Adresse

Simensbråten 4
3031 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 3.975.000

Omkostninger


Dokumentavgift: 99.375 ,-
Pantattest pr. dokument kr 207,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 585,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 585,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 14 300,-


Sum øvrige omkostninger kr 115.052

Totalpris med omkostninger kr 4.090.052

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 11 500,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Starttidspunkt: 19.10.2020 kl. 17:00
Sluttidspunkt: 19.10.2020 kl. 18:00

Megler

Trond A. Helgerud
+4791360434
tah@dahlas.no

Kort om eiendommen

Dette er en eldre enebolig som ble påbygget i 1981. Huset ligger fint til og med stor tomt rundt. Eiendommen ligger i et etterspurt, sentralt og meget barnevennlig område på Konnerud i Drammen kommune. På Konnerud er det barneskoler, ungdomsskole og flere barnehager. Det er også flere butikker innen gangavstand, samt kjøpesenter og en rekke ulike helsetjenester.

I nærområdet ligger både Konnerud stadion og Konnerudhallen. Konnerud IL er blant de største i landet og har en meget god idrettskultur. Det er også lysløype, skøyteis og treningssenter i nærheten.

Boligen er innredet med:
1.etasje: Vindfang, gang, bad, mellomgang, kjøkken, stue,
spisestue, tv-stue, wc, soverom.

2.etasje: 3 soverom og gang.

Dobbelt garasje, ca 34 kvm.

Enkelt uthus i hagen. Ca 14 kvm.

Det er behov for oppgraderinger og modernisering.

Areal og byggeår

Primærareal: 135

Bruksrareal: 136

Antall soverom: 4

Tomtestørrelse: 1365

Boligtype: Enebolig

Eierform: Selveier

Byggeår: 1921

Energimerking: G Oransje

Fasiliteter
  • Balkong/Terrasse
  • Garasje/P-plass
  • Peis/Ildsted
  • Turterreng
  • Barnevennlig
  • Offentlig vann/kloakk
  • Rolig
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 80
Bruksnr: 106
Kommune: Drammen

Innhold
1.etasje: Vindfang, gang, bad, mellomgang, kjøkken, stue,
spisestue, tv-stue, wc, soverom.

2.etasje: 3 soverom og gang.

Kjeller med lav takhøyde.

Dobbelt garasje. Ca 34 kvm.

Enkelt uthus i hagen. Ca 14 kvm.

Standard:
Dette er en eldre enebolig som ble påbygget i 1981. Den har en enkel standard og det er behov for modernisering og oppgraderinger.

Gulv: Overflater med heldekkende teppe, vinylbelegg, laminat og vinylflis.

Vegger: Overflater med panel, panelplater, tapet, huntonittplater, mdf og brystpanel.

Bad/WC: Belegg på gulv og våtromstapet på vegger. Badet er utstyrt med servant, dusj m/forheng og opplegg til vaskemaskin.

Kjøkken: Eldre plassbygget innredning med malte/finerte fronter. Laminat benkeplate og stålbenk. Vinyl på vegg over kjøkkenbenk.


Pipen er foret innvendig i 2010
Taket på boligen er fornyet i 2016 med lakkerte stålplater.

Parkering:
Parkering i egen garasje og i egne gårdsplass.

Beliggenhet:
Dette er en eldre enebolig som ble på bygget i 1981. Huset ligger fint til og med stor tomt rundt. Eiendommen ligger i et etterspurt, sentralt og meget barnevennlig område på Konnerud i Drammen kommune. På Konnerud er det barneskoler, ungdomsskole og flere barnehager. Det er også flere butikker innen gangavstand, samt kjøpesenter og en rekke ulike helsetjenester.

I nærområdet ligger både Konnerud stadion og Konnerudhallen. Konnerud IL er blant de største i landet og har en meget god idrettskultur. Det er også lysløype, skøyteis og treningssenter i nærheten.

Området byr på et bredt spekter av treningsfasiliteter, inkludert Norges beste rulleskiløype, hvor også skilandslaget holder samlinger. Det er kort vei til både Stordammen og Inntakeren med fine bademuligheter. Drammensbadet ligger 10-11 min unna med bil. Alpine gleder finner du i både Haukåsbakken og på Drammen Skisenter, kun en liten kjøretur unna.

Servicetilbud:

Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Meny, Kiwi, Coop Extra og Rema 1000 – alle på Konnerud. Meny ligger på Konnerudsenteret, som også har apotek, kafé og flere andre butikker. Det er også kort vei til Gulskogen senter, Drammens største kjøpesenter, med et rikt og variert butikkutvalg. Drammen sentrum har gågater, samt senterne Torget Vest, Magasinet og CC Drammen.

Konnerud har et godt kollektivtilbud via buss med avganger hvert 10. minutt til Drammen sentrum. Tog fra Drammen stasjon til Oslo går ca. fire ganger i timen. Ved å benytte bil tar det ca. 10 min til Drammen sentrum, 13 min til Gulskogen, 20 min til Liertoppen, 38 min til Kongsberg og 40 min til Oslo S.venusbakken

Fra eiendommen er det gangavstand til Hallermoen barneskole og Svensedammen ungdomsskole. Det finnes et godt utvalg av både private og kommunale barnehager på Konnerud.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Tomten er opparbeidet med gressplen og beplantninger. Asfaltert innkjørsel og gårdsplass. Parkering i garasje og i egen gårdsplass. Det kan påregnes vedlikehold av utearealer.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Regulering

Kommuneplan/kommunedelplan:
Avsatt til boligformål.

Gjeldende regulering:
Regulert til boligformål. Ca 232 kvm ligger inn under areal avsatt til kjørevei iht eldre reguleringsplan.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest for tilbygg fra 1981. forøvrig kan kommunen ikke finne ferdigattest og/eller midlertidig brukstillatelse i sine arkiver.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Positive og negative forhold ved eiendommen:
Takstmannen skriver bl.a.: Boligen, garasjen og uthus er ikke særlig oppgradert og modernisert de senere år. Boligen anses som et renoveringsobjekt. For nærmere informasjon se tilstandsrapport som ligger ved salgsoppgaven.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje:

Bruksareal per etasje: 1.etasje: 84 kvm 2.etasje: 52 kvm

lnngår i p-romsareal: 1.etasje: Vindfang, gang, bad, mellomgang, kjøkken, stue, spisestue, tv-stue, wc, soverom. 2.etasje: 3 soverom og gang.

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra selger/e-verket:
Anlegget ble sist kontrollert i 2014
Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen): Anlegget ble kontrollert i 2015.
Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

I ht opplysninger fra Drammen
Kommune er eiendommen i kulturminneregistrering gitt betegnelsen U.
Ihht informasjon fra Drammen kommune
skal den forstås slik at det ved omfattende
ombygging eller søknad om riving bør undersøkes om det finnes rester av
eldre bygningsdeler og konstruksjoner
innenfor dagens bygning, som kan fortelle når opprinnelig bebyggelse ble oppført, og således bidra til å komplettere byhistorien. Vanlig vedlikehold og oppdatering av bebyggelsen vil kunne skje på vanlig måte, innenfor plan- og bygningslovens bestemmelser. Kjøper kan evt forvente at det kan påløpe kostnader i forbindelse med undersøkelser, utbygging, riving iht krav fra kommunen.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.

Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.
Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.


Eiendommen selges for dødsbo og selger har ikke primærkjennskap til boligen. Kjøper kan derfor inneha en svakere kjøpsrettslig stilling enn ved et ordinært salg hvor selger selv bebor eiendommen og avgir opplysninger om denne.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 7 000,-

Det er installert / ikke installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk ikwh 22 000
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 1 052 371,-
Sekundær formuesverdikr 3 788 536,-
Formuesverdi årstall 2018

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-20-00340

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.
Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 08.09.2020
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 02.10.2020
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, datert 01.10.2020
Energiattest, datert 06.10.2020
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold
Servitutter

Tinglyste heftelser


Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.