Adresse

Sigurd Jorsalfares gate 12
3046 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 4.950.000

Omkostninger


Dokumentavgift: 123.750 ,-
Pantattest pr. dokument kr 207,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 585,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 585,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 14 300,-


Sum øvrige omkostninger kr 139.427

Totalpris med omkostninger kr 5.089.427

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 11 500,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Starttidspunkt: 17.01.2021 kl. 13:00
Sluttidspunkt: 17.01.2021 kl. 14:00
Beskrivelse: Vi må vite på forhånd om du kommer på visning og ber deg ta kontakt for avtale om visning på angitt dag. Dette gjør vi for å unngå spredning av smitte ved at for mange er på visningen samtidig.

Megler

Per Ø. Bolstad
+4790183737
pob@dahlas.no

Kort om eiendommen

Eiendommen ligger rolig til i attraktivt boligområde tilhørende Danvik krets. Det er enkelt med pendling, da det er gangavstand til Strømsø torg og sentralbanestasjon. Flotte turstier i skogen i bakkant og kort vei til Haukåsløypa hvor Drammen slalåmklubb har treninger og hvor det er skiskole og kurs for alle aldre.

Danvik er kjent for å ha en av byens mest attraktive skolekretser og området må betegnes som et av Drammens flotteste villastrøk.

Eiendommen har fin utsikt. Kun ca. 15 min. gangavstand til Strømsø sentrum med alle nødvendige servicetilbud og jernbanestasjon.

Det er enkelt med bilpendling med enkel adkomst til av- og påkjøring til E18.

Boligen er innholdsrik og går over 2 plan samt kjeller:
1.etg.: entre, trappegang, stue, kjøkken, soverom, bad og wc.
2.etg.: gang, 2 soverom og wc. Utgang til veranda fra gangen.
Kjeller: Kjellerstue, vaskerom og bod.

Garasje.

Det medfølger godkjente tegninger for påbygg på boligen, se vedlagte rammetillatelse.

Areal og byggeår

Primærareal: 129

Bruksrareal: 158

Antall soverom: 3

Tomtestørrelse: 570

Boligtype: Enebolig

Eierform: Selveier

Byggeår: 1924

Energimerking: G Rød

Fasiliteter
  • Balkong/Terrasse
  • Garasje/P-plass
  • Peis/Ildsted
  • Turterreng
  • Barnevennlig
  • Offentlig vann/kloakk
  • Rolig
  • Sentralt
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Ledig for overtagelse

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 18
Bruksnr: 116
Seksjonsnr: 1
Kommune: Drammen

Innhold
Boligen går over 2 plan samt kjeller.

1.etg.: entre, trappegang, stue, kjøkken, soverom, bad og wc.
2.etg.: gang, 2 soverom og wc. Utgang til veranda fra gangen.
Kjeller: Kjellerstue, vaskerom og bod.

Garasje.

Det medfølger godkjente tegninger for tilbygg på boligen, se vedlagte rammetillatelse.

Standard:
Boligen selges som oppussingsobjekt.

Gulv: Parkett, laminat og fliser.

Vegger: Hovedsakelig malte og panelte overflater.

Kjøkken: Integrerte hvitevarer med komfyr, micro og platetopp.

Bad: Fliser på vegger og gulv. Dusjhjørne. Servant i innredning. Varmekabler.
Sep. WC.

Parkering:
I egen garasje og gårdsplass.

Oppvarming:
Luft til luft varmepumpe i stue. Mulighet for å tilkoble peis i stue (blendet med lokk i dag). Åpen peisløsning er ikke tilkoblet pipeløpet. Varmekabler på bad.

Beliggenhet:
Eiendommen ligger rolig til i attraktivt boligområde tilhørende Danvik krets. Det er enkelt med pendling, da det er gangavstand til Strømsø torg og sentralbanestasjon. Flotte turstier i skogen i bakkant og kort vei til Haukåsløypa hvor Drammen slalåmklubb har treninger og hvor det er skiskole og kurs for alle aldre.

Danvik er ellers kjent for å ha en av byens mest attraktive skolekretser med renoverte Danvik barneskole og nye Marienlyst ungdomsskole.

Eiendommen har fin utsikt. Kun ca. 15 min. gangavstand til Strømsø sentrum med alle nødvendige servicetilbud og jernbanestasjon.

Området må betegnes som et av Drammens flotteste villastrøk.

Det er enkelt med bilpendling med enkel adkomst til av- og påkjøring til E18.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Opparbeidet selveiertomt med gårdsplass og beplantninger. Det er utført en tomtedeling (seksjonering) hvor hvor eiendommen Sigurd Jorsalfaresgate 12 har snr. 1 og Åsveien 9 A har snr. 2. Eiendommene vil få separate adkomster og utearealer, se vedlagte situasjonskart og utomhusplan. Tomtearealet er anslått og kan avvike.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Radon
Fra 1. januar 2014 må radonverdier oppgis for alle boliger som helt eller delvis er utleid. Ved for høye verdier må det iverksettes tiltak. Selger opplyser at det ikke er foretatt radonmåling etter strålevernforskriften på denne eiendommen. Kjøper må selv sørge for å oppfylle bestemmelsene om målinger og eventuelle tiltak.

Regulering

Avsatt til boligformål i kommunens arealdel.

Det er gitt rammetillatelse for tilbygg på denne eksisterende boligen. Tegninger ligger vedlagt i salgsoppgaven.

I tillegg er det gitt rammetillatelse for oppføring av en enebolig på nabotomt (snr. 2 - Åsveien 9 A) i moderne funkis stil. Tegninger ligger vedlagt salgsoppgaven.

Ferdigattest
Kommunen kan ikke finne ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse i sine arkiver.

Beskrivelse (type bolig)
Sigurd Jordsalfares gate 12 utgjør en seksjon seksjonert med rammetillatelse for tilbygg og tilhørende tilleggsareal grunn.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje:

Bruksareal per etasje:

lnngår i p-romsareal: 1.etg.: entre, trappegang, stue, kjøkken, soverom, bad og wc. 2.etg.: gang, 2 soverom og wc. Kjeller: Kjellerstue

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen):
Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.
Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.
Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 8 000,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk i kWh 25 000
Forbruk av andre varmekilder kr 1 000,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 999 202,-
Sekundær formuesverdi kr 3 597 127,-
Formuesverdi årstall 2018

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-20-00418

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 12.01.2020
Kopi av informasjon fra Drammensregionens brann‐ og feiervesen, datert 18.11.2020
Situasjonskart
Overenskomst mellom seksjon 1 og 2, datert 19.10.2020
Utomhusplan datert 08.05.2020
Mål seksjoneringsgrense
Situasjonskart datert 08.05.2020
Eta­sje­pla­ner for sek­sjo­ne­ring Sek­sjon 1 Si­gurd Jor­sal­fa­res gate 12 datert 07.10.2020
Rammetillatelse 28.09.2020 med godkjente tegninger datert 08.05.2020
God­kjent sek­sjo­ne­ring da­tert 15.10.2020 med situasjonskart
Vedtekter
Tinglyste erklæringer datert 1921, 1979 og 2006

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.