Adresse

2. Strøm terrasse 19 A
3046 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 3.290.000

Andel fellesgjeld: 9.033

Totalpris: 3.299.033 (Andel fellesgjeld + prisantydning eks. omkostninger)

Felleskost: 3.321

Felleskost inkluderer:

Felles utgifter dekker Get grunnpakke med kabel-TV og internett, renovasjon, bygningsforsikring, snørydding av gjesteparkeringen, noe utvendig vedlikehold og forretningsfører. Fordeling fellesutgifter: Renter andel fellesgjeld kr 41,- Avdrag andel fellesgjeld kr 808,- Grunnkostnader kr 2 472,-

Omkostninger


Dokumentavgift: 82.475 ,-
Pantattest pr. dokument kr 207,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 585,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 585,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 10 200,-


Sum øvrige omkostninger kr 94.052

Totalpris med omkostninger kr 3.384.052

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 7 400,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Starttidspunkt: 26.10.2020 kl. 17:00
Sluttidspunkt: 26.10.2020 kl. 17:45
Beskrivelse: Vi må vite på forhånd om du kommer på visning og ber deg ta kontakt for avtale om visning på angitt dag. Dette gjør vi for å unngå spredning av smitte ved at for mange er på visningen samtidig. Visninger hvor det ikke er påmeldte på forhånd vil ikke bli avholdt.

Megler

Gustav Waal
+4790952321
gbw@dahlas.no

Kort om eiendommen

Attraktiv selveierleilighet med god beliggenhet i sentralt, attraktivt og barnevennlig boligområde på Danvik. Området har nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Videre er det kort vei til Union og Drammenselva med promenade inn til sentrum, samt Strømsø torg, jernbanestasjonen (kun ca. 12-15 minutter å gå), Marienlyst og Drammensbadet. Drammen museum, Drammen teater og livet på Union Brygge ved Ypsilon bro er ikke lange gåturen unna.

Leiligheten er oppusset i delikate farger og fremstår som meget moderne og attraktiv. God luftig planløsning med ca. 2,5 meter takhøyde. Bygget ble bruksendret til leiligheter i 2008 og ble i den forbindelse ombygget, modernisert og oppusset.

Diverse:
* Det elektrisk anlegget er nytt i 2008
* Automatsikringer
* Nye vinduer og terrassedør i 1986,1988 og 2008
* Nye vann og avløpsrør innvendig i 2008
* GET
* Ringeklokke med dørtelefon
* Bygningsmassen er malt utvendig i ca. 2018

Areal og byggeår

Primærareal: 67

Bruksrareal: 67

Antall soverom: 2

Etasje: 2

Tomtestørrelse: 1161

Boligtype: Leilighet

Eierform: Selveier

Byggeår: 1912

Energimerking: G Rød

Fasiliteter
 • Balkong/Terrasse
 • Garasje/P-plass
 • Ingen gjenboere
 • Turterreng
 • Utsikt
 • Barnevennlig
 • Kabel-TV
 • Moderne
 • Offentlig vann/kloakk
 • Rolig
 • Sentralt
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger.

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 17
Bruksnr: 88
Seksjonsnr: 4
Kommune: Drammen

Innhold
Leiligheten ligger i 2. etasje og inneholder:
Entré/gang, bad/wc/vaskerom, 2 soverom, stue, kjøkken m/spiseplass. (Det ene soverommet har ett volum på 12 m3, rommet tilfredsstiller ikke min. volum på 15 m3).

Bod i kjeller på ca. 4,5 m².

Denne leiligheten disponerer 1 parkeringsplass ved inngangsparti.

Standard:
Leiligheten er oppusset i delikate farger og fremstår som meget moderne og attraktiv. God luftig planløsning med ca. 2,5 meter takhøyde. Bygget ble bruksendret til leiligheter i 2008 og ble i den forbindelse ombygget, modernisert og oppusset.

Pent kjøkken (fra 2008) med hvit glatt kjøkkeninnredning. Integrert komfyr/topp og oppvaskmaskin. Montert avtrekksvifte over komfyr. Glassflate på vegg over kjøkkenbenk. OSO varmtvannsbereder i benkeskap.

Tiltalende stue med utgang til overbygget balkong på ca. 5 m² med flott utsikt over byen.

Delikat bad (fra 2008) med fliser på vegger og gulv, varmekabler i gulv, vegghengt WC, tiltalende hvit baderomsinnredning med servant, dusjhjørne med glassdører som kan slås inn og opplegg til vaskesøyle med vaskemaskin og tørketrommel. Downlights i tak.

Garderobeskap med speil i entre. Garderobeskap i begge soverom.

Diverse:
* Parkering
* Det elektrisk anlegget er nytt i 2008.
* Sikringsskap med automatsikringer.
* Nye vinduer og terrassedør i 1986,1988 og 2008.
* Nye vann og avløpsrør innvendig i 2008.
* GET digital til TV/internett.
* Ringeklokke med dørtelefon.
* Bygningsmassen er malt utvendig i ca. 2018.

Sameiet består av 9 leiligheter fordelt på 2 oppganger i ett bygg.

Parkering:
Denne leiligheten disponerer en parkeringsplass ved hovedinngang.

Oppvarming:
Elektrisk. Varmekabler i gulv på bad.

Beliggenhet:
Attraktiv selveierleilighet med god beliggenhet i sentralt, attraktivt og barnevennlig boligområde på Danvik.

Området har nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Videre er det kort vei til Union og Drammenselva med promenade inn til sentrum, samt Strømsø torg, jernbanestasjonen (kun ca. 12-15 minutter å gå), Marienlyst og Drammensbadet. Drammen museum, Drammen teater og livet på Union Brygge ved Ypsilon bro er ikke lange gåturen unna.

I tillegg er det kort gangavstand til Talentgården på Sundland med fotballhall. På Sundland ligger også Attic dansestudio, Akademiet videregående skole og Montessori-barneskole ( kun ca. 3 minutters gange).

Strømsåsen byr også på et godt utvalg av merkede stier og gangveier, der det kjøres skiløyper om vinteren. Idylliske Blektjern ligger i skogen bak med gode bade- og fiskemuligheter. Alpine utfordringer finner du i Haukåsbakken i lia rett bakenfor.

Vi ønsker velkommen til Danvik og til 2. Strøm Terrasse 19 A!

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Felles selveiertomt for sameiet opparbeidet med plen, busker, prydbusker og parkeringsplasser/innkjørsel/gårdsplass.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål. Leieavtalen skal godkjennes av styret i sameiet.

Regulering

Kommuneplan/kommunedelplan:
Kommuneplanens arealdel 2014-2036.
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 05.10.2015
Arealbruk: Boligbebyggelse/nåværende.

Gjeldende regulering:
Uregulert område.

Det er igangsatt arbeider med ny Intercity strekning og utvidelse av jernbanetrasé og byggegrop ihv. nærområdet. Det må påregnes noe støy, støv og trafikale utfordringer frem til ca. 2025 eller til ferdigstilling av prosjektet. Konferer megler ved spørsmål. 2. Strøm Terrasse 21 har sendt varsel om at de vil bygge på/om eiendommen.

Eiendommen er i Drammen kommunes kulturminneregistrering registrert med vernestatus B - høy verneverdi. Dvs. kulturminner som er viktige for lokal identitet og som har en egenverdi uavhengig av plassering og miljø.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest fra ombygging og bruksendring datert 05.06.2009.

Beskrivelse (type bolig)
Når du kjøper en eierseksjon/-leilighet, kjøper du en andel av en eiendom og får en eksklusiv bruksrett til en del av eiendommen, normalt en leilighet. Du blir medlem i et sameie (hos Lovdata kan du lese lov om eierseksjoner), og må betale fellesutgifter til bl.a. forsikring, vaktmester, vedlikehold og oppvarming av fellesarealer. Du har full råderett over boligen, og kan bl.a. pantsette den, belåne den og foreta innvendig oppussing. Du er normalt ikke ansvarlig for annen gjeld enn den du selv tar opp i forbindelse med kjøpet av boligen. Sameiet kan imidlertid ha felles gjeld og ta opp felles lån for å finansiere oppussings- og rehabiliteringsarbeider. Du vil da være ansvarlig for din andel av dette.

Dersom det er vedtektsbestemt at ny eier skal godkjennes av styret i sameiet, er dette en forutsetning for lovlig å kunne ta boligen i bruk.

Dersom kjøper ikke blir godkjent av sameiet iht. vedtektene, må enten boligen videreselges for kjøpers regning og risiko eller få styrets vurdering rettslig prøvd. Det er kjøpers risiko om slik godkjennes gis.

Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i et sameie. Se Eierseksjonsloven § 23 om ervervsbegrensning, denne begrensningen vil nå ramme erverv av flere enn to boligseksjoner, uavhengig av om ervervet skjer direkte, gjennom aksjer/selskap eller gjennom slektninger. Eierseksjonsloven § 23 tredje ledd åpner imidlertid for at "nærstående kan erverve en boligseksjon som den nærstående selv eller dennes nærstående skal bruke som egen bolig." Erverv i strid med forbudet gir grunnlag for pålegg om salg. Det er kjøpers ansvar dersom kjøp skjer i strid med forbudet. Ta kontakt med megler ved spørsmål eller mer utfyllende informasjon rundt ervervsbegrensningen.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Støpt betong fundament/gulv som er glattpusset. Grunnmur av betong. Utvendig malt teglsteinsfasade. Noe avflakking av maling ved inngangspartiet. Saltak tekket med betongtakstein. Renner og nedløp i plastbelagt stål. Vinduer og dobbel balkongdør med isolerglass. Tett isolert utgangsdør av god kvalitet. Eldre malt tretrapp med maltbelegg i trinn i felles gang, rekkverk på en side. Etasjeskiller av støpt betong/elementer. Bindingsverk og mur i innvendige delevegger. Vegger med malte plater, fliser og malt tapet. Rør av kobber, plast og rør i rørsystem.

Positive og negative forhold ved eiendommen: Bygget ble bruksendret til leiligheter i 2008 og ble i den forbindelse ombygget og oppusset. Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: 67

Bruksareal per etasje: 67

lnngår i p-romsareal: Entré/gang, bad/wc/vaskerom, 2 soverom, stue og kjøkken m/spiseplass.

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra selger: Anlegget ble sist kontrollert: 2011. Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Vårt firma har ikke innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen) da selger ikke har installert vedovn.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.
Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.
Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

Kontoret/soverom 2 er under kravet på 15 m3 og er da ikke godkjent som et soverom. Rommet har tidligere vært en bod og er sannsynlig ikke omsøkt til boligrom.

Det må påregnes årlig dugnad, trappevask til sin etasje samt klipping av felles plen (plenklipp ca. 1-2 ganger om året).

Det har vært et bytte av boder internt i sameiet slik at dagens fordeling av boder ikke samsvarer med tinglyst seksjoneringsbegjæring.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 8 326,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet via private stikkledninger.

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 13 509
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Total fellesgjeld
Gjeld kr 80 502,- pr. 13.10.2020

Andel fellesgjeld
Gjeld kr 9 033,- pr. 02.10.2020

lN-Ordning
Sameiet har ikke IN-ordning (mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld).

Andel formue
kr 34 908,- pr. 31.12.2019

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 652 138,-
Sekundær formuesverdikr 2 347 697,-
Formuesverdi årstall 2018

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-20-00356

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 09.10.2020
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 05.10.2020
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 08.10.2020
Energiattest, datert 05.10.2020
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold
Opplysninger fra forretningsfører USBL, datert 02.10.2020, inneholdende:
‐ Boligopplysninger
‐ Innkalling og protokoll til ordinær
generalforsamling
‐ Årsberetning, samt årsregnskap og budsjett
‐ Revisjonsberetning
‐ Vedtekter
‐ Husordensregler

Tinglyste heftelser

Seksjonering - Tinglyst dato 18.09.2009
SNR: 4 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 68 / 606

Bestemmelse om vannledn. - Tinglyst dato 17.10.1946
Med flere bestemmelser GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Best. om adkomstrett - Tinglyst dato 09.10.1973
Bestemmelse om bebyggelse GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLEREAnnonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.