Adresse

Claus Trondsens gate 15
3014 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 13.900.000

Omkostninger


Dokumentavgift: 347.500 ,-
Pantattest pr. dokument kr 207,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 585,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 585,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 14 300,-


Sum øvrige omkostninger kr 363.177

Totalpris med omkostninger kr 14.263.177

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 11 500,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Ola Novak Ødegaard
+4797164416
ono@dahlas.no

Kort om eiendommen

Praktfull eiendom beliggende tilbaketrukket og flott til, sentralt på Bragernes.

Eiendommen er meget stor og det er romslig gårdsplass med rundkjøring ifm. inngangspartiet. Det er også et stort og enkelt uthus som rommer en garasje, bodrom samt loft.

Villaen går over 3 plan inklusive kjeller samt stort et loft med god takhøyde. Store deler av boligen er opprettholdt i den stilen det var opprinnelig og det er bl.a. 3 store stuer, kjøkken med peis og 2 adkomster. De 4 soverommene er store og det er godt med garderobeskap. 2 bad, som dog må påregnes utskifting. Kjelleren er også stor og har full takhøyde.

Eiendommen er en sjelden vare, og med sin store tomt i et attraktivt og sentralt område på Bragernes, vil dette være en god investering for fremtiden. Boligen må påregnes oppgradert, da den er av eldre dato og den er noe manglende vedlikeholdt.

Hagen er staselig og har et parkmessig preg, men trenger noe bearbeidelse.

Vi ønsker velkommen til Claus Trondsens gate 15!

Areal og byggeår

Primærareal: 236

Bruksrareal: 381

Antall soverom: 4

Tomtestørrelse: 2311

Boligtype: Enebolig

Eierform: Selveier

Byggeår: 1910

Energimerking: None Ingen

Fasiliteter
  • Garasje/P-plass
  • Peis/Ildsted
  • Utsikt
  • Barnevennlig
  • Rolig
  • Sentralt
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 113
Bruksnr: 80
Kommune: Drammen

Gårdsnr: 113
Bruksnr: 901
Kommune: Drammen

Innhold
Denne ærverdige boligen har en klassisk stil og har også en planløsning som kjennetegner tiden den var bygget i med 3 flotte stuer, herlig takhøyde og stilfullt listverk.

Boligen er løst med følende romløsning:

1. etg.: Vindfang, hall m/trapp, stue , overbygget terrasse, tv-stue, spisestue, kjøkken og wc.
2. etg.: Hall m/trapp, fire soverom, to bad og trapperom til loft.
Stort loft med god takhøyde og gode bodrom.
Kjelleretg.: mange bodrom, verkstedrom med utgang til hage, matbod, teknisk rom, vaskerom og tørkerom.

Romslig og frittstående uthus med stort lagringsloft. 1. etg. har en garasje og et bodrom samt trappeoppgang til loft.

Standard:
Huset har flott stil og utmerker seg i strøket. Bygningen har høy grad av autentisitet og passer godt inn på en stor tomt som denne.

Romstandarden beskrives slik:
1. etg.: Vindfang med praktisk adkomst til kjøkken, med 2-fløy dører mot hall som 3 flotte stuer med svært god takhøyde og som er adskilt med skyvedører og 2-fløy dører med fasettslipte glass. Stuene har solid eik-parkett lagt i fiskebensmønster og nyter alle en fin utsikt. Her ser man mot fjorden, elva og byen. Peisestuen har flott murt og åpen peis. Dagligstuen har karnapp og utgang til overbygget terrasse med videre adkomst til hagen. Spisestuen ligger i praktisk tilknytning til kjøkkenet.

Kjøkkenet har eldre innredning i eik fra Arthur Bonnet og er romslig med hyggelig peis. Av hvitevarer som medfølger, så nevnes det integrert kjøleskap, oppvaskmaskin, keramisk topp, stekeovn. Kjøkkenet har vinduer i 2 retninger og en hyggelig spiseplass. Gulv med korkfliser.

2. etg.: Stort trapperom/gang med kontormuligheter, kleskott og innbyggede oppbevaringsskap, Tepper på gulv. Adkomst til 4 gode soverom, alle med samme gode takhøyde og integrerte garderobeskap, hvorav hovedsoverommet har utgang til veranda, skyvedørsgarderobe og adkomst til privat bad. Fra dette rommet og verandaen er det flott utsikt over byen, elva og fjorden.

Flislagt bad med dobbel vask i innredning, dusjavdeling med skyvedør samt WC. Varmekablene er ikke i orden her.

Bad nr. 2 har terrasso på gulv, barnevennlig badekar, dusjhjørne med skyvedør, søylevask og WC.

Loftsetg.: Stort loft med store bodrom for lagring etc.

Kjelleretg.: Stor kjeller med mange bodrom, verkstedrom med utgang til hage, matbod, tidligere fyrrom, sistnevnte nå utstyrt med elektrisk kolbe/varmeveksler, vaskerom og tørkerom.

Eiendommen har behov for pleie, men er samtidig en eiendom som er sjelden og svært vanskelig å få tak i, og med uante muligheter for å skape seg et herskapelig hjem i et av Drammens beste strøk.

Parkering:
Gode parkeringsforhold på eiendommens gårdsplass og i enkel garasje i uthus. Motorisert leddport.

Oppvarming:
Vannbåren oppvarming i radiatorer som oppvarmes via el-kjel (benytter tidligere radiatorer fra tiden da oljefyring ble benyttet), varmekabler på badet ifm. hovedsoverom er ikke i drift, vedfyring i 2 åpne peiser.

Beliggenhet:
Eiendommen har en særdeles flott beliggenhet i stille, rolig og barnevennlig blindgate. Kort gangavstand til sentrum, Bragernes Torg, Bragernes Strand, Elvepromenaden, og de flotte og mangfoldige turmulighetene i Bragernesåsen.

Perfekt beliggenhet for enkel pendling til Oslo enten det skjer med bil eller kollektivtransport. Brakerøya stasjon er kun en kort spasertur unna.

Eiendommen ligger også solrikt til og fra huset ser man godt utover fjorden.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Hagen er flott opparbeidet med praktfulle trær, pæretre, store og flotte rododendron-busker, skiferbelagt uteplass foran terrassen, gruset oppkjøring med rundkjøring samt utebelysning. Bassenget er av det mindre slaget og er ikke i stand/​​​​​​​​​bruk. Hagen er for øvrig stor og tilbyr et uterom som få sentrale eiendommer kan vise maken til.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Radon
Fra 1. januar 2014 må radonverdier oppgis for alle boliger som helt eller delvis er utleid. Ved for høye verdier må det iverksettes tiltak. Selger opplyser at det ikke er foretatt radonmåling etter strålevernforskriften på denne eiendommen. Kjøper må selv sørge for å oppfylle bestemmelsene om målinger og eventuelle tiltak.

Regulering

Kommuneplan/kommunedelplan: Avsatt til boligbebyggelse.

Gjeldende regulering: Ikke regulert.

Regulering under arbeid: ikke noe oppgitt fra drammen kommune

Registrert med kategori B grunnet bygning av høy bevaringsverdiklasse – eiendommen fremkommer over lokalt registrerte kulturminner i Drammen kommune.

Eier har mottatt nabovarsel i 2020 hvor det planlegges/arbeides med å skille ut en tomt på naboeiendommen mot øst, Claus Trondsens gate 17.

Ferdigattest
Vi finner ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest i Drammen kommes arkiver. Boligen er først registrert tatt i bruk 01.01.1910 og det var ikke praksis for slikt den gang. Det gis ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998. Dersom bygget er omsøkt og godkjent av kommunen, vil det ikke være ulovlig å bruke bygningen selv om ferdigattest mangler. Eventuelle ulovlige byggetiltak vil ikke automatisk være godkjent i slike saker, og tegningene som lå til grunn for byggetiltaket er de som fortsatt gjelder. Det er da byggets eier som er ansvarlig for at bygget er utført i tråd med tillatelsen. Vi har div. tegninger funnet i kommunens arkiv, som kan oversendes fra megler om ønskelig.

Beskrivelse (type bolig)
Frittliggende enebolig

Bygningsinformasjon / byggemåte
Noen utdrag fra taksten over eiendommen:
Boligen holder en normal standard, men har etterslep mht. vedlikehold/modernisering.
Det må foretas vesentlige oppgraderinger for å tilfredsstille dagens krav til overflate og tekniske løsninger samt lukke vedlikeholdsetterslep. Grunnmur: Det er synlig fuktopptrekk i innvendige vegger med avskalling av puss samt fuktutslag i yttervegg ved gulv. Kjeller-gulv har pusset overflate fra byggetidspunkt, noe malt. Noe oppsprekking og vedlikeholdsetterslep.
Drenering er mer enn 40 år gammel antagelig fra huset var nytt. Det bør monteres ny drenering. Ytterkledning: Begynnende fukt råteskader på vannbrett ved sokkel. Fasader trenger malerbehandling. I hovedsak eldre isolerglassvinduer og noen originale vinduer. Vinduene trenger generelt vedlikehold. Noen nyere vinduer på stue. Noen punkterte vinduer. Det må påregnes behov for oppgradering av begge bad.

Bygningen er iht. Drammen kommune ikke vernet, men er i Drammen kommunes kulturminneregister anført som et bygg med høy verneverdiklasse B.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: Kjeller: 100 kvm 1. etg.: 118 kvm 2. etg.: 118 kvm Loft: 45 kvm

Bruksareal per etasje: 1. etg.: 118 kvm 2. etg.: 118 kvm

lnngår i p-romsareal: 1. etg.: Vindfang, hall m/trapp, stue, overbygget terrasse, tv-stue, spisestue, kjøkken og wc. 2. etg.: Hall m/trapp, fire soverom, to bad og trapperom til loft.

Diverse
Det er innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra selger/e-verket:
Anlegget ble sist kontrollert: 1994
Det forelå den gang ingen kjente påbud om utbedringer.

Det er innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen):
Det foreligger påbud om utbedringer. Selger har ikke utbedret kommenterte feil og mangler iht. tilsynsrapport datert 21.02.2018 (tilsynsrapport følger som vedlegg til denne salgsoppgave). Kjøper må bære videre ansvar/kostnad/risiko for utbedring av feil og mangler i rapporten. Det er ventet nytt tilsyn i 2022.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.

Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget med unntak av det som måtte være notert under standard og som er angitt at skal medfølge.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 5 715,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk i kWh 61 000
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Drift av felles vei fordeles på brukerne og da med 2/7 del for denne eiendommen. Dette går primært til snøbrøyting og strøing. Dette har ligget på +/- kr 5.000,- de senere årene for denne eiendommens del.

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 1 632 252,-
Sekundær formuesverdi kr 5 876 107,-
Formuesverdi årstall

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-20-00442

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 03.04.2021
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 07.04.2021
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 07.04.2021
Energiattest, datert .04.2021
Kopi av informasjon fra Drammensregionens brann‐ og feiervesen, datert 25.02.2021
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold
Servitutter

Tinglyste heftelser

Bestemmelse om gjerde - Tinglyst dato 31.10.1910
Bestemmelse om gjerdeAnnonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.