Adresse

Valstadveien 1 D
3410 SYLLING

Prisinformasjon

Prisantydning: 3.690.000

Felleskost: 2.483

Felleskost inkluderer:

a-konto strøm til garasjeanlegg, felles bygningsforsikring, fiberaksess, snøbrøyting, forretningsførsel, avsetning til vedlikeholdsfond, sikringsordning m.v.

Omkostninger


Dokumentavgift: 90.000 ,-
Pantattest pr. dokument kr 207,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 585,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 585,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 10 200,-


Sum øvrige omkostninger kr 101.577

Totalpris med omkostninger kr 3.791.577

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 7 400,-
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Martin Eick
+4798999899
me@dahlas.no

Kort om eiendommen

Velkommen til Valstadveien 1 D!

Leiligheten har sameiets fineste beliggenhet, helt i front med flott utsikt utover Holsfjorden og Hørtekollen. Fra den store, delvis overbyde, terrassen er det god plass til hagemøbler.

Leiligheten ble ferdigstilt i 2018 og har en moderne og tidsriktig standard. Den er oppgradert med bl.a. ustrakt bruk av downlights belysning i stue, kjøkken og gang/hall, i tillegg til entré og baderom, samt noe tilvalg på kjøkken.
Planløsningen er meget god og innholdsrik med hele 3 soverom og stort bad, så er leiligheten godt egnet for mennesker i alle livsfaser.
God oppbevaringsplass i enten bod i leiligheten, bod ved inngangsdøren eller i sportsboden i garasjen. Mulighet for elbillader,

Barnehagen ligger et steinkast unna, matbutikken og bussholdeplassen like så. For øvrig er det gangavstand til alle Syllings fasiliteter, bl.a. skole, idrettsanlegg, Svangstrand eller helårs turterreng i fine marka. Holtsmark golfbane ligger bare 3 km fra boligen.

Velkommen!

Areal og byggeår

Primærareal: 94

Bruksrareal: 99

Antall soverom: 3

Etasje: 2

Tomtestørrelse: 2588

Boligtype: Leilighet

Eierform: Selveier

Byggeår: 2018

Energimerking: C Rød

Fasiliteter
 • Balkong/Terrasse
 • Garasje/P-plass
 • Turterreng
 • Utsikt
 • Barnevennlig
 • Bredbåndstilknytning
 • Kabel-TV
 • Moderne
 • Offentlig vann/kloakk
 • Parkett
 • Rolig
 • Sentralt
 • Bademulighet
 • Fiskemulighet
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger.

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 172
Bruksnr: 108
Seksjonsnr: 7
Kommune: Lier

Innhold
Leiligheten ligger i 2. etasje og inneholder:

Entré:
Leiligheten har flislagt entré med gulvvarme og lekker downlights belysning.
Entréen er romslig og har god plass til å henge fra seg yttertøy.
Rett innenfor inngangsdøren er også en bod på ca. 5 kvm. som benyttes til garderobe.

Stue:
Stue med spisestue av god størrelse med store vindusflater som slipper lyset og den flotte utsikten inn i stuen. Fra stuen er det utgang til delvis overbygget veranda på 17 kvm. med flott fjordutsikt til Holsfjorden og flotte Hørtekollen. Her er det god plass til både sofagruppe og spisebord.

Videre er stuen utstyrt med utstrakt downlights belysning og luft-til-luft varmepumpe som gir et lunt inneklima.
Praktisk nisje for TV-møbel, samt opplegg for Altibox TV og internett fra Viken Fiber.

Kjøkken:
Pen og tidløs kjøkkeninnredning med lyse, glatte fronter. Alle hvitevarer er integrerte og medfølger i handelen - herunder nedfelt induksjonsplatetopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kombiskap. Fritthengende ventilator og komfyrvakt. Kjøkkenet har ekstra skap for oppbevaring og flisatt vegg over benkeplaten, i tillegg til downlights belysning.

Soverom:
Leiligheten har hele 3 gode soverom.
Hovedsoverommet er av generøs størrelse med god plass til både seng og god garderobeløsning.

Bad:
Pent baderom av god størrelse med behagelig gulvvarme og downlights belysning. Badet er baderomsmøbelment med nedfelt servant, vegghengt WC, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin/tørketrommel.

Oppbevaring:
Leiligheten har en bod på 5 kvm. rett innenfor inngangsdøren som enten kan brukes til oppbevaring og/eller som garderobe. Rett utenfor inngangsdøren er det i tillegg en varm bod på ca. 3 kvm. med sluk i gulvet. I tillegg er det sportsbod innerst i garasjen.

Standard:
Leiligheten var ferdigstilt i 2018 og har derfor en moderne, innflyttingsklar standard.

Gulv: Flislagt entrè og baderom. Begge med gulvvarme. Lys parkett i øvrige oppholdsrom.
Vegger: Malte, slette overflater malt opp i moderne fargetoner.
Himling: Malte, slette overflater. Påkostet downlights i de fleste rom.

Øvrige kvaliteter:
- Balansert ventilasjon med varmegjenvinning
- Innlagt fibernett fra Viken Fiber / Altibox
- Luft-til-luft varmepumpe
- Integrerte hvitevarer på kjøkken
- Lettstelt og innholdsrik planløsning

Parkering:
Leiligheten disponerer fast garasjeplass i garasjerekke med enkel adkomst fra innkjørsel.
Garasjen har fjernstyrt leddport, støpt gulvdekke og er innredet med sportsbod innerst.
Hver garasje har innlagt strøm med egen sikring tilgjengelig i garasjen. Det betales et a-konto beløp (som er inkludert i felleskostnadene) for strømforbruk til garasjene.
Dersom man lader elbil/ladbar hybrid betales det i tillegg et a-konto beløp på kr. 300,-/mnd.
Hver garasje er utstyrt med strømmåler som årlig leses av og avregnes mot faktisk forbruk.

Sameiet har i tillegg ekstra biloppstillingsplasser på egen gårdsplass.

Oppvarming:
Det er montert varmepumpe i stue, samt gulvvarme på baderom og i entré.

Beliggenhet:
Leiligheten ligger på Valstadlia, et nyere utviklet boligområde i Sylling sentrum, hovedsakelig bestående av eneboliger, noen tomannsboliger og et par firemannsboliger.

Meget fin og sentral beliggenhet med alle fasiliteter innenfor gangavstand. Leiligheten er derfor meget godt egnet for yngre som voksne.

Kun få minutters gange til matbutikken, SPAR Holsfjorden, som har lange åpningstider og kan tilby et bredt utvalg av mat og drikke, ferskvare, cateringvirksomhet, apotekutsalg og netthandel med hjemkjøring av varer. Det er egen gangsti fra Valstadlia til butikken. I tillegg har man legesenter, frisører, bensinstasjon og verksted i nærheten.

God offentlig kommunikasjon med bussholdeplass rett i nærheten av boligen. Herfra går det bussruter langs øst- og vestsiden av Lierdalen med mulighet for korrespondanse videre til Asker/Oslo og Drammen, med gode togforbindelser videre. Ca. 10 minutter med bil til pendlerparkering ved Lyngåskrysset med ekspressbussforbindelse videre inn til Oslo evt. rutebuss til Asker.

Med bil tar det ca. 25 minutter til Drammen, ca. 20 minutter til Asker, ca. 25 minutter til Sandvika, ca. 40 minutter til Oslo og ca. 30 minutter til Hønefoss.

Har man barn ligger Sylling FUS barnehage i umiddelbar nærhet, i tillegg til Dambråtan barnehage plassert i Fagerliåsen, ca. 2,5 km. fra boligen.

Kort (ca. 700 meter) og trygg skolevei til Sylling skole som er en 1. - 10. skole med god forankring i lokalmiljøet. Skolen tilbyr også SFO (for 1. - 4. klassinger) og helsebygg. Flerbrukshall med håndballbanestørrelse som også benyttes av idrettsforeningen, Sylling IF. Det er lagt godt til rette for fysisk aktivitet på hele skoleområde med bl.a. ballbinge, lekeplass (oppgradert i 2020), kunstgressbane med flomlys, sandvolleyballbane, samt friidrettsanlegg.

Sylling IF har et godt og variert idrettsmiljø og kan tilby aktiviteter til alle aldersgrupper. Her finner man bl.a. allidrett for barn i aldersgruppen fra 3 til 10 år, fotballgrupper fra 7 år til A-lag, håndballag, volleyballag, sykkelgruppe med spinning og kajakkpadling.
I tillegg kan Sylling rideklubb tilby oppstalling og rideskole. Ridesenteret ligger i umiddelbar nærhet fra leiligheten. Klubben har bl.a. utendørs ridebane, samt et av landets største fullisolert innendørs ridehall.

Holtsmark anlegg ligger bare 3 km. fra boligen. Anlegget er designet og utformet av en av verdens mest anerkjente golfbanearkitekter og er kåret til et av Norges beste golfbane i 2020 av GolfDigest.
Anlegget består av bl.a. 18-hulls bane, 9-hulls treningsbane, 300 meter lang driving range, samt putting- og to store chipping greens.

Sylling byr på flotte rekreasjonsmuligheter både på vann og på land. Bl.a. «Fjordstien» langs med Holsfjorden, badestranden Svangstrand som også kan tilby badebrygge, sandvolleyballbane og kajakkpadling. I tillegg har man et eldorado av endeløse turstier og oppkjørte skiløyper på vinterstid i Finnemarka og Vestmarka. Tar man turen opp Hørtekollen får man en praktfull utsikt over Holsfjorden og langt nedover vakre Lierdalen.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Felleseiet tomt på 2588 kvm. som er opparbeidet med gruslagt innkjørsel, gårdsplass og gangstier, samt plen og granitt/pyntestein.

Adgang til utleie
Hele eller deler av leiligheten kan fritt leies ut til boligformål.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i htt. reguleringsplan "Valstadlia" med tilhørende bestemmelser, vedtatt 04.09.2007.

Ferdigattest
Det er gitt ferdigattest fra Lier kommune.

Beskrivelse (type bolig)
Når du kjøper en eierseksjon/-leilighet, kjøper du en andel av en eiendom og får en eksklusiv bruksrett til en del av eiendommen, normalt en leilighet. Du blir medlem i et sameie (hos Lovdata kan du lese lov om eierseksjoner), og må betale fellesutgifter til bl.a. forsikring, vaktmester, vedlikehold og oppvarming av fellesarealer. Du har full råderett over boligen, og kan bl.a. pantsette den, belåne den og foreta innvendig oppussing. Du er normalt ikke ansvarlig for annen gjeld enn den du selv tar opp i forbindelse med kjøpet av boligen. Sameiet kan imidlertid ha felles gjeld og ta opp felles lån for å finansiere oppussings- og rehabiliteringsarbeider. Du vil da være ansvarlig for din andel av dette.

Dersom det er vedtektsbestemt at ny eier skal godkjennes av styret i sameiet, er dette en forutsetning for lovlig å kunne ta boligen i bruk.

Dersom kjøper ikke blir godkjent av sameiet iht. vedtektene, må enten boligen videreselges for kjøpers regning og risiko eller få styrets vurdering rettslig prøvd. Det er kjøpers risiko om slik godkjennes gis.

Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i et sameie. Se Eierseksjonsloven § 23 om ervervsbegrensning, denne begrensningen vil nå ramme erverv av flere enn to boligseksjoner, uavhengig av om ervervet skjer direkte, gjennom aksjer/selskap eller gjennom slektninger. Eierseksjonsloven § 23 tredje ledd åpner imidlertid for at "nærstående kan erverve en boligseksjon som den nærstående selv eller dennes nærstående skal bruke som egen bolig." Erverv i strid med forbudet gir grunnlag for pålegg om salg. Det er kjøpers ansvar dersom kjøp skjer i strid med forbudet. Ta kontakt med megler ved spørsmål eller mer utfyllende informasjon rundt ervervsbegrensningen.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Sameiet består av 2 stk. korsdelte 4-mannsboliger.

- Støpt såle på mark
- Yttervegger av bindingsverk, isolert og kledd med stående panel
- Isolerglass vinduer
- Takkonstruksjon i valmet tak, tekket med takstein

Se vedlagt tilstandsrapport for ytterligere informasjon.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje:

Bruksareal per etasje:

lnngår i p-romsareal:

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra Glitre Energi Nett:
Anlegget ble sist kontrollert: 2019
Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester.

I følge seksjoneringsbegjæringen skal denne seksjonen opprinnelig disponere garasjeplass nr. 7, mens det faktiske forhold er at den disponerer plass nr. 5. I følge styreleder og eier har det "alltids vært slik". Ny eier overtar derfor bruken av garasjeplass nr. 5. Dette avviker fra seksjoneringsbegjæringen.

Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 0,-

Renovasjon: kr. 2915,-. i 2021. To terminer.
Vann- og avløpsavgifter: kr. 8872,- i 2020. Leiligheten har vannmåler. Vann- og avløpsavgifter vil derfor variere i forhold til faktisk forbruk.

Vei, vann og avløp
Vei: Privat stikkvei frem til offentlig vei. Vann og avløp: Boligen er tilknyttet offentlig nett via private stikkledninger for sameiet.

Andre utgifter
Strømforbruk i kWh 12 400
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Andel formue
kr 9 420,- pr. 31.12.2019

Sikringsordning
Boligsameiet er sikret mot tap av felleskostnader i Klare Finans AS. Boligsameiet er, etter gjeldende bestemmelser fastsatt av finansieringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en seksjonseier unnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 919 000,-
Sekundær formuesverdi kr 0,-
Formuesverdi årstall 2019

Formuesverdien er opplyst av selger.
Verdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-21-00014

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett

Boplikt

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport
Selgers egenerklæring
Selgers opplysningsskjema
Opplysninger fra forretningsfører USBL
‐ Innkalling og protokoll til ordinær generalforsamling
‐ Vedtekter
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.