Adresse

Fossveien 10
3403 LIER

Prisinformasjon

Prisantydning: 2.190.000

Andel fellesgjeld: 1.525.000

Totalpris: 3.715.000 (Andel fellesgjeld + prisantydning eks. omkostninger)

Felleskost: 6.298

Felleskost inkluderer:

Grunnkostnad som dekker felles forsikring og strøm, kommunale avgifter, drift og vedlikehold, renter andel felles gjeld, a-konto kaldt og varmt vann, a-konto varme, garasje/bod, TV/nett grunnpakke, forr. førsel m.m. Fordeling pr. mnd.: TV og internett kr. 408 Kapitalkostnader kr. 2 301 Bod kr. 20 Ventilasjon kr. 40 Parkering kr. Grunnkostnad kr. 2 817

Omkostninger

Pantattest pr. dokument kr 208,-
Gebyr hjemmelsoverføring kr 480,-
Gebyr pr. pantenotering kr 480,-
Gebyr forkjøpsrett (NBBO ved forhåndsavklaring) kr 5 995,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 6 900,-


Sum øvrige omkostninger kr 14.063

Totalpris med omkostninger kr 2.204.063

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 4 100,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Starttidspunkt: 14.01.2021 kl. 17:00
Sluttidspunkt: 14.01.2021 kl. 18:00
Beskrivelse: Visningstidspunkt

Megler

Jørn Mosebekk Larsen
+4791321232
jml@dahlas.no

Kort om eiendommen

Nyere, pen 3-roms andelsleilighet med 2 garasjeplasser - solrik balkong - endeleilighet - heis - IN ordning - sentralt og nær marka - Haskoll nær Lierbyen

Vi ønsker å trygge visninger med minst mulig risiko for smitte. Vi må vite på forhånd om du kommer på visning og ber deg ta kontakt for avtale - meld deg på visningspåmelding på finn.no og annonsert visning!

Meget sentral men skjermet og rolig beliggenhet med adkomst via pent opparbeidede fellesareal. Kort gangavstand til Lierbyen sentrum. Solrik og barnevennlig beliggenhet med nærhet til barneskole, ungdomsskole, barnehage, forretninger og offentlige kontorer. God bussforbindelse til Drammen og Asker/Oslo i kun 5 minutters gangavstand.

Areal og byggeår

Primærareal: 75

Bruksrareal: 79

Antall soverom: 2

Etasje: 1

Tomtestørrelse: 2757

Boligtype: Leilighet

Eierform: Andel

Byggeår: 2018

Energimerking: D Grønn

Fasiliteter
 • Balkong/Terrasse
 • Garasje/P-plass
 • Heis
 • Turterreng
 • Barnevennlig
 • Bredbåndstilknytning
 • Kabel-TV
 • Livsløpsstandard
 • Moderne
 • Offentlig vann/kloakk
 • Parkett
 • Rolig
 • Sentralt
 • Fiskemulighet
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 95
Bruksnr: 30
Andelsnummer: 1
Borettslagsnavn: FV 10 Borettslag
Kommune: Lier

Innhold
Leiligheten er beliggende i 1. etg. med heis og inngang fra fellesareal og inneholder:

Entre, gang, 2 soverom med garderober, bad med dusj ,servant og wc samt vaskemuligheter, stue med utgang terrasse, kjøkken, bod.

Det er 1 bod i forbindelse med 2 garasjeplasser i oppvarmet, felles garasjeanlegg.

Standard:
Nyere, pen 3-roms andelsleilighet med 2 garasjeplasser - solrik balkong - endeleilighet - heis - IN ordning - sentralt og nær marka - Haskoll nær Lierbyen

Vinduer: Energiglass
Gulv: Parkett, fliser
Vegger: Malte flater

Dørcalling. Fiberopptikk/Telia. Brannvarsling med sprinkleranlegg. Vannbåren varme via radiatorer. Heis. Balansert ventilasjon. Takoverbygget terrasse på 11 kvm. Downlights i entre/gang og bad. Integrerte hvitevarer med komfyr, induksjonstopp og oppvaskmaskin.

Parkering:
Leiligheten disponerer 2 garasjeplasser i oppvarmet, felles garasjeanlegg. Eier har kjøpt ekstra plass for kr. 180.000,-.

Oppvarming:
Vannbåren varme via radiatorer. Elektrisk/varmekabler.

Beliggenhet:
Meget sentral men skjermet og rolig beliggenhet med adkomst via pent opparbeidede fellesareal. Kort gangavstand til Lierbyen sentrum. Solrik og barnevennlig beliggenhet med nærhet til barneskole, ungdomsskole, barnehage, forretninger og offentlige kontorer. God bussforbindelse til Drammen og Asker/Oslo i kun 5 minutters gangavstand.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Pent opparbeidede og beplantede fellesgrøntareal med belysning etc. For øvrig asfalterte innkjørsler og parkeringsareal.

Adgang til utleie
Andelseieren kan ikke uten samtykke fra styret overlate bruken av boligen til andre.

Regulering

Eiendommen ligger i område som er regulert til boliger, del av
kommuneplanen 2009-2020 i Lier kommune. Reguleringsbestemmelser
for Fossveien 10,12 og 16.

Ferdigattest
Det foreligger midlertidig brukstillatelse fra 04.12.2018.

Beskrivelse (type bolig)
Borettslagsleilighet og andelsleilighet er det samme. Borettslagsboliger kan være leiligheter, rekkehus, tomannsboliger, eneboliger eller fritidsboliger.

Boligmassen eies av borettslaget og borettslagets eiendom har et eget grunnboksblad i Grunnboken.

Du blir andelseier i borettslaget ved å kjøpe en andel med et tilknyttet borettsinnskudd. Når du kjøper en borettslagsbolig får du på samme måte som når du kjøper en selveierbolig, en enerett til å bruke en nærmere spesifisert bolig. Når du kjøper en borettslagsbolig må du forholde deg til borettslagets vedtekter og husordensregler. Boligens verdi er summen av kontantbeløpet og andel av fellesgjeld.

Beviset for at du er eier av en andel i et borettslag fremkommer ved at andelen er registrert på ditt navn i Borettsregisteret (Borettsregisteret føres av Statens kartverk og ligger i Ullensvang). Detter et offentlig register hvor både hjemmel og pant blir notert.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje:

Bruksareal per etasje:

lnngår i p-romsareal: Alle rom unntatt bod.

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra selger/e-verket:
Anlegget ble sist kontrollert: Ingen kontroll (nytt anlegg). Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Dyrehold er tillatt etter nærmere bestemmelser.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.
Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.
Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 0,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet. Private stikkveier.

Andre utgifter
Strømforbruk i kWh 2 800
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Total fellesgjeld
Gjeld kr 48 505 000,- pr. 07.12.2020

Andel fellesgjeld
Gjeld kr 1 525 000,- pr. 07.12.2020

lN-Ordning
Borettslaget har IN-ordning (mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld).

Avdragsfrihet
Lånet i DNB boligkreditt har igjen 14 år med avdragsfrihet: Første avdrag forfaller til betaling 30/12-2033 for denne boligen.

Andel formue
kr 4 935,- pr. 07.12.2020

Sikringsordning
Borettslaget er forsikret mot tap på felleskostnader i Skadeforsikringsselskapet Borettslagene Sikringsordning AS. Borettslag som har tegnet seg forsikring kan si opp avtalen innen 1. desember med virkning fra kommende årsskifte. Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av forsikringen gjøres av borettslagets generalforsamling. Forsikringsselskapet kan til
enhver tid si opp en avtale med forsikringstaker dersom forsikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs forsikring. For øvrig gjelder forsikringsavtalelovens regler.

Forkjøpsrett
Forkjøpsrett/godkjenning av ny andelseier: Det er forkjøpsrett i borettslaget. NBBO er forretningsfører. Forkjøpsrett er forhåndsutlyst. Ny andelseier må godkjennes av styret i borettslaget. Dersom kjøper ikke blir godkjent av borettslaget, jfr. Lov om burettslag (burettslagslova) § 4-5, må boligen videreselges for kjøperens regning og risiko.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 945 107,-
Sekundær formuesverdi kr 3 402 385,-
Formuesverdi årstall 2018

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-20-00379

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 081220
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 031220
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 031220
Energiattest
Situasjonskart
Opplysninger fra forretningsfører NBBL, datert 071220, inneholdende:
‐ Boligopplysninger
‐ Innkalling og protokoll til ordinær
generalforsamling
‐ Årsberetning, samt årsregnskap og budsjett
‐ Revisjonsberetning
‐ Vedtekter
‐ Husordensregler

Tinglyste heftelser

Bestemmelse om parkering - Tinglyst dato 29.11.2018
Bestemmelser om felleskostnader Bestemmelse om salg/transport av erklæringen

Bestemmelse om nettstasjon - Tinglyst dato 26.10.2018
Bestemmelse om nettstasjonAnnonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.