beliggenheten nær idylliske Pålsøya og strandpromenaden ligger alt til rette for aktiviteter som bading, fisking, kajakkpadling og koselige spaserturer på tilrettelagte turstier.

Areal og byggeår

Primærareal: 111

Bruksrareal: 111

Antall soverom: 3

Etasje: 4

Tomtestørrelse: 2973

Boligtype: Leilighet

Eierform: Selveier

Byggeår: 2018

Energimerking: D Grønn

Fasiliteter
 • Balkong/Terrasse
 • Garasje/P-plass
 • Heis
 • Ingen gjenboere
 • Peis/Ildsted
 • Turterreng
 • Utsikt
 • Barnevennlig
 • Bredbåndstilknytning
 • Kabel-TV
 • Livsløpsstandard
 • Moderne
 • Offentlig vann/kloakk
 • Parkett
 • Rolig
 • Sentralt
 • Bademulighet
 • Fiskemulighet
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 117
Bruksnr: 999
Seksjonsnr: 35
Kommune: Drammen

Gårdsnr: 117
Bruksnr: 997
Seksjonsnr: 18
Kommune: Drammen

Gårdsnr: 117
Bruksnr: 997
Seksjonsnr: 19
Kommune: Drammen

Gårdsnr: 117
Bruksnr: 997
Seksjonsnr: 85
Kommune: Drammen

Gårdsnr: 117
Bruksnr: 997
Seksjonsnr: 90
Kommune: Drammen

Innhold
Leiligheten er beliggende som topp-/hjørneleilighet, er sydvestvendt med adkomst via heis og inneholder:

Inngang fra felles gang, entre/hall m/garderobe, kontor/gjesterom, soverom, bad m/dusj, servant og wc, stue/spisestue m/utg. til stor, delvis overbygget frontterrasse med jacuzzi mot elven, kjøkken, egen "voksenavdeling" med soverom, walk-in-closet og bad/vaskerom.

Bod på terrasse. Det er i tillegg 2 boder på 4 og 6,5 kvm i kjeller. 2 p-plasser i kjeller med el. bil lader mellom plassene - adkomst via heis.

Standard:
Nyere, lekker toppleilighet med 2/3 soverom, 2 bad, elveutsikt, overbygget terrasse m/jacuzzi,, 2 p - plasser, 2 boder ved elven nær Pålsøya!
Tilbaketrukket topp-/frontleilighet med nydelig syd- vestvendt hjørnebeliggenhet gir beste interne solforhold. Meget god planløsning med egen "voksen-avdeling"

Vinduer: Energiglass
Gulv: 1-stavs eikeparkett, fliser
Vegger: Malte flater, fliser på bad

Dørcalling med video. Kabel-TV/Nett. Brannvarslingssystem/ sprinkleranlegg. Vannbåren gulvvarme. Det medfølger Jacuzzi på terrasse. Integrerte hvitevarer med komfyr, induksjonstopp, oppvaskmaskin, fryser og kjøleskap.

Leiligheten er opprinnelig tegnet med 3 soverom. Eier har valgt å ha større stue/tv-stue, dette kan enkelt endres til 3 soverom. I tillegg har leiligheten mulighet for kontor/gjesterom. Selger opplyser at leiligheten er helt dyr- og røykfri mht evt. allergier.

Parkering:
Det medfølger 2 p - plasser i felles garasjeanlegg hvor det er montert el.bil lader mellom plassene.

Oppvarming:
Oppvarming med felles jordvarmeanlegg. Vannbåren gulvvarme har Geo-varme anlegg som varmer opp varmtvann og gulvvarme, meget økonomisk (ikke soverom/teknisk rom). Gasspeis i stue. Elektriske varmekabler i begge bad/wc. Balansert ventilasjon med varmegjenvinner.

Beliggenhet:
Nyere og lekker topp/front- leilighet med delvis overbygget terrasse på 37 kvm i hele fronten av bygget med nydelig elveutsikt og Drammensdalen for øvrig. Beliggenheten er sydvestvendt og dette gir gode solforhold fra tidlig morgen til sen kveld.

I Pålsøya Park bor du idyllisk i fredelige omgivelser kun noen få meter
fra elvebredden med grønne parkarealer som omkranser bebyggelsen og innbyr til rekreasjon. Med denne beliggenheten nær idylliske Pålsøya og strandpromenaden ligger alt til rette for aktiviteter som bading, fisking, kajakkpadling og koselige spaserturer på tilrettelagte turstier.

Det er gangstier langs elva som tar deg helt inn til Drammen sentrum. Det er også kort vei til marka med lysløyper, alpinanlegg og andre fritidsaktiviteter. Kun 100 meter til bussholdeplass. Om lag 350 meter til
nærbutikk. Åssiden har god barnehagedekning, to
barneskoler, ungdomsskole og videregående
skole i bydelen.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Parkmessig opparbeidede fellesarealer med grøntområder, gangstier og innkjørsler - grensende til elven med turstier inn til sentrum av Drammen.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Regulering

Regulert til bolig i reg.plan for Buskerudveien 119 -131 av 2106-16. For øvrig gjelder kommunedelplan for Drammenselva av 29/4-91.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest fra opprinnelig oppføring av 25/9-2018.

Beskrivelse (type bolig)
Når du kjøper en eierseksjon/-leilighet, kjøper du en andel av en eiendom og får en eksklusiv bruksrett til en del av eiendommen, normalt en leilighet. Du blir medlem i et sameie (hos Lovdata kan du lese lov om eierseksjoner), og må betale fellesutgifter til bl.a. forsikring, vaktmester, vedlikehold og oppvarming av fellesarealer. Du har full råderett over boligen, og kan bl.a. pantsette den, belåne den og foreta innvendig oppussing. Du er normalt ikke ansvarlig for annen gjeld enn den du selv tar opp i forbindelse med kjøpet av boligen. Sameiet kan imidlertid ha felles gjeld og ta opp felles lån for å finansiere oppussings- og rehabiliteringsarbeider. Du vil da være ansvarlig for din andel av dette.

Dersom det er vedtektsbestemt at ny eier skal godkjennes av styret i sameiet, er dette en forutsetning for lovlig å kunne ta boligen i bruk.

Dersom kjøper ikke blir godkjent av sameiet iht. vedtektene, må enten boligen videreselges for kjøpers regning og risiko eller få styrets vurdering rettslig prøvd. Det er kjøpers risiko om slik godkjennes gis.

Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i et sameie. Se Eierseksjonsloven § 23 om ervervsbegrensning, denne begrensningen vil nå ramme erverv av flere enn to boligseksjoner, uavhengig av om ervervet skjer direkte, gjennom aksjer/selskap eller gjennom slektninger. Eierseksjonsloven § 23 tredje ledd åpner imidlertid for at "nærstående kan erverve en boligseksjon som den nærstående selv eller dennes nærstående skal bruke som egen bolig." Erverv i strid med forbudet gir grunnlag for pålegg om salg. Det er kjøpers ansvar dersom kjøp skjer i strid med forbudet. Ta kontakt med megler ved spørsmål eller mer utfyllende informasjon rundt ervervsbegrensningen.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Eiendommen består av en boligbygg over 4 etasjer med selveierleiligheter. Boligen er fundamentert med betongfundament
isolert og fuktsikret etter gjeldende forskrifter på oppføringstiden.
Grunnmur av betong. Yttervegger over grunnmur er av trekonstruksjon
i moduler, isolert utvendig bekledd med fasadeplater og trepanel.
Takkonstruksjon er flat, tekket med papp/folie.

Det er innvendig felles trappeløp og heis.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje:

Bruksareal per etasje:

lnngår i p-romsareal: Alle rom unntatt boder.

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra selger/e-verket:
Anlegget ble sist kontrollert: Ingen kontroll pga nytt anlegg. Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.
Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.
Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 17 800,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Private veier for sameiet inne på boligområdet. Offentlig vann og avløp.

Andre utgifter
Strømforbruk i kWh 6 700
Forbruk av andre varmekilder kr 5 000,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Andel formue
kr 32 298,- pr. 04.12.2020

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 5 075 096,-
Sekundær formuesverdi kr 0,-
Formuesverdi årstall 2019

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-20-00428

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 171220
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 031220
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 031220
Energiattest, datert 031220
Situasjonskart
Opplysninger fra forretningsfører NBBL, datert 041220, inneholdende:
‐ Boligopplysninger
‐ Innkalling og protokoll til ordinær
generalforsamling
‐ Årsberetning, samt årsregnskap og budsjett
‐ Revisjonsberetning
‐ Vedtekter
‐ Husordensregler

Tinglyste heftelser

Seksjonering - Tinglyst dato 16.02.2018
SNR: 35 Formål: Bolig Sameiebrøk: 111 / 2713

Reseksjonering - Tinglyst dato 16.11.2020
SNR: 35 Formål: Bolig Sameiebrøk: 111 / 2713

Bestemmelse om veg - Tinglyst dato 27.12.2000
Kan ikke slettes uten samtykke fra Drammen kommunen GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Jordskifte - Tinglyst dato 15.10.2003
I henhold til rettsbok fra Nedre Buskerud Jordskifterett Sak nr. 12/1996-6.00 Drammenselva Lier kommune Drammen kommune - grensegang GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Bestemmelse om adkomstrett - Tinglyst dato 22.06.2017
Rettighetshaver allmennheten Kan ikke avlyses uten samtykke fra Drammen kommune GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Erklæring/avtale - Tinglyst dato 22.06.2017
Bestemmelse om opparbeidelse av lekeplass Bestemmelse om teknisk infrastruktur GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Bestemmelse om adkomstrett - Tinglyst dato 21.12.2017
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Bruksrett - Tinglyst dato 21.12.2017
Bestemmelse om adkomst og bruksrett til lekeplasser GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLEREAnnonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.