Adresse

Storgaten 48
3060 SVELVIK

Prisinformasjon

Prisantydning: 3.980.000

Omkostninger


Dokumentavgift: 99.500 ,-
Pantattest pr. dokument kr 208,-
Gebyr hjemmelsoverføring kr 585,-
Gebyr pr. pantenotering kr 585,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 14 300,-


Sum øvrige omkostninger kr 115.178

Totalpris med omkostninger kr 4.095.178

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 11 500,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Starttidspunkt: 18.10.2021 kl. 16:45
Sluttidspunkt: 18.10.2021 kl. 17:30
Beskrivelse: Vi må vite på forhånd om du kommer på visning og ber deg ta kontakt for avtale om visning på angitt dag.

Megler

Gustav Waal
+4790952321
gbw@dahlas.no

Kort om eiendommen

Beliggende i Svelvik sentrum, med nærhet til alle nødvendige servicetilbud. Sentrum er et hyggelig lite tettsted med trange gater samt små butikker og spisesteder. Kystlinje langs hele kommunen med båt- og badeliv om sommeren. Gode fiskemuligheter.

Ca. 25 minutters kjøring til Drammen sentrum og ca. 50 minutters kjøring til Oslo. Gangavstand til bussholdeplass, samt gode bussforbindelser fra Svelvik sentrum til både Drammen og Sande.

Sjarmerende innholdsrik enebolig. Nyere garasje med hems som er oppført i ca. 2013/2014. Eiendommen har flott beliggenhet i idyllisk område i 2. linje fra Drammensfjorden og med umiddelbar nærhet til Svelvik sentrum. Det er noe gjenstående arbeider på eiendommen.

Areal og byggeår

Primærareal: 138

Bruksrareal: 141

Antall soverom: 3

Tomtestørrelse: 367

Boligtype: Enebolig

Eierform: Selveier

Byggeår: 1900

Energimerking: G Oransje

Fasiliteter
  • Balkong/Terrasse
  • Garasje/P-plass
  • Turterreng
  • Utsikt
  • Barnevennlig
  • Offentlig vann/kloakk
  • Sentralt
  • Fiskemulighet
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger.

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 339
Bruksnr: 186
Kommune: Drammen

Innhold
Enebolig som inneholder:
1. etasje: Vindfang/trapperom, vaskerom/wc, stue, kjøkken og bod.
2. etasje: Trapperom/gang, soverom, bad og tv-stue.
Loft: Trapperom/soverom og soverom.

Dobbel garasje på 35 kvm. i 1. etasje med tillegg av hems på ca. 33 kvm. BRA.

Standard:
Sjarmerende innholdsrik enebolig. Nyere garasje med hems som er oppført i ca. 2013/2014.

Flislagt trappehall.

Tiltalende kjøkken med hvit profilert kjøkkeninnredning med takhøye skap. Integrerte hvitevarer med komfyr, keramisk topp, oppvaskmaskin, kjøleskap og fryser. Montert avtrekksvifte over komfyr/keramisk topp. Vegg over kjøkkenbenk er flissatt.

Stue med peisovn med glass dører.

Fra gang/trapperom i 2. etasje er det utgang til terrasse.

Flislagt bad/vaskerom i 1. etg. med fliser på gulv, røropplegg til vaskemaskin, veggmontert klosett, baderomsinnredning med servant og Oso bereder fra 1999 på 198 liter.

Pent flislagt bad i 2. etg. med varmekabler i gulv, klosett, baderomsinnredning med servant og dusjhjørne med to vendbare glassdører.

Tv-stue med downlights i tak.

Parkering:
Parkering på egen gårdsplass og i garasje.

Oppvarming:
Ved og elektrisk. Elektriske panelovner i noen rom. Gulvvarme i vindfang og bad i 2. etasje. Peis meds innsats i stue.

Beliggenhet:
Beliggende i Svelvik sentrum, med nærhet til alle nødvendige servicetilbud. Sentrum er et hyggelig lite tettsted med trange gater samt små butikker og spisesteder.

Kystlinje langs hele kommunen med båt- og badeliv om sommeren. Gode fiskemuligheter.

Ca. 25 minutters kjøring til Drammen sentrum og ca. 50 minutters kjøring til Oslo. Gangavstand til bussholdeplass, samt gode bussforbindelser fra Svelvik sentrum til både Drammen og Sande.

Svelvik har et rikt fritidstilbud med bl.a. fotball, tennis, håndball, turn samt flere andre tilbud. Kort vei til marka med flotte turmuligheter sommer som vinter. Fergeforbindelse Svelvik-Hurumlandet, som gir kort vei til Holmsbu og Rødtangen.

Se flott film om Svelvik her:
http://www.youtube.com/watch?v=dD7zSLFqOhM&feature=youtu.be

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Tomten er noe opparbeidet og beplantet men den er ikke vedlikeholdt i senere tid og det må påregnes en del vedlikehold av utearealer. Gruset gårdsplass.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Regulering

Kommuneplan/kommunedelplan:
Kommuneplan
Id 071120130002
Kommuneplanens arealdel 2015-2027
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 07.09.2015
Delarealer 367 m
Arealbruk Boligbebyggelse, nåværende
Delareal 367 m
KP Hensynsone navn H570
KP Angitt Hensyn Bevaring kulturmiljø

Kommunedelplaner
Id 071120030004
Kommunedelplan Svelvik sentrum
Plantype: Kommunedelplan
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 08.09.2003

Gjeldende regulering:
Id: 071119760001
Navn: Nordre Svelvik del 1
Plantype: Eldre reguleringsplan
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 12.10.1976
Delarealer: 367 m
Formål: Bevaring av bygninger
Delareal: 39 m
Formål: Kjørevei
Delarea:l 328 m
Formål: Boliger

Det er godkjent bygging av bolig i Storgaten 46 som er nærmeste nabo mot nord/øst. Når og hvordan dette vil skje er ikke kjent av selger.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest fra nybygg uthus og utbedring av bolig datert 28.11.1986. Det foreligger ikke ferdigattest på garasje.

Beskrivelse (type bolig)
Enebolig med garasje. Byggeår bolig er usikkert. Det foreligger ingen sikre opplysninger i byggemappen eller i matrikkelen om når boligen er oppført.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Grunnmasser av fjell. Skrånende fjell på bakside mot nordvest. Ikke synlig fuktsperre på utvendig side av grunnmur. Grunnmur av betong. Yttervegger over grunnmur av plank/reisverk med papp, panel 2 sider, oppbygging kan være noe
varierende fra bygg til bygg. Utvendig stående kledning. Saltak med undertak av bord. Tekket med betongtakstein. Pipe er av leca fra loftetasjen og over tak. Pusset over tak. Innvendig er pipe og brannmur pusset og malt. Trebjelkelag med stubbloft. Det er noe gjenstående arbeider utvendig og innvendig på eiendommen. Dette sluttføres ikke av selger, men overtas av kjøper slik det framstår på visning.

Bygningen er opprinnelig av eldre dato, boligens tilstand anses å være normal tatt alder i betraktning. Innvendig er baderommet nylig rehabilitert, og overflater og innredninger er i normalt god stand. Det må likevel påregnes endel kostnader til oppgradering og vedlikehold, dette går stort sett på vanlig vedlikehold/oppgradering av overflater og utstyr. Vanligvis har de fleste bygningsdeler som utsettes for slitasje en levetid på 15- 40 år, flere av bygningsdelene på denne boligen nærmer seg sin forventede levetid. Dette gjelder f. eks. vaskerom, vinduer, ytterkledningen og taktekke. Det bemerkes at innredning av loftsrom i garasje og bolig er i flg. Teknisk Etat meldepliktige arbeider, dette må påregnes utført for godkjent bruk av arealene. Når det gjelder tilstanden forøvrig henvises til beskrivelse av de forskjellige bygningsdeler i tilstandsrapporten.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: 1. etasje: 55 kvm. 2. etasje: 55 kvm. Loft: 31 kvm.

Bruksareal per etasje: 1. etasje: 52 kvm. 2. etasje: 55 kvm. Loft: 31 kvm.

lnngår i p-romsareal: 1. etasje: Vindfang/trapperom, vaskerom/wc, stue, kjøkken. 2. etasje Trapperom/gang, soverom, bad, tv-stue. Loft: Trapperom/soverom, soverom.

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra e-verket: Anlegget er ikke kontrollert, men varsel om tilsyn vil bli sendt ut når coronasituasjonen tilsier det. Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen):
Det foreligger påbud om utbedringer. Selger har ikke utbedret feil og mangler i hht. tilsynsrapport datert 05.06.2018 (tilsynsrapport følger som vedlegg til denne salgsoppgave). Kjøper er ansvarlig for utbedring av feil og mangler i rapporten.
Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.
Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.
Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

Loftet i boligen og i garasjen er innredet og omgjort uten byggemelding til kommunen og uten at nødvendig godkjennelse er gitt. Det er derfor ikke foretatt noen offentlig kontroll av byggearbeidene. Eiendommen selges slik den fremstår og selger påtar seg ikke ansvar for å byggemelde eller få godkjent omgjøringen nå i ettertid. Fra kommunen kan det komme reaksjoner overfor eier, ved f. eks krav om tilbakeføring eller krav om omsøking, ileggelse av overtredelsesgebyr mv. Kommunen kan kreve at dagens forskrifter og lovverk legges til grunn ved omsøking, disse setter bl. annet krav til takhøyde, lysflate, ventilasjon, rømningsvei, brannsikring mv. Uavhengig av reaksjonsform fra kommunen, blir dette kjøpers ansvar og risiko siden boligen selges slik den fremstår. Arealet på loftet er målbart selv om det ikke er godkjent til varig opphold. Eiendommen blir ikke ytterligere vasket og rengjort før overtagelse. Det kan være at tomten ikke blir ryddet til overtagelsen og at diverse løsøre blir stående igjen.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 6 723,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet vann, vei og avløp.

Andre utgifter
Strømforbruk i kWh 0
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Årlig strømforbruk er ikke oppgitt av selger. Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

lN-Ordning
Borettslaget har ikke IN-ordning/har IN-ordning (mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld).

Avdragsfrihet
Lånet i XX har noen år med avdragsfrihet: Ut i fra dagens lånebetingelser vil neste avdrag som forfaller til betaling xx/xx-201x utgjøre ca. kr xxxx,- pr. mnd for denne boligen.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 901 767,-
Sekundær formuesverdi kr 3 246 361,-
Formuesverdi årstall 2019

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-20-00390

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 06.09.2021
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 02.09.2021
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 02.09.2021
Energiattest, datert 16.09.2021
Kopi av informasjon fra Drammensregionens brann‐ og feiervesen, datert 04.05.2021 og 05.06.2018.
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold

Tinglyste heftelser

Jordskifte - Tinglyst dato 01.07.1999
samt gnr 9990 bnr 2 i Svelvik Vestfold jordskifteretts sak nr 11/1987. Sluttet 16.12.1998 Grensegangssak Bruksrett GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLEREAnnonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.