Adresse

Styrmoes vei 45
3043 DRAMMEN

Prisinformasjon

Prisantydning: 3.290.000

Omkostninger


Dokumentavgift: 87.500 ,-
Pantattest pr. dokument kr 208,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr 585,-
Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon kr 585,-
Boligkjøperforsikring Pluss kr 14 300,-


Sum øvrige omkostninger kr 103.178

Totalpris med omkostninger kr 3.393.178

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 11 500,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Visning

Kontakt megler

Megler

Ola Novak Ødegaard
+4797164416
ono@dahlas.no

Kort om eiendommen

Halvpart av tomannsbolig beliggende med gangavstand til jernbanestasjonen.

Boligen er tiltalende i stilen og ligger i et attraktivt boligområde med kort gangavstand til matbutikk. Leiligheten befinner seg i 2. etasje med felles adkomst/trapperom i 1 etg.

Fin planløsning som inneholder følgende: Entré, stor og lys stue med peis og vedovn, 2 soverom, kjøkken, bad og romslig terrasse.

I tillegg til leiligheten medfølger det 3 boder i felles kjeller, på til sammen ca 25 m².
For øvrig er det felles lagringsplass på loft, og felles vaskekjeller.
Seksjonen har også avtale om disponering av garasje.

Leiligheten har en god standard da den jevnlig er vedlikeholdt/oppusset. Gjennomgående pene og delikate overflater, kjøkken og bad er pusset opp i 2005, terrassen er rehabilitert i 2020 og har gode solforhold og fin utsikt mot fjorden.

Stort felles loft med gode lagringsmuligheter.

Vi ønsker velkommen til denne tiltalende toppleiligheten sentralt på Austad!

Areal og byggeår

Primærareal: 89

Bruksrareal: 89

Antall soverom: 2

Etasje: 2

Tomtestørrelse: 652

Boligtype: Horisontaldelt tomannsbolig

Eierform: Selveier

Byggeår: 1939

Energimerking: G Oransje

Fasiliteter
  • Balkong/Terrasse
  • Garasje/P-plass
  • Peis/Ildsted
  • Turterreng
  • Utsikt
  • Bredbåndstilknytning
  • Kabel-TV
  • Offentlig vann/kloakk
  • Parkett
  • Sentralt
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse:
Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 20
Bruksnr: 45
Seksjonsnr: 2
Kommune: Drammen

Beskrivelse
* Seksjonen ligger i 2 etg, og har en gjennomgående delikat stil.
* Pen utsikt kan nytes på den solrike terrassen.
* Gangavstand til togstasjon på Strømsø.
* Umiddelbar nærhet til offentlig kommunikasjon og dagligvarebutikk.

Innhold
Halvpart av tomannsbolig. Boligen er tiltalende i stilen og ligger i et attraktivt boligområde. Leiligheten befinner seg i 2. etasje med felles adkomst/trapperom i 1 etg. Fin planløsning som inneholder følgende: Entré, stue, 2 soverom, kjøkken, bad og romslig terrasse.

I tillegg til leiligheten medfølger det 3 boder i felles kjeller, på til sammen ca 25 m².
For øvrig er det felles lagringsplass på loft, samt felles vaskekjeller.
Det medfølger også bruksrett til garasje.

Standard:
Eiendommen ligger inntil Styrmoes vei i Austadområdet, med pen utsikt fra terrasse. Turmuligheter med bikkjestykket rett i nærhet samt kort vei til marka-/friluftsområder ved Drafnkollen. Kort vei til Drammen sentrum med alle fasiliteter.

Leiligheten har en god standard da den jevnlig er vedlikeholdt/oppusset. Gjennomgående pene og delikate overflater, kjøkken og bad er pusset opp i 2005, terrassen er rehabilitert i 2020.

Innbydende adkomst med steinheller, prydbusker og gressareal, samt flislagt trappeadkomst til overbygd inngangsparti.

Romstandarden beskrives som følgende:
Leiligheten har en beliggenhet i 2. etg, med felles adkomst fra trapperom i 1. etg.

Stue: Oppholdsrommet har store vindusflater som gir godt med lysinnslipp. Hyggelig romfølelse med blant annet plassbygget bokhylle og åpen peis, samt vedovn. Planløsningen kan innredes med både sittegruppe og spisemøblement. For øvrig pene og delikate overflater, gulvflate med parkett.

Kjøkken: Fra stuen er det videre forbindelse til kjøkkenet. Ikea kjøkkeninnredning med høyglansede fronter. Integrert oppvaskmaskin. Montert avtrekksvifte over komfyr. Vegg over heltre kjøkkenbenk er flissatt. Plass til spisebord ved vinduet

Bad: Pent flislagt bad med gulvvarme. Flisene har et tidløst preg. Plassbygget og flislagt innredning. Sanitærutstyr bestående av veggmontert klosett, servant, bidè og dusjhjørne. Opplegg for vaskemaskin. Himling har malte plater med downlights. Det er montert mekanisk avtrekk.

Leiligheten har 2 soverom, hvor hovedsoverommet har egen utgang til balkong/veranda, lunt fargevalg og god plass til garderobeløsning. Soverom nr 2 har adkomst fra stuen via dobbel fløydør.

Parkering:
Parkering på sameiets tomt og i garasje.

Oppvarming:
Vedfyring i lukket ovn og i peis. For øvrig elektrisk oppvarming.

Beliggenhet:
Få minutters gange til dagligvarebutikk og busstopp med god kommunikasjon til sentrum. Kort vei til skoler og barnehager.

Kun ca. 15 minutters gange til sentrum med jernbanestasjon, busstasjon, butikker, ulike servicetilbud, kaféer og restauranter. Nærhet til marka med flott turterreng.

Kort gangavstand til Marienlyst-området med fotballstadion, idrettsanlegg, treningssenter og Drammensbadet.

Adkomst:
Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet:
Tomten er felles og opparbeidet med gressplen, beplantninger og prydbusker.

Adgang til utleie
Ingen begrensning i utleie av hele boligen under ett til boligformål.

Radon
Fra 1. januar 2014 må radonverdier oppgis for alle boliger som helt eller delvis er utleid. Ved for høye verdier må det iverksettes tiltak. Selger opplyser at det ikke er foretatt radonmåling etter strålevernforskriften på denne eiendommen. Kjøper må selv sørge for å oppfylle bestemmelsene om målinger og eventuelle tiltak.

Regulering

Kommuneplan/kommunedelplan: Boligbebyggelse.
Gjeldende regulering: Boliger og kjørevei.

Ferdigattest
Kommunen kan ikke finne midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest i sine arkiver. Dette er helt vanlig for byggeår så langt tilbake som 1937, og det finnes godkjente tegninger både på boligen og tilbygg som vedlegges, og det er følgelig ikke ulovlig å bruke bygningen selv om ferdigattest mangler her. Kommunen har gitt tillatelse til takterrassen og det er i skrivende stund sendt inn anmodning om ferdigattest på denne, slik at arbeidene med denne kan bli endelig ansett som godkjent/sluttført.

Beskrivelse (type bolig)
Halvpart av horisontaldelt tomannsbolig.
Når du kjøper en eierseksjon/-leilighet, kjøper du en andel av en eiendom og får en eksklusiv bruksrett til en del av eiendommen, normalt en leilighet. Du blir medlem i et sameie (hos Lovdata kan du lese lov om eierseksjoner), og må betale fellesutgifter til bl.a. forsikring, vaktmester, vedlikehold og oppvarming av fellesarealer. Du har full råderett over boligen, og kan bl.a. pantsette den, belåne den og foreta innvendig oppussing. Du er normalt ikke ansvarlig for annen gjeld enn den du selv tar opp i forbindelse med kjøpet av boligen. Sameiet kan imidlertid ha felles gjeld og ta opp felles lån for å finansiere oppussings- og rehabiliteringsarbeider. Du vil da være ansvarlig for din andel av dette.

Dersom det er vedtektsbestemt at ny eier skal godkjennes av styret i sameiet, er dette en forutsetning for lovlig å kunne ta boligen i bruk.

Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i et sameie. Se Eierseksjonsloven § 23 om ervervsbegrensning, denne begrensningen vil nå ramme erverv av flere enn to boligseksjoner, uavhengig av om ervervet skjer direkte, gjennom aksjer/selskap eller gjennom slektninger. Eierseksjonsloven § 23 tredje ledd åpner imidlertid for at "nærstående kan erverve en boligseksjon som den nærstående selv eller dennes nærstående skal bruke som egen bolig." Erverv i strid med forbudet gir grunnlag for pålegg om salg. Det er kjøpers ansvar dersom kjøp skjer i strid med forbudet. Ta kontakt med megler ved spørsmål eller mer utfyllende informasjon rundt ervervsbegrensningen.

Bygningsinformasjon / byggemåte
Grunnmur oppført av betong m/sparestein og tegl. Yttervegger over grunnmur med utvendig side av tegl/skallmur. Overflater av utvendig malt murpuss. Valmet tak tekket med betongstein. For øvrig, se vedlagt tilstandsrapport i salgsoppgaven.

Positive og negative forhold ved eiendommen:
- Boligen har normalt god standard, ut fra alder anses tilstand å være normalt god. Innvendig er boligen pusset opp siden 2005. Vanlig bruks/alderslitasje må påregnes. Kostnader til alderslitasje og vedlikehold på utvendige må allikevel påregnes.
- Garasjen er fuktig med saltutslag på innside og må ventileres.
- Utvendig vannledning er nytt fra kjeller og og frem til koblingspunkt i 2005.
- Utvendig vannledning er nytt fra utside av mur og frem til koblingspunkt i 2005.
- Grunn: Det er er registrert noe utslag på fuktindikator i kjellergulv ved befaring. Dette anses som normalt i forhold til byggetid/byggemåte. På innvendig side av murer er det en del synlig saltutslag og
avskalling. Fuktig kjeller tyder på sviktende/aldrende drenering, det må påregnes ny drenering,
fuktsikring med grunnmursplast rundt grunnmur og bedre ventilering av kjeller.
- Vinduer i 2. etg er skiftet i 2013 bortsett fra på ett soverom hvor det er isolerglassvinduer fra 1995. Ett vindu på bad er fra 2005.
- Terrassen er tekket med sveiset papp. Terrassen ble rehabilitert i 2020 av Sam Tak AS.
- Bad: Normalt god tilstand på innvendige overflater. Det er ikke indikert unormalt utslag ved
fuktsøk.
- El. arbeidende som er kommentert i pkt. 11 i egenerklæringen er utført i 2005, og således ikke å anses som nye.

Alle innvendige og utvendige areal samt beskrivelse av bygningen er hentet fra tilstandsrapport avholdt av takstmann. Det er rommenes faktiske bruk som avgjør om det defineres som P-rom og speiler ikke nødvendigvis hva som er godkjent av kommunen.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: 89

Bruksareal per etasje: 89

lnngår i p-romsareal: Entré, stue, 2 soverom, kjøkken og bad.

Diverse
Vårt firma har innhentet opplysninger på det elektriske anlegget, og har mottatt følgende opplysninger fra selger/e-verket: Anlegget ble sist kontrollert: 2012. Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen):
Dato for siste tilsyn: 08.02.2021. Dato for siste feiing: 23.05.2019. Det er følgende anmerkning/avvik på eiendommen. Anmerkning: Det ble avdekket at det ikke er montert røykvarsler i kjeller. Avvik: Det ble avdekket at skorsteinen ikke fungerer som forutsatt (høy alder, generell slitasje, div. brennbart materiale for nær skorsteinsvanger, tildekket med gipsvegg). Kjøper må påregne tiltak og utbedring av disse forholdene, og dette må utføres i samarbeid med seksjonen under. Nytt tilsyn er varslet om 4 år. Tilsynsrapport av 09.02.2021 ligger vedlagt.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.

Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.

Både loft og kjeller er seksjonert som fellesareal, men seksjonseierne har skriftlig avtale der eierne av seksjon 1 samtykker til at garasjen disponeres av seksjon 2 og det er også inntatt fordeling av kjellerboder. Avtalen er ikke tinglyst.

Det må i en lengre tidsperiode påregnes noe støy ifm. steintransport fra pågående tunnel-utbygging.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

Hvitevarer / tilbehør
Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 5 385,-

Det er installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Offentlig tilknyttet

Andre utgifter
Strømforbruk i kWh 9 300
Forbruk av andre varmekilder kr 3 000,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

lN-Ordning
Borettslaget har ikke IN-ordning/har IN-ordning (mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld).

Avdragsfrihet
Lånet i XX har noen år med avdragsfrihet: Ut i fra dagens lånebetingelser vil neste avdrag som forfaller til betaling xx/xx-201x utgjøre ca. kr xxxx,- pr. mnd for denne boligen.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 729 243,-
Sekundær formuesverdi kr 2 625 275,-
Formuesverdi årstall 2018

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer
1-20-00348

Sentrale lover
Eiendommen selges som i den stand den var i ved kjøpers besiktigelse, jf. avhendingsloven § 3‐9. Bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper.

Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Boligkjøperforsikring
Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon
Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 17.02.2021
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring, datert 10.02.2021
Selgers opplysningsskjema for eiendommen, 10.02.2021
Energiattest, datert 24.09.2020
Situasjonskart
Eiendommens reguleringsmessige forhold
Opprinnelige godkjente plantegninger og påbyggstegninger
Byggetillatelse og anmodning om ferdigattest

Tinglyste heftelser

Seksjonering - Tinglyst dato 29.09.1992
SNR: 2 Formål: Bolig Sameiebrøk: 45 / 100

Pantsettelseserklæring - Tinglyst dato 29.09.1992
Beløp: 10000 Panthaver: SAMEIET Orgnr: 1337010

Bestemmelse om bebyggelse - Tinglyst dato 22.11.1938
Bestemmelse om vann/kloakkledning. Bestemmelse om gjerde. Gjelder denne registerenheten med flereAnnonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon/salgsoppgave fra meglerforetaket.