Adresse

Jernbanegata 8
3044 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 2.190.000

Andel fellesgjeld: 1.229.754

Totalpris: 3.419.754 (Andel fellesgjeld + prisantydning eks. omkostninger)

Felleskost: 11.144

Felleskost inkluderer:

Kommunale avgifter (vann og avløp), renovasjon, renter og avdrag på andel fellesgjeld, à-konto varmt og kaldt vann, à-konto oppvarming, felles bygningsforsikring, forretningsførsel, TV/internett grunnpakke fra GET, det vesentligste av utvendig vedlikehold og trappevask. Fordeling felleskostnader: Renter/avdrag IN-lån kr 5 454 Renter/avdrag Innglassering av balkonger kr 78 Kabel-TV og Internett kr 409 Renter/avdrag lån innglassering av balkonger kr 195 Renter/avdrag IN-lån kr 1 644 Dugnad kr 100 Grunnkostnad kr 2 262 Måler: A konto varmt vann: Enhet: 198/70 ( 121 - 70) kr 256 Fjernvarme: Enhet: 198/70 ( 116 - 70) kr 490 A konto kaldt vann: Enhet: 198/70 ( 117 - 70) kr 256

Omkostninger

Pantattest pr. dokument kr 207,-
Gebyr hjemmelsoverføring kr 480,-
Gebyr pr. pantenotering kr 480,-
Gebyr forkjøpsrett (NBBO) kr 5 860,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 6 900,-


Sum øvrige omkostninger kr 13.927

Totalpris med omkostninger kr 2.203.927

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 4 100,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Starttidspunkt: 07.01.2021 kl. 18:30
Sluttidspunkt: 07.01.2021 kl. 19:15
Beskrivelse: Vi må vite på forhånd om du kommer på visning og ber deg ta kontakt for avtale om visning på angitt dag. Dette gjør vi for å unngå spredning av smitte ved at for mange er på visningen samtidig. Visninger hvor det ikke er påmeldte på forhånd vil ikke bli avholdt.

Megler

Gustav Waal
+4790952321
gbw@dahlas.no

Kort om eiendommen

Attraktivt beliggende leilighet i 5. etasje med god standard og sentral beliggenhet ved Strømsø Torg i Drammen. Kort gangavstand til bort til torget med jernbanestasjon, forretninger, treningssenter, samt et rikt utvalg av underholdnings- og servicetilbud. Bybrua rett ved over til Bragernes med alle fasiliteter.

Lys og delikat hjørneleilighet med god planløsning. Beliggende i bygg oppført i 2006. Lettstelt og praktisk sentrumsleilighet beliggende mot elven og Bragernes torg. Innglasset balkong på ca. 11 kvm. med flott utsikt og svært gode solforhold.

Generelt:
* Varmtvann og oppvarming betales a-konto gjennom felleskostnadene.
* Dørtelefon med kamera.
* Grunnpakke fra Get til TV/internett som dekkes gjennom felleskostnadene.
* Parkeringsplass/carport.
* Mulighet for El-bil lader(*)
* Balansert ventilasjonsanlegg.

Leiligheten framstår som svært innbydende, her kan man flytte rett inn.

Forkjøpsretten er forhåndsavklart før salg og boligen selges denne gangen uten forkjøpsrett.

Areal og byggeår

Primærareal: 50

Bruksrareal: 63

Antall soverom: 2

Etasje: 5

Boligtype: Leilighet

Eierform: Andel

Byggeår: 2006

Energimerking: D Grønn

Fasiliteter
 • Balkong/Terrasse
 • Garasje/P-plass
 • Heis
 • Ingen gjenboere
 • Turterreng
 • Utsikt
 • Vaktmester-/vektertjeneste
 • Barnevennlig
 • Bredbåndstilknytning
 • Livsløpsstandard
 • Moderne
 • Offentlig vann/kloakk
 • Parkett
 • Sentralt
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger. Ny eier må godkjennes av borettslaget før overtagelse.

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 110
Bruksnr: 940
Seksjonsnr: 2
Andelsnummer: 70
Borettslagsnavn: Strømsø Perspektiv Borettslag
Kommune: Drammen

Innhold
Leiligheten har en fin intern beliggenhet i 5. etasje med heis og inneholder:

Entré, bad, kjøkken, stue, 2 soverom og bod/garderobe. Innglasset balkong.

Egen parkering (D54) for en bil og bod i underetasjen i felles rekke.

Standard:
Lys og delikat leilighet med arealeffektiv planløsning.

Tiltalende stue med utgang til solrik sørvendt innglasset balkong på ca. 11 kvm. Skyvevinduer med rullgardiner/solskjerming.

Delikat kjøkken med åpen løsning mot stue. Hvit glatt kjøkkeninnredning og avtrekksvifte over komfyr. Røropplegg til oppvaskmaskin.

2 soverom med garderobeskap. Hovedsoverommet har inngang til bod/garderobe. Hyllesystemer med klesoppheng i bod/garderobe.

Pent bad med fliser på vegger og gulv og varmekabler i gulv. Vegghengt toalett. Dusjhjørne og hvit baderomsinnredning med servant. Opplegg til vaskemaskin/vaskesøyle.

Generelt:
* Varmtvann og oppvarming betales a-konto gjennom felleskostnadene.
* Dørtelefon med kamera.
* Grunnpakke fra Get til TV/internett som dekkes gjennom felleskostnadene.
* Parkeringsplass/carport.
* Mulighet for El-bil lader.
* Balansert ventilasjonsanlegg.

Veldrevet borettslag som består av 81 leiligheter fordelt på 2 bygninger.

En meget tiltalende leilighet med arealeffektiv planløsning. Her kan man flytte rett inn!

Parkering:
Fast parkeringsplass med mulighet for el-bil lader for en bil på utvendig biloppstillingsplass. Plassen er under tak/carport. Området er avstengt med bom. Det koster ca. kr 6.000,- å kjøpe ladeboks samt å aktivere ladeavtalen med Ohmia Charging med en fast måneds/abonnementpris. Avtale må inngås gjennom Ohmia.

Oppvarming:
Fjernvarme med radiatorer i boligrom som er inkludert i felleskostnadene. Varmekabler i gulv på bad.

Beliggenhet:
Attraktivt beliggende leilighet med god standard og sentral beliggenhet i Strømsø Perspektiv borettslag.

Kort gangavstand til bort til torget med jernbanestasjon, forretninger, treningssenter, samt et rikt utvalg av underholdnings- og servicetilbud. Bybrua rett ved over til Bragernes med alle fasiliteter en storby kan tilby.

Union Brygge rett i nærheten med forretninger, restauranter, konserttilbud, m.m.

Kort vei til Marienlyst området med Drammens Museum, Drammensbadet med ett av Norges flotteste utendørs og innendørs badeanlegg, Drammenshallen, friidrettsstadion, kunstgressbane med kunstis vinterstid og Marienlyststadion med Akropolis treningssenter.

Flotte turområder langs Drammenselven i elvepromenaden og kort vei til marka med gode turmuligheter sommer som vinter.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Meget pent opparbeidet og beplantet uteareal som er felles for borettslaget og befinner seg i nivå 2 mellom bebyggelsen.

Adgang til utleie
Andelseieren kan ikke uten samtykke fra styret overlate bruken av boligen til andre.

Regulering

Kommuneplan/kommunedelplan: Kommuneplanens arealdel 2014-2036. Ikrafttredelse 05.10.2015. Arealbruk: Sentrumsformål, nåværende. Kommunedelplan sentrum med ikrafttredelse 30.05.2006 og Kommundelplan for InterCitystrekningen Drammen - Kobbervikdalen med ikrafttredelse 20.12.2016.

Gjeldende regulering: Detaljregulering for InterCity Vestfoldbanen Drammen - Kobbervikdalen med ikrafttredelse 24.04.2018. Formål Trasé for jernbane, Kombinert bebyggelse og anleggsformål, Sentrumsformål, etc. Reguleringsplan for Jernbanegata 4, Bueslaget. Plantype: Eldre reguleringsplan. Ikrafttredelse 17.12.2002. Formål: annet kombinert formål, bolig/forretning/kontor/bevertning/garasjeanlegg.

Dette arbeides med ny InterCitystrekningen Drammen - Kobbervikdalen. Dette vil medføre arbeider og omlegging av Drammen stasjon samt på jernbanetraseene i området. Det planlegges også i den forbindelse bygging av ny bybru mellom Strømsø og Bragernes. Dette vil medføre byggeaktivitet.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest fra opprinnelig oppføring.

Beskrivelse (type bolig)
Borettslagsleilighet og andelsleilighet er det samme. Borettslagsboliger kan være leiligheter, rekkehus, tomannsboliger, eneboliger eller fritidsboliger.

Boligmassen eies av borettslaget og borettslagets eiendom har et eget grunnboksblad i Grunnboken.

Du blir andelseier i borettslaget ved å kjøpe en andel med et tilknyttet borettsinnskudd. Når du kjøper en borettslagsbolig får du på samme måte som når du kjøper en selveierbolig, en enerett til å bruke en nærmere spesifisert bolig. Når du kjøper en borettslagsbolig må du forholde deg til borettslagets vedtekter og husordensregler. Boligens verdi er summen av kontantbeløpet og andel av fellesgjeld.

Beviset for at du er eier av en andel i et borettslag fremkommer ved at andelen er registrert på ditt navn i Borettsregisteret (Borettsregisteret føres av Statens kartverk og ligger i Ullensvang). Detter et offentlig register hvor både hjemmel og pant blir notert.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Grunnmasser av leire, jord og løsmasser. Grunnmur av betong. Yttervegger over grunnmur av rammekonstruksjon av stål og betong med utfyllende bindingsverk. Utvendig murpuss. Flatt tak med papp/folietekking. Vinduer og balkongdør med isolerglass. Isolert utgangsdør av god kvalitet. Isolerglass er datostemplet 2006. Heis og betongtrapp i felles gang. Trapp med fliser i trinn. Etasjeskiller av støpt betong/elementer. Bindingsverk og mur i innvendige delevegger. Skjult el-anlegg, sikringsskap med automatsikringer. Felles skap i gang med digitale målere. Ringeklokke med dørtelefon og kamera. Montert røykvarslere.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: 63

Bruksareal per etasje: 50

lnngår i p-romsareal: Entré, bad, kjøkken/stue og 2 soverom.

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra selger: Anlegget er ikke kontrollert. Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.

Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.
Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 0,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet gjennom private stikkledninger.

Andre utgifter
Strømforbruk i kWh 3 092
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Total fellesgjeld
Gjeld kr 55 424 575,- pr. 26.11.2020

Andel fellesgjeld
Gjeld kr 1 229 754,- pr. 26.11.2020

lN-Ordning
Borettslaget har har IN-ordning (mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld).

Andel formue
kr 46 895,- pr. 26.11.2020

Sikringsordning
Borettslaget er forsikret mot tap på felleskostnader i Skadeforsikringsselskapet Borettslagene Sikringsordning AS. Borettslag som har tegnet seg forsikring kan si opp avtalen innen 1. desember med virkning fra kommende årsskifte. Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av forsikringen gjøres av borettslagets generalforsamling. Forsikringsselskapet kan til enhver tid si opp en avtale med forsikringstaker dersom forsikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs forsikring. For øvrig gjelder forsikringsavtalelovens regler.

Forkjøpsrett
Forkjøpsrett/godkjenning av ny andelseier: Det er forkjøpsrett i borettslaget. NBBO er forretningsfører. Ny andelseier må godkjennes av styret i borettslaget. Dersom kjøper ikke blir godkjent av borettslaget, jfr. Lov om burettslag (burettslagslova) § 4-5, må boligen videreselges for kjøperens regning og risiko.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 635 315,-
Sekundær formuesverdi kr 2 287 134,-
Formuesverdi årstall 2018

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-20-00395

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 10.12.2020
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 14.12.2020
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 03.11.2020
Energiattest, datert 23.11.2020
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold
Opplysninger fra forretningsfører NBBO, datert 26.11.2020, inneholdende:
‐ Boligopplysninger
‐ Innkalling og protokoll til ordinær
generalforsamling
‐ Årsberetning, samt årsregnskap og budsjett
‐ Revisjonsberetning
‐ Vedtekter
‐ Husordensregler

Tinglyste heftelser

Pantedokument - Tinglyst dato 06.02.2007
Beløp: 27789900 Panthaver: BRS.L.AND.EIER I F.SKAP,JFR LOVOM B.LAG JF§2-11,1L Orgnr: 7468574

Pantedokument - Tinglyst dato 06.03.2018
Beløp: 111192000 Panthaver: HANDELSBANKEN EIENDOMSKREDITT FILIA Orgnr: 991303995

Pantedokument - Tinglyst dato 06.03.2018
Beløp: 5200000 Panthaver: HANDELSBANKEN EIENDOMSKREDITT FILIA Orgnr: 991303995

Seksjonering - Tinglyst dato 19.06.2006
SNR: 2 Formål: Samleseksjon bolig Tilleggsdel: Grunn Sameiebrøk: 4354 / 4445

Best. om adkomstrett - Tinglyst dato 29.05.2006
Gjensidig bruksrett til kjøre- og gangadkomst i kjelleretasje Erklæringen kan ikke slettes eller endres uten samtykke fra sameiermøte for 110/206 og 110/940 GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Bestemmelse om parkering - Tinglyst dato 29.05.2006
Erklæringen kan ikke slettes eller endres uten samtykke fra sameiermøte for 110/206 og 110/940 GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Erklæring/avtale - Tinglyst dato 29.05.2006
Bestemmelse om gjerde Med flere bestemmelser GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Grensejustering - Tinglyst dato 27.06.2006
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLEREAnnonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.