Adresse

Underlia 19
3021 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 9.300.000

Omkostninger


Dokumentavgift: 232.500 ,-
Pantattest pr. dokument kr 207,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 585,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 585,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 14 300,-


Sum øvrige omkostninger kr 248.177

Totalpris med omkostninger kr 9.548.177

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 4 100,- / kr 7 400,- / kr 11 500,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Martin Eick
+4798999899
me@dahlas.no

Kort om eiendommen

Velkommen til Underlia 19 - en stor og innholdsrik villa med dobbelgarasje og stor, barnevennlig hage.
Eiendommen er på hele 1350 kvm. og ligger meget solrikt til, på en høyde med flott utsikt utover byen og innseilingen av Drammensfjorden. Nært til marka med fantastisk turmuligheter og sentrum med ekspressbuss forbindelse og hyppige tog-avganger. Kun 30 min. med tog til Oslo.

Boligen byr på en fin blanding mellom det klassiske og det moderne. Den strekker seg over 3 plan, med en 3(4)-roms leilighet i underetasjen. Meget godt utgangspunkt som generasjonsbolig eller som utleieleilighet.
I hoveddelen har man likevel god plass til stor-familien med to store stuer, 5(6) soverom, 2 bad og vaskerom. 2. etasjen har en imponerende takhøyde og en herlig atmosfære.
I 2018/2019 ble kjøkken og hall bygget om til en moderne og delikat løsning. Kjøkkenet har god skap- og benkeplass, samt plass til spisebord og i hallen er det stor garderobeplass.

Husk å melde deg på i god tid før visningen!

Areal og byggeår

Primærareal: 333

Bruksrareal: 385

Antall soverom: 7

Tomtestørrelse: 1350

Boligtype: Enebolig

Eierform: Selveier

Byggeår: 1974

Energimerking: E Gul

Fasiliteter
  • Balkong/Terrasse
  • Garasje/P-plass
  • Peis/Ildsted
  • Turterreng
  • Utsikt
  • Barnevennlig
  • Offentlig vann/kloakk
  • Rolig
  • Sentralt
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger.

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 115
Bruksnr: 702
Kommune: Drammen

Innhold
Stor og innholdsrik enebolig med godkjent leilighet i underetasje. Boligen er med sin fleksible planløsning meget godt egnet som enten generasjonsbolig eller utleie av leiligheten. Likevel har man rikelig med plass til sin egen familie i de øvrige etasjene.

Bolig:
1 etasje:
Man kommer inn i en stor og romslig entré/hall via en dobbeltfløyet inngangsdør med klassiske detaljer. Hallen ble pusset opp i 2018/19 i forbindelse med flytting av inngangsparti og ny kjøkkenløsning og har plassbygget garderobeskap og gulvvarme.

Rett innenfor hallen er også mulighetene for et kontor plassert.

Kjøkken:
Nytt stort familiekjøkken fra 2018/2019. Innredningen er basert på IKEA-stammer med fronter fra "Superfront" i en harmonisk fargepalett.
Innredningen har rikelig med både benk- og oppbevaringsplass i skuffer og skap. God plass til spisebord.
Godt med naturlig lys og downlights belysning

Stuer:
I hoveddelen er det to store stuer av generøs størrelse.
I 1. etasje er det god plass til både langbord i spisestuen, samt store eller flere sofagrupper. En fantastisk plass er innerst i stuen med utsikt utover byen. Meget stemningsfullt på kveldstid. Herfra kommer man seg også ut på terrassen, som også tar deg helt til hagen.
Store og mange vinduer gir godt med naturlig lys i stuen. Stuen er i tillegg utstyrt med både peis med innsats og varmepumpe.

I 2. etasje er det en romslig loftstue som byr på en herlig atmosfære med sin ekstra store takhøyde og en imponerende, detaljrik himling. Loftstuen har i tillegg nyere peisovn og utgang til overbygget terrasse med meget flott utsikt utover byen og innseilingen av Drammensfjorden.

Soverom:
I hoveddelen er det mulighet for 6 soverom. Ett i 1. etasje og mulighet for 5 i 2. etasje. Takstmann bemerker i sin rapport at to av soverommene i 2. etasje er for små (hhv. 4,3 kvm. og 5,7 kvm) til å defineres som soverom, men at de var innredet slik på befaringstidspunktet. Flere av rommene bærer den samme store takhøyden som i loftstuen.

Bad/vaskerom:
Hoveddelen har to bad - ett i hver etasje.
Begge bad er innredet med toalett, dusjkabinett og servant.
I 2. etasje er det også et stort vaskerom med enklere standard. Fra vaskerommet er det utgang til en gangbro over garasjen til terrenget.

Leilighet:
I underetasjen er det en romslig 3-roms leilighet som enten kan brukes som generasjonsdel eller til utleie.
Leiligheten har egen inngang, samt egen terrasseplatting med adkomst fra stuen og disponerer egen del av hagen.
Leilighet inneholder entrè, stue med spisestue, kjøkken, stort flislagt bad/vaskerom, bod og 2 soverom. Er det behov for et ekstra soverom kan dette bygges i del av stue.
Leiligheten er i tillegg utstyrt med peis og varmepumpe.

Oppbevaring:
Boligen har oppbevaring- og lagringsplass i alle etasjer.

Standard:
Nåværende eier har i sin periode ikke utført vesentlige oppgraderinger i underetasjen, men normalt vedlikehold er gjennomført. I 1. og 2. etasje er rominndeling noe endret og boligen er påbygd i 2006 og i 2018. Overflater er oppgradert i senere tid og kjøkken er fra år 2018/2019. Inngangsparti ble flyttet og en ny entré/hall ble etablert med tilhørende garderobeløsning. I forbindelse med oppgraderingene ble også sikringsskap oppgradert.

Underlia 19 er en stor og flott villa med en fin blanding mellom det klassiske og det moderne. Noe tids­mes­sige opp­gra­de­ringer bør li­ke­vel på­reg­nes på sikt.

Parkering:
Dobbel garasje med fjernstyrt leddport. For øvrig gode parkeringsmuligheter på egen gårdsplass.

Oppvarming:
Boligen varmes i dag opp ved strøm/panelovner. Varmepumpe luft til luft montert i stuer (underetasje og 1. etasje). Peis/peisovn montert i stue (underetasje, 1. etasje og loftsstue). Gulvvarme på baderom (underetasje og 2. etasje) og i entre/hall (1. etasje).

Beliggenhet:
Boligen ligger meget fint til i et barnevennlig og rolig område uten gjennomgangstrafikk. Solrik og usjenert beliggenhet med lite innsyn og flott utsyn. Åpen beliggenhet med gode sol- og utsiktsforhold. Flott utsikt mot byen, innseilingen av Drammensfjorden, Drammenselva og opp mot Eikertraktene.

Herfra er det kort avstand til barnehager, barne- og ungdomsskole i området, samt til sentrum.

Gunstig pendler-beliggenhet med underkant av 2 km. til Bragernes torg og Drammen togstasjon rett over elven. Herfra går det hyppige avganger med lokal-, regions- og flytog videre. Kun 30 minutter til Nationaltheatret.
Ca. 800 meter til ekspressbuss-holdeplass ved Fylkeshuset. Her går Vy Xpress (tidligere TimesEkspressen) mot Oslo eller Notodden via Kongsberg.

Fra boligen er det kort vei til flotte tur- og rekreasjonsmuligheter i Hamborgstrømskogen, rett ved boligen, samt helårs tur-/løypenett i Drammensmarka. Gode fiskemuligheter og turmål i området, som Landfalltjern, Spiralen, Tverken og Skimten og lenger om man ønsker å benytte større deler av den velkjente Finnemarka.

Idylliske elvepromenaden langs Drammenselva kan tilby flotte turstier med et innslag av flere parker med forskjellige aktiviteter langs elvebredden.
Få minutter med bil til Kjøsterudjuvet og Drammen Skisenter med et flott alpinanlegg, downhillsykling og klatrepark på sommerstid.

Kort gangavstand til den populære aktivitetsparken som fikk Drammen bys byggeskikkpris i 2017. Parken inneholder store plenarealer, byens største lekeplass for barna, treningsanlegg, skatepark, fotballbane, basketballbane, fontene, musikkpaviljong, bordtennisbord, toalett og DJ-bås.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Eiendommen har asfaltert adkomst og gruslagt gårdsplass foran dobbelgarasje.
Det er steinlagt trapp ned til hagen, som er avgrenset med gjerde.
Hagen er flat og barnevennlig og ligger meget solrikt til med sol fra tidlig morgen til sen kveldssol.
Boligen har flere fine uteplasser og terrasser med fantastisk utsikt utover byen og innseilingen av Drammensfjorden.

Adgang til utleie
Boligen er registrert som enebolig med sokkelleilighet.
Hele eller deler av boligen kan fritt leies ut til boligformål.

Radon
Fra 1. januar 2014 må radonverdier oppgis for alle boliger som helt eller delvis er utleid. Ved for høye verdier må det iverksettes tiltak. Selger opplyser at det ikke er foretatt radonmåling etter strålevernforskriften på denne eiendommen. Kjøper må selv sørge for å oppfylle bestemmelsene om målinger og eventuelle tiltak.

Regulering

Kommuneplan/kommunedelplan:
Kommuneplanens arealdel 2014-2036, vedtatt 05.10.2015
Areal: 1350 kvm.
Formål: Boligbebyggelse, nåværende

Gjeldende regulering:
Regulering av Underlia til boligområde, vedtatt 18.08.1964
Areal: 8 kvm.
Formål: Kjørevei

Endring av reguleringsplan for deler av Underlia og Finn Blackstadsvei 22-8-71, vedtatt 24.04.1974.
Arael: 1334 kvm.
Formål: Bolig

Kopi av gjeldende planer med tilhørende bestemmelser fås ved henvendelse eiendomsmegler.

Ferdigattest
Det er gitt ferdigattest for "Tomannsbolig med dobbelgarasje", datert 21.4.1975.

Boligen ble påbygget i ca. 1985/86. Det ble da bygget på én etasje med nytt tak og med to arker, samt delvis endring av fasade.
Boligen ble da omsøkt til enebolig med sokkelleilighet.
Tiltaket i følge Drammen kommune byggemeldt, men det foreligger ikke ferdigattest for tiltaket.

Det gjøres oppmerksom på at 1. juli 2015 ble det i plan- og bygningsloven innført en bestemmelse om at det ikke skal utstedes ferdigattest for tiltak det søkt om før 1. januar 1998. Dersom det ikke foreligger ferdigattest for slike tiltak vil det dermed heller ikke være mulig å få ordnet med ferdigattest, og en eventuell søknad om ferdigattest skal avvises av kommunen.

Nåværende eier har tilbygget boligen i 2006 og i 2018. Tiltakene omfatter bl.a. innbygging av deler av terrasse i 1.etasje, flytting av vindfang og tilbygg i forbindelse med bygging av nytt kjøkken. Tiltakene er byggemeldt og selger har i disse dager sendt inn anmodning om ferdigattest.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Boligen ble bygget i år 1974 som tomannsbolig og ombygd i 1985 til enebolig med utleieleilighet. Boligen ble da påbygget med en etasje.
Boligen ble tilbygget i 2006 og i 2018.

- Grunnmur oppført i Leca som er pusset utvendig.
- Yttervegger over grunnmur av bindingsverk.
- Utvendig kledning i treverk stående kledning og liggende på gavlspisser.
- Vinduer fra ulik årgang. 1. etasje med vinduer hovedsakelig fra 2006 og 2012. Eldre vinduer i underetasje og 2. etasje fra år 1985/1974.
- Takkonstruksjon med saltak med oppløft tekket med takstein.
- Sikringsskap oppgradert i 2018.

Se vedlagt tilstandsrapport for ytterligere informasjon.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: U. etg: 110 kvm. 1. etg: 164 kvm. 2. etg: 111 kvm.

Bruksareal per etasje: U. etg: 98 kvm. 1. etg: 128 kvm. 2. etg: 107 kvm.

lnngår i p-romsareal:

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra Glitre Energi Nett:
Anlegget ble sist kontrollert i 2017 og den gang funnet i orden.
Siste års forbruk:
Måler 1 - Bolig: 18.000 kWh.
Måler 2 - Leilighet: 14.900 kWh.

Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen):
Siste tilsyn: 28.11.2011.
Selger opplyser om at punktene er utbedret med unntak av anbefalt montering av friskluftventil i leiligheten.
Siste feiing: DRBV anmerker at feiing skulle vært utført i Mai 2020, men det var ingen hjemme.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.

Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 0,-

Renovasjon: kr. 7.290,- (To terminer)
Vann- og avløpsavigfter: kr. 17.178,- i 2020.
Boligen har vannmåler. Vann- og avløpsavgifter vil derfor variere i forhold til faktisk forbruk.
Pipefeiing: ca. kr. 1100,- (to pipeløp)

Vei, vann og avløp
Vei: Offentlig Vann: Tilknyttet offentlig nett via private stikkledninger. Avløp: Tilknyttet offentlig nett via private stikkledninger.

Andre utgifter
Strømforbruk i kWh 0
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 1 773 512,-
Sekundær formuesverdi kr 6 384 643,-
Formuesverdi årstall 2018

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-21-00038

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport
Selgers egenerklæring i forbindelse med boligselgerforsikring
Selgers opplysningsskjema for eiendommen
Grunnkart
Eiendommens reguleringsmessige forhold
Tinglyst erklæring fra 1974 og 1985

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.