Adresse

Solbakken 9 B
3011 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 4.890.000

Felleskost: 5.502

Felleskost inkluderer:

Felleskostnadene inkluderer fjernvarme med vannbåren varme i gulv, kommunale avgifter (forbruk av varmt/kaldt vann), renovasjon, kabel-tv/nett grunnpakke, ventilasjonsanlegg, felles vedlikehold, felles driftskostnader, drift/vedlikehold av garasje, snøbrøyting/plenklipping, vaktmestertjenester, strøm i fellesarealer, forretningsførsel, revisjons- og administrasjonkostnader, styrehonorar, felles bygningsforsikring m.m. Styret har endret a-konto fjernvarme og vann/avløp fordelt etter eierbrøk, til personlig a-konto fra 01.07.2020. Nivået er satt etter personlig forbruk pr 31.12.2019. Avregnes som tidligere pr 31.12. hvert år, som blir innkrevd/utbetalt i mars/april året etter.

Omkostninger


Dokumentavgift: 122.250 ,-
Pantattest pr. dokument kr 207,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 585,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 585,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 10 200,-


Sum øvrige omkostninger kr 133.827

Totalpris med omkostninger kr 5.023.827

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 7 400,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Starttidspunkt: 17.01.2021 kl. 12:30
Sluttidspunkt: 17.01.2021 kl. 14:00
Beskrivelse: Visningstidspunkt

Megler

Jørn Mosebekk Larsen
+4791321232
jml@dahlas.no

Kort om eiendommen

Meget pen og velholdt 3- roms eierleilighet med terrasse og gode sol- og utsynsforhold - garasje for 1 bil - Solbakken sameie

Vi ønsker å trygge visninger med minst mulig risiko for smitte. Vi må vite på forhånd om du kommer på visning og ber deg ta kontakt for avtale - meld deg på visningspåmelding på finn.no og annonsert visning!

Meget sentral og noe tilbaketrukket beliggenhet i et spennende område med utvikling og bl.a nytt sykehus. Kort gangavstand til buss, tog, treningssenter, dagligvarebutikk og kjøpesenter.

Nye CC Drammen kjøpesenter innen kort gangavstand. Få minutter gange til Bragernes Torg og alle fasiliteter. Kort vei til flotte turstier i Bragernesåsen og strandpromenaden langs Drammenselva, som er pent opparbeidet med grøntområder, lekeplasser, volleyballbane og badeplass.

Areal og byggeår

Primærareal: 71

Bruksrareal: 75

Antall soverom: 2

Etasje: 3

Tomtestørrelse: 11074

Boligtype: Leilighet

Eierform: Selveier

Byggeår: 2016

Energimerking: B Lys grønn

Fasiliteter
 • Balkong/Terrasse
 • Garasje/P-plass
 • Heis
 • Turterreng
 • Utsikt
 • Barnevennlig
 • Bredbåndstilknytning
 • Kabel-TV
 • Moderne
 • Offentlig vann/kloakk
 • Parkett
 • Rolig
 • Sentralt
 • Bademulighet
 • Fiskemulighet
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 113
Bruksnr: 238
Seksjonsnr: 61
Kommune: Drammen

Innhold
Leiligheten er beliggende i 2. bolig etasje (plan 3) og har adkomst via heis og inneholder:

Inngang fra felles gang, entré, gang, 2 soverom, bad/vaskerom, stue med åpen kjøkkenløsning og utgang terrasse, bod,

Bod og garasjeplass for 1 bil i u.etg. med mulighet for el. lader. 1 felles bod for sameiet.

Standard:
Meget pen og velholdt 3- roms eierleilighet med terrasse og gode sol- og utsynsforhold - garasje for 1 bil - Solbakken sameie

Vinduer: 3 -lag isolerglass
Gulv: 1-stav parkett, fliser
Vegger: Malt gips, fliser på bad

Dørtelefon med kamera. Brannvarsling med sprinkleranlegg. Boligen er tilknyttet Canal Digital (Telenor) som leverandør av kabel-tv/nett.
Integrerte hvitevarer med kjøleskap, fryser, komfyr, keramisk topp og oppvaskmaskin medfølger. Fliser over benk. Det medfølger el. styrte utvendige persienner på begge soverom samt 2 vinduer i stue.

Parkering:
Garasje for 1 bil i fellesanlegg. Lademulighet for el. bil i sameiet.

Oppvarming:
Fjernvarme med vannbåren varme i gulv. Balansert ventilasjon.

Beliggenhet:
Meget sentral og noe tilbaketrukket beliggenhet i et spennende område med utvikling og bl.a nytt sykehus. Kort gangavstand til buss, tog, treningssenter, dagligvarebutikk og kjøpesenter.

Nye CC Drammen kjøpesenter innen kort gangavstand. Få minutter gange til Bragernes Torg og alle fasiliteter. Kort vei til flotte turstier i Bragernesåsen og strandpromenaden langs Drammenselva, som er pent opparbeidet med grøntområder, lekeplasser, volleyballbane og badeplass.

Meget godt kollektivtilbud i form av buss og tog. Umiddelbar nærhet til bussholdeplass langs Engene, nærhet til bussknutepunkt i Drammen sentrum, se www.brakar.no for rutetider. Kort gangavstand til Brakerøya togstasjon og nærhet til togstasjon på Strømsø. Gode togforbindelser mot Kongsberg, Oslo og Tønsberg, tidsmessig tar det ca. 30 minutter til Oslo se www.vy.no for avganger. Flytoget bruker ca. 60 minutter fra Drammen togstasjon til Gardermoen flyplass, se www.flytoget.no for mer informasjon.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Andel av pent opparbeidet og beplantet fellesareal samt asfalterte gårdsplasser og gangarealer.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Regulering

Regulert i detaljplan for Solbakken 1-3-7-9- og del av 10 og Hans Dahms vei 14 av 18/6-13. Videre er eiendommen avsatt til boligbebyggelse ved kommuneplanens arealdel 2014-2036 datert 05.10.2015 med tilhørende bestemmelser.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest fra opprinnelig oppføring fra 0601-17.

Beskrivelse (type bolig)
Når du kjøper en eierseksjon/-leilighet, kjøper du en andel av en eiendom og får en eksklusiv bruksrett til en del av eiendommen, normalt en leilighet. Du blir medlem i et sameie (hos Lovdata kan du lese lov om eierseksjoner), og må betale fellesutgifter til bl.a. forsikring, vaktmester, vedlikehold og oppvarming av fellesarealer. Du har full råderett over boligen, og kan bl.a. pantsette den, belåne den og foreta innvendig oppussing. Du er normalt ikke ansvarlig for annen gjeld enn den du selv tar opp i forbindelse med kjøpet av boligen. Sameiet kan imidlertid ha felles gjeld og ta opp felles lån for å finansiere oppussings- og rehabiliteringsarbeider. Du vil da være ansvarlig for din andel av dette.

Dersom det er vedtektsbestemt at ny eier skal godkjennes av styret i sameiet, er dette en forutsetning for lovlig å kunne ta boligen i bruk.

Dersom kjøper ikke blir godkjent av sameiet iht. vedtektene, må enten boligen videreselges for kjøpers regning og risiko eller få styrets vurdering rettslig prøvd. Det er kjøpers risiko om slik godkjennes gis.

Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i et sameie. Se Eierseksjonsloven § 23 om ervervsbegrensning, denne begrensningen vil nå ramme erverv av flere enn to boligseksjoner, uavhengig av om ervervet skjer direkte, gjennom aksjer/selskap eller gjennom slektninger. Eierseksjonsloven § 23 tredje ledd åpner imidlertid for at "nærstående kan erverve en boligseksjon som den nærstående selv eller dennes nærstående skal bruke som egen bolig." Erverv i strid med forbudet gir grunnlag for pålegg om salg. Det er kjøpers ansvar dersom kjøp skjer i strid med forbudet. Ta kontakt med megler ved spørsmål eller mer utfyllende informasjon rundt ervervsbegrensningen.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: 75 kvm.

Bruksareal per etasje: 71 kvm.

lnngår i p-romsareal: Alle rom unntatt boder.

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra selger/e-verket:
Anlegget ble sist kontrollert: 2017.
Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Boligen er tilknyttet Canal Digital (Telenor) som leverandør av kabel-tv/nett, grunnpakke er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Leiligheten er tilknyttet Solbakken Sameie.
Sameiet består av 70 boligseksjoner og 1 næringsseksjon.
Forretningsfører er Nedre Buskerud Boligbyggelag, tlf. 32 21 15 00.

Dugnader tilknyttet sameiet må påregnes.
Dyrehold er tillatt, med mindre det er til sjenanse for øvrige beboere.

Det er tinglyst 11 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelser om diverse ledninger, bebyggelse, nettstasjon m.m. Ingen av disse har direkte betydning for bruken av denne boligen.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.
Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.
Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som er integrert følger med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 0,-

Det er installert 2 vannmålere, både for kaldt og varmt vann. A- konto beløp er inkludert i fellesutgifter og evt. overforbruk betales 1 gang pr. år, ref. kommentar under fellesutgifter. Et underforbruk vil innebære tilbakebetaling.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet.

Andre utgifter
Strømforbruk i kWh 2 964
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Andel formue
kr 16 498,- pr. 17.11.2020

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 932 534,-
Sekundær formuesverdi kr 3 357 122,-
Formuesverdi årstall 2018

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-20-00413

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 301120
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 271120
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 181120
Energiattest
Situasjonskart
Opplysninger fra forretningsfører NBBL, datert 171120, inneholdende:
‐ Boligopplysninger
‐ Innkalling og protokoll til ordinær
generalforsamling
‐ Årsberetning, samt årsregnskap og budsjett
‐ Revisjonsberetning
‐ Vedtekter
‐ Husordensregler

Tinglyste heftelser

Seksjonering - Tinglyst dato 01.09.2015
SNR: 61 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 74 / 7064

Bestemmelse om nettstasjon - Tinglyst dato 01.02.2018
Rettigheter og plikter ved drift og vedlikehold av frittstående nettstasjon GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLEREAnnonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.