Adresse

Edvard Stangs gate 37
3014 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 11.900.000

Omkostninger


Dokumentavgift: 297.500 ,-
Pantattest pr. dokument kr 207,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 585,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 585,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 14 300,-


Sum øvrige omkostninger kr 313.177

Totalpris med omkostninger kr 12.213.177

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 4 100,- / kr 7 400,- / kr 11 500,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Starttidspunkt: 20.01.2021 kl. 18:00
Sluttidspunkt: 20.01.2021 kl. 19:00
Beskrivelse: Vi må vite på forhånd om du kommer på visning og ber deg ta kontakt for avtale om visning på angitt dag. Dette gjør vi for å unngå spredning av smitte ved at for mange er på visningen samtidig. Visninger hvor det ikke er påmeldte på forhånd vil ikke bli avholdt.

Megler

Ola Novak Ødegaard
+4797164416
ono@dahlas.no

Kort om eiendommen

Frittliggende og stor enebolig beliggende på flott hjørnetomt.

Eiendommen går over 2 plan og har en meget praktisk løsning med dobbelgarasje integrert i boligen og med direkte adkomst til underetasjen. Det er også en flott 2-fløy inngangsdør til lekkert inngangsparti til hovedetasjen. Enkel kontakt mot hage både fra kjøkken og stue. Fra hagen er det også direkte adkomst via vaskerom og bod, noe som er praktisk både etter skogsturer, for hunder og for sølete barn.

Innholdsrikt bestående av følgende rom:
U. etg: Trappegang, peisestue, bad og kjellerstue. Flere store bodrom og teknisk rom.
1. etg.: Hall, spisestue, stue, vaskerom, kjøkken, soveromsgang, 4 soverom, bad 1, bad 2 og wc.

Strøtvet er et svært attraktivt og samtidig fredelig boligstrøk i bydelen Bragernes hvor man virkelig kan si at by og natur møtes. Høyt hevet og med en herlig fjordutsikt ligger boligen med adresse Edvard Stangs gate, som er en rolig og barnevennlig gate med enkel tilgang til marka.

Vi ønsker velkommen!

Areal og byggeår

Primærareal: 368

Bruksrareal: 446

Antall soverom: 4

Tomtestørrelse: 1125

Boligtype: Enebolig

Eierform: Selveier

Byggeår: 1972

Energimerking: G Rød

Fasiliteter
  • Balkong/Terrasse
  • Garasje/P-plass
  • Peis/Ildsted
  • Turterreng
  • Utsikt
  • Barnevennlig
  • Rolig
  • Sentralt
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 113
Bruksnr: 102
Kommune: Drammen

Innhold
Meget romslig og innholdriks enebolig beliggende på svært attraktiv eiendom på Strøtvet.

Eiendommen går over 2 plan og har en meget praktisk løsning med dobbelgarasje integrert i boligen og med direkte adkomst til underetasjen. Det er også en flott 2-fløy inngangsdør til lekkert overbygget inngangsparti til hovedetasjen. Enkel kontakt mot hage både fra kjøkken og stue. Fra hagen er det også direkte adkomst via vaskerom og bod, noe som er svært praktisk både etter skogsturer, for hunder og evt. for sølete barn.

Planløsningen fordeler seg slik:
1. etg.: Pent overbygget inngangsparti. Entré/ hall, stue med hyggelig peis samt utgang til delvis overbygget veranda, stort kjøkken med utgang til mark-terrasse og hage, hyggelig spisestue i tilknytting til kjøkkenet, praktisk vaskerom med egen inngang, soveromsgang, flislagt bad med til sammen fire soverom hvorav hovedsoverommet har en egen avdeling med stor garderobe og flislagt bad.

U. etg.: Stor og integrert dobbel-garasje med direkte adkomst inn til boligen. Her går man tørrskodd til bilen uavhengig av vær. Fordelingsgang med tre store bodrom/hobbyrom etter hverandre. Trappehall, fyrrom og stor peisestue. Stor kjellerstue med bod og flislagt baderom med dobbelt servant, hjørnekar og dusj.

Terrasser:
Utgang fra stue i 1. etg. til fin, sydvendt veranda med videre forbindelse til hagen.

Utgang fra kjøkken og vaskerom til vestvendt markterrasse med ettermiddag-/kveldssol.

Garasje/Parkering:
Dobbelgarasje for to biler i boligens underetasje. For øvrig parkering i innkjøring/gårdsplass.

Standard:
Boligen har en gjennomgående god standard og løsningen er også gjennomtenkt med mange praktiske løsninger. Noe behov for tidsmessig oppgradering i enkelte rom.

Entré/hall: Flott og romslig entré med 2-fløy-dører i eksklusiv utførelse. Steinsatt gangsti inn til entréen fra gaten og med skifertrapp utenfor.

Kjøkken: Kjøkkenet er svært romslig og sosialt, og har stor plass til egen spisestue. Pen og profilert innredning i heltre. Mye skapplass og gode arbeidsflater. Fliser over benk og integrerte hvitevarer bestående av stekeovn, keramisk topp, mikroovn, oppvaskmaskin. Spotter og synlige dragere. Fra kjøkkenet er det skyvedør ut til terrasse og videre til hagen. Terrassen har Megawood kompositt-dekke som er svært vedlikeholdsvennlig

Vaskerom med separat toalett og egen utgang. Flislagt gulv med varmekabler, skyllekum, garderobeskap og adkomst til separat toalett med servant.

Hall: Romslig hall med 2-fløyet inngangsdør.

Stor stue med luftig løsning og flott fjordutsikt. Bred peis forblendet med tegl.

4 gode soverom alle med garderobeskap og hvorav 3 av disse er romslige rom. Hovedsoverommet har en-suite løsning med privat bad og praktisk omkledningsrom med garderobe. Dette rommet har også skyvedør med utgang til hagen.

De øvrige rommene disponerer eget bad.

Bad til hovedsoverom: Innredning i heltre med dobbel servant, dusjkabinett og toalett. Gulvet er flislagt på ny i 2009 med membran etc. Se for øvrig egenerklæring.

Bad nr. 2: Flislagt bad med dusjnisje m/skyvedør, enkel innredning i heltre med vask og toalett. Varmekabler i gulv.

Lys parkett av bøk i flere rom

U. etg.: Hyggelig peisstue med pen murt peis og fliser på gulv. Vannbåren varme.

Stort innredet sekundærrom med teppe på gulv og panel/panelplater på vegg. Adkomst til bod fra dette rommet.

Flislagt og romslig bad fra 1994 med innfliset badekar og dusjhjørne og toalett. Varmekabler i gulv. Pen og bred innredning i heltre med 2 vasker og spotter over speil. Spotter i tak.

3 gode boder. Den ene har utgang til garasjen.

Fyrrom. Fyrkjelen er skiftet i 2011 og tilpasset biobrensel i 2017.

Dobbel garasje med steinsatt parti utenfor.

Parkering:
Gode parkeringsforhold med 2 garasjer integrert i boligen samt 2 plasser på gårdsplass samt gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Oppvarming:
Boligen varmes opp via elektriske varmekabler, samt med vannbåren varme via radiatorer som er koblet til fyrkjele som drives med biobrensel. Vedfyring i åpne peiser.

Beliggenhet:
Strøtvet er et svært attraktivt og samtidig fredelig boligstrøk i bydelen Bragernes hvor man virkelig kan si at by og natur møtes. Høyt hevet og med fjordutsikt ligger boligen med adresse i Edvard Stangs gate som er en rolig og barnevennlig gate med enkel tilgang til marka.

Fra eiendommen er turstiene i åsen i umiddelbar nærhet. Inngangen til marka ligger rett bortenfor eiendommen og disse fører videre til både Åspaviljongen, nylig oppgraderte klopptjern og Spiralen.

Nærområdet har i det vesentlige villabebyggelse og kort gangavstand til Bragernes skole og det nærliggende park- og rekreasjonsområdet som kalles Kjappen. Løkkebergene vel fremmer trivsel for store og små, og er en aktiv bidragsyter for å legge til rette for gode oppvekstsvilkår. Flott fotballbane, attraktiv skolekrets og kort vei til nærbutikk.

Edvard Stangs gate ligger med nærhet til det meste og her er alle forutsetninger til stede for et attraktivt og innholdsrikt bomiljø.

Bragernes:
Drammen Rådhus, Bragernes torg, byens kinosenter, teater og en rekke andre servicetilbud finner du på Bragernes. Her finner du noe for en hver smak. Bragernesåsen og marka befinner seg rett bakenfor og sammen med den betydelige oppgraderingen av elvebredden byr nærområdet på mange fine turmuligheter.

Vi ønsker velkommen til den rolige og barnevennlige Edvard Stangs gate, og til det gode liv på Strøtvet/Bragernes!

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Meget pent opparbeidet og beplantet selveiertomt på ca. 1125 kvm. Plener og steinlagte gangarealer. Steinlagt innkjørsel til garasje. Støttemurer av stein. Hagen er todelt hvorav man har en flott hagedel i forkant av boligen samt en skjermet flat del med markterrasse i bakkant med direkte utgang fra boligen.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Radon
Fra 1. januar 2014 må radonverdier oppgis for alle boliger som helt eller delvis er utleid. Ved for høye verdier må det iverksettes tiltak. Selger opplyser at det ikke er foretatt radonmåling etter strålevernforskriften på denne eiendommen. Kjøper må selv sørge for å oppfylle bestemmelsene om målinger og eventuelle tiltak.

Regulering

Kommuneplan/kommunedelplan: Avsatt til boligformål.

Gjeldende regulering:
Eiendommen er regulert til boligformål og reguleringsplanen har ingen øvrige bestemmelser registrert

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest fra opprinnelig oppføring. Det vedlegges originale godkjente tegninger med påtegnede romformål. Rom som benyttes/beskrives til annet formål enn hva de originale tegningene viser, kan være sekundærrom og vil også kunne være rom som må påregnes tilbakeført til godkjent stand.

Beskrivelse (type bolig)
Frittliggende enebolig

Bygningsinformasjon / byggemåte
Noen utdrag fra takstrapporten for eiendommen:
Normalt godt vedlikeholdt bolig med flott beliggenhet. Tilstanden anses som normalt god, men det må påregnes noe kostnader til oppgradering og vedlikehold. Dette anses som normalt på eldre boliger. Det bemerkes at utforede kjellervegger/multielementer under utvendig terrengnivå er et kritisk punkt med tanke på fukt/kondensskader. Det kunne ved befaringen ikke indikeres unormal fuktighet i utforede kjellervegger. Boligen er bygget i henhold til tidligere byggeforskrifter, og boligens standard avviker derfor fra dagens krav til rom, innemiljø, energiøkonomisering etc. Eier opplyser at det er lagt ny drenering i på deler(stue/kjøkkenfløy) av boligen 2017. Baksiden av boligen (soveromsfløyen) ble drenert i ca. 1988-1989 iht. opplysninger fra eier.

Vanligvis har de fleste bygningsdeler som utsettes for slitasje en levetid på 15- 40 år, flere av bygningsdelene på denne boligen har derfor nådd sin levetid. Dette gjelder f. eks. våtrom, kjøkken, og vinduer.

Overnevnte punkter er kun utdrag og det anmodes alltid om å gjøre seg kjent med takstrapport før kjøp.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje:

Bruksareal per etasje:

lnngår i p-romsareal: U. etg: Trappegang, peisestue, bad og kjellerstue. 1. etg.: Hall, spisestue, stue, vaskerom, kjøkken, soveromsgang, 4 soverom, bad 1, bad 2 og wc.

Diverse
Det er innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og vi har mottatt følgende opplysninger fra selger/e-verket:
Anlegget ble sist kontrollert: 2019
Det forelå ved kontroll ingen kommenterte mangler og det påhviler ingen påbud om utbedringer.

Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen):
Det foreligger ingen påbud om utbedringer etter kontroll i 2018.

Det er nedgravet tank på eiendommen. Tanken er fra 2017 og er fylt med biobrensel. Fyringsanleggets brenner er tilpasset fyring med biobrensel og det er iht. miljødirektoratet ikke pliktig å fjerne denne tanken.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.

Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.
Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 10 655,-

Det er installert vannmåler. Kostnader til feiing og ettersyn av fyrkjele/tank må påregnes.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk i kWh 36 152
Forbruk av andre varmekilder kr 10 000,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 2 086 510,-
Sekundær formuesverdi kr 7 511 436,-
Formuesverdi årstall 2018

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-20-00411

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 16.12.2020
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 12.01.2021
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 06.01.2021
Energiattest, datert 24.11.2020
Kopi av informasjon fra Drammensregionens brann‐ og feiervesen, datert 30.11.2020
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold
Servitutter

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.