Adresse

Engene 92 A
3012 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 1.890.000

Andel fellesgjeld: 15.146

Totalpris: 1.905.146 (Andel fellesgjeld + prisantydning eks. omkostninger)

Felleskost: 3.058

Felleskost inkluderer:

Tv/bredbånd (grunnpakke), kommunale avgifter, renovasjon, vaktmestertjenester, trappevask, strøm fellesareal, snørydding, bygningsforsikring (ikke innbo), det vesentligste av utvendig vedlikehold, renter og avdrag på felleslån,

Omkostninger

Pantattest pr. dokument kr 207,-
Gebyr hjemmelsoverføring kr 480,-
Gebyr pr. pantenotering kr 480,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 6 900,-


Sum øvrige omkostninger kr 8.067

Totalpris med omkostninger kr 1.898.067

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 4 100,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Starttidspunkt: 22.10.2020 kl. 18:00
Sluttidspunkt: 22.10.2020 kl. 19:00
Beskrivelse: Vi må vite på forhånd om du kommer på visning og ber deg ta kontakt for avtale om visning på angitt dag. Dette gjør vi for å unngå spredning av smitte ved at for mange er på visningen samtidig. Visninger hvor det ikke er påmeldte på forhånd vil ikke bli avholdt.

Megler

Andreas Høstvik
+4748234223
ah@dahlas.no

Kort om eiendommen

Beliggende meget sentralt på Bragernes/Brakerøya med gangavstand til alle servicetilbud i sentrum. Leiligheten egner seg godt for blant annet pendlere med kort gangavstand til Brakerøya jernbanestasjon hvor lokaltogene stopper med hyppige avganger. Umiddelbar nærhet til nye CC kjøpesenter med blant annet dagligvareforretninger, treningssenter-Sats og en rekke andre butikker. Enkel adkomst til E18 mot Oslo.

Området har også en svært gunstig samt spennende beliggenhet i forhold til byutviklingen for Drammen. Det er flere spennende byggeprosjekter under planlegning på Brakerøya.

Det er ingen forkjøpsrett. Lav felleskostnad.

Leiligheten ligger i 3. etasje med heis, inneholder følgende:
Entré/gang, bad, sovealkove og kjøkken/stue.

I felleskjelleren medfølger det 2 boder på 1 kvm og 5 kvm.
I tillegg kommer fellesrom, sykkelparkering og felles vaskerom i kjeller.

Areal og byggeår

Primærareal: 28

Bruksrareal: 28

Etasje: 3

Tomtestørrelse: 3135

Boligtype: Leilighet

Eierform: Andel

Byggeår: 1973

Energimerking: E Rød

Fasiliteter
  • Heis
  • Turterreng
  • Vaktmester-/vektertjeneste
  • Bredbåndstilknytning
  • Kabel-TV
  • Moderne
  • Offentlig vann/kloakk
  • Sentralt
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 113
Bruksnr: 136
Andelsnummer: 34
Borettslagsnavn: Borettslaget Engene 92
Kommune: Drammen

Innhold
Leiligheten ligger i 3. etasje med heis, inneholder følgende:
Entré/gang, bad, sovealkove og kjøkken/stue.

I tillegg medfølger også 2 boder i felles kjeller, 1 kvm & 5 kvm.

Standard:
God beliggenhet på Brakerøya med gangavstand til skoler, CC kjøpesenter og jernbane på Brakerøya, samt på Strømsø. Ca. 10-15 min. gange til Bragernes sentrum med de fleste servicetilbud.

Området har også en svært gunstig samt spennende beliggenhet i forhold til byutviklingen for Drammen. Det er flere spennende byggeprosjekter under planlegning på Brakerøya.

Pen 1-roms leilighet med sovealkove og arealeffektiv planløsning i et attraktivt borettslag. Det skal nevnes at borettslaget er velordnet med blant annet pene og ryddige fellesareal.

Romstandarden beskrives som følgende:
Leiligheten fremstår som meget tiltalende med lyse og delikate overflater.

Innbydende entré med romslig skyvedørsgarderobe. Det er montert dørtelefon ved inngangsdør.

Stuen har godt med lysinnslipp via store vindusflater. Pen kontrastvegg med grå utførelse. Det er plass til sittemøblement og mindre spisebord.

Videre forbindelse til praktisk sovealkove med plass til garderobeskap.

Pent kjøkken med profilerte fronter med en åpen løsning mot stuen. Godt med skap og skuffeplass. Pent flissatt over kjøkkenbenk. Integrert kombi frys-/kjøleskap, platetopp og stekeovn.

Pent bad med gulvfliser og varmekabler. Sanitærutstyr bestående av dusjkabinett, servant med underskap og veggskap, klosett, samt opplegg for smal vaskemaskin. Rommet er mekanisk ventilert.

Parkering:
Det følger ingen fast biloppstillingsplass til leiligheten. Det er mulighet til å søke styret om å få plass på borettslagets eiendom. Dette tildeles etter ansiennitet og koster ca kr. 100/150,- pr. mnd. Felles gjesteparkering bak bygget - ca. 10 plasser. Det er for øvrig gode parkeringsmuligheter med gateparkering i området. Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Oppvarming:
Elektriske panelovner. Gulvvarme på bad.

Beliggenhet:
Beliggende meget sentralt på Bragernes/Brakerøya med gangavstand til alle servicetilbud i sentrum. Leiligheten egner seg godt for blant annet pendlere med kort gangavstand til Brakerøya jernbanestasjon hvor lokaltogene stopper med hyppige avganger.

Umiddelbar nærhet til nye CC kjøpesenter med blant annet annet dagligvareforretninger, treningssenter-Sats og en rekke andre butikker.

Ca. 15-20 minutters gange til Strømsø jernbanestasjon hvor alle tog stopper, inkludert Flytoget med avganger hvert 20. minutt. Bussholdeplass i umiddelbar nærhet. Enkel adkomst til E18 mot Oslo.

Kort gangavstand til Bragernes sentrum med ytterligere tilbud av restauranter, uteliv, kino, Magasinet kjøpesenter, Torget Vest kjøpesenter, diverse kles-/skoforretninger mv. samt til Union brygge området med blant annet universitet.

For øvrig finner man også flotte turmuligheter i nærheten. Verdt å nevne er populære turstier langs Drammenselva, Drammen alpinsenter og preparerte langrennsløyper på vinteren i Drammensmarka.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Felles eiertomt med asfaltert gårdsplass, parkering og adkomst. For øvrig er fellesarealene pent opparbeidet med plen, busker og prydbusker.

Adgang til utleie
Andelseieren kan ikke uten samtykke fra styret overlate bruken av boligen til andre.

Radon
Fra 1. januar 2014 må radonverdier oppgis for alle boliger som helt eller delvis er utleid. Ved for høye verdier må det iverksettes tiltak. Selger opplyser at det er gjennomført radonmåling i bygget for ca. 3 år siden. Det var målt fra kjeller til 3. etg. og at verdiene var innenfor kravene og en trengte ikke gjøre tiltak.

Regulering

Kommuneplan/kommunedelplan: Kommuneplanens arealdel 2014-2036. Boligbebyggelse. Kommunedelplan sentrum.

Det må forventes bygging av leilighetsprosjekt langs Brandtenborggata/Nedre Storgate - eiendommen hvor Davids grill var.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest fra opprinnelig oppføring.

Beskrivelse (type bolig)
Borettslagsleilighet og andelsleilighet er det samme. Borettslagsboliger kan være leiligheter, rekkehus, tomannsboliger, eneboliger eller fritidsboliger.

Boligmassen eies av borettslaget og borettslagets eiendom har et eget grunnboksblad i Grunnboken.

Du blir andelseier i borettslaget ved å kjøpe en andel med et tilknyttet borettsinnskudd. Når du kjøper en borettslagsbolig får du på samme måte som når du kjøper en selveierbolig, en enerett til å bruke en nærmere spesifisert bolig. Når du kjøper en borettslagsbolig må du forholde deg til borettslagets vedtekter og husordensregler. Boligens verdi er summen av kontantbeløpet og andel av fellesgjeld.

Beviset for at du er eier av en andel i et borettslag fremkommer ved at andelen er registrert på ditt navn i Borettsregisteret (Borettsregisteret føres av Statens kartverk og ligger i Ullensvang). Detter et offentlig register hvor både hjemmel og pant blir notert.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Yttervegger er av tre og støpte/murte. Utvendig fasade er bestående av stående trepanel og murpuss/teglsteinsfasade. Taket er antatt tekket med papptekking/ folie. For øvrig, se vedlagt tilstandsrapport i salgsoppgaven.

Positive og negative forhold ved eiendommen:
Bad: Ikke indikert utslag ved fuktsøk på befaringsdagen.
Kjøkken: Det ble ikke registrert synlige tegn til skader, utover normal bruks og aldringsslitasje. Det ble ved befaring heller ikke indikert avvikende fukt ved søk med fuktindikator. 50 liter varmtvannsbereder i hjørneskap.
- Sikringsskapet med automatsikringer er plassert i felles gang.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: 28

Bruksareal per etasje: 28

lnngår i p-romsareal: Entré/gang, bad, sovealkove og kjøkken/stue.

Diverse
Styreleder formidler muntlig at taket på sikt skal vedlikeholdes/oppgraderes. Det må beregnes økning av felleskostnad og fellesgjeld. Dog antok styreleder at felleskostnadene ikke ville øke betraktelig. Pt. foreligger det ingen kostnadsoversikt.

Det er en dugnadskasse i sameiet, der alle betaler inn 300kr per år.

Garderobeskapet som står i sovealkoven følger ikke med i salget.

Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra selger/e-verket: Anlegget ble sist kontrollert: 2017. Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.

Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 0,-

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 3 700
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Andel fellesgjeld
Gjeld kr 15 146,- pr. 01.10.2020

lN-Ordning
Borettslaget har ikke IN-ordning (mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld).

Andel formue
kr 24 796,- pr. 31.12.2019

Forkjøpsrett
Forkjøpsrett/godkjenning av ny andelseier: Det er ikke forkjøpsrett i borettslaget. Obos er forretningsfører. Ny andelseier må godkjennes av styret i borettslaget. Dersom kjøper ikke blir godkjent av borettslaget, jfr. Lov om burettslag (burettslagslova) § 4-5, må boligen videreselges for kjøperens regning og risiko.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 336 723,-
Sekundær formuesverdikr 1 212 203,-
Formuesverdi årstall 2018

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-20-00355

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 15.10.2020
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 13.10.2020
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 05.10.2020
Energiattest, datert 05.10.2020
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold
Opplysninger fra forretningsfører Obos, datert 02.10.2020 og 04.09.2020, inneholdende:
‐ Boligopplysninger
‐ Innkalling og protokoll til ordinær
generalforsamling
‐ Årsberetning, samt årsregnskap og budsjett
‐ Revisjonsberetning
‐ Vedtekter
‐ Husordensregler

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.