Adresse

Sønderhellene 6
3404 LIER

Prisinformasjon

Prisantydning: 3.790.000

Felleskost: 2.860

Felleskost inkluderer:

TV-pakke fra Altibox og internett fra Viken Fiber (500/500 Mbit), renovasjon, renhold av fellesarealer, snømåking/strøing, bygningsforsikring, forretningsførsel, styrehonorarer, løpende vedlikehold m.v.

Omkostninger


Dokumentavgift: 94.750 ,-
Pantattest pr. dokument kr 207,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 585,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 585,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 10 200,-


Sum øvrige omkostninger kr 106.327

Totalpris med omkostninger kr 3.896.327

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr. 7 400,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Martin Eick
+4798999899
me@dahlas.no

Kort om eiendommen

Velkommen til Sønderhellene 6 - en moderne og lettstelt leilighet med heis direkte fra garasjen.

Leiligheten er ligger i 3. etasje med stor terrasse og vidstrakt utsikt utover Lierdalen.

Innhold: Entrè/gang med skyvedørsgarderobe, gjeste-WC, stort flislagt bad/vaskerom med lagringsbod innenfor, 2 soverom, stue med spisestue og åpen kjøkkenløsning, utgang til stor terrasse med vidstrakt utsikt over Lierdalen og innseilingen av Drammensfjorden.
Leiligheten har i tillegg stor bod på nesten 12 kvm. rett utenfor inngangsdøren til leiligheten, plassert i felles gang, samt sportsbod.

Sønderhellene ligger i naturskjønne omgivelser på Egge i Lier. Rolig og populært område, høyt og fritt liggende på vestsiden av Lierdalen med flott utsikt. Suverene, helårs turforhold rett utenfor døren med bl.a. Eiksetra og Solvang innenfor korte avstander.
Ca. 10 min kjøring til E18, ca. 5 min til Lierbyen, ca. 20 min til Drammen og Asker. Buss fra Vestsideveien.

Velkommen til visning! (Husk påmelding)

Areal og byggeår

Primærareal: 102

Bruksrareal: 107

Antall soverom: 2

Etasje: 3

Tomtestørrelse: 1874

Boligtype: Leilighet

Eierform: Selveier

Byggeår: 2010

Energimerking: C Rød

Fasiliteter
 • Balkong/Terrasse
 • Garasje/P-plass
 • Heis
 • Ingen gjenboere
 • Turterreng
 • Utsikt
 • Bredbåndstilknytning
 • Moderne
 • Offentlig vann/kloakk
 • Parkett
 • Rolig
 • Sentralt
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 70
Bruksnr: 50
Seksjonsnr: 10
Kommune: Lier

Innhold
Leiligheten ligger i byggets 3. etasje med adkomst via heis og felles trapperom. Sameiet har lagt vekt på trivelige fellesarealer.

Innhold:
Entrè/gang med skyvedørsgarderobe, gjeste-WC. stort flislagt bad/vaskerom med god lagringsbod innenfor, 2 soverom og stue med spisestue og åpen kjøkkenløsning, samt utgang til stor terrasse med markise.

Leiligheten disponerer i tillegg to ekstra boder utenfor leiligheten.
En stor lagringsbod på nesten 12 kvm. som er plassert i felles gang, rett utenfor inngangsdøren til leiligheten. (Boden er innredet med boligstandard) og en sportsbod på nesten 5 kvm. i kjelleretasje, rett innenfor garasjen.

Leiligheten disponerer i tillegg egen parkeringsplass i i felles garasjeanlegg, samt utendørs biloppstillingsplass.

Sameiet har i tillegg en stor fellesterrasse til disposisjon for alle beboere i 4. etasje.

Standard:
Moderne selveierleilighet med meget god og lettstelt planløsning.

Fine og moderne materialvalg og utstrakt bruk av downlightsbelysning i stue, kjøkken og bad.

Stue med utgang til stor terrasse med vidstrakt utsikt utover Lierdalen og innseilingen av Drammensfjorden. Her kan man sitte i timevis å drømme seg bort. Terrassen har i tillegg markise til folde ut på de varmeste soldagene.
Stuen er av god størrelse og har god plass til spisebord. Den åpen plassen gjør det enkelt å dekke på langbord ved spesielle anledninger.

Delvis åpen kjøkkenløsning med innholdsrik innredning. Her er det meget god oppbevaringsplass i skuffer og skap, samt meget god benkeplass og arbeidsflate. Innredningen har godt med benkbelysning, samt fliset vegg mellom benkeplate og overskapene. Nedfelt platetopp og integrert stekeovn, samt frittstående oppvaskmaskin og kjøleskap i børstet finish. Alle hvitevarer på kjøkken, samt fyseskap i bod medfølger i handelen.

Leiligheten har to gode soverom, hvorav hovedsoverom har garderobeskap.

Pent flislagt bad av god størrelse. Badet er innredet med stilren innredning, dusjbadekar, dusjkabinett, WC og opplegg for vaskemaskin/tørketrommel under innredning. Innenfor badet er det en god oppbevaringsbod på ca. 5 kvm, innredet med skyvedørsgarderobe. God plass til langkosten og litt til!

Øvrige kvaliteter:
- Innlagt fibernett fra Altibox (Viken Fiber) som gir deg både tv- og høyhastighets bredbånd.
- Balansert ventilasjonsanlegg ved varmegjenvinning.
- Dørtelefon med fjernåpner.
- To ekstra boder utenfor leiligheten på hhv. 11.7 kvm. og 4.7 kvm.

Parkering:
Fast biloppstillingsplass i lukket garasjeanlegg, samt én uspesifisert biloppstillingsplass utendørs på sameiets biloppstillingsplasser.
Mulighet for etablering av ladestasjon til elbil/ladbar hybrid.

Oppvarming:
Boligen varmes i dag opp ved strøm/panelovner. Varmekabler på baderom. Boligen har balansert ventilasjon med varmegjenvinning.

Beliggenhet:
Stor terrasseleilighet med vidstrakt utsikt over Lierdalen og innseilingen av Drammensfjorden.

Sønderhellene Terrasse ligger høyt og fritt i åskanten på Egge i Lier kommune - tett på naturen - med ufattelig vakker panoramautsikt mot Lierdalen og mot Drammensfjorden. Ca. 10 min kjøring til E18, ca. 5 min til Lierbyen, ca. 15 minutter til Liertoppen kjøpesenter, ca. 20 min til Drammen og Asker.

Kort vei til Lierbyen som har et variert tilbud med butikker, bank, post, legesenter, fysioterapeuter, treningssenter, frisør, apotek, kiosk, kafeer m.m.

Sameiet ligger pent plassert i åssiden ved oppkjøringen til Eiksetra og innbyr til flotte turmuligheter sommer som vinter. Et eldorado av turmuligheter i Finnemarka og Drammensmarka. Lysløype like i nærheten, badeplass i Garsjø, Holtsmark Golfbane er kun en kort kjøretur unna - et av norges flotteste golfanlegg. Bussforbindelse fra Vestsideveien til Lierbyen, Asker, Oslo og Drammen.

Adkomst:
Adkomst fra Drammen:
Kjør mot Lierbyen. Følg Vestsideveien mot Egge. Kjør 7-800m forbi Egge skole opp en bakke. Ta av til venstre mot Eiksetra (skiltet). Sønderhellene Terrasse ligger godt synlig på venstre hånd.

Adkomst fra Asker/Oslo:
Ta av fra E18 mot Tranby etter Liertoppen kjøpesenter. Følg Riksvei 289 i ca. 2,3 km til rundkjøring. Kjør rett frem i rundkjøringen inn på "Grøttegata". Når du kommer til hovedveien, sving til høyre og kjør ca. 7-800 meter forbi Egge skole opp en bakke. Ta av til venstre mot Eiksetra (skiltet). Sønderhellene Terrasse ligger godt synlig på venstre hånd.

Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Pene opparbeidede asfalterte fellesarealer.
Det er bl.a. varmekabler ved adkomst til hovedinngang.
Felles terrasse på baksiden av bygget, med svært usjenert beliggenhet. Her er det fine muligheter for sosiale sammenkomster.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av deler eller hele boligen under ett til boligformål.

Regulering

Eiendommen er regulert til blokkbebyggelse i hht. gjeldende reguleringsplan.
Reguleringsplan med bestemmelser fås ved henvendelse til megler.

Ferdigattest
Det er gitt ferdigattest fra Lier kommune på "boligblokk på 5 eller flere etasjer", datert 04.06.2012.

Beskrivelse (type bolig)
Når du kjøper en eierseksjon/-leilighet, kjøper du en andel av en eiendom og får en eksklusiv bruksrett til en del av eiendommen, normalt en leilighet. Du blir medlem i et sameie (hos Lovdata kan du lese lov om eierseksjoner), og må betale fellesutgifter til bl.a. forsikring, vaktmester, vedlikehold og oppvarming av fellesarealer. Du har full råderett over boligen, og kan bl.a. pantsette den, belåne den og foreta innvendig oppussing. Du er normalt ikke ansvarlig for annen gjeld enn den du selv tar opp i forbindelse med kjøpet av boligen. Sameiet kan imidlertid ha felles gjeld og ta opp felles lån for å finansiere oppussings- og rehabiliteringsarbeider. Du vil da være ansvarlig for din andel av dette.

Dersom det er vedtektsbestemt at ny eier skal godkjennes av styret i sameiet, er dette en forutsetning for lovlig å kunne ta boligen i bruk.

Dersom kjøper ikke blir godkjent av sameiet iht. vedtektene, må enten boligen videreselges for kjøpers regning og risiko eller få styrets vurdering rettslig prøvd. Det er kjøpers risiko om slik godkjennes gis.

Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i et sameie. Se Eierseksjonsloven § 23 om ervervsbegrensning, denne begrensningen vil nå ramme erverv av flere enn to boligseksjoner, uavhengig av om ervervet skjer direkte, gjennom aksjer/selskap eller gjennom slektninger. Eierseksjonsloven § 23 tredje ledd åpner imidlertid for at "nærstående kan erverve en boligseksjon som den nærstående selv eller dennes nærstående skal bruke som egen bolig." Erverv i strid med forbudet gir grunnlag for pålegg om salg. Det er kjøpers ansvar dersom kjøp skjer i strid med forbudet. Ta kontakt med megler ved spørsmål eller mer utfyllende informasjon rundt ervervsbegrensningen.

Bygningsinformasjon / byggemåte
- Grunnmur oppført i betong.
- Yttervegger har rammekonstruksjon av stål og betong med utfyllende bindingsverk.
- Yttertak er av typen saltak.
- Etasjeskiller av støpt betong/ betongelementer.

Se vedlagt tilstandsrapport for ytterligere informasjon.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje:

Bruksareal per etasje: i tillegg kommer bod utenfor leiligheten, plassert i felles gang på 11.7 kvm., samt sportsbod i kjelleretasje på 4.7 kvm.

lnngår i p-romsareal:

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra Glitre Energi Nett:
Årsforbruk: ca. 14.300 kWh.
Anlegget ble sist kontrollert: 2011 og den gang funnet i orden.

Selger forbeholder seg retten til å beholde taklamper over spisestuen.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer på kjøkken, samt fryseskap i bod medfølger i handelen.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 6 289,-

Renovasjon er inkludert i fellesutgiftene.
Det er installert vannmåler i leiligheten. Avgifter til vann og avløp vil derfor variere i forhold til faktisk forbruk.

Vei, vann og avløp
Vei: Privat stikkvei frem til offentlig. Vann og avløp: Tilknyttet offentlig vann og avløp via private stikkledninger.

Andre utgifter
Strømforbruk i kWh 14 300
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Andel formue
kr 32 354,- pr. 31.12.2019

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 920 874,-
Sekundær formuesverdi kr 3 315 146,-
Formuesverdi årstall 2018

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-21-00037

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport
Selgers egenerklæring i forbindelse med boligselgerforsikring
Selgers opplysningsskjema for eiendommen
Opplysninger fra forretningsfører inneholdende:
‐ Innkalling og protokoll til ordinær generalforsamling
‐ Årsberetning, samt årsregnskap og budsjett
‐ Revisjonsberetning
- Husordensregler
‐ Vedtekter
Grunnkart
Eiendommens reguleringsmessige forhold

Tinglyste heftelser

Seksjonering - Tinglyst dato 31.01.2011
SNR: 10 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 109 / 1960

Omnummerering ved kommuneendring - Tinglyst dato 01.01.2020
Omnummerering ved kommuneendringAnnonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.